Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Wlasnie przeczytalam, ze sa dwie mozliwosci dlaczego zus kontroluje pracownika: albo pracownik ten zostal wylosowany z wielu innych, albo pracodawca, badz pracownik firmy ich na chorego nasyla. No wiec nie sadze, ze dwa razy zostalam pod rzad wylosowana do kontroli, musi w tym ktos maczac swoje brudne paluchy i ja sie w koncu dowiem kto 😠 😠 a wtedy sie zemszczę 😠 😠 😠

Ahh to bojowe nastawienie 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Madzia1988 napisał(a):
Karolka nie denerwuj się, z pracodawcami tak już bywa. Ja mam spokój, bo pracuję u mojego taty, więc takie sytuacje mnie omijają...

Ale to raczej nie pracodawca na mnie kapuje, a ta pieprzona kadrowa, ktora sie na mnie msci, ze na nia donioslam, ze zawala skladanie moich papierow do zusu, przez co miala duze nieprzyjemnosci 😠

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):
Wlasnie przeczytalam, ze sa dwie mozliwosci dlaczego zus kontroluje pracownika: albo pracownik ten zostal wylosowany z wielu innych, albo pracodawca, badz pracownik firmy ich na chorego nasyla. No wiec nie sadze, ze dwa razy zostalam pod rzad wylosowana do kontroli, musi w tym ktos maczac swoje brudne paluchy i ja sie w koncu dowiem kto 😠 😠 a wtedy sie zemszczę 😠 😠 😠

😁 😁 😁 mowilam Ci juz Tusia, ze ja jestem mila ale do czasu 😉 jak ktos mi zajdzie za skóre to biada mu 😁 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
karolka84 napisał(a):

😁 😁 😁 mowilam Ci juz Tusia, ze ja jestem mila ale do czasu 😉 jak ktos mi zajdzie za skóre to biada mu 😁 😁

powiało grozą 😁

udało mi się jeszcze na 2h godzinki zasnąć 😉

idę teraz naleśniki robić, a jak mąż wróci to śmigamy popatrzeć za wózkiem ;D

• Mamusia
Korola aleś ty groźna,kadrowa już się powinna bać 😠 ale fakt że na pewno dwa razy cię nie wylosowali.
Małgosia współczuję ale jesteś pod obserwacją i dobrą opieką więc wszystko będzie dobrze!!!!
A co do materacy to ja nawet nie wiem co te skróty oznaczają,my przy Paulinie mieliśmy najzwyklejszy i żadnych problemów z kręgosłupem nie ma,jest zdrowym i szczęśliwym dzieckiem tak więc czasami myślę że te wszystkie wymyślne rzeczy jak np.wanienki anatomiczne to po prostu wyciąganie kasy od rodziców w szale zakupów,a wiadomo że każdy chciałby da dziecka to co najlepsze 🙂

• Mamusia
ja tez juz kiedys pisalam, ze wg mnie te wszystkie nowosci i "dogodnienia" dla rodzicow to tylko zwykle naciaganie na niepotrezbne wydatki. Zrobia dobra reklame i sukces gwarantowany, a wiadomo, ze rodzic chce najlepszych sprzetow dla swojej dzidzi i sie nabiera na to wszystko...

• Mamusia
Jak ma kase i lubi sie pochwalic przed znajomymi, to i niech sobie kupuje. Ja tam pierdolca ani szalu macicy na takie nowosci nie mam 🙂) hehe 🙂

Co do materaca to jak dla mnie najlepsze sa te sprezynowe, ale niestety okolo 500 zl.. wiec lekka drozyzna... Rozne rzeczy sie mowi o tych z gryka sie mowilo, ze robale sie legna.. ale jakos 100 lat sie ich uzywa i nikogo robale nie zjadly 😁 chyba ze statystyk nie prowadza 🙂)

Nie musi Cie byc w chacie, jesli masz 2 na zwolnieniu... No ale pozniej musisz sie pofatygowac do ZUSu i powiedziec dlaczego Cie nie bylo ;// barany ;//
Dobrze, ze u mnie w pracy wszystko jak w zegarku 😉)

Dzis na wieczor pozegnalny grill w planach... Chcialam nad wode meza wycoagnac ale ma byc ponoc burzowo.. a wiadomo jak to w gorach.. piekna pogda a za 10 min burza mega..

• Mamusia
U mnie też szału na zakupy nie ma,więc cieszę się że wszystko prawie mam po Paulinie i tylko dla siebie do szpitala muszę torbę zorganizować.
Ale z tego co piszecie to niemoc zakupowa dopadła chyba wszystkie tylko pamiętajcie że zegar tyka 😉 😁 😁
A mój M ma jakąś wizję sesji zdjęciowej więc może go dziś namówię tyko pewnie mnie wykończy bo bardzo wymagający z niego fotograf 🙂

• Mamusia
Małgosiu współczuje takich przeżyć... ale będzie dobrze i wypoczywaj! 🙂
Doti ślicznie wyglądasz... no i życzę udanej imprezy! 🙂

ja mam 21 lipca weselicho a później drugie 11 sierpnia, i nie mam w co się ubrać... właśnie będę szczperać na allegro żeby coś znaleźć... żeby posłużyło na te dwa wypady...

• Mamusia
Cześć brzuchatki,
ja dziś skończyłam 28tydzien, i właśnie sobie uświadomiłam, że potrzebuję papierek od lekarza że mogę latać samolotem. Potrzebuję go już na niedziele a oczywiście nigdzie mnie przyjąć nie chcą dziś 😞 Jak zwykle o wszystkim zapominam 😞
U mnie pogoda znów marna, pada i jest takie ciśnienie, że zasypiam na stojąco 😞
Ja materacyk kupię sprężynowy ale tylko dlatego, że chce mieć takie łóżeczko w którym jak dziecko podrośnie zdejmuje się boczne barierki- i zostaje takie zwykłe łóżeczko. Więc materacyk posłuży na dłużej.
Doti super wygladasz!

• Mamusia
Ja jadę do sklepu. Zakładam kalosze, kurtalę, parasol w łapsko i śmigam 😁
wczoraj byłam na mieście po sukienkę letnią, ale pożal się boże 😠 w każdej wyglądałam jak namiot albo jakiś klosz - aż byłam sobą przerażona...
Ale co tam - jeszcze kilka miesięcy i nie będzie tego problemu 🙂
miłego dnia mamusie 😘

• Mamusia
Waśnie sobie przypomniałam jak leciałam w pierwszej ciąży i już brzusio duży i pan przy odprawie się mnie pyta czy przypadkiem w ciąży nie jestem,a mój M oczywiście ma żarty do niego "nie i czy pan sugeruje że moja żona jest gruba 😉"biedny myślałam że spłonie tak się zaczerwienił 😁

• Mamusia
Doti ślicznie wygladasz 🤪 udanej zabawy..
a ja zrobilam obiadek a przy tym sluchalam babyradio.pl super 😁 😁 na obiadek podaje sos pieczarkowy z pyzami...dobrze ze teraz bede mogla sie wykazywac obiadkami mojemu kochanemu bo u niego w pracy byly do wczoraj za pol ceny a teraz szef zrobil za calosc to gra nie warta świeczki lepiej domowe obiadki robic i mężowaty podjedzie i zje smacznie...
kurcze dziewczyny tak mysle czy Nasza znajomosc nie zniknie po ciąży jak juz wszystkie urodzimy...ale mamy facebooka i grupe takze chyba nie bedzie tak źle 🙂

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
Waśnie sobie przypomniałam jak leciałam w pierwszej ciąży i już brzusio duży i pan przy odprawie się mnie pyta czy przypadkiem w ciąży nie jestem,a mój M oczywiście ma żarty do niego "nie i czy pan sugeruje że moja żona jest gruba 😉"biedny myślałam że spłonie tak się zaczerwienił 😁

hehe - super 😁

Dotki ślicznie wyglądasz 🙂 Karolka bardzo ładna sukienka 🙂
Madzia - powodzenie na wizycie, ja jeszcze tydzień i jeden dzień muszę czekać 😉

ja już po naleśnikach-zrobiłam z musem jabłkowym-zjadłam całe dwa i najedzona jestem jak nie wiem 😉 a zaraz ruszamy na przegląd wózków...ale nie powiem żeby mi się aż tak szczególnie chciało 😉