Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dzień dobry 🙂
też byłam wczoraj za Holandią, bo mam do nich sentyment, ale ewidentnie nie stanowią zgranego zespołu i nie podobała mi się ich gra...przegrali zasłużenie, na własne życzenie 🤔

chciałabym, żeby seks choćby raz w tygodniu to i u mnie był... ale jak był problem z szyjką, to lekarz zabronił, więc nawet M już odpuścił.. szyjka sie w miarę unormowała, ale nadal jest moja wymówką 😞 😞

Strefę kibica na sobotę to chyba zrobię u siebie, nie za bardzo uśmiecha mi się stać w 100tysięcznym tłumie i cały czas się zastanawiać, czy zaraz kto we mnie nie wpadnie 🤢
M chce iść i pewnie z kumplami pójdzie...
kur.. od jakiegoś czasu drętwieje mi prawa noga!! 😠 😠

• Mamusia
Witam się i ja... no powiem wam że ze mną jest chyba coś nie tak 😁 w ogóle się w nocy nie budzę... i wstaje rano wyspana... oby tak było jak najdłużej 🙂 dzisiaj rano mały dał mi do zrozumienia że jest głodny... strasznie się wiercił, a jak zjadłam to przestał 😉

a teraz czeka mnie ciąg dalszy nauki 😮

• Mamusia
Dzień dobry a ja juz nie spie od 7:30 Bartka wypuscilam do pracy a ja szlam na badania...a teraz zjem dwie drozdzoweczki i wypije kawke i pojde dalej sie legnać ... pogoda u Nas jest masakryczna w nocy cały czas padało i teraz też...Dziewczyny czy Wam też jest tak gorąco,że musiecie na noc miec otwarte okno i być cały czas odkryte? Mój Bartek to niedługo mnie chyba wygoni z łózka bo mu w nocy jest zimno a ja się odkrywam i otwieram okno 😁

• Mamusia
czesc kochane 🙂 nooo pogoda paskudna. Moj M. polecial juz o 7 na zakupy tak wiec dzis sie nigdzie nie wylaniam 🙂 teraz poszedl do pracy, a ja sobie sniadanko wciagam. Na noc wypilam dwa kubki goracego mleka z miodem i w nocy oblewalo mnie nieziemskimi potami. No ale na razie moje wygrzewanie sie nic nie pomaga i chorobsko chyba sie rozwija 🤨 poleze sobie caly dzien, zażyję rutinoscorbin i nadal bede popijala goraca herbatke z cytryna...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Mnie dosc mocno ciekawi jakie bda zalecenia na temat leczenia zakazen paciorkowce, a drugie co mnie bardzo interesuje to antykoncepcja po porodzie 🙂)

a propo antykoncepcji po porodzie ja chyba bede przez rok brac zastrzyki na 3 miesiące a potem przejde na tabletki,bo nie wykluczone że będziemy jeszcze kiedyś chciec miec drugie dziecko

• Mamusia
Z tymi zastrzykami to poczytaj dokladnie co i jak bo ja 85% kobiet, co sie wypowiadalo na ten temat bylo niezadowolone. Czesto najwiekszym problemem jest wlasnie przywrocenie plodnosci.
Ja bede rozwazac miedzy wkladka a tabletkami..choc jesli moje pozycie sie nie zmieni to po co mi antykoncepjca 🙂)

• Mamusia
Mi juz teraz wszystko jedno w sumie 🙂) bo nie bede juz maluchow planowac, wiec chce skutecznie, choc wiadomo ze nie ma 100% 🙂
Chyba, ze szklanka wody zamiast 🙂

Ale wiem, ze musze miec przynajmniej krwawienie z odstawienia, bo wtedy daje mi to wiekszy komfort psychiczny.. anizeli np. wogole bez miesiaczki, jak to jest przy zastrzykach 😞

• Mamusia
ja do tej pory zabezpieczałam się gumkami, nigdy nie brałam tabletek i myślę, że tak pozostanie, tabletki będę chyba brała dopiero jak już stwierdzę że nie chcę mieć więcej dzieci, czyli po drugim, a może po trzecim 🙂
bo zawsze tabletki jakiś wpływ na organizm mają i nie chcę żeby potem były problemy z zajściem w ciążę, chociaż ja i tak bez wspomagania owulacji to raczej nie zajdę,

• Mamusia
ja tabsy bralam, ale jakos juz bym nie chciala, chociaz patrzac na inne mozliwosci antykoncepcji, to chyba najlepsze wg mnie wyjscie... Tak bez miesiaczki to tez sobie nie wyobrazam, to juz mi sie wydaje mega ingerencje w organizm i moim zdaniem predzej czy pozniej musi prowadzic do jakis komplikacji 😮 spirale tez mi sie zle kojarza - cos tam caly czas siedzi w srodku 🤨 no a gumka, to wiadomo, nie daje takiego zabezpieczenia jak inne srodki...nam juz raz pekla 😮

• Mamusia
Hej dziewczyny.
Ja o antykoncepcji nie mysłałam jeszcze, ale napewno nie chce brać tabletek. PRzez dlugi okres czasu brałam i to była za duża ingerencja w organizm:/ chociaż znam laski które biorą tabletki bez przerw na okres przez dwa lata i nie mają potem problemu z zajściem w ciąże. Napewno trzeba o czyms pomyslec bo ja nie chce od razu w drugą ciąże zachodzić. Tak z rok przerwy by było idealnie.

• Mamusia
No nam nie pekla nigdy, ale jakos bym sie komfortwo nie czula, nie chcac juz wiecej byc w ciazy 🙂)
Mamy jeszcze czasu na myslenie 🙂)

Wczoraj do mnie dotarlo, ze ja nadal nic nie kupilam dla malej :/ oprocz tego co Nadia kupila... 🙂)
Ostatnio mi jazde zrobila, obok sklepu z rzeczami dla maluszkow, ze nie chce wejsc kupic nic siostrzyczce ;//

• Mamusia
My drugiego dziecka na razie w ogole nie mamy w planach, to trza bedzie o czyms sensownym pomyslec...

Sandra, ja tez malo co kupilam dla maluszka, no ale jeszcze jest czas, poza tym z tego co sie orientuje, to ty tez dostalas mnostwo rzeczy dla dzidzi, to po co mamy kupowac 🙂 😉

• Mamusia
My jedziemy w sobote do Komornik obejrzec wózki - znajomi nam polecicli taka hurtownie, gdzie jest doslownie wszystko dla dziecka i mamy i podobno ceny bardzo korzystne, no wiec jak jeszcze cos tam ciekawego dojrze, to moze kupie 🙂 na pewno kupie dla siebie cyckonosze do karmienia i gatki poporodowe, zeby juz bylo.

• Mamusia
Ja sama też nic jeszcze nie kupiłam dla maluszka, wprawdzie mamy już większość ubranek ale wszystko M kupowal. Troche takie zakupy zaczynają mnie przerażać i chyba dlatego mi się nie śpieszy.:/ ale pora zacząc myśleć bo ja nie mam ani mebelków ani wanienki ani koca- nic 😁