Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej brzuszki i mamuśki
Mój malutki strasznie dużo w dzień śpi, a w nocy daje popalić. Normalnie nie dawałam rady wstawać do niego 😞 zmęczenie i bolące krocze= koszmar! W ciągu dnia pomaga nam teściowa, ale chciałaby go ciągle na rączkach nosić...

emaleth mam czerwoną książke 🙂 nawet jej nie przeglądałam bo po porodzie wszystkim mój M się zajmował. Jeśli chodzi o szwy, midwife stwierdziła że muszę na kolejny dzień udać się do GP po antybiotyk. Dziś byłam, i dała mi dwa różne (bo nie wiadomo jakie bakterie tam są). Teraz się trochę boję brać bo sprawdziłam że silne one są 😞 Wymaz mam zrobiony i wynik będzie za jakieś dwa dni, więc chyba poczekam żeby atakować to conaprawde w ranie siedzi...
Małgosia86 już niedługo! dasz radę 🙂 może nagle się coś ruszy!
Initram, mleko cuda działa na sutki. Już niedługo nic nie będą boleć! Pamiętam na początku to aż palce od stóp mi skręcało z bólu! a nawał mleka... to dopiero szał 😁 Jeśli chodzi o raczki i stópki to u nas były non stop lodowate!po pierwszym tygodniu jest lepiej, chociaz trzymam go w różku i kocyku na raz. Plus ma rękawki zaciągnięte, bo rękawiczki zawsze ściąga.
Sandroos ooo fajnie że na cycu nie zrobi się sumo :P bo o tym właśnie myślałam... kurcze w takim tempie to niedługo będzie ciężko do karmienia trzymać 😉
Doti biedny Twój synek ;( alergie są wstrętne! szkoda że nic mu nie pomaga....
Karolka świetnie że z siostrą lepiej!
Isa u mnie doba po czopie był już Krzyś :P

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tusia, widzę, że Twój kot też ma jakieś "psie" zwyczaje 😁 No mój jeszcze nie aportuje 😉

Karolka, dużo zdrówka dla siostry. Teraz na pewno wszystko będzie szło już tylko ku dobremu 🙂

Dziewczyny, a ja mam prośbę o radę. Chcę kupić jakiś dobry parowar. Nigdy nie miałam takiego urządzenia, a chciałabym zacząć gotować na parze. I nie mam pojęcia, jaki wybrać, na co zwrócić uwagę. Czy któraś używa, może coś polecić? Chciałabym się zamknąć w kwocie maksymalnie 300-350 zł, a najlepiej mniej 😁.

• Mamusia
U mnie już doba jak czop zaczął odpadać.. bo jak się okazuje jest tego dużooo.. w nocy kolejna solidna porcja i w dzień po troszku... od rana cisza, jak makiem zasiał, a teraz bóle w podbrzuszu i jakieś skurcze pojedyncze co jakiś czas.. niech się coś ruszy... 🙂

• Mamusia
Marylu, dzięki za radę 😁 Ale jeszcze takie sitko musiałabym mieć 😁 Jak nic nie wybiorę z parowarów, to może poekperymentuję z sitkiem 🙂

Isa, ja czuję się podobnie. A do tego mam taki ból krzyża promieniujący do brzucha, że chodzić nie mogę. I jeszcze na domiar złego paskudnie mdli mnie na widok jedzenia. Mój M już dziś chce mnie wsadzać do samochodu i jechać na IP. Ale ja wolę poczekać do jutra. Narazie wysłałam go do apteki po nospę i do Kauflandu po mleczko Muller, bo na to akurat mam ochotę 😁

• Mamusia
Deira ja mam parowar, dostałam od teściowej, żadnej znanej firmy. Ale jak mam to myć po gotowaniu to mnie cholera bierze, tyle tych sitek, części... U mnie najlepiej się sprawdza do dużego garnka woda, na to durszlak i przykryć pokrywką 🤪 Dużo mniej mycia i szybciej 🤪
A na parze dobrze wychodzi filet z kurczaka tak jak w tej reklamie - łączę kostkę rosołową z olejem, smaruję kurczaka, zostawiam na trochę i na parę. Mniam 😁

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
to ktora nastepna na porodowke ? 🤨

Nie mam nic przeciwko by być następną 🙂 Karolka, skoro masz podobne objawy, to może razem skoczymy na nasze porodówki i załatwimy to co mamy tam załatwić 😁 🤪 Może jutro? 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
dzonatalie napisał(a):

a najlepiej wszystkie razem, bo z podobnymi terminami zostalysmy 😁

A to też jest niezły pomysł 🤪 Ale byłoby fajnie jakbyśmy wszsytkie jednego dnia zamknęły listę wrześniówek 😁

• Mamusia
Deira napisał(a):
dzonatalie napisał(a):

Nie mam nic przeciwko by być następną 🙂 Karolka, skoro masz podobne objawy, to może razem skoczymy na nasze porodówki i załatwimy to co mamy tam załatwić 😁 🤪 Może jutro? 😁

jestem za!!! 😁 no to jestesmy sparowane 😁 😁

• Mamusia
Karolka, to jeszcze może Sandra do nas dokooptuje, bo jej ciągle ten czop wyłazi od paru dni, więc może już niech też rodzi 😁

dzonatalie napisał(a):
😁
potem wszystkie razem urodziny moglybyscie robic 😁

Dokładnie 😁 A tak wogóle, to Karolka, my możemy też nasze urodziny robić tego samego dnia, bo ja też z 18 stycznia 🤪