Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oj chyba nie za każdą :P w niektórych szpitalach w Krakowie są za darmo... a przynajmniej były jak byłam w poprzedniej ciąży. teraz to nie wiem bo nawet się nie interesowałam. zawsze można skorzystać z porad położnej środowiskowej zamiast szkoły rodzenia... ja zamierzam w najbliższym czasie podejść do położnej w okolicy 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Przy szpitalu, do ktorego wybieram sie rodzic tez jest szkola rodzenia, ale za sianko 🤨 no wiec niebardzo mi sie to usmiecha...ja zawsze pytania zadaje wlasnie poloznej, do kotrej chodze przed wizyta u ginki, bo ona wlasnie z tego "mojego" szpitala jest i w szkole rodzenia prowadzila nawet zajecia 🙂

• Mamusia
no to jest prywatna szkoła rodzenia, ta położna już jakieś parę lat temu otwarła sobie taki biznes, płaci się 40 zł za spotkanie 3 h, ale fajnie było bardzo, faceci ćwiczyli razem z nami...ale stękali jak dziadki, grupy sa małe 2-3 pary, wszyscy mówią sobie na "ty", więc atmosfera swobodna, nie jak na jakiś wykładach, poza teorią będziemy sie też uczyli praktyki np. kąpieli maluszka, masaży dziecka, no i panowie będą tez sie uczyć różnych masaży, aby pomóc nam w ciąży no i przy porodzie ulżyć

• Mamusia
Witam Mamuśki.
Nie miałam wczoraj neta i dziś tyle nadrabiania było 😉
widzę, że temat szkoły rodzenia... ja się właśnie rozglądam za jakąś - szukałam darmowej w szczecinie, ale nic nie udało mi się znaleźć... mam namiary na jedną fajną babkę, tylko muszę zadzwonić ile to będzie kosztowało, bo koleżanka w zeszłym roku płaciła 440zł za 10 spotkań... szczerze mówiąć trochę drogo 😞

• Mamusia

Witam dziewczyny.
Buffy mi coś się o uszy obiło ,że jest w Szczecinie za darmo , musiałabym poszperać w necie . Ja chciałabym do przyszpitalnej w Zdrojach ,ale za zajecia 40 zł jest ich chyba z 10 .
Co prawda tematy poszczególnych są udostępnione w necie to można sobie wybrać i chodzić na które się chce .
Cały czas się zastanawiam nad tym chodzeniem 🙂
Chciałabym na temat trafić o szpitalu gdy można obejrzeć porodówkę i tą wannę 🙂 do porodu w wodzie bo to mnie najbardziej interesuje 😜
Muszę jeszcze poczekać na wizytę u mojej Gin bo teraz ma sprawdzić czy nadal łożyska jest blisko ujścia bo jak tak to CC się kłania 😞
Może to i lepiej bo termin wyznaczą i spokojnie sobie będę czekała . 🙂

• Mamusia
Dzień dobry dla Was 🙂 Dla mnie trochę gorszy od samego rana.... M mnie wkur....., pogoda do bani bo leje, kręgosłup i biodra bolą od leżenia, rzygać się chce po każdym jedzeniu.... która mnie przygarnie na kilka dni?

• Mamusia
Zapraszamy choc do nas troche daleko ;//
Ale pada dzisiaj wiec sie nigdzie nei ruszam....

Ehhh zaczyna sie... otwieram oczy,a tu Halina w drzwiach od sypialni '// Zero taktu ;// a skad ona wie, ze z dupa gola na wierzchu nie spie ;//
Ehhhhh,,,, i sie poirytowala, ze prezenty dopiero dla dziecka po sniadaniu i po tym jak sie ubierze 😉

• Mamusia
dzień dobry 🙂
przyjechał do mnie wreszcie ten facet montować roletę - dzięki Ci Panie!
więc na razie jestem uziemiona w domu, chociaż za oknem tak teraz leje, że i tak bym się nie ruszyła nawet do sklepu 😜

dziś mam wizytę u gin na 17, już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego małego szkraba i chyba będę kazała mu dziś znowu upewnić się czy na pewno jest dziewczyna po tych akcjach ostatnich

• Mamusia
cholera jasna!! jutro wesele, a ja w czarnej dupie z butami 😞 😞 😞 kiecke mam od siostry, ma taką, co ładnie brzuszek się w niej chowa, a przy okazji nie wygląda się jak w namiocie, co prawda czarna, ale nie muszę kupować... myslałam, że reszta to kwestia wyciągnięcia z szafy i włożenia na siebie... coś mnie tknęło, żeby buty sprawdzić 🥴 za małe!! 😲 😲 kur... wszystkie buty na obcasie, jakie mam są za małe, nie za szczupłe tylko za małe!! 😞 😞 😞 😞 😞 porażka!!

• Mamusia
Hej Dziewczyny!!!!A my dalej w piżamach tyle że już po śniadanku 🙂Mała całe plecy wysypane muszę znowu dzwonić do lekarza 🤨Doti zapraszam do mnie,zabierz synka to się pobawi z moją małą,możesz zostać jak długo chcesz 😁
Sandra budzik pierwsza klasa,dobrze że z mężem nie baraszkowałaś 😉współczuję ja bym zwariowała 😮

• Mamusia
czesc kochane 🙂 Wszystkiego Najlepszego i Najslodszego dla Waszych maluchów w brzuszkach z Okazji dnia Dziecka 😁
Ja wlasnie farbowalam wlosy i tak mi zaczely wychodzic, ze az sie wystraszylam, ale sprawdzalam - na szczescie łysych plackow na glowie nie mam 😉