Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jeju ale wam fajnie... ja jeszcze 5 dni musze czekać na to moje usg 😉 i ciekawi mnie czy dowiem się co będzie... mam taką cichą nadzieję że tak.
Właśnie wróciłam z basenu... troszke zmęczona, ale zadowolona bo od razu inaczej się czuje po takim ruchu... 🙂

• Mamusia
Ja też bym się chciała przejść na basen ale jakoś się zebrać nie mogę... Może jutro jak będzie w miarę pogoda albo w sobotę popołudniu wyciągnę moich rodziców - zależy mi na tym żeby wziąć synusia a sama się boję z nim iść. Raz że ja ani trochę nie popływam a dwa że nie wiem jak miałabym z nim wyjść z basenu np, przebrać się spokojnie itd 😁

Isa pomyśl, że ja na ostatnim USG byłam w 13 tygodniu ciąży 🙂 umieram z ciekawości jak moja Dzidzia rośnie 🙂

• Mamusia
Normalne ci rodzice sa popierdoleni... 😞
We wtorek przyszla dziewczynka i jakies dziwne zmiany miala na klatce i piersi.. no to pow. ze we wtorek po poludniu sprawdza u ;ekarza co to??
Dzis przyszla do zlobka, bow czoraj do lekarza nie raczyli pojsc...
Po poludniu zadzwonili i co??? Kurwa półpasiec...chorego dzeciaka ci rpzyprowadza, a te dzieci co ospy nigdy nie mialy zaraz sie pochoruja... 😞(
akle tata sprzedal info, ze to na peno nie zakazne, bo temperatury nie ma mala... normalnie nowa teoria... 😞(
Dobrze, ze juz przechodzilam ospe...

Halo halo, ja sobie fiony wypraszam 😉)) Mam zamiar ptzytyc nie wiecej niz w pierwszej ciazy 🙂 Poki co nadal mam 1,5 kg na minusie i nie narzekam, 🙂) no ale jednak wiele sobie odmawiam 😉)

• Mamusia
Hej ja dzisiaj miałam intensywny dzień , zamówiłam mamie piękny pomnik i z M pojechaliśmy na zakupy bo po świętach chce się czegoś innego zjeść . Na obiadek jadłam pizze giusseppe czy jakoś tak jest przepyszna 😜
Jeżeli chodzi o wagę to cały czas mam 3-4 na plus więc chyba moje pilnowanie się odnosi sukcesy jem tylko 3 razy dziennie , a głód zabijam piciem i jakoś daję radę .
Ja jeszcze mieszczę się w spodnie z przed ciąży dopinam się w nich ale już cisną brzuszek więc wolę nie gnieść bobaska.
Na gardło ostatnio kupiłam sobie halsy o smaku miodu z cytryną i mi przeszło 🙂
Ja niestety wizytę mam dopiero na 25 więc jeszcze muszę uzbroić się w cierpliwość ,dzisiaj spacerowałam po sklepie i tak mnie korciło ,żeby coś bobaskowi kupić 🤨 puki co muszę poczekać jeszcze 😠

• Mamusia
A ja się staram jeść zdrowiej niż przed ciążą a nie więcej, czyli bez czipsów, bez nadmiaru smażonego, bez podjadania byle czego. Ochota na słodkie sama przeszła, a głównie tym się tuczyłam. A teraz jeśli będzie tak jak w poprzedniej ciąży to zacznie się dla mnie najgorszy czas bo już teraz prawie cały dzień mam zgagę 😞 Znów będę Manti w hurtowych ilościach kupować...

• Mamusia
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie 🙂 Widzę że macie temat badań...No właśnie, czy lekarz mówił Wam coś o badaniach, kierował na jakieś? Ja mam teraz wizytę 20 kwietnia i myślę że w końcu mnie skieruje na jakieś bo nie miałam kompletnie nic robione. Pytałam się go przed ostatnio na wizycie a on powiedział,że jeszcze nie.Na necie i w gazetach pełno wypisanych badań na I, II i III trymestr a ja jak dotąd nic. Jak jest ok, to jest ok, ale niech coś byłoby nie tak, to moim zdaniem lepiej szybciej wykryć niż później. Czemu tak zwleka...To nie lekarz z pierwszej łapanki, ma jakieś 40-letnie doświadczenie, ale nie wiem co myśleć. Płci pewnie też mi nie powie,bo wszystkie kobiety które znam i do niego chodziły,mówił im bardzo późno. A to się dziecko okręciło, a to coś....A potem mówi że on już dawno wiedział jaka jest płeć, tylko nie chciał zapeszać....Kurde...Z resztą, nie ważne, ważne aby było zdrowe, jednak ta ciekawość jest....

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emi z tego co wiem, to nie robia na nfz niestety. To jest badanie na tarczyce i u nas kosztuje cos kolo 45 zł. warto je zrobic, bo nasza tarczyca ma duzy wplyw na nasze dzidzie 🤨

A ja TSH robiłam w grudniu i nie płaciłam.Oczywiście mialam skierowanie od lekarza więc nie wiem od czego to zależy czy się płaci czy nie

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie 🙂 Widzę że macie temat badań...No właśnie, czy lekarz mówił Wam coś o badaniach, kierował na jakieś? Ja mam teraz wizytę 20 kwietnia i myślę że w końcu mnie skieruje na jakieś bo nie miałam kompletnie nic robione. Pytałam się go przed ostatnio na wizycie a on powiedział,że jeszcze nie.Na necie i w gazetach pełno wypisanych badań na I, II i III trymestr a ja jak dotąd nic. Jak jest ok, to jest ok, ale niech coś byłoby nie tak, to moim zdaniem lepiej szybciej wykryć niż później. Czemu tak zwleka...To nie lekarz z pierwszej łapanki, ma jakieś 40-letnie doświadczenie, ale nie wiem co myśleć. Płci pewnie też mi nie powie,bo wszystkie kobiety które znam i do niego chodziły,mówił im bardzo późno. A to się dziecko okręciło, a to coś....A potem mówi że on już dawno wiedział jaka jest płeć, tylko nie chciał zapeszać....Kurde...Z resztą, nie ważne, ważne aby było zdrowe, jednak ta ciekawość jest....

Pestka - a miałaś chociaż morfologię robioną, albo badanie moczu?