Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
SIę dziś zajechałam na amen 😉 Nogi mi w tyłek włażą aż po kolana 😜
Rano poprasowałam, potem prałam, pojechałam na zakupy. Kupiłam między innymi kilo śliwek, zeżarłam chyba z pół i potem oczywiście rozbolała mnie żołądek 🤢 Jak wróciłam to kończyłam prasowanie, potem M przyjechał i trzeba było obiad jakiś zrobić. Nie chciało mi się wymyślać cudów kulinarnych, więc zrobiłam jajko sadzone na podsmażonej kiełbasce ze szczypiorkiem i do tego szpinak. M smakowało, więc to najważniejsze 😁
Dziś przyszedł baldachim-moskitiera do łóżeczka. Wczoraj zamówiłam, a dziś już dostawa 🤪 Już wyprany, potem będę go prasować i zamontuję. Jak już się z tym uporam, to się Wam pochwalę 🙂
Idę teraz zająć się jedną sprawą do pracy, bo jutro muszę tam podjechać. Nie chce mi się, ale mojemu bossowi obiecałam.
Miłego wieczorku! 🙂

• Mamusia
Kolejny zakup dokonany właśnie 🙂
Jednak ta mata
http://allegro.pl/mata-edukacyjna-kojec-do-zabaw-wesola-farma-canpol-i2526917574.html
do tego zamówiłam u niego też pojemniki na pokarm, skoro ma to za jedną przesyłką wzięłam 5 sztuk bo nie miałam wcale.
matę antypoślizgową do wanienki,ale nie tą z gąbki tylko gumową z tymi przyssawkami
dwie czapeczki
i łańcuszek do smoczka 🙂
Czekam na kurierów, na ten tydzień przewiduję aż czterech 🙂

• Mamusia
kurde, dziewczyny!! ale miałam odlot!! dosłownie!! zjechałam mężowi na kanapie... biedny nie wiedział, co się dzieję... na szczęście świadoma byłam, to mu powiedziałam, co może mi pomóc, ale generalnie w szoku jestem, nie wiem skąd to... 😮 😮 🤢

Pestka, ja sama rozwazałam zakup tej z rybkami lub canpola zielonej... z tego, co się zorientowałam, to w tej zielonej można rozłożyc te boki i wtedy jest większa... na pewno widziałam ją na allegro taniej...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Pesta, super ta mata 😉

Bede liczyc , ze moze ktos nas tym odaruje 😁

też na to liczę 😜 hehe 😉 dlatego narazie nie kupuję 😁 😁 😁

zastanawiam się jednak na łóżeczkiem "turystycznym", takim kojcem... my z M raczej dużo wyjeżdzamy w ciągu roku, więc pewnie by się przydało... czy nawet na weekend do rodziców/siostry... a moi rodzice dali nam kasę na jakieś zakupy dla malucha i tak sobie myślę, że przeznaczę to właśnie na taki kojec 😉 przynajmniej będą wiedzieć, że to od nich 😜 😉
o takim myślałam, tylko szukam tańszego http://allegro.pl/kojec-lozeczko-turystyczne-125x65-kinderkraft-2012-i2503060492.html

• Mamusia
Hehee, a ja musze meza jako kuriera zatrudnic 🙂) i bedzie jezdzil i przywozil powoli 🙂) Ale jeszcze poczekamy troszke 🙂)
Musze zamowic worki prozniowe, bo stwierdzilam, ze moze sprobuje jednak te wieksze ciuszki na 68 pochowac w worki prozniowe i pod lozko i moze obejdzie sie bez kupna szafy... bo kurcze jakos w tym wrzesniu sie nazbiera wydatkow...

Piece naprawic, grzejnik kupic, Nadii urodziny, Nadii przedszkole... wiec troszke sie nazbiera ;/

• Mamusia
Ja wybrałam tą matę najtaniej jak się dało,nie było tych samych tańszych. Może kiedyś była i się skończyła aukcja. Nieraz też robią taniej a dowalają na przesyłce lub nie wysyłają za pobraniem a na tym mi zależało. Cieszę się że Wam się podoba,mam nadzieję że na serio ma takie żywe kolory jak na fotce. Ja od zawsze mówię że biorę neutralne ciuszki i nastawiam się na to,że właśnie mi może przytrafić się niespodzianka. Nie chcę się nastawiać na dziewczynkę w stu procentach bo potem może być ciężko. Mi jest obojętnie, byleby zdrowe. A jeśli chłopiec to ciuszki się dokupi i tyle 🙂

• Mamusia
inirtam w sumie dobre rozwiazanie, sama myslalam najpierw nad lozkiem turystycznym ale jednak zostalo przy normalnym
Pestka mata superowa 🙂 jak te kolory beda takie naprawde to bomba 🙂

ja wlasnie sobie zakupilam legginsy ciazowe na ebay bo moje juz z dziurami i nie mam w czym chodzic 😠

• Mamusia
Inirtam fajny ten kojec, a ja zawsze myślałam że on nie ma podwyższanego dna i że dziecko tylko może być tam na samym dole i wtedy takiego niemowlaka tam kłaść to masakra,ale widzę że są takie w których można regulować wysokość. Super ! My też kiedyś pomyślimy o tym,bo fajne to jest

• Mamusia
tez tak zawsze myslalam ze malec spi na samym dole tylko i schylac sie tak co chwile to niezbyt fajnie, ale teraz juz robia co jedno to lepsze 🙂 widzialam takie male zwykle kojce/lozka turystyczne ale to juz dla starszego dziecka do zabaw bardziej ale fajne bylo bo malutkie i nie trzeba duzo miejsca na to

• Mamusia
no ja ją widziałam jakiś czas temu, więc niewykluczone, że właśnie aukcja się skończyła 😉

mówisz Pestka, że podwójna radość z kupowania ciuszków by była 😉 😜 hehe 🙂

Sandra, ja większe ciuszki do kartonu włożyłam i na dno szafy wstawiłam, potem zrobię podmiankę, tylko że mniejsze to już pewnie nie na dół, a na samą górę pod sufit wrzucę, bo przecież dłuuugo ich używać nie będę potem.. 😉

• Mamusia
Pestka24 napisał(a):
Inirtam fajny ten kojec, a ja zawsze myślałam że on nie ma podwyższanego dna i że dziecko tylko może być tam na samym dole i wtedy takiego niemowlaka tam kłaść to masakra,ale widzę że są takie w których można regulować wysokość. Super ! My też kiedyś pomyślimy o tym,bo fajne to jest

no wlasnie takiego z podwyzszanym dnem szukalam, a przy tym to i przewijak jest i jakies zabawki... narazie sie waham, ale raczej cos w tym stylu kupimy, bo duzo czasu spedzamy na wyjazdach, a na pewno dla drugiego malucha kiedys tez bedzie potrzebne 😉

• Mamusia
My mamy dwa lozka turystyczne, wiec musze jedno sprzedac na necie, bo bezsensu stoja, a ogolnie czesto go nie uzywalismy...

Na wozek sie nadal nie zdecyowalismy 🙂 bo tez dwa stoja.. na zime chyba zostawie ten co mi sie nie podoba,a spacerowke wezme juz z tego fajnego 🙂

No ja siostrze porobie zestawy rozmiarowe, po 10-15 sztuk z wszystkiego i reszte bede sprzedawac, bo sie okaze, ze zanim ona ie zdecyduje, to juz beda niemodne...

• Mamusia
Pestka, super ta mata 😁 Bardzo mi się podoba, a do tego Canpol , więc rzetalna firma 🙂 Muszę kogoś namówić, by taki prezent nam sprawił 😁

My łóżeczko turystyczne kupiliśmy, bo dużo wyjeżdżamy, a nie chcemy liczyc na łaskę innych jesli chodzi o spanie małej. Wzięliśmy Coneco, 3-stopniowe podwieszanie stelaża, jakieś muzyczki, lampka.
Jedyny mankament takich łóżeczek to materacyk, naprawdę "turystyczny" - cienki i jakiś taki byle jaki.

Skończyłam montować baldachim, zaraz coś zrzucę z fotek na wątku o wyprawce.

• Mamusia
ale cudny groszek 🤪

ja musiałam troszkę odreagować bezsenną noc i pospałam troszkę... aż się dziwnie czuje, to chyba nie był najlepszy pomysł bo godz. 20 a ja wyspana pełna energii jakbym rano wstała 😮
idę na dół obczaić czy coś tam w kuchni się pichci bo coś mi tu na górę pachnie 🤔