Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti napisał(a):
Emi trzymaj się dzielnie i ściskaj nogi! I pisz do nas koniecznie! 😲 😲 😲

My wróciliśmy z synkiem od pediatry. Ledwo z auta do ośrodka doszłam bo prawie mdlałam :/ dobrze że M był z nami.....

oj dziewczyny... czy to pogoda... czy to juz pora na nas?!
Doti odpoczywaj, żebys i Ty za chwilę do szpitala jechac nie musiała 😉

swoją drogą, czytałam kiedyś, że upały sprzyjają przedwczesnym porodom...

• Mamusia
Deira napisał(a):
Mamusiak, ja cyckonoszy na pewno nie będę w ciemno kupować, bo wiem z doświadczenia, że co firma to stanik inaczej leży mimo, że ten sam rozmiar. Np. w Triumphie bez problemu noszę 70/75B a w HM mam problem z miską B. Narazie pojadę do hipermarketu, gdzie mają takie staniki do karmienia i kupię jeden, może dwa tanie, żeby mieć tylko do szpitala. Myślę, że wezmę o jeden rozmiar większe w misce niż te, które będa dla mnie dobre. Koniecznie bez fiszbin, takie bardziej sportowe, bawełniane, aby rosły razem z cyckami. A po porodzie pomyllę nad czymś lepszym, z fiszbinami 🙂 Narazie, kiedy nie wiem jak moje cycki będą wyglądały dwa tygodnie po porodzie po prostu szkoda mi 50 czy 60 zł na stanik., który potem może okazać się za mały. Na początek poszukam czegoś w granicach do 20 zł.

Marylu, siemię lniane możesz zalać gorącą wodą. Ale ja to robię z mlekiem, żeby te gluty było łatwiej przełknąć 😁 Dajesz dwie łyżeczki siemienia i zalewasz w szklance gorącym lekiem, mocno mieszasz a potem odstawiasz na chwilę by spęczniało.

Masz na mysli takie bawełniane,sportowe?.
Ja mam 1 taki stanik jak poniżej,(bezszwowy do karmienia).
[IMG]http://i50.tinypic.com/2ufvhph.jpg[/IMG]
Dostosowuje się do piersi,ale nie wiem czy będzie dobry po porodzie...dlatego jeszcze czekam z zakupem kolejnego.....Na chwilę obecną mam 2 rozmairy w górę....ale masz rację-co firma to inna rozmiarówka.

• Mamusia
Racje masz inirtam, zdecydowanie wiecej porodow przedczesnych jest wlasnie latem ;//

Ja jutro wyjezdzam i po powrocie sie zabieram... kupno szafy, wielkie przemeblowanie i powoli okolo 20.08 zaczne sobie pranko ciuszkow dla malej 🙂) i moze juz nawet poukladam 🙂) bo miesiac wczesniej to sobie lezec juz moga 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Doti napisał(a):
Emi trzymaj się dzielnie i ściskaj nogi! I pisz do nas koniecznie! 😲 😲 😲

My wróciliśmy z synkiem od pediatry. Ledwo z auta do ośrodka doszłam bo prawie mdlałam :/ dobrze że M był z nami.....

oj dziewczyny... czy to pogoda... czy to juz pora na nas?!
Doti odpoczywaj, żebys i Ty za chwilę do szpitala jechac nie musiała 😉

swoją drogą, czytałam kiedyś, że upały sprzyjają przedwczesnym porodom...
- położne na zajęciach w SR powiedziały że jak były upały-to wysyp rodzących.Nie wyrabiały się z odbiorem porodów i kładli na patologii ciąży.....Coś w tym jest 🙂

• Mamusia
Emi: trzymam mocno kciuki.Mam nadzieję że wrócicie w poniedziałek w 2w1......

marylu: właśnie te gluty osłaniają żołądek.....ale jeśli obawiasz się że nie dasz rady,to zalej wrzątkiem siemie,(ziarenka) .zostaw na noc.Przez noc spęcznieje,ale nie będzie glutów.Wtedy fajnie smakują te ziarenka(chrupią).

• Mamusia
Dzięki mamusiak. Spróbuje i z glutami i ta wersję chrupiaca. Jak sobie pomyśle o tym bólu żołądka to łatwo sie przelknie 🙂
Dziewczyny mam płytki krwi poniżej normy, 138 a dolną granicą 150. Niewiele, ale to wyniki z początku miesiąca. Czy przejmować sie tym czy to normalne?

• Mamusia
Marylu, nie martwilabym sie specjalnie. A hemoglobine i hametokryt masz w normie??

Ehhh... pogoda mi nie sprzyja... i dziwne rzeczy mi chodza po glowie ;// chyba stres przedurodzeniowy jakis... nie mam sie czym zajac i mysle...
Was tez nachodza mysli typu: czy maluszki beda zdrowe? czy nic sie nie stanie podczs porodu? Czy tylko ja mam tak zryte ';//

• Mamusia
Deira: w sklepie dla ciężarnych w Happy Mum w Wawie...Hm ale poszukam tańszej wersji bo za ten zapłaciłam coś powyżej 50 zł.......Jak znajdziesz podobny stanik i stańszy-daj znac.Będę wdzięczna 🙂

marylu: nie wiem,nie pomogę.....

sandroos: czasami się włącza takie myślenie.Łapię doła i koło się zamyka....ale ponoc takie huśtawki w końcówce to norma.Trzeba odganiac złe myśli i przyciągac te pozytywne.
Pomyśl- jutro wekend,słonko,relaks........

• Mamusia
Sandra a ja myslalam, ze Ty nie miewasz takich mysli... chyba kazda ma takie cos, ze rozmysla niepotrzebnie i sie zawczasu stresuje 😮 ja sie najpierw stresowalam samym porodem, teraz juz do tego dochodza mysli o maluszku, czy bedzie zdrowy, jak sobie poradze jak juz bedzie w domu i czy ze mna tez bedzie ok, bo roznie to bywa...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Sandra a ja myslalam, ze Ty nie miewasz takich mysli... chyba kazda ma takie cos, ze rozmysla niepotrzebnie i sie zawczasu stresuje 😮 ja sie najpierw stresowalam samym porodem, teraz juz do tego dochodza mysli o maluszku, czy bedzie zdrowy, jak sobie poradze jak juz bedzie w domu i czy ze mna tez bedzie ok, bo roznie to bywa...

Pewnie że różnie bywa.Pewnie że będą chwile bezradności,zmęczenia,płacz.....ale to normalne....przejściowe.Damy sobie radę!.Wkońcu jakoś dotrzemy się z dzieckiem.Myślę że początki będą trudne,ale po to jest grupa/wątek żeby dzielic się troskami......a inne grupowiczki są po to żeby wspierac c,zyż nie?. 🙂 🙂.
Trzeba przeganiac złe mysli.

• Mamusia
W sumie raczej mam nazwijmy to "duzy luz" jesli chodzi o sama ciaza, bole, napiecia i reszte przypadlosci....
ale jakos tak z braku zajecia chyba mnie wzielo na myslenie takie raczej po medycznemu ;// czy nie bedzie jakis problemow z maluszkiem, jakiegos krwotokuitp itd...

Dokladnie , nie ma co myslec,bo przeciez WSZYSTKO bedzie dobrze 😁

• Mamusia
Bo jesli chodzi o takie rzeczy jak radzenie sobie z maluchami, kolkami, karmieniem, bolem piersi.. to mam mega zaciecie... i zagryze zeby i dam sobie rade, bo wiem jak bylo z Nadia.. i dla mnie to tez jest powiedzmy powtorka.. choc tutaj jeszcze dojdzie pogodzenie wszystkego z opieka nad Naducha..

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Bo jesli chodzi o takie rzeczy jak radzenie sobie z maluchami, kolkami, karmieniem, bolem piersi.. to mam mega zaciecie... i zagryze zeby i dam sobie rade, bo wiem jak bylo z Nadia.. i dla mnie to tez jest powiedzmy powtorka.. choc tutaj jeszcze dojdzie pogodzenie wszystkego z opieka nad Naducha..

Przygotowujesz starszą córkę na przyjście rodzeństwa??.
Hm,jak ma się za dużo zajęc-źle.Jak ma się z kolei za dużo czasu-też źle.Najlepszy jest "złoty środek" 🙂

• Mamusia
Sandroos hematokryty i hemoglobina na granicy ale w normie 🙂 trochę sie tymi płytkami zmartwilam bo ostatnio miałam 192 a teraz 138. Kolejne badanie mam za tydzień to ciekawa jestem czy znów spadnie.
Ja bardziej myślę o strachu przed porodem i ogólnie czy mały będzie zdrowy. Ale podejrzewam ze mając twoja wiedzę denerwowala bym sie jeszcze mocniej. Czasem lepiej o niektorych sprawach nie słyszeć.

• Mamusia
Tak, tak mloda uswiadomiona.
Juz wizje kreslsi, ze bedzie smoczka podawac i uczyc chodzic i mowic... Tylko nie mowic 🙂) hehe 🙂
Ale oznajmila, ze kupe to ja bede przewijac, bo smierdzi, a ona moze siusiu 🙂) heh 🙂
Ogolnie sie cieszy, i kaze mi wchodzic do sklepow dzieciecych i kupowac dla dzidziusia/ siostrzyczki 🙂
Ale wiadomo, ze jak bedzie okaze sie w praniu 🙂
Mam tylko nadzieje, ze nie powiaze pojscia do przedzkola z pojawieniem sie malej ;//

Karolka, bierze bodajze 150 za wizyte... i chyba 20 albo 10 zl za wykonanie KTG. Mi nie robil jeszcze. Nic sie nie dzieje skurczy niepokojacych nie mam, mala rusza sie odpowiednio, wiec nie ma takiej potrzeby...choc wydaje mi sie, ze na tej wizycie juz mi bedzie kazal sie podlaczyc ;/
A na wizyte czeka sie okolo 2 tygodni...Bys musiala przedzwonic, moze ten jego kolega wczesniej by przyjal...

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Sandra mam pytanie: ile ten Twoj przystojny gin bierze za wizyte? 🙂 czy ciezko sie do niego dostac i czy robil Ci juz ktg? Zastanawiam sie, czy nie isc dla kontroli do jakiegos prywatnego, stad moje pytania... 🙂
Ja w ogole nie mialam jeszcze ktg, czy to normalne?

Za wcześnie na KTG.
No chyba że zgłosisz jakiś problem,typu: nie czuję ruchów,skurcze.....

sandros: to póki co wszystko jest na dobrej drodze 🙂,a jak wyjdzie-pokaże życie 🙂

Lecę na ogród....Miłego popołudnia!