Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dodi - a nie mozesz sie gdzies przenesc na te 2 miesiace jakbys zle sie czula? Kiedy mezulo wyjezdza?
No u nas slonce zaszlo, ale nie pada..pewnie do czasu:P Ja zaleglam, bo cos mnie brzuszek na samym dole zaczal pobolewac, a serducho nawala ze hej! Maz sprzata...a ja cos obejre, zeby nie panikowac 🙂Buzi

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dodi -Ja tak samo czuje zmianę.. albo mi sie nie dobrze zrobi.. albo wczoraj..ja się kłade spać a Julek mi się tak ułożył na samym dole w poprzek.. że aż pukałam w ten brzucho żeby się przekręcił, bo nie dało rady się położyć spokojnie spać..
Kobietki jeszcze 3 miesiące..

• Mamusia
Ja to czekam na deszcz od rana już 🤨 może mi się trochę chłodniej zrobi.

Co do kłótni to u nas na razie spokój 😉 miły aż do mdłości 🤔
Jak byliśmy na spacerze to zerwał mi bez i szczęśliwy .. a mi aż się słabo od tego zapachu robiło i myślałam, że zwymiotuję 🥴

No tak 3 miesiące jeszcze .. i najgorsze przed nami .. wybrałyśmy sobie sierpień 😜 upałyyyy..

Aż miło popatrzeć na ten 26 tydzień no 🤪

• Mamusia
Zazdroszcze tym, co maja juz na liczniku 28...no z dnia na dzien bedzie mniej nerwow! A ja dopiero 25 zaczynam...osttnio strasznie powoli mi to leci - pewnie przez dolegliwosci i nerwy:/
Pampinka - no u nas tez nadal nie pada, duchota okropna!Mogloby cos skapnac co? 🙂

A tak w ogole Babeczki to jak Wasze wyprawki?Chwalcie sie - moze sie zajme ogladaniem i podziwianiem:P

A Bisiak tak niedomaga jak i ja:/ My to blizniaki jak nic!

• Mamusia
Nie wiem co jest gorsze upały czy burze...gorąco złe , burzowo też złe chyba ciężko nam dogodzić...
Zmierzylam sobie ciśnienie i mam jakieś dziwne 100/60 w sumie to wstyd się przyznać ale się na tym nie znam zawsze miałam 120/90 a teraz chyba jest za niskie ?

• Mamusia
Mogłoby mogło .. chodzę tylko z pokoju na balkon 😜 wczoraj mi Kamil zwrócił uwagę, że zachowuje się jak stara baba bo obserwuję tych ludzi 😠 palant! Jak mi na balkonie lepiej bo w cieniu balkon mamy 😠 i wcale się na ludzi nie gapie 😮

• Mamusia
Ja jeżeli chodzi o ciśnienie to też nie wiem jakie jest prawidłowe 😮 zawsze mi rodzice mówili ☺️ że dobre albo, że za wysokie.

Może się przyda:

Prawidłowe ciśnienie powinno utrzymywać się pomiędzy 120 na 80 a 135 na 85 mm HG. Granicznym ciśnieniem jest ciśnienie 140 na 90. Wszystko, co powyżej, jest już nadciśnieniem.

• Mamusia
Prawidlowe to 120/80 🙂 jak jest 90 dolne to ciutke za wysoko, aczkolwiek ja cale zyie takie mam:P Tylko ze w rodzinie nadcisnienie, wiec juz kazali sie obserwowac..co do ciazy - to w nej zazwyczaj cisnienie jest b.niskie 🙂 Ja mam normanie 100/60, a zdarza sie ze i spada na np. 90/55...
Przez te swoje zaslabniecia i tetno 130 musialam kupic dobry cisnieniomierz i teraz czadem zmierze:P....ale ogolnie spokojnie, bo lepsze niskie w ciazy niz wysokie - bo to drugie grozi zatruciem ciazowym!

Pampinka - walnij dziada! Jak Ci lepiej na balkonie to tam sobie siedz..ja niestety nie mam i bardzo zaluje, bo tez bym tam przebywala:P A ludzi ja na przyklad bardzo lubie ogladac...i moga mnie nazywac stara bana przez to, bo mam to gdzies! 🙂

• Mamusia
100/60 to troszkę niskie.. słabą kawkę sobie zrób 😉 ale podobno przy tej pogodzie ma spadać..ciśnienie.
pampinka- ci nasi mężowie, to sobie czasem powinni te swoje główki zważyć..
superbabo- wyprawka? ja to jestem daleko za wami.. mam tylko rożek i jeden kocyk !
nic więcej ! wczoraj mama bet po mnie znalazła 😉)) biały.. obszyty koronką.. jeju.. 100 % bawełny. Upiorę go i będzie ! jeju, ja chyba muszę zacząć coś kupować.. a rodzice powtarzają i babcie : ' nie kupuje się przed porodem !'pfff

• Mamusia
Oj dzięki dziewczyny 🙂 też zawsze miałam 120/90 dlatego teraz się przestraszyłam... Ale dobrze jest zasięgnac porady 😉 a i ten rutinoscorbin działa ale ciekawe co będzie jak przestanę brać.
Co do wyprawki to narazie się wstrzymałam bo dużo rzeczy już mam a większośc przynajmniej te rzeczy do szpitala dla dziecka kupiłam w neutralnych kolorach (żółty , beżowy , biały) ciuszków nie kupuje bo mam już trochę a resztę rzeczy to musze poczekać aż się dowiem czy to chłopiec czy dziewczynka mam nadzieje ze to będzie na tej wizycie 🙂

• Mamusia
Mi tylko babcia gadala, zeby nie kupowac..rodzice na luzie 🙂 Ale juz uswiadomilam, ze wiekszosc mam, a poza tym lepiej to sobie wszystko na spokojnie szykowac..no i nie na raz, bo kasy nie starczy! Chyba zrozumiala..
Jak tak patrze na liste to ja nie mam jeszcze calej masy rzeczy 🙂 Mialam jechac do hurtowni po wiekszosc, ale chyba nie mam sil i skonczy sie na allegro...
A w ogole to mysle jaki ten rozek sobie sprawic..miekkie zupelnie czy usztywniany, jeden czy dwa? Ja to tylkO ciuchow mam mase..ale tez niepoprane, poza tym nie mam gdzie chowac nawet..jakos niby szykujemy to wszystko, ale powoli idzie i nic nie ma jeszcze 🙂 Pewnie przez to ze maz musi sam, ja nie pomoge..i tak ciagle cos jest do zrobienia::

• Mamusia
Ciśnienie trzeba kontrolowac w ciaży ale tak jak mówi superbaba pewnie teraz ciężko bedzie je w normie utrzymac ja tez mam za niskie cięsnienie i czesto mi jest słabo ale musze zając się creczką wiec kilka minut odpoczne albo wypije kawe słabą i robi sie lepiej 🙂

co do wyprawki to tak jest ze starsz epokolenie mowi zeby nie zapeszac ale jak an arz by kupic wszytsko to chyba by niexle po kieszeni poszło-fajne jest to ż ewiekszosc dostanie cos w spadku po dzieciaczkach z rodziny 🙂 warto z takiej pomocy skorzystac 🙂

ja jade w niedziele do carrefoura bo ma być promocja jednodniowa na pampersy slep and play, są to orginalne pampersy tylko rzepy zapinające nie są rozciągliwe tylko sztywne ale sa bardzo ciennie ic hlonne i przy nadii je miałam kilka razy wiec teraz kupie sa po 26 zł za pake wiec jak dla mnie emga okazja kupie z 2 paczki 🙂 i jeszcze husteczki nawilżające z pampersa 4 sztuki za 20 zł wiec tez napewno kupie 🙂

co do pampersów to kazda musi dpbrac indywidualnie dla dziecka ja tylko pampersy bede miec bo wiem ze sa cieniutkie bardzo chlonne i jak dziekco siusiua to pupa jest sucha mimo mokrego pmapersa miałam prbki happy i hugies ale jak dla mnie byly okropne i odparzyly pupe nadii, uzywałam tez dada z biedronki ale jak nadia była wieksza to juz nie dawaly rady tak chlonąc siusków wiec wróciłam do pampersów 🙂

kupiłam jedną pakę pampersów rozmiar "2" bo w carrefourze tez jest promocja za 43 zł wiec tez sie opłaca ale tergo nigdy za wiele:P

• Mamusia
A no zwodzi na przed ostatniej wizycie lekarz powiedział ze mi nie powie bo jak się pomyli to będziemy zli na niego ze nie na ten kolor pokój pomalowalismy a na ostatniej wizycie to maluch tyłkiem się odwrócił. Zreszta przez te łożysko nawet się nie dowiedziałam ile waży. Wizytę mam 15 mają ale wrazie cos mam przyjeżdżać.

• Mamusia
4nula - bo przez to lozysko to teraz beda sie skupiac na nas, a nie bobasach..tzn.dziecko w 22tyg super sprawdzone to teraz dbaja o zdowe donoszenie ciazy..i to niskie lozysko! Ja teraz wizyty co 3tyg..ale zalezy jak bedzie, bo moze mi je zagescic..a za jakiss 2tyg ide do jakiegos specjalisty na usg oceny lozyska i wtedy juz bede wiedziec all na 100%..ale za duzo zludzen mi nie dala, ze i tak bedzie przodujace:/

• Mamusia
ja kupiłam rożek usztywniany na rzepki i dodatkowo wiązany, zapłaciłam 39 zł; usztywnienie zawsze można wyciągnąć a przy takim maluszku na początek może się przydać..
poza tym, musze wam powiedzieć, bo wczoraj byłam u małego dzidziunia i zasięgnęłam troche rad. Nie kupować nic z Johnsona - strasznie uczula. Na chusteczki też trzeba uważać nawilżające bo często uczulają.. wanienke lepiej kupić większą bo oni mieli właśnie taką maciupką, dziecko 3 miesiące i już się nie mieści. Myć na początku należy na tetrowej pieluszce.. żeby podkładać pod plecki i myć też pieluszką. Podobno wtedy dziecko się tak nie zraża do wody ( położna radziła) 😉
pampersów 1 nie trzeba dużo kupować , bo bardzo szybko dziecko wyrasta i wskazuje w 2.. a niektóre, większe dzieci.. odrazu wskakują w dwójki. No i tyle co się dowiedziałam 😉 wózek mieli z firmy X-lander czy jakoś tak.. i bardzo lekki i lekko się wypina.

• Mamusia
Kochane - czym sie roznia pampersy od siebie?Niby jedne i drugie new born 1, a inne opakowanie..nie mowie o szt! Jedno w bialym, inne zolte..o co kamon? 🙂
1. http://www.pynio.pl/index.php?dispatch=products.view&product_id=2855&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2012-05&utm_content=2855#nclid=26df85343b23ca6590773f091ac06e27
2. http://www.nokaut.pl/pieluchy-jednorazowe/pampers-new-born-pieluszki-43szt.html

Dzieki!

• Mamusia
Teraz i tak się dopytam o wagę dziecka bo po przedniej ciąży wiem ze to ma znaczenie. Co do rożków to mam dwa jeden usztywniany a drugi zwykły więcej nie kupuje, a co do wanienki to mam taka fajna z taka jakby podstawka na dziecko ze nie trzeba trzymać główki bo dziecko leży wyżej ciężko opisac 😉

• Mamusia
Superbabo te pampersy z pierwszego linka to taka nowość tzn od roku może sa i niby bardzo dleikatne dla dzidziusia ale nie miałam ich nigdy ja od razu kupiłam pampers "2" bo właśnie jak pisze amelia dziecko 1 może mieć po porodzie za małe:P

amelia znajomidobrze radza wanienkę te wieksza lepiej 🙂ja te zmam te dużą i nmadia kąpała się w niej do 1,5 roku 🙂 z ta pielucha w wanience jest tak ze dziecko sie nie slizga pupa i łatwiej je utrzymac mozna kupic w zamian tego takie podkłady i dziecko nam sie juz nie wyslizgnie i jest niby latwiej kapac ja nie wiem bo uzywałam przy córci jak koleznaka amelii pieluskzi tetrowej 🙂
o te podklady mi chodzi
http://img.szafka.pl/uploads/clothes/d64/66128/1260869628.jpg albo takie miekkie z gąbki
http://znam.to/recenzje/7061/Materacyk-do-kapieli

• Mamusia
Też już chce znać plec, jeszcze wszyscy się pytają czy już wiem aż mi głupio ze jeszcze nie wiem. Suuperbabo to i tak ładnie bo ja ostatnia wagę z 19 tygodnia znam wtedy 263g no to teraz pewnie urosło sporo 🙂

• Mamusia
Teraz to w ogole rosna bardzo szybko! Nirmalce np w ciagu chyba 2 tyg podskoczyla Michasia z 500 na 800g czy cos takiego..w kazdym razie ok naszego czasu to moga juz wazyc 700-800 🙂 Ja to czuje, ze Helenka wieksza bo potrafi sie na maxa rozpychac juz po calym brzuchu!

A z tymi pieluszkami to niezle - cala masa do wyboru:P to 1 kupie malo, ale ze ja w 37 tyg pewnie bede \"rodzic\" to Helenka sie na nie pewnie zalapie 🙂