Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej witamy na koniec weekendu. U nas zimno w piz....i juz mnie szlak trafia. Jeden dzien na krotki rekawek a drugi w zimowych kurtkach 😠
Poczytalam was ale juz nie pamietam...chyba. Co do bycia dobrymi rodzicami, to wielu bedzie doradzac i sie madrzyc a najwazniejsze, wedlug mnie, to kierowac sie sercem, rozsadkiem i szanowac swoja mala istotke.
Ja zdaje sobie sprawe dziewczyny ile wszystko kosztuje....No ale mozna wybierac drozsze i tansze rzeczy, czesc mozna kupic uzywanych, jak np.wozek. I najlepiej miec plan jak rozlozyc wydatki w czasie, ale to wszystko wiecie. A jak czegos nie bedzie to mozna dokupic jak juz sie dzidzia urodzi.
Jesli chodzi o proszki/plyny do prania, to wg mnie nalezy uzywac specjalnych dla dzieci, bezzapachowych i antyalergicznych. Ja mam pare ulubionych, ale nie wiem czy to cos wam pomoze, jesli podam nazwy...w ogole to jest taka seria Baby Ganics, polecam wszystko co maja! Ale nie wiem jak z dostepnoscia u was...nawet tutaj to tylko w paru sklepach i zwykle zamawiam przez neta. Popatrzcie sobie 🙂
A co do zabawek do wanny, to wiadomo, ze kaczuche trzeba miec 😉..ale to tak naprawde dla ciut straszych maluchow. A i plastkowe kubeczki i foremki sa super. Ok, sie rozpisalam i sie wam nie bedzie chcialo czytac, hehe.
Buziaki mamuski

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Superbabo tak kaczuszka to podstawa kąpieli ale chyba zdążysz ją kupić później 🙂 nasza wanna tez robi sie już pełna gumowych zwierzątek a osttanio doszły kubeczki łyżeczki i chochelki plastikowe 🙂

co do ceratki to ja nie miałam i chyba nie bede kupować 🙂 więc ja nie podpowiem ci jaka jest dobra , może inna mama będzie mogła doradzić 🙂

Fajne historie macie i zazdroszcze ze mogłyscie zamieszkać z mezami przed slubem u mnie to było nie możliwe, mieszkamy od siebie 3 minuty drogi samochodem 🙂 byliśmy ze sobą 4 lata przed śłubem i ani jeden raz ani mąż nie spał u mnie ani ja u niego 🙂 moja mama dopieor po latach teraz mówi ze teraz to pozowliła by mi zmaieszkac z facetem przed slubem ale juz za poźno 😜

ja mojego męża niby że mieszka tak blisko mnie poznąłam dopiero w liceum 🙂 wczesniej go kojarzyłam z widzenia,a w liceum całkiem nie planowanie go zaczepiłam 🙂 bo kolezankom się bardzo podobał i chciał się troche pochwalić ze go znam i zagadałam pierwsze słowa które mi przyszły do głowy "czy poczeka mnie po zajeciach" mąż w starszy o 2 lata wiec nawet nie wiedziałam ze bedzie zainteresowany mną w tedy miałam 17 lat ale ku mojemu zdziwieniu zaczekał na mnie i od tamtej pory już tak na mnie czekał po każdych zajęciach 🙂 przez pierwszy rok znajomosci spacerowlaismy codziennie kilka godzin 🙂 i rozmawialiśmy, teraz ten czas wspominam z utesknieniem 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂
Milo sie Was nadrabialo z wczoraj 🙂
Co do mojego meza to poznalismy sie w windzie 😮 Jeszcze na studiach, okazalo sie ze ja wynajmuje z kolezankami mieszkanie na 3 pietrze a on z kumplami na 10 🙂 Nio i wybieramy sie na imprezke do kumpeli, winko pod pacha i ciacha jakies, wchodzimy do windy a tam 4 chlopow 🙂 nio i stoimy tylem a tu slyszymy dzwiek rozpisanego zamka 😮 Wiec sie przestraszylam bo myslalam ze to zboczencu jacys ☺️
Nio i drzwi wyjsciowe klatki sie zaciely wiec zaczelismy kombinowac jak tu wyjsc nio i juz tak zostalo heeh A slub wzielismy dopiero po 7 latach znajomosci w tamtym roku 🙂 Jeszcze przenieslismy sie na inne studia juz razem, nio a pozniej praca i tak zlecialo 🙂
Nio a mojemu mezowi to raczej ciezko sie przeprasza, heheh tylko przez sen 🙂
NIO ale musze sie Wam dziewczyny pozalic ze rozbralo mnie przeziebienei 😞 chyab za duzo lodow pojadlam wczoraj. Oczy zalzawione i gardlo nieludzkoooooooo boli 😞 wzialam wapno i prsykam tantum werde, plukam szlawia ale jak narazie efektów ni ma 😞 buu

• Mamusia
Hej dziewczyny ! 🙂
Nadrabiam Was; bo wczoraj pół dnia siedziałam nad wypisami do magisterki;/
Co do tych ceratek do przewijania.. to niestety z własnego doświadczenia wiem, że nie są praktyczne.. chyba że są jakieś sztywne.. Jak opiekowałam się takim maleństwem, to ciągle mi fikało nóżkami, rączkami i ceratka się zwijała.. w końcu na koniec przebierania i tak dziecko leży poza ceratką..
Lepszy chyba przewijak.
Dziewczyny, przerażacie mnie, bo ja nic jeszcze nie mam !!! ;/ ale.... ale.. pod koniec kwietnia przyjdzie do mnie paczka od kuzynki z Irlandii z wyprawką na pół roku 😁 ciesze się już na samą myśl.
Co do wózków, oglądałam TAKO, wydają się fajne, widziałyście??? a butelki? Nuk?

• Mamusia
A co do mężów.. mój oświadczył mi się po połowie roku, w czym widzieliśmy się 3 miesiące, bo był za granicą.. 😉 Poznaliśmy się na ognisku u mojego kolegi z klasy..( męża brata ciotecznego) a w liceum mijaliśmy się na korytarzach przez rok 😁.. ale już go sobie wtedy upatrzyłam.... 😁 hehehhe
Ognisko skończyło się spaniem trzynastu osób w stajni na poddaszu;D na sianie i też wspominam te czasy z utęsknieniem 😉)) jesteśmy już ze sobą 4 lata a ślub był we wrześniu 😉

• Mamusia
Milo tak powspominac....
Amelia ak przyjdzie ci wyprawka to juz masz czesc sukcesu 🙂 ja wydrukowalam liste z forum rzeczy potrzebnych i odkreslam 🙂 Nio łóżeczko chrzestny sprawil, i kazal sobie wybrac wszystko do srodeczka wiec szukam na allegro 🙂 Póki chce placic 😁 NIo a wozka jeszcze nie mamy ;/ i nie mam bladego pojecia jaki kupic a o firmie TAKO tez nic nie wiem 😞 Bida

• Mamusia
Cześć Brzuszki, po weekendowej przerwie wracam i nadrabiam zaległości - i jestem spanikowana jak Amelia! Czytam, że na całego rozpoczął się szał zakupów, a ja jeszcze nic 🤔 Nie wiem, jakoś nie mogę się za to zabrać, ciągle myślę, że mam dużo czasu 🙃 Ale już obiecałam sobie, że po majówce się ostro biorę za wyprawkę, zamawiam wózek i przewijak, kupuję łóżeczko i ruszam do hurtowni po wszystkie potrzebne akcesoria 🙂

• Mamusia
magdad sluchaj dodi!
naskrobalam taaaaaki poemat a tu skasowalo sie mi no! 😞
bylam na krzywej cukrowej i teraz mi slabo, 3 godziny w sumie bez jedzenia to straszne! 😞 sama glukoza nie byla zla, nawet bez cytryny bo zapomnialam w calym tym porannym zamieszaniu z lapaniem moczu, kubeczek tym razem nie uciekl 😉 ale w razie czego ostatnio w aptece wzielam az 5 kubeczkow 😁
od razu w domu wchlonelam w zastraszajacym tempie pączka i Izka kopie jak szalona 😁

• Mamusia
Kurde dziewczyny dobrze radzicie tylko ja tak nie lubie lekarzy 😞
Zmierzylam goraczke jak narazie 36 nio a w srode mam kontrole na klinice;/ to moze jak nie przejdzie to albo ich poprosze albo skocze obok na diabetologie to tam mnie poratuja 😞 Kurcze moj lekarz pierwszego kontaktu to od razu antybiotyk 😞
d-brycz ale wyniki dobrze Ci wyszly nie?
oj tez zjadlabym takiego paczuusia............mmmmmmmm az mi sie zamarzyl...

• Mamusia
Hej mamuśki 🙂
A ja wciąż nic nie mam dla Michaśki. Kasę zbieramy a potem zaszalejemy 😉 Dzisiaj mamy jechać wózki zobaczyć, zastanawiamy sie nad Mikado i Jedo Fyn, ale Jedo może nam do samochodu nie wleźć więc jedziemy poprzymierzać :P No i może w końcu się na McFlurry załapię bo wczoraj jednak nie byłam bo tak jakoś nie za ciepło było więc nie chciałam ryzykować bólem gardła.
Ja męża kupiłam w sklepie :P Pracował wtedy w Reserved i tak jakoś sklep sie stał moim ulubionym :P Połaziłam tam trochę, raz poprosiłam (z burakiem na twarzy) czy mogę zostawić walizkę (wracałam akurat z Poznania do domu) na przechowanie bo chciałam pochodzić po sklepach. Poźniej się dowiedziałam, że nie wolno im było takich rzeczy robić, ale walizkę przyjął a przy następnym spotkaniu zaprosił na "randkę" :P Po roku zamieszkaliśmy razem (też było wielkie oburzenie) a po kolejnych 2 latach wzięlismy ślub i niedługo strzeli nam kolejny roczek 😉
Magdad też nie lubię chodzić po lekarzach, ale chyba przydałaby Ci się taka wizyta. Od gardła można dostać wysokiej gorączki niestety :/
D-brycz no ładnie... tyle glukozy i jeszcze pączek do tego - baaaaardzo słodki poranek 😉 A tak w ogóle robisz nam tu apetyt na pączki 😉

• Mamusia
Witajcie po weekendzie!

Nadrobiła wpisy ale jakoś dziś w ogóle nie mogę się skupić i już nie wiem co chciałam napisać, jakiś dziś od rana mam do du.... nastrój, wyć mi się chce, znów zostałam sama na cały tydzień bo mąż rano pojechał do pracy, no i jeszcze zaraz po wstaniu znów mnie wzięły wymioty bleeee, chyba już będą mnie męczyć do końca 🥴 no i mały to ogólnie u mnie jakoś mało się rusza i jak tak czytam że u Was ciągłe ruchy to mam wrażenie że u mnie coś nie tak ale zazwyczaj się sama uspakajam że przecież Wy jesteście wcześniej ode mnie w ciąży i może mój jeszcze się rozrusza, albo taki spokojny 🙂 ale dziś przez tego doła to jakoś nic mnie nie pociesza. Sorki za moje marudzenie ale musiałam się wygadać a nikogo nie ma obok. Nie wiem czemu złapał mnie taki dół przecież ja często jestem sama i jakoś zawsze się trzymam a dziś to szkoda gadać, może to przez te hormony 😞

AAA pisałyście o mężach, ja z moim jestem już ponad 7 lat, a małżeństwem jesteśmy od sierpnia ubiegłego roku. Poznaliśmy się u mnie w domu 🙂 bo był kumplem ze studiów mojego starszego brata, ale przez jakieś półtora roku to było tylko cześć cześć i nawet nie gadaliśmy a potem były smsy no i jak się już zaczęło od spotkania na neutralnym 🙂 gruncie na początku 2005r. to trwa 🙂

• Mamusia
magdad nie znam jeszcze wynikow bo dzis dopiero pobranie a ja sama nie odbieram wynikow tylko pielegniarka z gabinetu ginki i dopiero we czwartek na wizycie sie dowiem co i jak. i zawsze robie badania tak w ostatnim tygodniu przed wizyta zeby bardziej aktualne byly. bo skierowanie na to badanie to juz mialam 30 marca

• Mamusia
U mnie też dziś będą pączasy i to gorące przywiezione przez mężusia prosto z Gdyni 🤪 (u nas nie ma niestety gorących pączków i nie wiem, czemu nikt do tej pory tego w Elblągu nie wymyślił)
My tak, jak Gaja jesteśmy razem od 7 lat, a rocznicę ślubu mamy za tydzień 🙂 Ale znamy się dużo dłużej, a poznaliśmy się ... no yyyym jakby to powiedzieć, w kościele 😁 Długa, pokręcona i śmieszna miejscami historia, ale jedno jest pewne - taka miłość się nie zdarza 😉 Ja od pierwszego wejrzenia wiedziałam, że Paweł będzie kiedyś moim mężem - albo on albo nikt, i jak widać, jak kobieta coś sobie postanowi, to dostanie 😜 Niech żyją wszyscy zakochani oraz owoce ich miłości, czyli nasze dzieciaczki 🙂
A tak w ogóle, to każda historia jest tak ciekawa i wyjątkowa, że nieraz naprawdę można uwierzyć w przeznaczenie 🙂

• Mamusia
Z tymi gumiakami to wanny to spokojnie - tak tylko wkleilam, ze kiedys obowiazkowo 🙂 Jak wspominalam - kupuje Helence tylko ze 2 grzechotki, bo napewno ludzie poprzynosza kolejne! Wozek kupilam uzywany i faktycznie 1000 zl w kieszeni, lozeczko tez od siostry dostalismy...ale juz posciel itp musimy sami kupic, a to droga impreza:/

Fajne te Wasze historie z mezami 🙂 Zawsze milo slucham, jak smiesznie czasem uklada sie los i jak poznajemy 2 polowke!

Magdad - ja tez taka niecierpliwa zwykle jak Ty, ale bolacemu gardlu musisz dac czas 🙂 Mi np. tantum verde pomaga tylko do ssania - to psikanie nic nie daje! Do tego sse Isli sporo...min 2-3 dni trzeba dac na poprawe. Aczkolwiek ja tak 2 dnia choroby zawsze i tak jade sprawdzic do lekarza, czy nic powazniejszego...tyle, ze moi wlasnie nie daja antybiotyku bo zawsze twierdza ze to wirusowe i na to tylko lezenie, ssanie itp.

KOBIETKI - ALE MAM OD RANA STRACHA I PANIKE! Zaslablam rano na maxa, az maz wzywal pogotowie 😞 Obudzilam sie i bylo mi slabo, do tego jakos niedobrze i jakbym musiala na kibelek z biegunka...ale jak probowalam wstac to sie osunelam, mroczki, przyglucha i zaczelam slabnac...do tego moja panika i myslalam ze umieram;( Nie pomagalo nawet to, ze leze..maz pootwieral okna, nogi do gory i dopiero ciutke minelo 😞 Pogotowie zbadalo, ze ekg ok, cukier ok, cisnienie juz skoczylo...bo jak mi bylo slabo to tetno spadlo mi do 60, co u mnie malutko...teraz leze plackiem, caly czas lekko slabo, na kibelku juz bylam, zle mi...i jeszcze zestrachana na maxa! Helenka sie przerazila, bo az kopala na maxa...teraz bidulka chyba poszla spac. Nie wiem czy znow cos z zoladkiem, czy moze pogoda...ale mega strach! Maz zostaje dzis ze mna w domu, bo sama to bym padla z nerwow...

• Mamusia
Boże .. same stresy masz Babeczko 🤨 dobrze, że mąż dzisiaj z Tobą będzie.. (mój dzisiaj wyjątkowo wolne ma 😮 a to tylko bo zachlał wczoraj .. a dzisiaaaaaj taki miły, że aż mi się niedobrze od tego robi 😠 )
Mieszkam na Południowej Pradze na chwile obecną 🙂

A z moim lubym poznałam się w .. pracy 🙂 tak go nie trawiłam a tu proszę 😜
Chciałabym dzisiaj z nim pojechać wózki pooglądać które upatrzyłam .. ale przecież się nie odzywam do niego 😁

• Mamusia
No stres okropny 😞 Nadal średnio się czuję, ale staram nie panikować bo to tylko pogłębia...czekam też na tel od swojej ginki, bo wolę ją o tym poinformować. nie sądzę by to było ciążowe ale lepiej zapytac!
No a męzowi powiedziadzialam, ze nie ma opcji i musi zostac! Ja mdlalam, a ten sie dopytywal czy napewno az tak zle i czy napewno pogotowie...myslalam, ze bo pobije! :P

A z tymi nietrawieniami Pampinka to czasem tak bywa..hihi...znam takie przypadki :P

A w ogole to z przyjemnoscia wlasnie wrocilam do naszych zdjec z mezami, czyli glownie slubnych...i raz jeszcze sobie poogladalam 🙂