Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A z innej beczki - czy jeśli karmi się takiego niemowlaka butelką - to zakłada mu się śliniaczek, czy dopiero jak dziecko podrośnie? Sorka, że ja takie głupie pytania zadaję ale ja kompletnie zielona 🙂

A w ogóle znalazłam jednego sprzedawcę u którego chce kupić parę rzeczy i zamówić jedną przesyłką...ręczniczki kąpielowe, niedrapki, ceratka do przewijania, skarpetusie (chyba starczą ze 3?)...próbuję się czymś zająć, żeby nie panikować zdrowotnie :P

• Mamusia
Ja kupuję taki przewijak, w zestawie z wanienką i na kółeczkach - oczywiście z polecenia koleżanki 🙂
http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1517/cosatto,easy,peasi.html#
Na allegro można też znaleźć tańsze wersje np.
http://allegro.pl/komoda-kapielowa-i-przewijak-britton-koleczka-i2221290904.html

• Mamusia
Suuperbaba z tego co ja zaobserwowałam i jak karmiłam bratanice to śliniaczka nie zakłada się do karmienia butelką ja zakładałam Ali dopiero jak dawałam jej zupkę. A z tymi przewijakami to mi się wydaje że lepsze są sztywne zakładane na łóżeczko. Ale może niech się wypowiedzą doświadczone mamusie 🙂

• Mamusia
Superbaba az sie przerazilam 😞 bidulko tez wypoczywaj i niech rzeczywiscie maz czuwa 😞 Kurcze z tym zoladkiem to tez nie pojesz 😞 Daj znac co powiedziala Ci ginka! A moze jak zelaza tearz nei bierzesz to dlatego slabiej ... kurcze przerabane
dodi zestaw swietny!! I masz wszytsko w jednym i na wysokosci dobrej przewijak 🙂 tylko kurcze drogo.. musze poprzeliczac cosik i jak kasiorki wystarczy to byloby to najlepsze wyjscie 🙂
Zdopingowalyscie mnie do tej wizyty u lekarza i zapisalam sie ale dopiero moze mnei przyjac jutro o 13 😞 wiec poszlam do apteki i kupilam syropek prenalen i ten glosal i modle sie zeby goraczka nie wyskoczyla 😞 a jakby co to od 18 jest ambulatorium i bede leciec do nich.
Normalnie rozkladam lozeczko bo tez slaba jestem jak nic 😞 (ale laptopa biore heh) moze taki cosik dzis biomet niekorzystny 😞

• Mamusia
Ja właśnie wybrałam taki, bo jest mobilny na kółkach i ma już wanienkę i inne półki, zamiast osobnego mebla, ale rzeczywiście trzeba mieć miejsce no i cena wysoka. Ale tyle jest rozwiązań, że każdy może znaleźć coś dla siebie w rozsądnej cenie 🙂 Wczoraj poczytałam trochę mądrą książkę i np. zrezygnowałam z zakupu jakiejś drogiej, ślicniusiej pościeli, bo i tak zaraz będzie uwalana kupą 😉

• Mamusia
Hehe...Dodi - to jaka w koncu bierzesz? Ja nadal obstaje przyu tej, ktora wysylalas...bo porownalam w sumie ceny i ona nie jest jakos mega droga! Tzn. ja raczej nie wezme kompletu calego...bo zaslonki mi nie potrzebne, serduszka wiszace tez nie...wiec wyjdzie sporo taniej 🙂

Sam pomysl na ten mebelek fajny! Jakbym mieszkala w domu to moze bym sie skusila 🙂 A tak najzwyklejsza, najtansza wanienka i juz!

• Mamusia
no faktycznie fajny ten zestaw ale to wlasnie jak ktos ma oddzielny pokoik dla malenstwa i tam mozna wszystkiego nastawiac, my bedziemy mieli lozeczko w naszej sypialni i tam wiecej nic nie wejdzie 😞 nawet komoda dla malenstwa bedzie stala gdzie indziej
zaczynam jakos nienormalnie jesc 🤪 serek wiejski z truskawkami potem ogorki malosolne i na koniec jeszcze takie malutkie paczusie-kulki serowe znow paczki 😮 i moze nie byloby to jakies dziwne gdyby nie to ze w ciagu 10 minut to wszystko!
teraz to dopiero mi waga skoczy 🥴 Strzauka nie bedziesz sama ze swoimi obawami 😁

• Mamusia
Zazdroszczę tego jedzenia...ja teraz to się boję cokolwiek zjeść by nie bolało albo innych problemów nie było:/ Nie wiem teraz nawet czy mam andal brać nospę i czopki czy już olać, skoro i tak mam jakieś jazdy 😞 Czekam na tel od ginki...

No my wlasnie jak i D-brycz: lzoeczko w malej sypialni obok mnie, a w naszej komodzie robie 2 szuflady dla Helenki i musi starczyc:/ W meza graciarni/pracowni bym coos wstawila, ale sie rzuca wiec nie wiem co z tego wyjdzie 🙂

• Mamusia
Suuperbaba a moze wlasnie za duzo tych lekow bierzesz 🤢 i organizm wariuje od tego wszystkiego, moze ty nie mozesz łaczyc, ale ja nie lekarz 🙃
a męzowi powiedz, ze z graciarni niedlugo bedzie garderoba jego ukochanych kobietek i biedny nie ma nic do gadania 😁

• Mamusia
Hej Dziewczyny!
byłam przez weekend odcięta od internetu więc musiałam sporo nadrobić w czytaniu.
Ja dziś byłam na ponownym obciążeniu glukozą ale tym razem 75 g i mam nadzieję zę wyjdzie ok i że się okaże że jedak nie mam tej cukrzycy 😞 Mi dziś też jakoś tak słabo ale to pewnie dlatego że musiałam być rano na czczo przez 3 godziny i aż cała się w środku trzęsę, a na takiego cieplutkoego pączusia też bym się skusiła a co tam 🙂 tyle że u nas nie ma 😞

• Mamusia
Ta pościel, którą wysłałam jest fajna, ale widziałam całość u koleżanki i nie brałabym jednak tego baldachimu - jeszcze nie wiem, co kupię, bo nie zrobiłam researchu, ale chyba jakieś zwykłe prześcieradełka i może śpiworek 😁

My mamy pokoik dla dziecka i postanowiłam, że spróbuję tam wstawić łóżeczko i zajmować się dziecięciem, a jak to wyjdzie, to się okaże 🙂 Oprócz łóżeczka i tego przewijaka nic więcej nie kupuję, robimy tylko dużą szafę na wymiar i koniec, żadnych dziecinnych mebelków.

Moja koleżanka robiła ten test glukozowy 2x bo pierwszy raz rzygnęła i musiała powtarzać 🤢

• Mamusia
Dodi - no ja baldachimku też raczej nie...ale rożek wezmę, bo wiem że się sprawdza i ten przybornik, bo nie mam miejsca na te pierdółki w sypialni 🙂

Ja ten test mam zrobić za ok 2 tygodnie..i to 2 pobierania:/ Nie wiem jak dam radę...no ale nic-będę się martwić później 🙂

• Mamusia
Suuperbaba napisał(a):
Dodi - no ja baldachimku też raczej nie...ale rożek wezmę, bo wiem że się sprawdza i ten przybornik, bo nie mam miejsca na te pierdółki w sypialni 🙂

Ja ten test mam zrobić za ok 2 tygodnie..i to 2 pobierania:/ Nie wiem jak dam radę...no ale nic-będę się martwić później 🙂

Rożek i przybornik super i całość ładnie wygląda 🙂 Tylko sprawdź wymiary, bo są różne, a ta pościel jest oryginalnie dopasowana do tych łóżeczek Klupś z żyrafą.
Też mam glukozę za 2 tygodnie... 🤢