Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A czy ja Wam napisałam już, że jestem po wizycie u kardiologa? Lekarz jak na pierwszą wizytę wydał się bardzo ludzki, wyglądał jakby naprawdę się przejął tym, że młoda dziewczyna w ciąży ma taki problem z sercem. Dostałam skierowanie na EKG Holtera i miałam mieć założonego jeszcze dziś ale nie było wolnych aparatów i dostałam termin na 27. kwietnia a 8 maja następna wizyta i wyniki. Mam sobie jeszcze zrobić TSH i FT4...

• Mamusia
Tusia będzie dobrze! Siara nie świadczy o niczym nieprawidłowym, ja się z jej wyciekami zmagałam od 15 tygodnia w poprzedniej ciąży. Teraz co prawda nie cieknie, ale jak nacisnę sutka to kilka kropelek wypływa.
Współczuję bólu serducha :** trzymam kciuki!!!

• Mamusia
Tusia głowa do góry... będzie dobrze.
Mnie też tak kilka dni temu wybrzuszyło po jednej stronie i strasznie bolało... ale jak troszkę ponaciskałam to dzidzia się schowała... a co do bóli głowy to u mnie standard bo jestem ciśnieniowiec...

• Mamusia
Cześć Dziewczynki - witam po powrocie 🙂
właśnie nadrabiam co tam u Was...tyle naskrobałyście przez weekend, że jeszcze mi trochę zostało 😉
a w między czasie mam do Was pytanko - bo żona mojego kuzyna miała na wczoraj termin, jeszcze nie urodziła, no ale wiadomo, że dzidziuś lada moment się pojawi, no i nie wiem co im na tą radosną okazję kupić w prezencie - chodzi o jakiś miły drobiazg. Wiadomo, że będzie chłopiec.
Macie może jakieś pomysły??

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
Cześć Dziewczynki - witam po powrocie 🙂
właśnie nadrabiam co tam u Was...tyle naskrobałyście przez weekend, że jeszcze mi trochę zostało 😉
a w między czasie mam do Was pytanko - bo żona mojego kuzyna miała na wczoraj termin, jeszcze nie urodziła, no ale wiadomo, że dzidziuś lada moment się pojawi, no i nie wiem co im na tą radosną okazję kupić w prezencie - chodzi o jakiś miły drobiazg. Wiadomo, że będzie chłopiec.
Macie może jakieś pomysły??

Ja mojej koleżance kupiłam kocyk dla chłopaczka 🙂 Ale możesz kupić jakieś słodkie skarpeteczki czy coś takiego. Wiadomo, że dzieciaczkowi małemu przyda się prawie wszystko 🙂

• Mamusia
moim zdaniem serduszko w tym tygodniu to raczej nie powinno przestać nagle bić... nawet o tym nie myśl Tusia pojedziesz do szpitala a tam powiedzą Ci że maluszek sobie znalazł kącik gdzie nic mu nie przeszkadza i wszystko będzie dobrze. Zobaczysz 🙂

Ja coraz częściej czuje muskania, no i ostatnio tak jak u Ciebie Tusia po jednej stronie mnie wybrzuszyło, no ale pogłaskałam, ponaciskałam i sobie fajnie zniknął 😁

• Mamusia
Dzien dobry kochane 🙂 ja tez musialam troche stron od wczoraj nadrobic 🙂 Tusia nie denerwuj sie tak,napewno bije serduszko!!!! ja już za tydzien w czwartek mam wizyte..i oczywiscie odliczam dni juz 🙂 Bartek wczoraj sie wkrecil w gadanie do brzuszka 🙂 hehe....milego dzionka 🙂 Ja mam bardziej wybrzuszenie po prawej stronie a potem znika bo mała sie przemieszcza 🙂

• Mamusia
Mam dla Was miłą wiadomość 😁 Zobaczcie jaka będzie Majóweczka ☺️
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/204/7af9a6d4870a11e18724002.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/1870/7af9a6d4870a11e18724002.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Nadrobiłam 🙂
Tusia trzymam kciuki za wizytę w szpitalu - na pewno to Maluszek tak się ułożył, no i dobrze, ze idziesz-przynajmniej będziesz spokojniejsza 🙂

dzięki za pomysły-ciuszków, bym nie chciała kupować, bo mama mojego kuzyna przez całą ciążę im w szale kupowała wszystkie ciuszki jakie jej w ręce wpadły 😉 się śmieli, że w takim tempie niedługo garnitur na maturę mu będzie wybierała 😉)) ale pomysł z kocykiem mi się podoba 😁 zabiorę chyba dziś męża na zakupy 😉
a wczoraj jak wracaliśmy z wyjazdu kupiliśmy mi pierwsze spodnie ciążowe w h&m - dostanę je w pt na imieninki 😉 fajne, bo są przewiewne, więc na lato będą idealne 🙂