Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Zajrzałam do majóweczek i jest zdjęcie Tyssii brzuszka już ma tak niziutko ,że pewnie niedługo się rozpakuje 🤪
Niedługo my będziemy miały takie brzuchole 😁

mój brzuch to niedługo będzie się o nogi obijał 😁 ale jeszcze z miesiąc 😲

• Mamusia
Ja już zapomniałam jak to jest moja córcia ma już prawie 10 lat . Niewiele pamiętam z tamtego okresu
byłam młoda i nie przywiązywałam takiej wagi jak teraz . Wiem tylko ,że nie miałam żadnych problemów ani symptomów ciąży typu mdłości i bóle kręgosłupa.
Teraz człowiek starszy bardziej dojrzały ale ciężej przechodzę tą ciąże niestety .

• Mamusia
Sandros ja to samo,przy pierwszym to był szał,sprawdzanie i czytanie wszystkiego w necie,każdy tydzień co się dzieje,może dlatego że taka wyczekiwana była,jak zobaczyłam dwie kreski i zaczęła ryczeć to M prawie zawału dostał 🤪A teraz tak inaczej,cieszymy się bardzo choć była niespodzianka ale czasami zapominam to normalnie zapominam że jestem w ciąży,dopóki dzidzia nie zaczęła kopać to nie docierało do mnie że faktycznie jestem w ciąży.Myślę że tak na maxa dotrze jak już mi maleństwo na brzusiu położą 🙂

• Mamusia
Ja w poprzedniej ciąży chodziłam do takiego lekarza, który sprzęt usg miał "trochę stary" ale uparcie twierdził ze to będzie dziewczynka- po czym dwa tygodnie przed porodem w szpitalu robili mi kontrolne USG i wyszło że bedzie to chłopiec 😜 . Cała rodzina od 20 tygodnia ciąży nastawiła się na płeć piękną a tu taka niespodzianka 🙂 Powiem Wam szczerze, że ciężko było mi się przestawić, bo bardzo chciałam córeczkę- na ale jak już urodziłam to wszystko mi minęło .

• Mamusia
No wlasnie, nie wiadomo czy wierzyc lekarzowi, czy nie 😮
Ja mam mnostwo ciuszkow po moich siostrzenicach i siostrzeńcach, a ostatnio dostalismy jeszcze trzy wory ciuszkow w neutralnych kolorach od znajomych. na razie nie mam sily tego przegladac, nawet jeszcze nie mamy szafy, zeby je gdzies ulokowac, to stoja takie wory w salonie 😁
Przewijak i lóżeczko tez mamy. Wózek chcielismy kupic jakis uzywany w dobrym stanie, no ale tesc sie uparl, ze koniecznie kupia nam nowy, no wiec jak sobie chca, powiedzialam zeby szykowali dwa tysiaczki, bo chce 3 w 1 😜 Siostra dala mi jeszcze cynka, ze jej kolezanka likwiduje swoj "klub maluszka", ktory prowadzila 2 lata, wiec bedzie wszystko wysprzedawac - jak cos fajnego i potrzebnego tam znajdziemy to tez sie zaopatrzymy 🙂 Po malu po malu damy rade 🙂

• Mamusia
U mnie niby się wszyscy deklarują ,że pomogą ale jakoś entuzjazmu nie widać więc też na nich nie liczę 🙂
Łóżeczko niby chcą dać , ale dopiero we wrześniu bo jeszcze mała śpi w nim , a jak urodzę w sierpniu to chyba na podłodze będzie maluch spał 😠 inni chcą nam dać wózek po 2 dzieci ale może tylko by pożyczyli bo jeszcze jedno dziecko im się marzy , ciuszki też by najchętniej pożyczyli a to po dwójce dzieci i jeszcze mój bobas by z tego skorzystał to nie wiem czy by było co oddawać
także myślę ,że się na nich wypnę i sama dam radę skompletować .
Tyle fajnych rzeczy można kupić używanych .
Tak się zdenerwowałam pisząc o tej mojej rodzince ,że bobas zaczął intensywnie fikać 🤪

• Mamusia
poza tym... do września to jeszcze nie jedne wyprzedaże w sklepach będą... ja na zimowych kupiłam już trochę body, bo były po 6zł w mothercare, więc żal było nie brać... a im bliżej tym pewniejsza będzie pleć dzidziusia.. te, które mają synka, mogą być bardziej pewne, ale z dziewczynami to właśnie różnie bywa, u mnie w rodzinie dziewczynie 5 dni przed porodem powiedzieli, że jednak chłopiec 🙂

• Mamusia
Witam się Kochane 🙂
Wstałam dziś o 4:30 rano bo oczywiście synuś był już wyspany. Pojechaliśmy po łóżeczko - oglądnęłam je właśnie i jestem jeszcze bardziej zadowolona. Za 27,02 zł mamy łóżeczko, materac, wypełnienie pościeli, 3 prześcieradła i 3 śliczne komplety poszewek, baldachim i grzechotkę (taką do zawieszenia na łóżeczko albo wózek) 🤪 Warto było jechać kawałek przez krakowskie korki 🙂
Potem pojechaliśmy na USG....Ile się wyczekaliśmy to nasze. Lekarka miała jakiś przedpotopowy sprzęt więc niewiele było widać ale posprawdzała to co trzeba i Dzidzia zdrowa, ale ułożyła się tak, że ciężko było sprawdzić serduszko i lekarka powiedziała, żeby przypomnieć o tym przy badaniu w 30tc. Nie zmartwiłam się specjalnie, bo w poprzednim USG było wszystko w porządku a było robione na dużo lepszym sprzęcie, więc mam nadzieję, że nic się nie pogorszyło. No i najważniejsze - krwiaka żadnego nie ma, więc jestem spokojniejsza. Między nóżkami była tylko kreseczka, więc najprawdopodobniej będzie dziewczynka 🤪 myślę, że chłopca byłoby już baaaaardzo wyraźnie widać w tym tygodniu, nawet na tak starym sprzęcie. Poniżej macie zdjęcie mojej Księżniczki: