Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
buffy koniec tesknoty 😁 ale niestety tylko na kilka dni 😞
a czy to badanie na paciorkowca jest konieczne mi lekarz nie dal nic takiego 😠

u mnie trzeba mieć przy przyjęciu do szpitala. a u Was?

• Mamusia
Witam się. Natalia będzie dobrze 🙂
U nas kolejny upalny dzień- jakoś słabo to znoszę. Wczoraj wieczorem pojechaliśmu na jeziorka synyś z mężem się troszkę pokąpali a ja tylko nogi pomoczyłam. Moja gin ze względu na pessar nie radziła mi się kapać, bo szybko łapie sie infekcje 😞 za rok sobie to odbiję 🙂

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
buffy koniec tesknoty 😁 ale niestety tylko na kilka dni 😞
a czy to badanie na paciorkowca jest konieczne mi lekarz nie dal nic takiego 😠

Raczej tak...........bo możesz zarazic dziecko ..........co może doprowadzic do sepsy i innych chorób.....Dopytaj się spokojnie,bo to badanie robi się między 32-37/8 t.c.......więc spokojnie.....

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
Natalia jeju - już jutro ten wielki dzień 🙂)) na pewno wszystko będzie super 🙂
Emila ale sen - nie zazdroszczę :/ i super, że Twój kochany dziś będzie - koniec tesknoty 🙂))
Mamusiak ja właśnie też chciałam fotografkę i dlatego nie zdecydowaliśmy sie na naszego fotografa ze ślubu choć ze zdjęć byliśmy bardzo zadowoleni...no ale kobieta to kobieta 😉 hehe
a co do badań to ostatnio ze stresu odnośnie tego mojego rozwarcia itp zapomniałam o tego paciorkowca zapytać, ale z tego co słyszałam to nic nie muszę mieć ze sobą i ginka sama robi u siebie. no jak będę teraz do niej do szpitala w czw jechać to się muszę upewnić - może w szpitalu mi zrobi.

Ciekawe czy znajdę w swoim mieście fotografkę kobitkę........no cóż.Będę szukac.......

• Mamusia
Emi - no fajnie, że choć kilka dni pobędziecie razem. A badanie na paciorkowca chyba wszędzie jest konieczne-warto je zrobić i dla siebie i dla Maleństwa, ale wydaje mi sie, że jakbyś nie miała to robią od razu po przyjęciu do szpitala-moja koleżanka tak przynajmniej miała (no chyba, że już nie ma czasu bo poród zaawansowany 😉)

Natalia dasz radę 🙂 kazdy sie chyba przed stresuje 😉

• Mamusia
Witam sie i ja 🙂wyciaglam wczoraj M na zakupy i moge dolaczyc do Doti i oglosic ze juz wszystko poprasowane i torbyb spakowane,teraz tylko pozostaje czekac 😉
Natalia gratulacje i powodzenia na pewno wszystko sie uda 🙂
A mi tez jakies glupoty ostatnio sie snia,wczoraj koniec swiata 😮masakra!
Dzis mamy w planach grila na obiadek odpalic,juz nie moge sie doczekac do nasz pierwszy w tym roku.

• Mamusia
właśnie... pakujecie 1 torbę czy 2. jedną dla siebie jedną dla dziecka? Przy poprzednim porodzie wylądowałam tydzień przed do szpitala na obserwacje i po tygodniu w szpitalu mama z mężem mi przywieźli dla dziecka wszystko jak już małą była na świecie. Więc się zastanawiam....

• Mamusia
Część 🙂
Ja zawsze złe śpię, więc myślę ze do końca ciąży nic sie nie zmieni. Też mam dziwne sny, ale moj M ma jeszcze gorsze!!! Ciągle śni mu sie poród i to ze go zdradzam 😞
U mnie po tygodniu upałów dziś zimno i pochmurnie, szkoda bo tak lubię slonko!
Z tego co czytałam to u mnie badan na paciorkowca nie robią 😞 jeszcze sprawdze to z polozna. Najgorsze ze nawet zadnego prywatnego laboratorium tu nie ma żeby zrobić badanie samemu....
muszę sie ogarnąć po tej wizycie tesciow. Chyba najpierw zacznę od medytacji 😁 😁 muszę sie uspokoić.....

• Mamusia
Ja postaram sie spakować w jedną walizeczke. Mam nadziehe ze wszystko sie zmieści!! Dla małego wezmę rzeczy do szpitala. A takie na wyjście moj M dowiezie żeby były jak najświeższe. Ciągle martwię sie tymi szpitqlnymi zarazkami o których pisalyscie. Chyba dokupie kilka ciuszkow w jakimś tesco żeby można było wywalic w szpitalu odrazu. Dla siebie też wezmę takie rzeczy do wyrzucenia. A czy trzeba mieć swoje ręczniki?

• Mamusia
Marylu aż tak teściowie dali Ci popalić??

co do toreb to ja pakuje dwie-u nas dla Maleństwa lepiej mieć swoje rzeczy więc jedna torba będzie dla niego, a ja muszę miec spakowaną oddzielnie bo przez to rozwarcie nie wiadomo czy nie trafię wcześniej do szpitala, no i wtedy rzeczy Małego dowiezie mąż po porodzie 😉

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Ja postaram sie spakować w jedną walizeczke. Mam nadziehe ze wszystko sie zmieści!! Dla małego wezmę rzeczy do szpitala. A takie na wyjście moj M dowiezie żeby były jak najświeższe. Ciągle martwię sie tymi szpitqlnymi zarazkami o których pisalyscie. Chyba dokupie kilka ciuszkow w jakimś tesco żeby można było wywalic w szpitalu odrazu. Dla siebie też wezmę takie rzeczy do wyrzucenia. A czy trzeba mieć swoje ręczniki?

w tesco wcale nie jest taka tania bielizna niemowlęca. zależy dla kogo.i do szpitala tak wiele nie trzeba tych ciuszków.

• Mamusia
ale mam stres,dziś pani ginekolog,ktora pracuje w szpitalu,w ktorym ja mam zamiar rodzić,powiedziała mi,że mi to,ze dziecko ułożone jest miednicowo a to bedzie mój drugi poród to jest wskazanie,że rodzić będę naturalnie 😞jestem załamana bo strasznie się boję!! mam nadzieje,że mała mi się jeszcze obróci !!

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Buffy niestety spokojną wizyta to nie byla. Są super i bardzo życzliwi, ale za dużo tu po swojemu ogarniali nie proszeni.
Emaleth nie mam tej bialej 😞

no to dobrze, że pojechali i nie będą Cię denerwować 🙂
a tanie ciuszki są w pepco 😉