Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny oto dowód, na to że niestety lekarze też mylą się mówiąc całą ciążę że bedzie chłopiec a tu dziewczynka....

"Dziś o 3:53 przyszła na świat Marcelinka, waży 3220g i mierzy 56cm, dostała 10pkt.
Zrobiła rodzicom niespodziankę bo przecież miał być Piotruś "

To z sierpniówek, napisane 6 dni temu.

A myślałam że pomyłki mogą być ale gdy lekarz powie że dziewczynka i może urodzić się chłopak...Więc teraz tymbardziej do szpitala biorę neutralne kolory ciuszków dla maluszka...Co to będzie... 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Isa tak to z tymi dentystami jest.. mnie to od razu slabość ogrania i smiać mi się koszmarnie chce, że nie mogę nic normalnie odpowiedzieć 😉 hehe
ale chociaż skończył już robotę, czy jeszcze coś bedzie Ci tam dlubał?

ja musze się do swojej dentystki wybrac... bo juz z rok nie byłam, ona w marcu urodziła, ale dzownila ostatnio do mojej siostry, że już wróciła do pracy, więc pewnie się do niej przejdę niebawem 😉

ja z kolei odebrałam wyniki badań i wszystko wyszło mi elegancko 😁 😁 😁 hemoglobina 12,2, czerwone 4,8, bialych troche ponad norme, ale bez tragedii, w końcu w ciąży jestem 🙂toxo, kiła i hbs ujemne 😁 tylko w siuśkach jakieś białe sie pojawiły 5-7, no ale to tez bez tragedii 😁

bylismy w ikei, oczywiscie nie kupilam wszystkiego, co chcialam... nie mniej zmusilo mnie to do zalegania obecnie 🤢 brzuchol sie buntuje i jak widac, lazenie mu nie sluzy, no cóż powoli zaczyna mi byc wygodnie na tym lewym boku 😉

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Dziewczyny oto dowód, na to że niestety lekarze też mylą się mówiąc całą ciążę że bedzie chłopiec a tu dziewczynka....

"Dziś o 3:53 przyszła na świat Marcelinka, waży 3220g i mierzy 56cm, dostała 10pkt.
Zrobiła rodzicom niespodziankę bo przecież miał być Piotruś "

To z sierpniówek, napisane 6 dni temu.

A myślałam że pomyłki mogą być ale gdy lekarz powie że dziewczynka i może urodzić się chłopak...Więc teraz tymbardziej do szpitala biorę neutralne kolory ciuszków dla maluszka...Co to będzie... 🙂

ja to w ogóle w same neutralne zaopatrzona jestem, moze ze dwie bluzki typowo chłopięce... raz już u mnie się pomylili, na szczescie jeszcze przed porodem, hehe... w sumie jeśli urodziłabym Blankę to płakać nie będę, ale moja siostrzenica mogłaby się załamać, bo już kocha Tymka... niby lakarz mówił, że na 100% siusior i sama go wyraźnie widzialam, ale w czwartek kontrolnie dopytam 😉

• Mamusia
inirtam już dwa zęby mi skończył i teraz kolejne mi robi... ja bym w ogóle ich nie robiła bo to są takie maluteńkie ubytki ale mój dentysta mówi że znając życie to pojawię się u niego za rok bo nie będę miała czasu na dentystę więc chce mi zakończyć wszystkie zęby raz a porządnie 🙂 żeby w czasie połogu żaden ból mnie nie nękał od strony uzębienia 🙂

więc jak jest taki chętny a ja mam do niego rzut beretem i w dodatku na nfz to czemu nie... a i zaznaczam że robię zęby bez znieczulenia 🤪 czasami coś zaboli jak wierci, ale on ma takie podejście że nie zamieniłabym go na innego dentystę 🙂 nawet ten ból jest znośny 😁

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
moje hemoglobina tez wskoczyla z 10,6 na 11.4 😁 wiec sok z buraka daje rade 😁

Emi, ja się niczym nie "wspomagam", więc przyznam, że przy tych małych rozmiarach Tymka miałam trochę obaw o swoje wyniki, ale jak widać, potwierdziło się, ze ja nie mam z tym nic wspólnego...

• Mamusia
Emilia1991r napisał(a):
dzonatalie napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

mi wlasnie wykryli ze mam bardzo niska hemoglobine 9,9 i teraz musze brac 3 razy dziennie tabletki

polecam sok z buraka 😁

brrr 😁 😁
zostane przy tabletkach poki co, zeszlym razem mi pomogly, w ogole to bralam juz te tabletki we wczesnej ciazy, kazali je odstawic bo wszystko bylo w normie, a w szpitalu wyparowali do mnie czy ja je jeszcze biore 😮 wiec teraz na nowo ale juz 3 razy dziennie 🤨

• Mamusia
inirtam napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

Emi, ja się niczym nie "wspomagam", więc przyznam, że przy tych małych rozmiarach Tymka miałam trochę obaw o swoje wyniki, ale jak widać, potwierdziło się, ze ja nie mam z tym nic wspólnego...

Tymek jeszcze moze wystrzelic 🙂 ja to sie zastanawiam czy Bianka dobrze wazy jak na ten tydzien smiejemy sie ze to bedzie kawal babeczki 😁 bo nie dosc ze ma byc dlugo to juz ponad 3kg 😁 moge tylko pozazdroscic ze bez wspomagania 🙂 bo mi to nic tak nie pomoglo ani tabletki pomimo tego ze lykam zelazo do dzis tylko wlasnie sok z buraka
na sali mialam kobitke co tez niska hemoglbine miala i zajadala zielone warzywa i to samo zelazo co ja i pomimo tego wyniki sie nie poprawily 🙂

• Mamusia
Ja mam właśnie mnóstwo różowych ale nie kupionych przeze mnie tylko dostaliśmy od siory mojej i mojego M wielkie wory, a ja to co kupiłam, to neutralne więc dużo tego nie ma.Jakby wyłożyć różowe ciuszki to szafa prawie pusta.hihi.Miejmy nadzieję że z Nikoli nie zrobi się Dawid 🙂 hihi

• Mamusia
dzonatalie napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
dzonatalie napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):

mi wlasnie wykryli ze mam bardzo niska hemoglobine 9,9 i teraz musze brac 3 razy dziennie tabletki

polecam sok z buraka 😁

brrr 😁 😁
zostane przy tabletkach poki co, zeszlym razem mi pomogly, w ogole to bralam juz te tabletki we wczesnej ciazy, kazali je odstawic bo wszystko bylo w normie, a w szpitalu wyparowali do mnie czy ja je jeszcze biore 😮 wiec teraz na nowo ale juz 3 razy dziennie 🤨

a jak ne pomoga 😁

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Ja mam właśnie mnóstwo różowych ale nie kupionych przeze mnie tylko dostaliśmy od siory mojej i mojego M wielkie wory, a ja to co kupiłam, to neutralne więc dużo tego nie ma.Jakby wyłożyć różowe ciuszki to szafa prawie pusta.hihi.Miejmy nadzieję że z Nikoli nie zrobi się Dawid 🙂 hihi

mamoo 😁 jak was czytam to az sie boje czy naprawde nie bedzie pomylki, moja szafa w polowie rozowa 😁 bo dosc duzo dostalam a jeszcze sama dokupilam i teraz 🤢 nie no 🥴 bedzie dziewczynka 😁 😁

• Mamusia
dzonatalie ja tez nie wiem jak moga sobe ludzie tak ooo pic bo lubia ja ten sok z buraka popijam od razu mlekiem czekoladowym zeby o nie czuc nie smakuje mi strasznie 😮
inirtam tez tak mysle ze nic sie nie zmieni 😁 i ze mala bedzie sie ladnie prezentowala w swojej garderobie 😁

• Mamusia
Emaleth napisał(a):
To wy przynajmniej macie co jakis czas usg robione a ja mialam ostatnie w 20 tyg wiec moglo sie cos zmienic 😮 wszysto sie za niedlogo wyjasni:-)

jestem z Toba Emaleth ostatni raz mialam usg w 20 tyg i wtedy powiedzieli ze bedzie laseczka 😁
bo w szpitalu nie robili az tak dokladnego usg zeby powiedziec po raz kolejny o plci, sprawdzili tylko polozenie malej 🤨