Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
U mnie po konsultacji z ortopeda będzie tak, że w ostatnich tyg będę latać gin-ortopeda. Dla bioder byłoby najlepiej szybciej zakończyć ciąże, dla dziecka i macicy ( która z racji , że juz poroniłam jest słabsza) aby poczekać do naturalnych skurczy.
Aha superbabeczko jedna z koleżanek o której pisałam , że miała nisko łożysko i tak jak Ty przodujące dziś urodziła. Zrobili jej cesarkę w 37 ty. Wszystko było w porządku, szczególy później bo gadałam tylko z jej mężem. Leżała od 34tyg w szpitalu
Monia- też bym była dumna z córeczki 🙂 Zdolna i jeszcze taka ładna, szczęściara z Ciebie 🙂

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ooo Bisiaku - to potem mi opowiesz all 🙂 Czyli standardowe postepowanie przy przodujacym..oby tylko zdrowo dotrwac!!!
D-brycz - to cos sobie zakupisz 🙂 Tylko poczekaj prawie do konca, bo brzuchy rosna najbardziej w 3 trymestrze 🙂 Mi sie wyc chce, bo mialam 2 wesela w czerwcu a spedze je w lozku:/
Monia - co do roznicy wielu to niestety roznie bywa 🙂 Miedzy mna a siosta jest 6 lat i byla tak zazdrosna o mnie i zla, ze raczej mi dokuczala niz pomagala rodzicom:/ Dopiero jak doroslysmy to mamy dobry kontakt..pewnie kwestia charakteru? Bo rodzice dbali o nas jednakowo! Czas pokaze..ale ucz ja bliskosci z bratem, bo to wazne 🙂

• Mamusia
Ale mi tu Damianek się rozpycha, mój brzuch wygląda jak trójkąt 😉

Ja czytałam, że w przypadku możliwego konfliktu sterelogicznego powinni mi zrobić cesarkę też najpóźniej w 37tc... No ale zobaczymy, muszę pojechać do tego szpitala w którym chcę rodzić i tam sie dokładnie dogadać i umówić na wcześniejsze badanie (dopiero po nim wyznaczą mi termin)

Monia córcia super 😁

Jutro wizyta i musze powiedzieć lekarce, ze nie chcę rodzić w szpitalu w którym pracuje... Głupio mi trochę, ginka jest super, ale szpital jest do dupy... Nie wiem jeszcze jak to zargumentuję, że chcę rodzić 20km dalej, ale coś musze wymyśleć, bo w tym u nas to nawet oddziału dziecięcego nie ma i jak coś się z dzieciaczkiem dzieje to właśnie do tamtego szpitala wiozą...

• Mamusia
Monia śliczna córa!
Monia między mną a moim najmłodszym bratem jest 8 lat różnicy (u Ciebie jeśli dobrze kojarzę będzie 7-tak?) i od małego się nim opiekowaliśmy (z braćmi, bo mam jeszcze 2 lata starszego i rok młodszego, mieliśmy przydzielone dni do opieki), nie powiem nie zawsze byliśmy z tego powodu uradowani ale jak wypadał dyżur to np. brało się wózek i z Olkiem na spacer. Ale z perspektywy czasu fajnie mieć takiego "małego" brata (choć teraz to on ma już 20 lat ale dla mnie zawsze pozostanie małym braciszkiem 🙂 ) i przynajmniej jak nas nie było w domu to rodzice mieli jeszcze jego i nie byli sami 🙂. Ale mi się na wspominki zebrało 🙂

Antoś dał kilka kopniaków i uspokoił tym mamusie 🙂
Coś mnie łepetyna boli, to chyba na zmianę pogody bo cosik się zachmurzyło.

• Mamusia
hej 🙂
a ja czuję się duże lepiej i o dziwo nic nie boli już jakiś czas (ale wolę nie zapeszać), gdybym czuła się tak przez całą ciążę to byłabym przeszczęśliwa :P
Ale mam nadrabiania 🙂 że łohoho, a dzisiaj szkoła rodzenia - tzn. drugie i ostatnie zajęcia, bo na resztę nie będę chodzić, dotyczące technik relaksacji podczas porodu. Więc może później uda mi się coś poczytać.
Buziaki dla Was wszystkich :*

• Mamusia
D-brycz ja tez muszę poszukać jakieś kiecki bo tak jak już kiedyś pisałam w czerwcu dwa wesela a w lipcu jedno. W przyszłym tygodniu mam zamiar wybrać się na zakupy i mam nadzieję że coś fajnego znajdę.

• Mamusia
Dziewczyny wiecie co można używać na opuchnięte dziąsła? od wczoraj mnie dopadło i strasznie bolą, może, któras z Was ma też taki problem lub miała? czytałam, że w ciąży często krwawią dziąsła i puchną. Płukałam szałwią ale zbytnio nie pomaga.

• Mamusia
kurcze, a mnie kazała położna po 27 tygodniu dopiero na szkołę rodzenia przyjść; a co do tych krwawiących dziąseł to też mam ten problem i niestety tak już chyba pozostanie do końca ciązy.. naczynia poluzowane i dlatego..Monia- można by czymś płukać.. ale znów nie wiem, czy nie trzeba będzie się lekarza poradzić..

• Mamusia
Bo zmiany pogody dla ciazowek najgorsze..juz lepiej ciagle goraco albo ciagle zimno:/Ja leze i dycham...
A Akinimod Toba sie bardzo ciesze, ze wreszcie masz troszke spokoju i radosci w ciazy 🙂
Strzauka - powiedz jej dokladnie to co nam 🙂 Ja tez bym wybrala szpital, gdzie jest najlepsza opieka dla dziecka..i tym argumentuj swoja decyzje a napewno zrozumie!!!
4nula - jak bedziesz nadal miala nisko lozysko i lekarz zaleci placek, to sobie moga pogadac, ze musisz byc...zdrowie Wasze najwazniejsze i w razie co powinni zrozumiec!! W koncu nie wymyslasz sobie sama uwiazania do lozka..no nie? 🙂

Ja niby jakis obiad mam..jeszcze od mamy i babci, ale wcale nie glodna:/ Zjadlam sobie narazie jablko i sucharka..moze za jakas godzinke zmusze sie by cos zjesc konkretniejszego.

• Mamusia
Jak ja się pytałam o sposób na krwotoki z nosa dziewczyny mi poradziły rutinoscorbin i któraś dziewczyna pisała że też ma go używać na krwawiące dziąsła. Z tym że Dodi pisała że nie można brać dłużej niż 5 dni. Mi pomogło 🙂

• Mamusia
amelia11111 napisał(a):
kurcze, a mnie kazała położna po 27 tygodniu dopiero na szkołę rodzenia przyjść; a co do tych krwawiących dziąseł to też mam ten problem i niestety tak już chyba pozostanie do końca ciązy.. naczynia poluzowane i dlatego..Monia- można by czymś płukać.. ale znów nie wiem, czy nie trzeba będzie się lekarza poradzić..

Amelia tam gdzie ja się wybieram do szkoły rodzenia przyjmują dopiero po 26 tygodniu ciąży więc ja idę w czerwcu (tam każda nowa sesja zaczyna się od początku miesiąca i spotkania są dwa razy w tygodniu po 2h). Jak zacznę tam chodzić to będę tak gdzieś w 28 tyg. więc się nie przejmuj widocznie mają takie zasady.

• Mamusia
Suuperbaba trochę głupio jej powiedzieć, ze niestety ale szpital w którym pracuje jest do dupy i nie chcę tam rodzić :P Nie chcę jej urazić, bo wiem, że ona jest przekonana, że będzie przy moim porodzie... chociaż jest ginekologiem a nie ginekologiem-położnikiem to CC chyba i tak nie może przeprowadzić?

• Mamusia
Kwestia dogadania Kobietlki z ta szkola rodzenia..jak powiedzialam ze mam zagrozona ciaze i bede niedlugo lezec plackiem to zgodzili sie bez problemu w 23tyg! Nie poszlam w koncubo gin zabronila, ale nie bylo problemu..
Aaaa!!! Wlasnie Bisia mnie zalamala...BO JA BYLAM nie swiadoma tego kompletnie, ze po cc tez sie z nas leje krew i oczyszcza!!!Ja myslalam ze wszystko czyszcza i potem luz...a tu normalnie krwawie?!?! Matko..myslalam ze choc ten koszmar mnie ominie 😞((

• Mamusia
Strzauka - ale to nadal wybierasz szpital ze wzgledu na dobro dziecka, ze jakby cos sie dzialo to dzidzi ma super opieke, a Ty jestes na miejscu z nim! Ja nie woem jak to jest z tymi tytulami..wiem tylko, ze moja nie robi cc..musi byc do tego chirurg:/
4nula - ale ginekolog na sali to Ci nie pomoze w tym, ze mozesz przez to zaczac wczesniej rodzic!A to chyba najwazniejsze, by nosic jak najdluzej..a jak lozysko nadal bedzie nisko to tylko lezenie tu ratuje! Ale badz dobrej mysli, ze sie juz podnioslo 🙂

• Mamusia
4nula to Cie zalatwili 🙂
Monia ja mialam problem z polamana jedynka 🤢 ciarki mnie przechodza jak o tym wspominam! i dentystka poradzila mi zebym paste zmienila i teraz uzywam meridol
http://www.e-farm.pl/p/569/Meridol-pasta-do-zebow.html
i raczej ja tylko w aptece mozna kupic, mi trafilo sie dodatkowo taki zestaw za niecale 20zl z plynem do plukania chyba 100ml taka probka byla http://www.e-farm.pl/p/570/Meridol-plyn-do-plukania-jamy-ustnej-wspomaga-regenercje-podraznionych-dziasel.html
i powiem, ze ani nie puchna ani tak juz nie krwawia naprawde polecam 🙂
Gaja no widzisz i po co bylo panikowac 🙂 Antoś grzeczne dziecko! 🙂