Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nadrobiłam Was. Dzięki za wsparcie i za trzymanie kciuków za nas!
Jeju-biedna Emi.. ale nic się nei martw Kochana, ja mam takie rozwarcie od 29tyg i nadal w dwupaku jestem, wiec Ty też dasz radę... jeszcze z 2tyg chociaż musicie wytrzymać. Trzymam kciuki!

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Laski nie powinno sie malowac paznokci do porodu, chyba ze jakims bezbarwnym lakierem.

no wiadomo , ze sie nie powinno 🙂 ale ja kiedys ogladalam rozmowy w toku, gdzie byal rozmowa z nikuńkami, ktore przed porodem byly jeszcze u kosmetyczki zrobic tipsy 😁 i w kosmetyczce do szpitala mialy caly zestaw kolorowych kosmetykow 🙂

• Mamusia
Ale mi nie chodzi o kwestie impreza, rodzenie itp.

Tylko, o to, ze po pierwsze w razie np. wystapienia koniecznosci ciecia cearskiego, to po plytce paznokcia anastezjolog sprawdza dotlenienie. no moze troche niemedycznie napisalam, ale ogolnie chodzi o to, ze jesli podczas znieczulenia przy cieciu zacznie sie dziac cos niepokojacego to pierwszym objawem niepokojacym sa siniejace plytki paznokciowe, czego pod lakierem nie widac...

a dwa jak czasami pacjentka pieprznie sobie 3 warstwy lakieru to ciezko nawet pulsoksymetr do palca podlaczyc,bo nie wylapuje on nic...;/

• Mamusia
nie no rozumiem to, ale ogolnie chodzilo mi o to ze to glupota jesli ktos sie stroi na porodowke jakby szedl na impreze, czy niewiadomo gdzie, kilka dni bez makijazu i wyprostowanych wlosow nikogo nie zbawi, tymbardziej ze kto Cie tam bedzie ogladal, zmeczona po porodzie, tymbardziej ze potrzebujesz odpoczynku po takim wysilku i dziecko ktore czeka zeby nim rowniez sie zajac.. 🙂 🙂
takie przyjemnosci mozna zostawic na powrot do domu itp 🙂

• Mamusia
Ja do szpitala nie licząc typowo higienicznych kosmetyków to z takich "upiększających" do twarzy kosmetyków biorę krem do twarzy, pomadkę nawilżającą i tu zaszaleję - tusz do rzęs 😁 Ten ostatni to ewentualnie na czas "poporodowy", żeby doprowadzić się do ładu jak goście zaczną się schodzić. Chociaż cały czas się zastanawiam, czy ja go wogóle będę miała ochotę i czas użyć.

• Mamusia
Przed ciaza z domu bez pelnego makijazu nie wychodzilam 🙂 a teraz zero pudru, zero cieni tylko ewentualnie kreska na oku i tusz do rzes 🙂 na dzien kobiet dostalam od meza kuferek do makijazu sephory, bo wiedzial, jaka ze mnie maniaczka makijazu, a teraz ten kuferek sobie stoi i zawadza 😮

• Mamusia
Sandra, wielkie dzięki za tę informację o przeciwskazaniach do malowania paznokci na czas porodu. Do głowy by mi nie przyszło, że niepomalowane paznokcie mają tu tak istotne znacznie 😮 To dla mnie bardzo ważna i istotna wskazówka, jak się przygotować na wizytę w szpitalu, tym bardziej, że ja będe miała cc, a więc zabieg chirurgiczny. Co fachowiec to jednak fachowiec 😁 Oklask kochana 🙂

• Mamusia
przyszła do mnie ta wyprawka 🤪 ale tego dużooo 🙂 no ale jestem zadowolona... wszystko takie jakie powinno być...
zostało mi jeszcze kupić takie podręczne rzeczy ale to już jak mój mąż zjedzie 🙂

co do makijażu to ja teraz w te upały to nakładam na twarz tylko krem... denerwuje mnie makijaż bo zaraz czuje że wszystko ze mnie spływa 😮 i co chwile chodzę pod kran i się chłodzę... a do szpitala raczej się zaopatrzę w podkład, puder i tusz... może się przyda 😉

• Mamusia
Co do makijażu to też byłam jego zwolenniczką 🙂 a teraz może i się maluję, ale mniej bo w upały wszystko spływa dlatego kupiłam sobie ten krem BB i dla mnie rewelacja 🙂

Idę na obiad, bo na obiedzie mam dziś szefa swojego 😁 😁 haha (czyt. wujka) 😎

• Mamusia
ja sporadycznie jak wychodze, to rzesy maluję.. ale jakoś nigdy mnie nie ciągnęło do tego, zeby się malować... dopiero jak mi na szkoleniu z dress code ppwiedzieli,ze do pracy bez delikatnego makijażu to nie bardzo, to zaczełam delikatnie sobie cienie pod oczami maskować, troche pudru i wlasnie te rzesy...

buffy.. dobrze, że jesteś z nami 😉 bo już się tu zastanawiałyśmy, co z Toba po tej wizycie...

myślałam, ze zaszaleję z pedicurem, ale jak piszecie, ze lepiej nie malować w ogóle, to jakoś się obejdę bez tego 😉

wyglancowałam całe mieszkanie dziś... najgorzej to się w łazience zmachałam, mimo, że najmniejsza... ale już te domestosy i inne chlory źle na mnie działają...
aaaa i przyszła ostatnia paka... z wanienką i pieluchami... teraz się okaze, czego mi jeszcze brakuje...
jak sobie pomyślę, że przede mną jeszcze to całe pranie i prasowanie, to aż mnie skręca... najgorzej to stać przy żelazku w te upały... może wypiorę i bedę czekać na bezsenną noc 😁 😁 😁

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
inirtam napisał(a):
Tusia a Ty już blond jesteś, czy jeszcze nie? pokaż się 😜

Jeszcze nie... hehe zbieram się do farbowania. Zjadłam obiad więc można działać 🙂

to pokaz się potem koniecznie, bo strasznie ciekawa jestem efektu 😉

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Tussiiaa napisał(a):
inirtam napisał(a):
Tusia a Ty już blond jesteś, czy jeszcze nie? pokaż się 😜

Jeszcze nie... hehe zbieram się do farbowania. Zjadłam obiad więc można działać 🙂

to pokaz się potem koniecznie, bo strasznie ciekawa jestem efektu 😉

O ile mi wyjdą 🙂