Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ja wróciłam z kabaretu i uśmiałam się jak nigdy 😁 😁 😁 😁 😁
Teraz pije leszka free i jem truskawki ☺️
też się już zeganam z Wami i odezwe sie dopiero sobotnim wieczorem, bo jadę o 5 rano na te święcenia pod Warszawę 🥴
Dobrej nocki :*

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
wow ja dziś pierwsza 🙂 a wiec witam sie z Wami...wlasnie pije puszczalska i do Poznania do szkoly...kurcze ale mialam sny dzisiaj...caly czas o tym badaniu i jeszcze jakas opercacja mi sie snila....kurcze ale wiem,że mała silna bo brzuch mnie boli tak od kopniakow...ze dajcie spokoj...wczoraj sie rozkrecila jak sie polozylam poprostu na maxa 🤪 🤪 wiec zostaje u mamuski do wtorku,Bartek przyjedzie w poniedzialek bo ma wolne dwa dni aż 🙂 jupiiii

to milego dzionka...pewnie jak wieczorem przyjade to bede nie do zycia,wiec duzo nie piszcie 🙂

• Mamusia
Hej Kochane 🙂 Jeeeej pospałabym jeszcze, ale synuś już się wyspał... Co my dziś będziemy robić?
Nawet nie próbuję czytać zaległości, może któraś z Was streści mi co ważniejsze 😉 Tymczasem życzę Wam miłego dnia i lecę dać śniadanie młodemu 🙂

• Mamusia
no ja moge..ten problem spoczywa na mnie...jednak...wczoraj na tym badniu wyszlo ze mała ma ubytek przegrody międzykomorowej w części naplywowej....lekarz dalsze leczenie bedzie prowadzil zrobi badanie echokardiograficzne i potem bedzie myslal co dalej...byc moze tez bedzie potrzebana operacja jeszcze u mnie w łonie...caly czas o tym mysle...ale poztatym wszystko ok i mała daje czadu 🙂 a tak to jedzenie,ciuszki...i wiesz jak to u nas 🙂 dziewczyny po wizytch Sandra i Emi...okazalo sie ze kaczuszki nadal 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jakie to uczucie dowiedzieć się, że coś jest nie tak z Dzidzią 😞 😞 😞 Wierzę, że jednak będzie dobrze, w końcu medycyna poszła tak daleko do przodu.... :* :* :*
Gratuluję udanych wizyt wszystkim :*

Ja wczoraj dostałam wypłatę i zamierzam sobie dziś pojechać i kupić coś dla Malutkiej 😉 Już wiem, że nianię kupiła nam chrzestna i w czerwcu przywiezie. Tym razem nam się przyda, bo jak będę w innym pokoju z synkiem to nie będę miała strachu co malutka robi.

• Mamusia
Tak dokladnie...ciocia Bartka tez mowila (jest pielegniarka) ze jak bedzie potrzeba to nasza medycyna jest tak rozwinieta ze uratuja to dziecko jeszcze w łonie matki....

nic mi nie mow....zobaczymy co dalej czekam na to badanie echo....ale wczoraj caly dzien przeryczalm....i tylko chce by nawet jak mnie boli ten brzucholek to mala i tak by mnie kopala 🙂 wtedy jestem spokojna,nie na 100% ale zawsze cos....
a powiem ze ona tylko reaguje na moja raczke jak poloze....bo wczoraj jak babcia polozyla to sie uspokoila,a mnie kopala.... 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Moja Mała nie reaguje ani na pukanie ani na głaskanie. Kica kiedy jej się podoba i wcale się nie przejmuje niczym. Mój M nie potrafi poczuć jej kopniaczków przez mój brzuch 😞
Musisz tylko obserwować czy aktywność Dziecka się nie zwiększa albo nie maleje, bo jedno i drugie może świadczyć o nieprawidłowościach podobno.

• Mamusia
no nadrobiłam to co popisałyście wczoraj.
natalia23ona głowa do góry będzie dobrze.
Emilia ja jakieś 2 tygodnie temu zjadłam shoarmę w sphinx i później nie mogłam się wysr... nie wiem co oni tam do niej dodali 🥴
u mnie na wizycie znowu wysokie ciśnienie i lekarz kazał założyć mi kajecik i 2 razy dziennnie mierzyć ciśnienie. a ja mu mówię że w domu mierzę czasami i mam dobre, jak dziecko. a on że zobaczymy po 4 tygodniach mierzenia. kurde i co najgorsze kazał mi nie żreć tyle bo już 9 kg przytyłam!!!
dzidzia zdrowa nadal chłopiec a waży ... 700 g 🤪 nieźle go karmię hahaha termin wg właśnie wagi obsuną sie na 24 sierpnia.
jeśli dziecko dalej tak będzie rosło i ja będę dalej tyć i ciśnienie będzie wysokie to w 37 tygodniu zrobi mi cesarkę 🤪

• Mamusia
Witam się w sobotni pochmurny poranek 🙂

nadrobiłam częściowo wczorajsze strony....
wszystkim gratuluję poznania i potwierdzenia płci i cieszę się, że u wszystkich maluszki i mamy zdrowe 😉
Tusia... o rany doskonale rozumiem Twoją sytuację, ja nad moim wciąż pracuję, bo niby trzyma moją stronę, ale muszę mu ciągle o tym przypominac... od tesciowej zaznałam wiele przykrosci, zwłaszcza po slubie 😞 nauczylam sie tym kompletnie nie przejmowac, tylko ze wzgledu na meza, widuje się z nia przy okazji roznych uroczystosci rodzinnych, aczkolwiek ciaża jest moja wymówką, bo zazwyczaj źle się czuję, jak jest jakas impreza w rodzinie 😜 😁 od poczatku ciąży ani razu nie spytała się czy z dzieckiem wszystko ok, juz nie wspomnę o tym, ze to jak ja się czuję kompletnie ją nie obchodzi... maż zaproszal ja wielokrotnie, zeby przyszla usg obejrzec, bo mamy na plycie, to wiecznie nie ma czasu albo zmeczona, albo ja jestem w domu (ale tego glosno nie powie, hehe 🙂 )...
te baby to są sprytne bestie, ale bądzmy madrzejsze od nich i nie dajmy sie wciągnąc w ich głupie gry i rywalizację o ich synka... czasem można odpuscic, zeby mąż nie mówil, ze ciagle narzekasz na jego matkę, one nie odpuszczają, ale wtedy Ty jestes niczemu nie winna, a one wychodzą na te złe... mam nadzieję, że Twoj sie w porę ocknie i zacznie trzymac Twoja strone, a ona wtedy straci grunt pod nogami i przyjdzie w łachę...

• Mamusia
Dzien dobry 🙂 ja przed 4 pobudka obudzil mnie suchar i doszlo do mnie ze wczoraj moje dziecko wcale nie kopalo ani jej nie czulam i tak lzy mi lecialy ze strachu do prawie 5 miejsca nie moglam sobie znalezc ale dzisiaj z rana dala znac o sobie ale nie tak samo co zawsze 😞.
edith co za kluseczka 🤪 mi powiedzial ze moje wazy w granicach 500g 😁

• Mamusia
Hej Kobitki,a ja znowu nie wyspana, siedzę za długo wieczorkiem a rano mała mnie budzi i tak to niestety się kręci 🙂
U mnie piękna pogody więc zaraz na bazarek do miasta idziemy po jakieś owocki!!!
Miłej soboty buziaki 😘

• Mamusia
inirtam napisał(a):
karolka84 napisał(a):
ja zakupuje od razu takie na 60 cm, bo cos czuje ze mala bedzie bardzo dluga po tatusiu 😉

ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, że rozmiarówki często są zawyżone, w zasadzie zawsze 😉

eee tam, to najwyzej sie podwinie rekawki 🙂 😜

• Mamusia
Dzień Dobry Kobietki 🙂 a ja sie wyspalam, trolilam do 9tej 🙂 pozniej wstalam zrobilam jajecznice i sobie zjedlismy 🙂 Pogoda nieciekawa, wieje i zimno, to chyba dzien w domu sie zapowiada. Tescie mieli przyjechac, ale jednak nie przyjada, bo tesciu musial dzis do pracy isc - jakas awaria w elektrociepłowni... no ze to i lepiej, nie bedzie latania po miescie 😉
Moj maluch wazy ok 370 gram, wczoraj moj M pierwszy raz zostal pokopany w reke i nie mogl wyjsc z podziwu 🙂 mala dala mu popalic 😉

• Mamusia
Witam sie i ja 😉
ja dzisiaj jakaś taka ospała jestem i nic do mnie nie dociera 😮 zmierzyłam ciśnienie i już kilka dni z rzędu mam w granicach 80/40 😮 niby mówią że lepiej mieć niedociśnienie niż nadciśnienie, ale czuje sie strasznie ospała i zmęczona a nic takiego nie robiłam... właśnie popijam kawkę może coś mi podskoczy 🙂
Karolka mój mąż od tygodnia (od momentu jak zaczął czuć małego kopy) codziennie czeka na wieczór aż mały go skopie w rękę 😉 to już taki nasz trans... heheh 😁
A teraz zabieram sie za projektowanie wizytówki bo dzisiaj przyszło mi nowe zlecenie i muszę do środy dać minimum 5 propozycji... już mi sie nie chce i nie mam pomysłu...

• Mamusia
jeden plus mojej pracy taki że nie wychodzę z domu i tylko na ustalaniu i dostarczaniu projektów muszę być na firmowych obradach... a ogólnie to praca spadła mi z nieba dzięki mężowi 😉 który mnie zmobilizował... no i w końcu robię coś co jest zgodne z moim kierunkiem studiów, mam nadzieję że jakoś się rozwinie ta moja działalność 🙂
zemdliło mnie to tej kawie 😮

• Mamusia
Isa ja zawsze chcialam cos projektowac, ale poszlam w innym kierunku i teraz zaluje... Moja kolezanka skonczyla architekture wnetrz i teraz projektuje sobie tez w domku rozne wystawy sklepowe, mieszkania itd - super sprawa, moglam isc razem z nia, albo chociaz na cos podobnego, to moze teraz mialabym satysfakcje z tego co robie...

• Mamusia
Helo,
a mój misiek mały ma 541 g i się zastanawiam czy to nie za dużo 🤔 czytałam że w 23 tyg. powinien ważyć ok 400 😮 i lekarz mi powiedział, że może być długi 🙂 i mam stresa bo mój mąż urodził się 60 cm długi i ważył 4800 🤢 Ale za to powiedział, że jest nadzwyczaj ruchliwym dzieckiem więc może nie roztyje się tak bardzo 😁