Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ale naskrobalyscie znowu stron do czytania 😁 ale niestety nie mam mocy ich nadrabiac pobiegalam troche po miescie kupilam sobie cos luznego i dla malutkiej becik body spodenki i 2 pary rajstopek 😁 a teraz padam na twarz nawet brzuch mnie nie bolal od tego chodzenia 😁 ale zakupy udane 😁
na 4d musze czekac bo lekarz nie ma wolnych miejsc ze tak powiem i maja mi dzwonic jak by jakas pacjentka sie rozmyslila 😮

• Mamusia
Doti bidulko współczuję .
Mój mąż ma za to całkowicie na odwrót , nic mi nie wolno nawet śmieci wynieść z domu , nieść siatki z zakupami choć lekka ,za dużo chodzić też nie za bardzo a i jeszcze zastanawia się czy na wakacje na tydzień powinniśmy jechać jak będę w tak zaawansowanej ciąży 😠
Jednym słowem katastrofa 🤢
Więc każdy facet inaczej to przeżywa .

• Mamusia
Ja dziś tak się obżarłam obiadem,miałam filety z kurczaka,ziemniaczki i kapustkę modrą....potem wzięło mnie na czereśnie to poszłam do ogrodu i tak się nawpierdalałam,że nie mogłam do miski narwać bo co urwałam to chaps do buzi i z pustą miseczką wróciłam ale za to bebzol wyskoczył mi jak nie wiem co i teraz ledwo siedze bo przeszkadza...Matko,nie dobrze się tak najeść,ale kto o tym myśli przed 🙂

• Mamusia
Dokładnie,mam cos przeczucie że moja dzidzia będzie wybredna i będę mogła jeść tyle co nic.Hehe moja siora była tak zmęczona karmieniem,mała wciąż płakała miała kolki i chyba jakas wysypke i lekarz powypisywal jej czego siora nie moze jesc...okazalo sie ze prawie nic...była zmęczona,wychudła, sił brak i była zmuszona przejść na butelkę bo nie dawała rady.jadła to co było niby bezpieczne a mała i tak cierpiała 😞...Ale nie każdy tak ma,pocieszmy się że nasze kruszynki nie będą tak wybrzydzac 🙂

• Mamusia
Wiecie co, chyba mi troche stopy się rozszerzyły,hehe głupio to brzmi ale to nie spuchnięcie.Widze ze troszke palce mam grubsze i jak przymierzylam moje buty na obcasie to poczulam roznice,kiedys byly mi luzne a teraz ciasnawe.niby gołym okiem tego nie widac 🙂 cholera nawet płaskie sandały przez to mnie obcierają bo stopa nie ma luzu i paski cisną 😞 Też to przechodzicie? A co będzie dalej 🙂

• Mamusia
Pestko kolki u dziecka nie do końca są uzależnione od diety mamy. Mój kolek praktycznie nie miał, a nawet jeśli się zdarzały to sporadycznie i zwykle wystarczała chwila masażu.
Tak w ogóle to skąd Wy macie czereśnie o tej porze roku? u moich rodziców są jeszcze zieloniutkie a najlepsze będą w połowie lipca..

Ja przywitałam się dziś z mdłościami i mało brakowało do przytulanek z kibelkiem 😞

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Wiecie co, chyba mi troche stopy się rozszerzyły,hehe głupio to brzmi ale to nie spuchnięcie.Widze ze troszke palce mam grubsze i jak przymierzylam moje buty na obcasie to poczulam roznice,kiedys byly mi luzne a teraz ciasnawe.niby gołym okiem tego nie widac 🙂 cholera nawet płaskie sandały przez to mnie obcierają bo stopa nie ma luzu i paski cisną 😞 Też to przechodzicie? A co będzie dalej 🙂

To może być przez zatrzymanie wody w organizmie?

• Mamusia
ja mam wrazenie, ze moje sie wydłużyły 😁

i kumpela do mnie dziś nie dotarła i szybko nie dotrze... wyszła ta chrzaniona cholestaza, już ją do szpitala przyjęli i jeśli nie urodzi na dniach, to będą wywoływać 😞 🥴

za to miałam niespodziewane odwiedziny siostry z dziewczynami i mężem 😁 i placka z truskawkami już nie ma 😁 😁 i ogórów też 😁 😁 hehe... ale muszę wam powiedzieć, ze ciasto pierwsza klasa... i jak ma tak smakować, to mogę robić częściej 🙂 🙂
ja dziś cały dzien na truskawkach i nawet nie za bardzo mam chęć jesc cokolwiek innego, a maluch jak się we wtorek rozszalał, tak cały czas czuję jak bryka 🙂 widocznie jego ułożenie sprzyja mocniejszemu odczuwaniu ruchów 🙂