Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No ja juz wlasnie 80 waze 🤨 no ale nic nie poradze...

Z tym twardym brzuchem to juz wczoraj pisalam, ze moj kolega gin kazal duzo odpoczywac...no to chyba czas, zebysmy wszystkie juz sie bardzo oszczedzaly 🙂

a propos golenia przd wizyta...ostatnio to az mi glupio bylo isc, taka bylam pozacinana i w ogole niedogolona w niektorych miejscach, co odkrylam po wizycie dopiero 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a mi Adrian nie wiem co zrobil z waga 🤢 pytam sie go czy gdzies mi wage przelozyl to powiedzial ze wyrzucil. ja mowie ze przeciez byla dobra. a on ze ale za czesto na nia wchodzilas... bo znalazl moj zeszyt gdzie codziennie pisalam swoja wage ;/ bo mialam zamiar nie dobić do 70...a teraz to bedzie mi trudno bez kontroli.. ;/

• Mamusia
Emi,pati: powodzenia na wizytach!.

Ciekawe ile mój brzdąc waży.....Większośc osób mówi mi że mam nieduży brzuch........Hmmm,ale to chyba nie wpłwa na wielkośc dziecka.

Ja póki co mam +10,5 kg ale też startowałam z wysokiej wagi więc muszę uważac.

• Mamusia
Ja sie w domu nie waże, wole na tej konkretnej wadze u poloznej, bo moja chyba jakas zepsuta jest...
ja wazylam przed ciaza 67-68 kg, wiec tendencje do tycia sa 🤨 ale tak szczerze, to myslalam, ze na tym etapie ciazy bede miala juz wiecej na plusie, wiec nie jestem jakos specjalnie przerazona 🙂
Do roznych diet tez jestem przyzwyczajona, wiec mam nadzieje, ze po porodzie tez bede miala taka silna wole jak i przed 😉 Juz raz udalo mi sie zjechac z 70 kg na 59 przy wzroscie 174, wiec nie ma rzeczy niemozliwych 😁

• Mamusia
A ja wczoraj przetestowałam ten krem do golenia z bielendy co mixi polecała i jestem zachwycona. 🙂 Bałam się uczulenia ale nic nie mam. Skóra gładka, żadnych zacięć ani krostek. Super. Co prawda musiałam nakładać z lusterkiem ale i tak jest łatwiej niż z maszynką więc polecam 😁

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
karolka:skoro masz takie doświadczenie w gubieniu kg,to co to dla Ciebie zrzucic 10 -12kg,z czego większos spadnie Ci po porodzie 🙂
Aisza: możesz podrzucic linka do wspomnianego przez siebie kremu.Będę wdzięczna 🙂

mamusiak wlasnie mam taka nadzieje 🙂

• Mamusia
mamusiak napisał(a):
karolka:skoro masz takie doświadczenie w gubieniu kg,to co to dla Ciebie zrzucic 10 -12kg,z czego większos spadnie Ci po porodzie 🙂
Aisza: możesz podrzucic linka do wspomnianego przez siebie kremu.Będę wdzięczna 🙂

Kupiłam w rossmanie:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Bielenda-Vanity-Bawelna-Krem-do-depilacji,115611

• Mamusia
Dzięki Aisza.Spróbuję.Najwyżej wykorzystam na nogi.Póki co dobrze sprawdza się żel-pianka Gilette mojego męża i odrostów nie mam na drugi dzień.........

Zauważyłam minusy wczesnego wstawania 🙂
Wczesne wstawanie=wczesne śniadanie=wczesne 2 śniadanie.......ilośc posiłków większa o przynajmniej jeden 🙂=dupa rośnie 😁

Doti: Ty to masz........jak nie jedno,to drugie......

• Mamusia
mamusiak mam tabletki osłonowe, ale chyba słabo działają. Spróbuję siemię i więcej jogurtów będę jadła. Bo od tego bólu żołądka ciągle mi niedobrze 😞 Mam nadzieję że dobrze się czujesz! Ja sprawdziłam na ostatnim ktg i na wykresie mam "skurcze" pomiedzy 20-50 i to jest nie odczuwalne i zupełnie w normie. Najlepiej, to leż i odpoczywaj jak najwięcej 🙂 a byliście na sesji wczoraj?
też jestem ciekawa co z buffy oby wszystko było ok z nią i maluszkiem!
emi powodzenia na wizycie! wszystko będzie dobrze
madzia ślicznie Twój maluszek rośnie 😉 oby ta podróż na chrzciny nie była zbyt męcząca dla Ciebie!
Pati współczuje nerwów z teściami. Ciekawe kiedy znów będą się do was wybierać 😁
Pauleczka czasem lepiej nie mieć wagi 😉 nic złego się nie stanie 😉

• Mamusia
a ja dziś też nie goliłam sie tylko wypróbowałam krem do depilacji z Bielendy ale inny; taki:
http://www.rossnet.pl/Produkt/Bielenda-Vanity-Professional-Zestaw-do-depilacji-Bikini-Laser-expert,115612
był na promocji jak kupowałam i tez kosztował ok.7-8 zł
i powiem Wam, że REWELACJA!!! 🤪 🤪
na razie żadne uczulenie ani zaczerwienienie mi nie wyszło i mam nadzieję, że tak zostanie;
w życiu nie będę się już tam goliła maszynką! po kremie skóra jest delikatna i gładka jak pupcia niemowlaka 😁 😁 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny a my od rana bylismy u Szmyanskiego 🙂 wiec jest dobrze 🙂 serduszko bije jak powinno,jest rozmiarow takich jak powinno być....przepływy się zmniejszają...dostalam zalecenie ktg raz w tygodniu. Dzis jedziemy nad jeziorko,ale pogoda nie fajna jest u mnie teraz pada:-/ oby jutro bylo w miare slonecznie.... mała waży 2200 🙂

• Mamusia
Natalia, wspaniałe wieści! 🙂 Super, że Majeczka ma się dobrze 🙂

Co do tych kremów do depilacji, któe polecacie to muszę je sprawdzić, bo tych nie używałam. Przed ciążą z Bielendy używałam aloesowy i nie byłam do końca zadowolona. Potem w ciąży przerzuciłam się na maszynkę, ale chyba trzeba będzie pomyśleć o powrocie do kremów, bo przy takim bebzonie to nie ma szans na bezkrawawe ogolenie się na dole 😉

Jak mi się nie chce pracować... 🤢 🤢 🤢 A dostałam kurczę z pracy jedną rzecz do zrobienia. Fajnie, że w niektórych sprawach jestem prawie niezastąpiona w robocie, ale do jasnej cholery, ja w ciąży wysokiego ryzyka jestem! I mam prawo do świętego spokoju... Tak więc moje plany by pojechać na zakupy przed południem legły w gruzach 😞 Siedzę teraz po uszy w jakichś dokumentach i staram się z tego jakoś wybrnąć.

A wczoraj przyszły mi koszule do karmienia także zostały już tylko cyckonosze do kupienia. Ale to zamierzam załatwić w przyszłym tygodniu w środę.
Teraz to jak już coś będę kupowała dla Małej to bezstresowo i tylko dlatego że coś mi się podoba a nie że muszę 🙂

A z głośników właśnie leci u mnie Cassandra Wilson 🙂 Jak ja ją uwielbiam... 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Pauleczka20 napisał(a):
mi dzis rano przyszlo do glowy zeby sie na rudo zrobic ^^ ale A. chyba by mnie z domu wypędził ;d ^^

Czasem zmiany są potrzebne 😁 ja już rude miałam, teraz miałam ciemniejszy brąz z poświatą miedzianą, ale mi się zmył kolor więc postanowiłam teraz postawić na blond bo dawno go nie miałam ;p