Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
zrob tam porzadek. 😠 😠 Swoja droga ta Maria to tez jest dziwna, co ona nie wie jakie badania robila, ze nie przyszla po nie jeszcze raz???

Ja odebrałam wyniki dopiero wczoraj i tam data była 20 czerwiec więc może ta Maria jeszcze nie była wogóle odebrać wyniki, albo po prostu może to starsza kobieta i nawet tam nie patrzyła i pójdzie z nimi do lekarza i wtedy się okaże.Nie mam słów na to wszystko. Mój M mi odbieral wyniki a wiadomo jak to chłop, hehe zapomnial co mialam wogóle miec robione. A tego Maria sama wczoraj nie zauwazylam, tylko dziś.

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
buffy85 napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Czy którąś z was korzystała może z kremu palmers na rozstepy? Ją nie wiem czy trafiłam jakiś stary, albo zły wzięłam ale moj śmierdzi tak ze nie jestem w stanie sie nim smarowac ....
Karolka udanej zabawy! Jak będzie dobre jedzonko to przetrwasz 🙂 chociaż ostatnio jak byłam na imprezie z ludźmi z studiów, to sie nameczylam jako ta jedyną trzezwa!! Ehh

pamiętam że jak pytałam na forum o krem na rozstępy to dziewczyny go polecały, tylko nie pamiętam które dokładnie. i koleżanka też mi mówiła że super 😉

Też słyszałam, że jest niezły no i że pachnie rewelacyjnie. a mój okropnie 😞

• Mamusia
U mnie w końcu słoneczko wyszło ,aż chce się żyć 🙂
Ostatnio strasznie się ociężała zrobiłam czuję się jakbym spuchła 😮
Niewiem może za mało ruchu muszę się zmobilizować i zacząć wyłazić częściej z domu , za tydzień jedziemy na wczasy to może wtedy się będę ruszała więcej.
Ah wogóle zaczynam mieć doła i sama sobie się niepodobać 😞

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
U mnie w końcu słoneczko wyszło ,aż chce się żyć 🙂
Ostatnio strasznie się ociężała zrobiłam czuję się jakbym spuchła 😮
Niewiem może za mało ruchu muszę się zmobilizować i zacząć wyłazić częściej z domu , za tydzień jedziemy na wczasy to może wtedy się będę ruszała więcej.
Ah wogóle zaczynam mieć doła i sama sobie się niepodobać 😞

mixi, staraj się pić więcej wody. I na pewno wyglądasz cudownie! ja staram się myśleć że jeszcze 3 miesiące i po brzuszku- a nie wiadomo jak się życie potoczy i czy dane mi będzie jeszcze jedną dzidzie mieć. Więc musimy się cieszyć z naszego obecnego wyglądu!

• Mamusia
No i posprzątałam, teraz M bierze się za odkurzanie.Ale padam na pysk po tych porządkach chyba muszę zacząć na raty sprzątać 😮
Karola udanej zabawy,ja to się męczę z pijanym towarzystwem 😉
Marylu ja używam Palmers i ma swój zapach ale żeby capił,może faktycznie na stary trafiłaś.Odkręć gdzieś w sklepie i porównaj 🙂
MIxi nie dołuj się kochana,ja to się denerwuję jak nie mam co na siebie włożyć,a jak zaczynam coś marudzić to M od razu mi słodzi że piękna jestem 🙂

• Mamusia
Wiiiitam sie z Wami mamusie po dlugim czasie patrze na wasze brzuchy i nie dowierzam takie wielkie 😉
Nie odwiedzalam was bo laptop nam sie popsul i nadaje sie tylko do smieci 😞
Strasznie ciezko sie pisze z telefonu itp a chcialabym powrocic na ta stronke jak dawniej bo nudy w domkupo pracy jak m idzie do roboty. Ja ciagle pracuje ide na zwolnienie w sierpniu ciagle jezdze na rowerze do pracy ale juz normalnie sapie haha mam na pludie ok 11-12kg a moje nogudnai i rece ciagle chudna hmm ;p pozatym od 2tyg w srody chodze na2h gimnastyke dlq ciezarnych fwjnie jest i pomaga mi na moje bole plecow polecam hehe bede starala sie zagladac czesciej 😉 oooj juz tylko 3 miesiace jak sie ciesze a wy?? 3dni temu jedna moja znajoma urodzila zdrowa corcie 54cm i 3700g jest slodka szkoda ze nie ma mnie w polsce to bym poszla ja zobaczyc 😉
pozdrowienia mamusie

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
buffy85 napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Czy którąś z was korzystała może z kremu palmers na rozstepy? Ją nie wiem czy trafiłam jakiś stary, albo zły wzięłam ale moj śmierdzi tak ze nie jestem w stanie sie nim smarowac ....
Karolka udanej zabawy! Jak będzie dobre jedzonko to przetrwasz 🙂 chociaż ostatnio jak byłam na imprezie z ludźmi z studiów, to sie nameczylam jako ta jedyną trzezwa!! Ehh

pamiętam że jak pytałam na forum o krem na rozstępy to dziewczyny go polecały, tylko nie pamiętam które dokładnie. i koleżanka też mi mówiła że super 😉

Też słyszałam, że jest niezły no i że pachnie rewelacyjnie. a mój okropnie 😞

Ja go mam jest super a i kupuje go w aptece 🙂 tylko, że ja lubię taki kakaowy zapach i choć jest intensywny to mi w ogóle nie przeszkadza a i jak narazie ani jednego rozstępu nie mam 😁

• Mamusia
Kurde mała moja była ułożona długi czas tak że głowkę miała po stronie mojego jednego boku a nóżki po stronie drugiego boku i mialam spokoj bo ani ucisku na zoladek czyli brak zgagi, ani nie waliła po pęcherzu a teraz czuję zgagę znowu, przyszła momentalnie,choć nic nie zjadłam, cholera jasna i kopie po pęcherzu, jak nie lubie tego uczucia ! wrr a było tak przyjemnie 🙂 Jeszcze trochę, dwa i pół miesiąca do terminu,choć czuję że przenoszę z dwa tygodnie i będę musiała mieć wywoływany poród.

3700 na dziewczynkę to dużo, mam nadzieję że moja nie będzie takim klockiem 🙂 Ja miałam niecałe 3kg jak się urodziłam a po wyjściu ze szpitala 2700.

• Mamusia
mam dwóch braci którzy chodzili do jednej klasy przez całą podstawówkę i gimnazjum, bo jeden poszedł rok wcześniej... i nie pozwolili im korzystać z jednego kompletu książek 😠 rodzice musieli kupować dwa takie same komplety książek. Masakra... pamiętam od 1 kl do 6 kl rok w rok wybulali około 1000zł na samą wyprawkę do szkoły... później doszła do porozumienia z nauczycielami i w gimnazjum kupowała jeden komplet i tyko ćwiczenia podwójne... ale to i tak koszt nie z tej ziemi. Co oni teraz nie wymyślają...
teraz chodzą do średniej szkoły i na szczęście wymieniają się książkami... bo nie zdecydowali się wspólne spędzenie jeszcze średniej szkoły 😁

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Ja używam balsamu dla kobiet w ciąży,przeciw rozstępom, z Rossmana za 11zł i jestem bardzo zadowolona,na razie nic nie wyszło,oby tak dalej

Ja tez mam ten balsam i narzekałam na niego, bo strasznie zle sie rozsmarowuje. Teraz powrocilam do niego i po prostu go wklepuje i jestem tez zadowolona. na nogi stosuje zwykly balsam z AA antycellulitowy, a wczesniej stosowalam zwykla oliwke bambino. Do teraz, mimo ze mam +10, to ani jednego nowego rozstepu nie widac 🙂

• Mamusia
teraz to wydziwiaja z tymi ksiazkami, co roku wprowadzaja nowe i trzeba w kolko wydawac tyle sianka. Za moich czasow to ksiazki byly ciagle takie same, ja z niektorych przedmiotow mialam ksiazki po moich siostrach, ktore sa sporo starsze ode mnie 🙂 a dzieci mądrzejsze byly niz teraz 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Pestka24 napisał(a):
Ja używam balsamu dla kobiet w ciąży,przeciw rozstępom, z Rossmana za 11zł i jestem bardzo zadowolona,na razie nic nie wyszło,oby tak dalej

Ja tez mam ten balsam i narzekałam na niego, bo strasznie zle sie rozsmarowuje. Teraz powrocilam do niego i po prostu go wklepuje i jestem tez zadowolona. na nogi stosuje zwykly balsam z AA antycellulitowy, a wczesniej stosowalam zwykla oliwke bambino. Do teraz, mimo ze mam +10, to ani jednego nowego rozstepu nie widac 🙂

Mnie na początku też wkurzała jego konsystencja,brzuch jest najpierw cały biały, ale może to i dobrze bo gdyby to szło za lekko to nie przykładałabym się do tego a jednak trzeba chwilę poklepać lub pomasować brzuszek by to wchłonęło 🙂 na nogi i pośladki też stosuje antycellulitowy balsam, a właściwie serum z Eveline.Ja też mam +10 i nic nowego nie widać 🙂 obyśmy nie zapeszyły 🙂

• Mamusia
Ja też pamiętam kiedyś były kiermasze podręczników i tylko się ćwiczenia dokupowało, a teraz co roku nowe wydawnictwo wychodzi i tak każą nam kupować wciąż to nowe , a to jednak kosztuje.
Pwnie nie denerwowałabym się tym tak , tylko ,że to wszystko się nakłada w czasie sierpień kupno podręczników i cała wyprawka dla małej 🤔