Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Sprzedający ma urlop do 12 sierpnia (jakoś tak tam jest napisane) i wszystkie zamówienia realizowane będą po 12 sierpnia 🙂

też się zdecydowałam na paseczki, aleee... jeszcze nie zamówiłam bo czekam aż dziadek tą kołyskę do mnie przywiezie żeby dokładnie sprawdzić wymiary 😉

• Mamusia
U nas się troszkę duszno zrobiło....
Leżę prawie cały czas a skurcze nie przechodzą, ciągle są co 10-15 minut i ciut bardziej bolą. Nie ustają przy zmianie pozycji ani przy chodzeniu.... Lala chyba ma dość siedzenia w brzuszku. M się cieszy i tylko pyta czy jedziemy dziś rodzić 🙂 Pierwszy raz widać po nim że już się nie może doczekać. Córcia chyba będzie jego oczkiem w głowie 😁 😁 😁
Wkurzam się bo po goleniu przed wizytą i gina pierwszy raz porobiły mi się okropne krostki, które swędzą i najchętniej chodziłabym bez bielizny. Ale z kolei przy tych skurczach dziś mam jakby więcej śluzu i nie da rady bez wkładek 🥴 🥴 🥴

• Mamusia
Nie wiem co z tym czopem bo przy poprzednim porodzie go nie widziałam... 🥴
Kilka dni temu miałam taką wydzielinę gęstą jak zastygająca galaretka, bez zapachu i półprzezroczystą....ale czytałam że czop to podbarwiony krwią bywa...
Jeśli ma się faktycznie ruszyć to niech się rusza albo uspokoi, a nie że przez 3 tygodnie będę z takimi skurczami lazić...

• Mamusia
Deira te gluty, to nie można powiedzieć, że "smakowały" ale do przełknięcia są 😁 gorsze rzeczy się zdarzają 😁
Doti a dzwoniłaś do swojej położnej/lekarza opisać co się dzieje? czop też może być bezbarwny. Jak Ci te skurcze w żadnej pozycji nie przechodzą to chyba coś się dzieję. tylko co 😁
ahha a w wannie przechodzą?

• Mamusia
Byłam na tym usg 4d. Sandra idzie jutro (mam nadzieję)
Maluda nie chciała coś się pokazać dzisiaj... 🙂
Położenie ma miednicowe, więc mam nadzieję, że się przekręci niebawem...
Pokażę Wam profil mojej Ślicznotki ☺️
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/715/59743965.jpg/][IMG]http://img715.imageshack.us/img715/6476/59743965.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Tusia jaka ślicznotka, słodko śpi! podobna do Taty? a może jednak do Ciebie, sama już nie wiem 😁

No ja sama nie wiem 😁 na ekranie jej nie widziałam, bo musiałam leżeć na lewym boku żeby w ogóle coś było u niej widać 😁

• Mamusia
Tusia śliczności ten Twój bobasek ,jak smacznie sobie śpi 🙂
Moja jakoś dzisiaj spokojniejsza u mnie też dzisiaj były skurcze co 20 minut ,ale jakoś się uspokoiły nawet w panice spakowałam torby i poprasowałam reszte co mi zostało . Nawet przewijak zamontowałam na łóżeczko i się skończyło 🤔
Moja to niech jeszcze siedzi w brzuchu do 37 tygodnia ,a potem niech wyskakuje 😁
Ciekawe co u Emilii no i jak tam Doti po drzemce 🙂

• Mamusia
Tusia, sama słodycz na tym zdjęciu! 🙂 🙂 🙂 Ciekawa jestem czy maleństwo Sandry będzie chciało bardziej współpracować 🙂 Ja jak byłam na 4d, to moja Mała ciągle rączkami twarz zasłaniała 😜 Wstydliwa chyba jakaś 😜

Doti, skoro te skurcze takie nagminne i nieustające, to w razie czego bądź już zwarta i gotowa 🙂 Torba przygotowana? W końcu zaczęłaś juz 37 tydzień, więc kto wie... 😁 Spróbuj ewentualnie ciepłego prysznica na dolne partie i krzyż. Może minie.

A myśmy wrócili z zakupów, upał na zewnątrz taki, że myślałam, że zemdleję. Ale wiem już jaki rozmiar stanika do karmienia mam kupić. Przymierzyłam sobie w Smyku, ale że w sklepie jest za 35 zeta a przez ich internetowy sklep za 20, więc zamówię przez neta. Z odbiorem za 0 zł w Empiku 😮 Tak na marginesie w tym hipermarkecie Smyk jest naprzeciwko Empiku, więc w sumie Pani ze Smyka może po prostu wziąć je z półki i zanieść do Empku, gdzie sobie je odbiorę 😁 Mój M miał niezły ubaw: "W Empiku można się 'odchamić' i kupić kulturalnie książkę, jakąś powazną muzę na cd a przy okazji odebrać cyckonosz do karmienia! 🤪".

Kupiłam też sobie kilo śliwek i wciągnęłam już kilkanaście. Nieźle mnie po nich pogoniło do klopa, a do tego złapały mnie jakieś skurcze więc jednak z wypadu gdzieś w plener zrezygnowałam 😞
Zaraz idę obiadek jakiś pichcić 🙂

• Mamusia
Tusia jaka ślicznotka 🤪 jak smacznie sobie śpi 🙂
Doti współczuje Ci tych skurczy ;/ coś mi się zdaje że za niedługo będziesz się wypakowywać 😉

a ja wysprzątałam dom... oczywiście z pomocą moich braci... mega ubaw mieliśmy bo takie głupie pytania zadawali że myślałam że skonam... no i teraz oni szykują się do swoich panienek a ja zostaje na weekend sama z rodzicami i babcią...
ja już chce żeby mąż zjechał 😞 bo strasznie mi smutno...

• Mamusia
Mama zrobiła mi zdjęcie jak lekarka robiła usg.
Możecie zobaczyć mój kolor włosów 😁
wyszły mi troszkę za jasne, więc za 2 tyg farbuję na trochę ciemniejszy blond 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/694/usgg.jpg/][IMG]http://img694.imageshack.us/img694/6450/usgg.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
inirtam napisał(a):

a mnie udało się dziś w realu kupić 6-pak chusteczek nawilżanych tych papmers sensitive za 19,99 :lol.

patrzylam i maja w promocji tylko 4-pak za 19.95 . zobacz na paragonie czy Cie nie oszukali tak jak ostatnio moja mame.. 🤢 na paragonie okazjalo sie 27.99

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
inirtam napisał(a):

a mnie udało się dziś w realu kupić 6-pak chusteczek nawilżanych tych papmers sensitive za 19,99 :lol.

patrzylam i maja w promocji tylko 4-pak za 19.95 . zobacz na paragonie czy Cie nie oszukali tak jak ostatnio moja mame.. 🤢 na paragonie okazjalo sie 27.99

sprawdziłam od razu 😉 i jest 19,99 🙂