Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doti napisał(a):
Niesamowicie mnie to jej niezdecydowanie drażni... Najbardziej się boję że ja zajadę na IP a na KTG nie wyjdą żadne skurcze... no ale z synem jak leżałam na porodówce to zwijałam się z bólu i wytrzymać nie mogłam a na zapisie nic się nie pojawiało..

czytałam chyba coś podobnego w tych porodach na wesoło 🙂 laska pisała, że jak się z bólu zwijała to ktg nic nie pokazywało. A jak nic nie czuła- to ktg pokazywało skurcze 🤨

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam sie mamusie, wrocilysmy w dwupaku do domku dzis.. a jeszcze wczoraj myslalam ze jednak pojde na porodowke bo nie moglam wytrzymac 😞 te ich leki nie pomagaly cala obolala na pol zywa,
do pracy juz nie wroce na te 2 tyg , dostalam zwolnienie ze szpitala na 2tyg odrazu im zanioslam,
zalecenie lekarza to spakowanie torby i odpoczywanie bo nie wiadomo kiedy malej zachce sie wyjsc 🤨 heh... generalnie czuje sie lepiej, bole ustapily i jest okej , ale kto wie czy nie wroca..

• Mamusia
Kurde co tu się dzieje na tym forum 🙂
Co do obracania się maleństwa, to moja kuzynka miała robione usg dzien przed porodem i miala miec cesarkę bo było dziecko ułożone poprzecznie i tak jak każdy mówi że w tym tygodniu dziecko się już nie przekręci, a to był 39 lub 40 tydzien ciąży a na drugi dzien dostala skurcze,zrobili znow usg a synek główką w dół jednak i urodziła siłami natury. Moja też się jeszcze wierci choć to już zaczęty 37 tydzień i niby teoretycznie nie powinna 🙂

• Mamusia
Hej kobietki!
Ja tak sobie podczytuję, co u was ale się nie udzielam. Jestem już strasznie zmęczona i obolała 🤨 Jednak jeszcze trochę muszę wytrzymać... Najgorsze, że nie skończyliśmy domu i musiałam przygotować kącik małej i miejsce na wózek w kliteczce, którą wynajmujemy. Czas wykończenia i przeprowadzki do nowego domu przypadnie mi na okres pologu 🥴 Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić 🤨
Sandros moja pierwsza córa też wrześniówka ale już jej zapowiedziałam, żeby młodzież sobie do pizzerii zaprosiła, bo w domu warunków nie ma 😁
Emilia moje "maleństwo" też jest dosyć spore, jej tatuś już mówi do niej "mopsiku" 🤪
Deira ja mam ten monitor razem z nianią ale nie wiem, gdzie te płytki włożyć 🤨 pod cienką podusię? Bo materac chyba za gruby 🤨

• Mamusia
w ogole to sie ciesze bo zrobili mi "szybkie usg"" i mialam okazje zobaczyc to moje malenstwo ktore chce juz wyskakwiac 😁 sprawdzali jej pozycje w razie czego ale jest ladnie ulozona glowka wiec ok 🙂 torbe sobie wlasnie do szpitala spakowalam w razie czego, w ogole to moja karta ciazy zostala w szpitalu u mnie w miescie, bo tak w ogole to mnie transportowali do innego szpitala w innym miescie z braku wolnych miejsc porobili kopie karty ciazy i dostalam do domu wszystkie kopie, a oryginal u mnie w szpitalu, w srode mam wizyte w tym szpitalu akurat wiec odbiore swoja karte yh co za polozna spala i nie oddala

• Mamusia
Natalia, dobrze, że już Cię wypuścili. Teraz tylko ściskaj nogi i odpoczywaj.
Agnieszka, płytki kładziesz pod materac. Na tej stronie w modelach AC401 i AC300 masz pytania i odpowiedzi w tej kwestii: link

A dziś przyszła do mnie paczka z ubrankami. Niektóre używane, ale w stanie wręcz idealnym 🙂
Zachwycona jestem tą sukieneczką, w rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza niż na foto:

A te dwie rzeczy kupiłam dziś w lumpeksie, spodenki za 2 zł a piesek za 3 zł - stan prawie jak nowe 🙂 Obie rzeczy już wyprane i się suszą 😁

• Mamusia
a u nas bedzie padalo , takie fajne chlodne powietrze mi wlatuje do pokoju az przyjemnie

tak mi wkluli ten wenflon w szpitalu ze jak wyciagneli to dzis to mam pol reki spuchnietej, doslownie mam jedna wielka gule od nadgarstka do polowy reki i boli mnie jak cokolwiek robie ta reka \';/

• Mamusia
Idę się położyć. Oczy mi się zamykają i ogólnie jestem zmęczona i fizycznie i psychicznie dzisiejszym dniem 😞 M na pogrzeb nie jedzie, nie chce mnie samej zostawiać. W sumie to po cichu na to liczyłam. Brzuch mi twardnieje i jest mi niedobrze. Muszę ten dzień odespać.
Nadrobię Wasze dzisiejsze zaległe posty jutro, bo dziś już nie mam siły 😞

Trzymajcie się dziewczyny, dobrej nocki 😘

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Ciekawe co u Doti 🙂

też jestem ciekawa 😉

dopiero wróciłam do domu... byłam na małym spacerze bo siostry mojego męża mnie odwiedziły 🙂 przyssały się do mojego brzucha i cały czas gadały do Szymka głupoty 😁
a z jedną ostatni raz widziałam rok temu, bo cały czas siedzi w Belgii, usłyszałam od niej bardzo miłe słowa które mnie podbudowały i ucieszyły 😉 powiedziała że mało co przytyłam i wyglądam jakbym sobie piłeczkę włożyła do brzucha 😁