Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Deira napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Właśnie tym się interesowałam. Ciekawe jak te płytki działają. czytałaś jakieś opinie o nim?

Czytałam opinie, że produkty Angelcare wogóle są bardzo dobre. A potem jak dostaliśmy to sama sprawdziłam ja działa. Płytki reagują zieloną diodą nawet na ledwo wyczuwalne muśnięcia palcami a po kilkunastu sekundach bezruchu włącza się czerwona dioda i wyje jak oszalały 😁 Ale można sobie ustawiać czułość monitora.

To super 😉 bo jakoś ten mi najbardziej przypadł do gustu. Tylko słyszałam, że nie wolno włączać karuzeli nad łóżeczkiem jak angelcare działa. podobno piszą o tym w instrukcji.

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
Deira napisał(a):
marylu345 napisał(a):
Właśnie tym się interesowałam. Ciekawe jak te płytki działają. czytałaś jakieś opinie o nim?

Czytałam opinie, że produkty Angelcare wogóle są bardzo dobre. A potem jak dostaliśmy to sama sprawdziłam ja działa. Płytki reagują zieloną diodą nawet na ledwo wyczuwalne muśnięcia palcami a po kilkunastu sekundach bezruchu włącza się czerwona dioda i wyje jak oszalały 😁 Ale można sobie ustawiać czułość monitora.

To super 😉 bo jakoś ten mi najbardziej przypadł do gustu. Tylko słyszałam, że nie wolno włączać karuzeli nad łóżeczkiem jak angelcare działa. podobno piszą o tym w instrukcji.

No bo przy dużej czułości monitora karuzela zakłóca odbiór - ruch powietrza powoduje, że monitor wyczuwa niby oddech dziecka a to może się okazać tragiczne w skutkach, jeśli dziecko przestanie faktycznie oddychać.

Marylu, wysłałam Ci coś na priv.

• Mamusia
Deira to już wszystko wiem 🙂 myślę że się na ten zdecydujemy. Jeszcze zobaczę co M myśli jak wróci.
Mixi jak dalej masz skurcze to zapewne dalej to rozwarcie się powiększa. Chyba lepiej żebyś ten tydzień poleżała, a jak skończysz 36 to pewnie już możesz poszaleć 🙂

• Mamusia
Ja sobie pospałam 🙂 🙂 🙂
Póki co skurczy brak ale mam problem ze wstawaniem z łóżka i zmianami pozycji bo boli jak cholera. Nie wiem co będzie jak wstanę żeby pochodzić trochę po powietrzu....
Jutro za to jadę z syneczkiem do chirurga i chyba sobie wezmę moją mamę do towarzystwa jakby coś się zaczęło dziać...
Emi dobrze że jesteś z nami 🙂
Isa masz wspaniałego męża! Tylko pozazdrościć! Gratulacje :*
MIxi takie małe rozwarcie to żaden problem 😉 Byle by się nie powiększało za szybko.
Sandro wizytę u gina mam 16.sierpnia i tak ciągle myślę czy do niej wytrzymam....Ale w ten czwartek chciałabym iść na USG jak będzie taka możliwość choćby po to żeby sprawdzić wagę Małej..

No synalek wstał to idziemy coś zjeść bo czekolada za mną chodzi : 😁 😁.

• Mamusia
Emilia, jakie słodkie! 😁 Takie "wypasione", bo firmówki, hehe 🤪

Dobra dziewczyny, ja znikam na jakiś czas. Idę coś zjeść, a potem czeka mnie mniej przyjemna część dnia. Jadę do teściów pomóc im się pakować do wyjazdu na ten pogrzeb i trochę z nimi posiedzieć.
Buziaki i do przeczytania wieczorkiem.

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂
Marylu ja mam wlasnie ten z angela i ani razu mnie nie zawiodl,ta plytke pod materac i nawet przy grubszym nie ma problemu,a jak dziecko wieksze to mozna samego nasluchu uzywac wiec polecam!
Emi dobrze ze wrocilas i malutka rosnie jak na drozdzach 😉
No to Mixi wypoczywaj jeszcze te 10 dni do 15 i mozesz rodzic 😉
Doti ja to ci podziwiam bo ja to juz napewno bym na izbie byla przy takich skurczach!!
Iza gratulacje i mezus jaki kochany 🙂
A ty Sandra co za chandra cie dopada,trzymaj sie kochana!

• Mamusia
Moj ojciec , ktory ma zawsze problem zeby komus pomoc, i od babci potrafi wziac 20 zl na paliwo, bo jej cos przywiozl sprzedal auto.. i kur... co 5 minut cos chce od Darka...

Jeden dzien Darek skonczyl wczesniej , to moglby cos w chacie zrobic. bo jego hantle czekaja na wywiezienie juz pol roku, jakies paczki z pracy, graca mi mieszkanie, szafy nie mam, poce sie jak mops, rece mi dretwieja.. i jak usluszalam, ze Darek ma jechac z nim na dzialke po lakier,bo jest ciezki to mnie trafilo... Kurde znajac mojego starego to puszka 2,5kg... ;// Powiedzialam, zeby wzial od razu wode na dzialke bo jak mu sie w sobote przypomni to Darek nie bedzie 100 razy jezdzil...
I usiadlam i sie pobeczalam... chyba dlatego, ze tyle rzeczy do zrobienia, a ja sie wkurzam, ze nie moge sie zabrac za nic...

3majcie kciuki za Janikowskiego!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Emaleth to się jeszcze bardziej cieszę że to ten sam, bo sprawdzony przynajmniej 🙂 teraz mothercare ma na niego i na ten model z niania dużą zniżkę. Więc chciałabym jak najszybciej go kupić 😁
Doti a nie martwisz się, że już zaczniesz rodzić? nie za szybko? trochę jeszcze mała mogłaby się powypiekać 🙂
Deira dzięki! odpisałam
Sandra trzymaj się kochana! trochę hormony biorą górę, ale wyobrażam sobie jaką czujesz niemoc 🤢

• Mamusia
no maz wrocil z pracy i sie wzial za wywzenie tego o co prosilam... jak ja ich nie rozumiem.. nie mogl tego zrobic wczesniej jak sie prosze od 3 miesiecy ;//
Ehhh... dopiero musi byc jazda...;/

Ja do poloznej tez dotrzec nie mogeo, bo sie wyrobic czasowo za cholere nie moge ;//

Ciuchy jakies zalegaja w chacie... gdyby bylo 5 osobowe auto bym wsiadla z Darkim i mloda i je wywiozla, a tak to znow nie chce Nadii komus podrzucac ;//

Do tego chyba sie zdenerwowalam podswiadomie, tym ulozeniem malej... i jakos mi sie przypomnialo ze Darek ma umowe do konca sierpnia, i tak chyba wszystko sie zlozylo na dzisiaj...
Ale juz mi dobrze 😁

Aaa i zapomnialam o najwazniejszym, za cholere nie moge przejsc planszy w Bubble Safari 🙂) hehe

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Hej ja już po wizycie poleciałam do lekarki która zastępuje moją gin.
Mega przesympatyczna kobitka ,aż żal że wcześniej do niej nie trafiłam.
Skurcze się uspokoiły , serduszko małej pracuje super i rozwarcia na 0,5 cm więc w granicach zdrowego rozsądku. Do szpitala się nie kwalifikuje tylko nospa i leżenie. 🙂
A co potem to nie wiadomo na razie powiedziała,że w tym tygodniu to już chyba nie urodzę ,ale to i dobrze bo za wcześniej .
Pozwoliła rodzic po 15 sierpnia 😆 ale nie wiem czemu 🤨

Wróciłam do domu , leże i co skurcz ja chyba oszaleje ,ale już nie panikuje bo wiem ,że nic złego puki co się nie dzieje.
Miłego dnia .

ja tez odczuwam delikatne skurcze a w szpitalu 0 z tym ze u mne rozwarcie na 1,5 cm to ciekawe kiedy te nasze dziewczyny sie urodza 😁

• Mamusia
Sandra nie łam się. 🙂
Mój M. dopiero zabiera się za remont sypialni i salonu a że ma wolne tylko wekendy bo pracuje w delegacji to boję się że nie zdąży do porodu. A dopiero 1 ścianę odrapał w sypialni a ma jeszcze panele położyć, szafy i łóżko poskręcać. Ciekawe jak on chce to zrobić 😠

• Mamusia
Hej dziewczyny troche was poczytalam z dzisiejszego dnia tylko bo za duzo stron nAskrobalyscie...mam lenia okropnego 🙂 na weekendzie zajebiscie dwa razy sie kapałam w jeziorku bylo zajebiscie 🙂 Widzialam ze Sandra cos z karolka pisaly o moim lekarzu,czy co ?? bo nie jestem w temacie....dzis mąż po 20 w domku i tak cały tydzien....no i ostatni tydzien jestem we Wrzesni a potem od 13 sierpnia u mamy i aż do konca wrzesnia juz z malutka...kurcze dzien w dzien mam po jednym dwa skurcze i z parciem na odbyt ale nie mam zadnego rozwarcia i wszystko pozamykane

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Ooo uwywnetrznilam sie i przeszlam te cholerne gre 🙂

Sandra przeczytalam ze moj lekarz robil Ci usg...no fakt robi dziwne miny 😁 😁 i pyta zawsze o coś,ale tylko po to by miec pewnosc ze cos nie tak jest...Ja z niego jestem bardzo zadowolona....a i przeplywy zmierzyl i są zmniejszone 🙂