Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂 Wyspane brzuchatki? Ja nie bardzo ale jakoś przeżyję... Zaczęłam mieć problem z ubieraniem butów bo się schylić nie mogę... Wczoraj odpuściłam pedicure i dziś to muszę nadrobić choć nie bardzo wiem jakim sposobem....

• Mamusia
Doti napisał(a):
inirtam napisał(a):
no właśnie... i chyba dlatego skuszę się, żeby takową kupić...

Spodobała mi się ta http://allegro.pl/x-lander-bag-iii-torba-do-wozka-xa-xq-xt-xrun-i2523223557.html
ale poszukam jeszcze innych, tańszych...
Mnie się taka podoba: http://allegro.pl/torba-torby-do-wozka-34-wzory-producent-i2511334699.html a z bardziej "eleganckich" taka: http://allegro.pl/torba-dla-mamy-wakacje-z-malym-dzieckiem-przewijak-i2491319461.html

Doti... super jest ta szara... kusząca mega 😉 😜

a w ogóle to dzień dobry 😉 ja wyspana 🙂 wreszcie!! dawno nie spało mi się tak dobrze...obudziłam sie po 6, ale trochę jeszcze polezałam i wstałam o 7 🙂 pranie juz zrobione i wybędę za chwilę na jakieś zakupy, co by pozniej w kolejkach nie stac 🙂

• Mamusia
Witam.
Mixi, wczoraj na lipcówkach admin im wieczorem gratulował i pisał,ze za kilkanascie godzin ich wątek bedzie w - urodziłam w miesiącu lipiec a my tym samym podskoczymy 🙂 czyli czuwa,nie śpi 🙂
Ja dzis o dziwo spałam dobrze 🙂 Od razu mi lepiej 🙂 Wczoraj aż się ryczeć chciało,jakaś dolina i bezsilność i tak jak Iza pisze, nieraz czuje się kompletnie niezdarna i zapomniałam jak to jest wejść na piętro bez zadyszki.Ale jeszcze trochę i sobie przypomnimy 🙂

• Mamusia
Witajcie brzusie!
Ja wczoraj zmobilizowalam meza i zrobilismy przemeblowanie w sypialni i teraz juz jestem gotowa na 100% 🙂
Tusia powodzenia z tym Usg zebyscie sie zalapaly!
A mi sie udalo torbe ostatnio w TK Max kupic i jestem bardzo zadowolona bo nie wygladala a jest super pojemna 🙂
Milej soboty!!!

• Mamusia
Ehhh ja sobie leżę i leżę i zaraz chyba zacznę liczyć czas między tymi skurczami bo już mnie drażnią. Czuję wyraźnie kiedy skurcz się zaczyna i kiedy puszcza a w międzyczasie taką delikatną falą boli coraz bardziej a później się wycisza. Ale słabe jeszcze te skurcze i mało bolą więc się nie przejmuję nic a nic :P

• Mamusia
Doti licz licz skurcze bo to nigdy nie wiadomo 🙂
Ja miałam wczoraj wieczorem ,ale już dzisiaj spokoj na razie zobaczymy pozniej popołudniu 🙂
Wczoraj przy skurczach to nawet mała skakała jakoś bardziej pobudzona ale nie wiem czy to przez to . 🤔

Pa pa Karola 🙂odpoczywaj u rodziców .

• Mamusia
Witam sie,
co za noc, pierw zasnac nie moglam bo tak mnie nogi rece i kregoslup bolaly, a jak zasnelam to sie budzilam, o 5 rano wstalam glodna jak nie wiadomo co 😁 ale poszlam dalej spac
wlasnie wsunelam sniadanko i czuje sie zaspokojona 😁 😁

dzisiaj ide na wielkie urodziny , mojej znajomej z pracy synek ma swoje 1 urodziny dzis, bedziemy sie bawic 😁 znajoma jest z Chin, powiedziala ze ugotuje pyszne chinskie jedzonko, 🤢 szkoda ze nie lubie chinszczyzny 😁 ale damy rade zjem wszystkie slloodycze 😁

• Mamusia
Hej , Piękne 😁
Ja dziś spałam do 5.00. Potem mój M zaczął niemiłosiernie chrapać, a mały Kroliczek zaczął fikać w brzuchu jak oszalały 😁 Wszędzie czułam jej kolanka, stópki, łokcie, pupcię hehe 😁 Potem już tylko się przeciągała, ale i tak spać mi się juz nie chciało. Zaraz jadę na zakupy, potem jeśli pogoda się utrzyma, to może gdzieś wyskoczymy w plener. A jak zostaniemy w domku to wypróbuję ten krem do depilacji, potem obejrzę siatkarzy a potem poczytam sobie na werandzie książkę 🙂 Pełen luzik dzisiaj 🙂
Doti napisał(a):
Mnie się taka podoba: http://allegro.pl/torba-torby-do-wozka-34-wzory-producent-i2511334699.html a z bardziej "eleganckich" taka: http://allegro.pl/torba-dla-mamy-wakacje-z-malym-dzieckiem-przewijak-i2491319461.html

Ja mam torbę taką podobną jak w tym pierwszym linku 🙂 Tyle że moja ma jeszcze taką fajną kieszonkę siatkową z przodu na jakieś podręczne gadżety i do tego w gratisie cienki przewijak ceratkowy 🙂 Ja jestem z niej na maksa zadowolona, bo jest duża i była stosunkowo tania. Fajnie byłoby mieć oryginalną do x-landera, ale taka kosztuje 170 zł 😮
A to moja torba:

Doti, Ty wypoczywaj, Dobrze by było żebyś jeszcze tak do połowy sierpnia wytrzymała w pakiecie 😉
Tusia, Sandra, powodzenia na usg 🙂
Karolka, odpoczywaj i wracaj do nas w 2packu 😁
Marylu, jak gluty smakowały? 😜

Miłego dzionka, dziewczyny 🙂

• Mamusia
Deira ja tam leżę od rana ale skurcze się utrzymują co 10-15 minut...aaa pewnie znów mi przejdzie i tyle będzie 😁 Mąż mi mówi żebyśmy dziś pojechali rodzić a ja mu na to że to musi z córką załatwiać a nie ze mną a poza tym żeby się ze mną kochał najpierw bo mnie musi przed połogiem zaspokoić na 6 tygodni 😜 😜 😜

• Mamusia
Witam się i ja...
w nocy strasznie mnie brzuchol bolał jak się przewracałam z boku na bok 😮 no i dzisiaj od rana towarzyszy mi taki ból jak na okres... ;/ nie wiem czy to normalne...
obskoczyłam już miasto bo musiałam rachunki pozapłacać i wystać się w kolejce w banku... widzą że kobieta w ciąży ale i tak nikt mnie nie przepuścił 😠 tuptałam z nogi na nogę ale i tak nic nie pomogło, musiałam swoje wystać...
teraz mój brzuchol jest twardy jak skała i jak chodzę to mnie w kroczu kuje :/

Tusia, Sandra powodzenia na usg 🙂
Karolka miłego wypoczynku u rodziców, i wracaj do nas w dwupaku 😉

• Mamusia
Isa, trzeba było przeprosić i podejść bez kolejki, a jakby ktoś coś do Ciebie miał, to wypalic z porodem i tyle... kurna tak to u nas w kraju jest niestety :/ wszyscy udają, że nie widzą 🤢
a swoją drogą, to chyba wczoraj się zarzekałaś, że spacerować już nie będziesz, a tu takie wycieczki sobie urządzasz!!!! ja Ci dam!! leżeć i zbijać bąki, dostająć pierd...ca, ale przynajmniej Szymkowi to na dobre wyjdzie!! 😜 😜 😉

Karola, wypoczywaj, bo to ostatnie takie momenty 😉

a mnie udało się dziś w realu kupić 6-pak chusteczek nawilżanych tych papmers sensitive za 19,99 😁 i weszłam przy okazji do triumpha o staniki zapytać... ceny gruuubo powyżej 20zł 😜 hehe 😁, ale przynajmniej się dowiedziałam, że to najlepiej dwa tyg przed porodem przyjsc, jak już brzuch opadnie...

• Mamusia
Łóżeczko gotowe 🙂 wszystko się pomieściło ale jak otworę okno na szerokość to nie wiem jak M przejdzie do łóżka 🙂 ale to już jego problem 🙂 sam chciał tak wcześnie skręcić więc teraz ma 🙂
Ja skurczy nie odczuwam,tylko twardy spięty brzuch ale nie czuję kiedy to się zaczyna robić i kiedy kończy.Więc to nie takie skurcze jak ma Doti. Ty ino tam uważaj z tymi skurczami 🙂 jeszcze z dwa tygodnie mogłabyś się wstrzymać 🙂hi ale widzę że Cię ciśnie,ja też już bym chciała mieć małą przy sobie,ale trochę wcześnie jeszcze 🙂
Wrzucam zaraz fotki łóżeczka, w wątek o wyprawce.
Podskoczyłyśmy w górę 🙂 Admin daje radę 🙂