Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anula nie lam sie, najwyzej z taczka pochodzisz troche 😁

A moj M wymyslil, ze jutro o 9 jedziemy tramwajem do Ikei, bo jezdzi na naszej trasie taki specjalny tramwaj z wystrojem i fotelami ikejowskimi 🙂 to se kurcze wycieczke z rana zrobimy 🙂 😮 przynajmniej jakas posciel kupimy do sypialni 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Anula nie lam sie, najwyzej z taczka pochodzisz troche 😁

A moj M wymyslil, ze jutro o 9 jedziemy tramwajem do Ikei, bo jezdzi na naszej trasie taki specjalny tramwaj z wystrojem i fotelami ikejowskimi 🙂 to se kurcze wycieczke z rana zrobimy 🙂 😮 przynajmniej jakas posciel kupimy do sypialni 🙂

No nie hihih juz mialam taki sen ze niby bylam w 12 miesiacu ciazy i prosilam wszystkich zeby mi wyciagneli dziecko wreszcie z brzucha bo jest mi tak ciezko-hormony buzuja 😉

• Mamusia
Dziewczyny,zmieńcie temat.My tu mamy się pozytywnie nastawiac do porodów,a takie przykre tematy poruszacie.........
Życzę miłego wekendu.
Ciekawa jestem czy któraś z nas się rozpakuje w wekend.Ja bym chciała najwcześniej w środę 🙂
Dzisiaj podpatrzyłam swoje USG......mam kilka terminów 🙂.
Jeden już minął: 28 sierpnia.Przede mną 2,5,9,10 i 11 września.
10 września to termin z miesiączki 🙂.Też macie tak dużo terminów ?.
Miłej nocki Brzuszki!

• Mamusia
zaintrygowałyście mnie tym pomiarem i poszłam szybko się też zmierzyć - na wysokości pępka mam równe 100 cm 🤪

Efek, mówisz, że w razie W na Pleszew, to pierwszy kierunek gdzie: na Jarocin czy może Kalisz? jesteś gdzieś z tych okolic?

a i jestem po tym ktg, wszystko w porządku, skurczy brak.....

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Kurka to ja jestem niezly brzuchol 😁 😁

Eeee ja sie nie przejmuje ze tez mam dobra miare 😉 z tylu jak sie na mnie patrzy to nikt nie przypuszcza ze w ciazy jestem ale z boku to fakt 😉 najpierw brzuch pozniej ja hihihi mala mi pewnie sie wypchala i dlatego tyle w pasie mam 😉 ale najwidoczniej bedzie duza babka matka i ojciec chudziny a dziecko kluseczka 😉

• Mamusia
mamusiak mi też z usg różne wychodziły terminy. Ale nigdy nie zwracam na nie uwagi. Podobno można patrzeć tylko na termin OM lub termin z usg12tygodnia.

hmmm... wiecie może czy można przejść zabieg usuwania pieprzyka pod znieczuleniem miejscowym gdy karmi się piersią?
kładę się spać.
dobranoc

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 U nas nocka lepsza niż na koniec ciąży. Mała budziła sie co 3 godzinki sama na karmienie a między pobudkami spałam tak mocno że jestem wyspana.
Oczywiście człowiek jak sie budzi w dobrym humorze toktoś misi ten humor zepsuć... dzis to była babcia M, wymyśliła sobie że jak teściowa wróci z zakupów to ja pojadę do ciotki te zakupy zawieźć.... zapominają chyba że dziś jestem 5 dzień po porodzie dopiero. Co za ludzie........ 😠 😠 😠
Przejmujecie sie wagą a u mnie po samym porodzie jest 6kg mniej... Na brzuszek-flaczek też nie narzekam, bo obeszło się bez rozstępów a flaczek sie wypracuje ćwiczeniami 🙂 Tu macie porównanie w wieczór jak jechaliśmy do szpitala i dziś rano:
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/849/dsci0746.jpg/][IMG]http://img849.imageshack.us/img849/3475/dsci0746.jpg[/IMG][/URL]
Poprzednim razem przytyłam więcej i zrzucanie nadmiaru trochę trwało ale fakt że nie ograniczałam sie z ilością jedzenia. Teraz już włączyło mi się ssanie na wode jak poprzednim razem - zawsze jak przystawiam małą do piersi to sama musze sie kilka łyków wody napić 😁

• Mamusia
Witam was 2w1 🙂 wpadam czytam was ale jakos ostatnio nie wiem co napisac nocka ok tylko siusiu wstwalam i w pewnym momencie chwycil mnie bol serca i nie dobrze mi sie zrobilo a i bol jak na okres od wczorajszego wieczoru mam.
Do terminu zostaly mi 3 dni nie moge sie doczekac moze cos sie wydazy i mala zechce opuscic swoj domeczek 🙂 lekarz kazal mi sie nie oszczedzac ale jak to robic gdy po przejsciu kilka maetrow nogi w dupe wchodza 😮 to juz nie to samo 😁
dawno cos zadna se nie rozpakowala ciekawe jak weekend bedzie wygladal 😁
doti widze ze ladnie ci schhodzi brzuszek a ja sie wlasnie zastanawialam jak to z tym brzuszkowym flaczkiem bedzie 🙂

• Mamusia
Ja tez sie wyspalam mega dobrze 🙂 Jak corunia do nas nie przychodzi mimo, ze wstaje z 2-3 razy na siku to nie narzekam, bo mi wygodnie zasypiam ostatnio od razu 🙂
Bavaria mnie zmulila i spalam jak dziecko 🙂 hehe 🙂

Sniadanko zrobilam,bo malzonek sie rpzysluzyl i poszedl z rana po bulki i dalej spac 🙂

Pozniej jedziemy po torta, i sie powoli musze ogarnac, z ustawianiem stolow krzesel, bo znajac moje szczescie, dla kogos miejsca zabraknie 😉)
Jeszcze obrusy wypadaloby wyprac 😁D

• Mamusia
Witam.
Doti, gdzie ten Twój flaczek, bo nie widzę 🙂 nie przesadzaj.Ładnie Ci zszedł
Ja też z USG mam kilka terminów,więc to raczej normalne.
Natalia jeszcze przetreminowana nie jesteś, no chyba że miałaś termin na wczoraj.Ja mam na dzisiaj i jeszcze jest wszystko w terminie, wszystko może się zdarzyć 🙂 Jutro będę dopiero po.
Mnie M tak wkurza ostatnio w nocy ze słów brak. Smacznie sobie śpię a on mnie budzi i mówi- i co rodzisz????myślałam że mu zapierdolę 🙂 Trzecia nocka zaliczona do udanych 🙂 super. Za to on przeżywa strasznie,hihihi

W suwaczku mi piszą,że moje szczęście przyszło na świat 🙂 Jak przyszło,jak nie przyszło 🙂
Marylu, jednak pełnia nic nie zdziałała 🙂hihi

A co do rozmiarów brzucha to wczoraj właśnie oglądałam nasz wątek o zdjęciach brzuszków, od pierwszej strony i Natalia miała od początku bardzo duży w porównaniu z resztą i teraz też ma spory a Majeczka wcale duża nie jest, więc Anula nie martw się że urodzisz klocuszka. U mnie brzuch ludzie zauważali dopiero po 6 miesiącu ciąży i był on bardzo mały jak na tamten czas a potem jak wystrzelił to szok i moja dwa tyg temu niby z usg miała 3600g czyli dość sporo. Nie ma co patrzeć na wymiar brzucha bo tam może być więcej wód, niż dziecka 🙂

Właśnie teraz zobaczyłam,że jeśli po porodzie tu zostaniemy na brzuszku, to przeniosą nas w wątek urodziłam w miesiącu.... i tam reszta naszych wątków jest wrzuconych do jednego wora i można się nieźle pogubić...

• Mamusia
sandra powiedz mi wlasnie podczas siusiania podcierania wyplynal mi glut ale doslownie glut jak smarki co to moze byc ? wczoraj wyszlo ze mnie kawalek tego a dzisiaj tak jakby na maxa ty to dopiero moze byc ten czop? czy to 2 czop bo tamto co mi wyszlo pare dni temu to tez niby czop 😮
cos takiego tylko bez krwi
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1366&bih=616&tbm=isch&tbnid=F306CqVc_Bl1MM:&imgrefurl=http://www.dobramama.pl/pokaz/100325/czop_sluzowy&imgurl=http://i4.dobramama.pl/26837f440058cfca4a9744eeb4d4388e/P1050284a.JPG&w=640&h=480&ei=jbxBUOCGHdHMsga0s4HgDg&zoom=1&iact=rc&dur=349&sig=102550616845650683153&page=1&tbnh=129&tbnw=171&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:7,s:0,i:121&tx=70&ty=98

• Mamusia
Pestka z tym flaczkiem to chodziło mi o to, że taki wiotki się zrobił, bo skóra jeszcze naciągnięta. Nie narzekam wcale bo nie wygląda tak źle 😉 Jeszcze jakbym majtki obciskające ubrała albo jakiś pas to już w ogóle nie byłoby go widać.

Emi a czop nie może w kawałkach odchodzić? Bo mnie się wydaje że może 😉

• Mamusia
wlasnie nie wiem zgupialam tamto wygladalo jak pianka jojo a ten dzisiejszy tak
http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1366&bih=616&tbm=isch&tbnid=F306CqVc_Bl1MM:&imgrefurl=http://www.dobramama.pl/pokaz/100325/czop_sluzowy&imgurl=http://i4.dobramama.pl/26837f440058cfca4a9744eeb4d4388e/P1050284a.JPG&w=640&h=480&ei=jbxBUOCGHdHMsga0s4HgDg&zoom=1&iact=rc&dur=349&sig=102550616845650683153&page=1&tbnh=129&tbnw=171&start=0&ndsp=22&ved=1t:429,r:7,s:0,i:121&tx=70&ty=98
tylko bez krwi

• Mamusia
Tamto to mógł być po prostu taki gęsty śluz bo podobno zmienia się przed porodem. U mnie tak było, że przez całą ciążę był "normalny" a tydzień przed porodem zrobił się gęsty i biały jak śmietana. A czopa i tak u siebie nie widziałam 😁 😁 😁