Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Doti kumpela jak dobrze pamietam jechala do wulkanizatora...
Odpisalam Ci.

Kurcze jak ja nie lubie niepewnosci..czemu zawsze mi sie sklada wszystko na jeden dzien i jeden termin??
Jutro idziemy z Tusia na to USG, to przelozylam wyjazd na popoludnie. Mialam jechac o 18 jutro i wrocic we wtorek.. No i mialysmy jechac same z Nadia pociagiem.
Ale dzis sie okazalo, ze Darka brat pozyczy nam auto wiec pojedziemy jutro okoo 14, ale juz w niedziele bedziemy wracac do domu,bo Darek nie ma urlopu.. tak wiec jedziemy tyko na jedna nocke..

No ale jakby nie patrzec to chyba z Darkiem bezpieczniej...Tylko zal tylek sciska, ze w sumie na jeden dzien tyle kasy na paliwo.. ale z drugiej strony znam ie z kumpela 5 lat i tak sie do niej wybieram 5 rok z rzedu ;//

Wszystko sie rozchodzi o ten cholerny samochod, gdyby byl 5 osobowy bysmy nie byli od nikogo zalezni ;//

Kurce patrze na te podnoszenie ciezarow.. jak mozna podniesc 150 kg 🙂

• Mamusia
Doti napisał(a):
Jeeej pękła nam dentka w jednym kole od wózka 😲 😲 😲 😲 gdzie ja teraz taką znajdę??? Jutro muszę dzwonić do sklepu i pytać czy mają dojścia żeby dokupić...

A u jakiegoś wulaknizatora nie da się jej naprawić?

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
buffy: to leżcie i wypoczywajcie.......a bolał Cię brzuszek wcześniej?.Miałaś skurcze?.Hm,z drugiej strony,to już 2,5 cm za Toba.Zawsze to krótszy poród 🙂.Trzymam kciuki co byście wytrzymały conajmniej 2 tygodnie 🙂

hehe-tak, tak, jestem o 2,5 cm do przodu podczas porodu 😉
właśnie w sumie nic mnei nie bolało (tzn jakieś tam drobne bóle, ale to przecież każdemu się zdarzają normalnie, więc ogólnei czułam się dobrze...) i ginka oraz lekarze w szpitalu aż nie mogli uwierzyć, że skurczy u mnie nie ma...no ale robili mi kilka razy ktg wtedy i za każdym razem ani pół skurczu nie było. także myśleli że to przez jakieś bakterie, ale ich też nie było więc w sumie nie wiadomo czemu..
mam nadzieję, że 2 tyg jeszcze wytrzymam 😉

• Mamusia
Deira napisał(a):
Doti napisał(a):
Jeeej pękła nam dentka w jednym kole od wózka 😲 😲 😲 😲 gdzie ja teraz taką znajdę??? Jutro muszę dzwonić do sklepu i pytać czy mają dojścia żeby dokupić...

A u jakiegoś wulaknizatora nie da się jej naprawić?

mi koleżanka ostatnio opowiadała, ze w sklepie rowerowym kupowała i bez problemu jej tam załatwili

• Mamusia
Będziemy szukać jakiegoś rozwiązania bo coś trzeba z tym kołem zrobić....Prawdopodobnie M przesadził z pompowaniem... 😠

Sandro dzięki 🙂

A mnie gin nie powiedział jakie mam rozwarcie, wcześniej był 1cm więc pewnie się utrzymało. Może we czwartek dotrę na USG....

• Mamusia
Dzis mialam dzien lenistwa ogromnego, naprawde!!! Nie zrobilam prawie nic...

Ide ogarnac swoje stopy... moze jak maz wroci zrobi mi pumeksem... no i Nadii pozmywac nogi i rece, bo juz jej odpryskuja, a nie mam nawet lakieru zeby jej zamalowac...a z takimi to az nie wypada jechac wstreciuchami 🙂

• Mamusia
Witam. Ale dużo naskrobałyście dziś. Nie chce mi się czytać. Strasznie mi dziś ciężko, najchętniej brzuch nosiłabym w dłoniach bo jakoś ciąży i spięty jest. Dziś znów upiekłam M placek. Ze śliwkami i kruszonką 🙂 dostałam śliwki od teściowej i coś musiałam z nimi wykombinować.Nie jest na drożdżach bo nie chciało mi się czekać aż wyrosną itd. Wszystko do miski,mikser i jazda 🙂 Rach ciach i gotowy 🙂Ale musiałam robić sobie przerwy bo brzuch mi się strasznie napinał.Jestem w szoku,nigdy tego nie miałam.Nie miłe to.

• Mamusia
Sandro nic sie nie przejmuj bo ja też nic dziś nie zrobiłam poza jednym praniem i wizytą u lekarza. Zaraz pójdę dać Młodemu kolację zrobić a później też biorę miskę z wodą i muszę nogi wymoczyć, potraktować je pumeksem i zrobić porządek z paznokciami...Najchętniej zleciłabym to kosmetyczce ale jakoś nie mam po drodze...

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Pestka!!!! Grhhh ja jeszcze przed obiadem. Chyba slinotoku dostanę przez to Twoje ciasto 🙂 dawaj przepis 🙂 jak bez drożdży to coś dla mnie

Nie ma problemu 🙂
SKŁADNIKI NA CIASTO
250g mąki
pół szklanki oleju
3/4 szklanki cukru
4 jaja
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce
KRUSZONKA
200g mąki
100g margaryny
100g cukru

Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i cukier waniliowy.Miksować.Dodać olej i znów miksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia-miksować.Jeśli ciasto wyjdzie za gęste,dodać 2-3 łyżki oleju.Białka ubić na sztywno, dodać do reszty i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wyłożyć na blachę,wyłożyć owoce i pokruszyć kruszonką na wierzch. Piec 40-45minut w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku. Smacznego 🙂

• Mamusia
wrocilam, po wielkich przemeblowaniach i porzadkach mam dosc, po prostu padam
moj kregoslup tak mnie boli, rece mi odpadaja, nie mam nawet sily myslec juz , jestem padnieta i spiaca
maz powiedzial ze zrobi obiadek 😁 tzn obiado kolacje raczej 🙂
ale sukces osiagniety, lozeczko i przewijak wstawione do sypialni co prawda powrzucalam wszystkie rzeczy do lozeczka i tym zajme sie jak juz pojde na zwolnienie, komoda tez ogarnieta z ciuszkami a druga wywalilismy z sypiialni i zrobilo sie wiecej miejsca, wstawie fotke w tym drugim temacie o wyprawkach czy cos takiego

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Jakoś ostatnio nie mam czasu, żeby siadać przed komputerem i rzadko tu zaglądam. A tempo pisania macie takie, że nie sposób nadrobić :p Mam nadzieję, że u Was wszystko ok 🙂
Mnie ostatnio sporo brzuch pobolewa i mam wrażenie, że dziecko mi strasznie na pęcherz naciska :p Ale trzeba to jakoś przetrzymać, w czwartek wizyta u gina, to zobaczymy co u Wojtka 🙂
Większość wyprawki już mamy, teraz to ogarnąć jakoś, bo wszystko leży rzucone w pokoju i się "wietrzy" 🤪 Jutro będzie ładna pogoda to zaczynam pranie 🙃
Trzymajcie się ciepło 🙂

• Mamusia
Ja dzisiaj robiłam sałatkę tradycyjną warzywną .Obżarłam się jak wariatka ,a waga pewnie pęknie jak na nią wejdę,aż jestem na siebie wściekła. 😠
Siedzę w domu i żre jak nie wiem co. 😮
Ostatnio przeczytałam, ze jak pod koniec ciąży ma się wilczy apetyt to oznacza ze organizm przygotowuje się do wysiłku -czyli porodu . 😜

• Mamusia
Pestka, ale mi smaka narobiłaś na śliwki albo coś ze śliwkami! 🤪 Jutro jak znajdę czas chyba wypróbuję Twój przepis 🙂 Podjadę rano do sklepu po śliwki, bo tylko tego mi brakuje.

Mixi, ja na jutro mam zaplanowaną sałatkę. Mam już część warzyw ugotowanych, ale poleżą do jutra bo jeszcze gorące. A ja tak uwielbiam sałatkę warzywną, więc się pewnie też nią opcham 😁

Byłam przed chwilą w Rossmanie i kupiłam sobie ten krem do depilacji Bielendy, co chyba Pati zachwalała. Specjalny do bikini. Zobaczymy jak na mnie zadziała 🙂 A mój M w ramach przeprosin za wczorajszy stres w jaki mnie wpędził kupił mi buty, które mi się tak podobały 🤪

Ja już na dziś kończę siedzenie przed kompem, więc mówię wam kochane dobranoc i spokojnej nocy 🙂

• Mamusia
mysle sobie wlasnie jaka torbe wezme do szpitala 😮
mala walizke, czy moze zabiore mezowi torbe z nike ma taka srednia akurat chyba 😜
w ogole to jak bylam w Londynie na zakupach w kids world byly torby do szpitala , biore to do reki a to takie maluskie: 😮 na codzien wieksza nosze ze soba 😁 😁 😁

• Mamusia
Dzonatalie ja też się nad tym zastanawiałam.. miałam taką fajną torbę podróżną nie za dużą i nie za małą ale ją sobie babcia M przywłaszczyła na zakupy.... Mam jeszcze taką podróżną-sportową ale jest wielka i w sumie mogłabym tam i dla siebie i dla Małej rzeczy wsadzić.... sama nie wiem...