Skocz do zawartości

Sierpnióweczki :) | Forum o ciąży

maiha

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Amelka - tez mam hiperprolaktynemie, ale jakos nie zdaylam zaczac leczyc i zaszlam w ciaze...Imie Julian sliczne 🙂

A ja mam dzis dziewczyny kryzys ciazowy 😞 Jedtem wyczerpana i mam mega dola..wszystko mnie boli, a Helena nie przestaje sie rzucac i juz nie wyrabiam fizycznie i paychicznie:/ Czuje ze bede dzis ryczec, bo jestem na granicy:,(

• Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kurcze Superbabo.. bo przydałoby się trochę rozrywki..ale jak trzeba leżeć.. to pozostaje być silnym..
Mnie wkurza to, że sie Julek bardzo mało rusza;/ i słabo go czuje już któryś dzień 😞 nawet słodkie nie pomaga! jak ja bym chciała, żeby mi się tak porzucał jak Twoja Helenka..

• Mamusia
Najgorsze w ciąży jest samotne siedzenie w domu, to źle wpływa na nas. Suuperbaba ja się dziś już z tego wszystkiego poryczałam, ale Ty się trzymaj dzielnie przecież mąż pewnie niedługo wróci z pracy i już nie będziesz sama. Lepiej że Helenka taka ruchliwa bo gdyby się mało ruszała to byś się stresowała że jej nie czujesz.

• Mamusia
Dorotko widocznie czasem trzeba się wypłakać, ale zobaczysz potem będzie lepiej, a jak Helenka już się pojawi na świecie to zapomnisz o tym wszystkim i ta kruszynka Ci wszystko wynagrodzi. Ciesz się że męża masz obok.

• Mamusia
Dodi a jakie mialas imie dla chlopca? My nie mamy imienia....niby Alex ale Luke bez przekonania. W tabelce sierpniowek wrzuciilam wam moja liste imion ale nikt (prawie) tego watku nie czyta, hehe. No nic, jakos synka przeciez nazwiemy, dla dziewczynki mialam Lilianna a Luke mial Fiona, oba mi sie podobaly.
4nula- a jak nazwalas swojego Aniolka? I nie placz..

• Mamusia
No to sobie poczytałam. W międzyczasie jeszcze obiad był (naleśniki z powidłami) a potem właścicielka mieszkania po czynsz przyszła i przyprowadziła ludzi na oglądanie mieszkania. Ciekawe ile razy jeszcze będą przychodzić... Wy macie dzis płaczliwy dzień a ja drażliwy - strasznie nerwowa dzis jestem i łatwo mnie z równowagi wyprowadzić. Naczytałam sie tyle i jakoś mi z pamieci uleciało co miałam pisać. Na pewno cieszę się, że dobre wieści z wizyt przyniosłyście 😉 A co dalej... nie pamiętam.... My do szkoły rodzenia od poniedziałku się wybieramy bo miało być od 27-28 tyg. żeby zajęcia z parcia itp. nie były przed 36 tyg. bo to niebezpieczne może być. Fajnie, że zajęcia prowadzą położne ze szpitala w tym oddziałowa, niefajnie że płatne no ale cóż począć... A ja w ogóle nie miałam zaleconych badań na toxo 😮 Chyba muszę gina podpytać...

• Mamusia
Nirmala, no to dobrze, ze juz u was wieczor bo jeszcze by Ci ktos w droge wszedl i oberwal 😉 A wiesz, ja tez sie zastanawiam, czy mialam na toxo...no mysle, ze tak, bo mi caly zestaw robili i nie wiem nawet dokladnie jakie badania, wiem, ze ok wszystko . W pierwszej ciazy to na pewno mialam toxo robione i ok bylo, ale nie pamietam, czy juz przechodzilam,czy nie...jak ja moge tego nie pamietac???? Zla jestem na siebie. Ale kuwety , wiadomo, nie dotykam.
Fajnie, ze zaczynacie dziewczyny szkoly rodzenia. Ja bym jeszcze raz sobie poszla, bo strasznie fajnie wspominamy, ale nie ma takiej potrzeby i tyle. Ja jeszcze robilam kurs z karmienia piersia i pierwszych dni zycia dziecka i opieki w domu. To bylo super pomocne.

• Mamusia
A ja nic nie moge i jeszcze bardziej wyje...na szkole rodzenia nie moge, do sklepu nie moge, na spacer nie moge...NIC NIE MOGE!!! Tylko lezec moge i martwic sie, czy wszystko w porzadku...dalej wyje i przestac nie moge - totalna depresje, nic nie raduje i jedtem przerazona:,(
Znajoma wlasnie pisala ze tez dzis ryczala..o co chodzi?!?!

• Mamusia
Widać bardzo ciężki dzień dzisiaj :/
Magdaluke najbardziej narażony na pobicia mąż :P Lepiej dla niego by było gdybym poszla już spać 😉
A jeszcze mi się przypomniało... Ja też chetna na wymianę nr tel. 😉

• Mamusia
4nula mi się tylko lekarz pytał o kontakt ze zwierzakami na pierwszej wizycie, ale badania nie kazał mi wtedy robić... Dziwne... Pewnie juz przechodziłam toxo jak większość tym bardziej, że od dzieciaka mialam kontakt z kotami i psami. No ale dla pewności jeszcze podpytam.

• Mamusia
Dobrze że ten dzień się kończy bo jakiś smutny, ale przynajmniej na koniec dostałam dobrą wiadomość - mój Irek jedzie do mnie 🙂 lubię takie niespodzianki 🙂

Miejmy nadzieję że jutro będzie lepszy dzień dla nas wszystkich.
Dobrej nocki Kochane!

• Mamusia
4nula napisał(a):
Cos czytalam ze to nie tylko od kotow ale tez z miesa i owocow o ile sie nie myle.

No właśnie... Dlatego nie rozumiem czemu nie kazał robić... Chyba, że przyjął, że juz przeszłam przez to i spokój :P

• Mamusia
4nula napisał(a):
Cos czytalam ze to nie tylko od kotow ale tez z miesa i owocow o ile sie nie myle.

No i jeszcze wlasnie przy pracach w ogrodzie czy nawet przesadzaniu kwiatkow trzeba uwazac...ja bez rekawic do ogrodu nie ruszam i uwazam bardzo. To tylko wyrywek z info o toxo, ale widzisz 4nula, masz racje.
Drogi zarażenia: toksoplazmoza nabyta – spożywanie surowego lub niedogotowanego mięsa, nieprzegotowanego mleka, niemytych owoców z ogrodu, po którym chodzą zarażone zwierzęta; toksoplazmoza wrodzona – przejście pasożyta na płód przez łożysko

• Mamusia
oj dziewczyny i po co ten ryk?! Suuperbaba tak poszlabys do sklepu tak jak my kupic sukienke i w kazdej bys sie sobie nie podobala, bo za grubo to tez bys miala zjeba...ny humor jak i my! wiec glowa do gory!
najedzcie sie czekolady albo lodow czy czego niech wam endorfiny skocza 🙂

Bisia podpisuje sie pod petycja 😁
no cholera z ta moja pamiecia!... no nie przypomne
a z moich dzisiejszych zdarzen: sasiadka w moim wieku mieszka 2 klatki dalej i dzis mnie w sklepie spotyka i wypalila a co ty w ciazy?! no a ja jej no tak przypadkiem 7 miesiac zaczynam 🙃 i wielce zdziwiona! o kurde myslalam ze padne bo czesto sie dosyc widujemy tak przelotem no raz w tygodniu minimum...

• Mamusia
Nirmala - toksoplazmoza najlatwiej zarazic sie jedzac surowe mieso lub ryby..od kotow wlasnie bardzo rzadko! To mity! Ja mam koty od 2 roku zycia, tulilam, calowalam itd a nie mam zadnych przeciwcial, wiec nie mialam stycznosci z ta choroba! A ja wyjda Ci przeciwciala to juz luz, no przechodzilas i jestes bezpieczna!

Mnie nawet Helenka dzis nie pociesza..moze wyrodna matka jestem:,( Dol i depresja na maxa...