Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam.
Wszystkiego najlepszego Iza z okazji urodzin 🙂
U mnie nocka już nie taka super jak przez kilka ostatnich dni, bo znów dwie i pół godziny nie mogłam spać,oczy jak 5zł 🙂 ale mojemu M też się nie chcialo i lezelismy w łóżku i gadaliśmy sobie...Teraz to już jedynie pogadać można ...hehehe. Znaczy się można coś więcej, ale mi się nie chce 🙂 Mam nadzieję,że niebawem to się zmieni. Ja stwierdziłam,że przestaję się nad sobą użalać i narzekać,każda z nas to przechodzi i trzeba to przeżyć. Jeszcze zatęsknimy za brzuszkami, zobaczycie. Teraz chcę się cieszyć ostatnimi tygodniami wolności, gdy mogę pojechać sobie gdzie chcę, o której chcę i na jak długo chcę 🙂 Za dwa tyg lub trzy, planuję iść na farbę do fryzjera.Mam nadzieję że mnie wcześniej na poród nie nadusi,bo po porodzie raczej nie ucieknę z domu na wizytę u fryca.
Moja mała też jest już niżej niż np w zeszły poniedziałek na wizycie. Główką jest w dół i ryje mi gdzieś też po jajnikach i jeszcze niżej 🙂 a dupkę wypina tak,że uśmiać się można z wyglądu mojego brzucha wtedy 🙂 Mój M też do niej mówi by dała mamie spokój 🙂 Wczoraj położył głowę mi na brzuchu to tak fikała girkami że dostawał ciosy po policzku 🙂 hihi

• Mamusia
Dziękuję 🙂
Pestka ja też mam zamiar wybrać się do fryzjera przed rozwiązaniem bo później raczej napewno nie będę miała czasu 😉 tylko się zastanawiam co zrobić z włosami, nie farbuje już dobre 4 lata i nie wiem czy dalej zaczynać czy dać sobie jednak z tym spokój... ale chciałabym jakieś zmiany na głowie, zobaczymy! najwyżej tylko podetnę 😉

rozrywka rozrywką ale mogłaby chociaż spróbować mnie zrozumieć... ah te teściowe 😁

dzisiaj piątek, a jak piątek to u mnie pierogi !! 😁 więc uciekam do kuchni... 🙂

• Mamusia
Ach te córeczki tatusiów , będą miały z nimi dobrze 🙂
Moja starsza to oczko w głowie tatusia , świata poza nią nie widzi 😁
Teraz będzie musiał sklonować swoją miłość na Wiki ,tak zeby Daria nie była zazdrosna 😉
Dlatego chciałam ,żeby był chłopiec co by córeczka została tą jedyną dziewczynką tatusia .

• Mamusia
mixidixi napisał(a):
Isa jaki piątek dziś jest środa 😁 🤪
Ale Twój czas zasuwa do przodu , porzycz swój zegarek 😆

😁 😁 😁 no to ładnie.... wszystko przez moją mamę 😁 ona stwierdziła że dzisiaj piątek i pasuje zrobić pierogi 😁 hehehehe.... gonie ją uświadomić że dzisiaj środa 😁

• Mamusia
no i wszystko jasne 😁 wczoraj brat "przez przypadek" przesunął kalendarz na 10 sierpnia i tak zostawił... dzisiaj cały mój dom żyje piątkiem i mówi ale ten tydzień zleciał... 😁

trudno, farsz zrobiony, ciasto zagniecione... więc będą pierogi w środę 😁 😁 a w piątek odsmażane 😁

• Mamusia
Witam Panie.
Ja wstałam o 10 i do tej pory się zbieram w sobie bo nic mi się nie chce a mam wiadro ogórków do zrobienia. 🤔 Babcia mnie obdarzyła a chęci brak. Widzę, że już powolo nam się cierpliwość kończy. Ja też mam cichą nadzieję, że urodzę troszkę wcześniej. 🙂

• Mamusia
Hej brzuszki 🙂
Nadrobiłam Was, ale to ponad 50 stron 😜 Macie tempo 🙂 Ja wczoraj miałam gości od rana i jakiś taki dzień zajęty, nawet nie zaglądałam na forum. Uśmiałam się z wizji maluszka ubranego w body, niedrapki i butki niesamowicie, aż mnie zgaga złapała 🤪

Właśnie też się zastanawiam jak maluszka ubrać do wózeczka jesienią. Lepiej kupić jakiś śpiworek czy pościel.... Nie mam pojęcia 😞 Do łóżeczka mamy rożek i na później śpiworek, który dostaliśmy i nie mam pojęcia jaką ma ciepłotę, wygląda na taki przejściowy :p U nas w mieszkaniu zimą zazwyczaj 19-21 stopni bo mężu zimnolubny jest 🙃

Co do zmiany płci niech lepiej Wojtek zostanie Wojtkiem... Całą ciążę tak do niego mówimy i 1/3 ciuszków mam niebieskich albo z samochodzikami 😮 A jutro mam wizytę, zobaczę co u malucha, juppi 🤪

Dzięki za pomoc w sprawie butelek, dokupię jeszcze jedną sztukę i postaram się o jakiś laktator w razie W 🙂

• Mamusia
Aha i jeszcze jedno, z tymi lewatywami to nie przeginajcie... Bo w czasie lewatywy zwiększy się ukrwienie okolic rodnych i można sobie zaszkodzić. Na SR położna mówiła, że w naszym szpitalu generalnie robią lewatywę, ale nigdy gdy odeszły pacjentce już wody i nie gdy tętno jest słabo lub coś się dzieje nie tak. W ogóle można odmówić tego zabiegu i najwyżej... Właściwie czemu chcecie wykonać lewatywę same w domu?
A i jeszcze jedno - jest duża szansa, że jak poród się zacznie to na początku i tak nas sczyści brzydko mówiąc. I wtedy nie trzeba się martwić - matka natura sama zadziała 🙃

• Mamusia
Efek napisał(a):
Aha i jeszcze jedno, z tymi lewatywami to nie przeginajcie... Bo w czasie lewatywy zwiększy się ukrwienie okolic rodnych i można sobie zaszkodzić. Na SR położna mówiła, że w naszym szpitalu generalnie robią lewatywę, ale nigdy gdy odeszły pacjentce już wody i nie gdy tętno jest słabo lub coś się dzieje nie tak. W ogóle można odmówić tego zabiegu i najwyżej... Właściwie czemu chcecie wykonać lewatywę same w domu?
A i jeszcze jedno - jest duża szansa, że jak poród się zacznie to na początku i tak nas sczyści brzydko mówiąc. I wtedy nie trzeba się martwić - matka natura sama zadziała 🙃

Ja myślę że czułabym się lepiej na porodówce po lewatywie-miałabym spokój jeśli chodzi o te sprawy. U mnie w szpitalu nigdy tego nie robią, więc mogłabym tylko w domu. Chociaż nie wiem czy dam radę coś takiego przeprowadzić 🙂

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂
Ja tak rzadko się do was odzywam, ale zawsze was podpatruje 😉 ( chyba nie nadążam za tymi wszystkimi wpisami 😁 ) Dzisiaj jestem troche nie wyspana bo moja przyjaciółka urodziła o 1 w nocy i z wrażenia nie mogłam zasnąć 🤪 Urodziła chłopczyka waży 3990 i mierzy 57 cm 🙂 Przezywałam razem z nią hehe 🙂 Miała masaż krocza bo nie miała rozwarcia i powiedziała że tak boli że skurcze to przy tym pikuś ;/
A u mnie ok. byłam wczoraj u gina wysłał mnie jeszcze na badania krew mocz i wymaz z pochwy. A jak zapytalam go u usg to mi powiedzial ze przed porodem jak będą mnie przyjmować do szpitala to mi zrobią ;/ a ostatnio miałam robione w 27 tc wiec nie wiem czy to nie za pozno..hmmm. 🤢
Jeszcze nawet nie wiem czy się obrócił ten mój mały czy nie...
a poza tym upatrzyłam sobie wózeczek używany za 500 zł firmy Bexa 🙂 może dzisiaj podjedziemy z moim M go zobaczyć 🙂

Pozdrowienia i buziaki 😘

• Mamusia
marylu345 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
a nie mozna zamiast lewatywy wsadzic sobie czopka glicerynowego?
nie wiem czy to wystarczy 😁

Karolka, na Twojej fotce na fb w ogóle brzuszka nie widać ! co z nim zrobiłaś!

hehe zawsze to cos, ten czopek 😁 no ale organizm podobno sam sie oczyszcza przed porodem i co chwile chodzi sie o wc 🙂 oby...

Na jakiej fotce? tej z wczoraj? a no zostawilam Ule w domu, bo za ciezka juz jest do spacerowania 😉

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
marylu345 napisał(a):
karolka84 napisał(a):
a nie mozna zamiast lewatywy wsadzic sobie czopka glicerynowego?
nie wiem czy to wystarczy 😁

Karolka, na Twojej fotce na fb w ogóle brzuszka nie widać ! co z nim zrobiłaś!

hehe zawsze to cos, ten czopek 😁 no ale organizm podobno sam sie oczyszcza przed porodem i co chwile chodzi sie o wc 🙂 oby...

Na jakiej fotce? tej z wczoraj? a no zostawilam Ule w domu, bo za ciezka juz jest do spacerowania 😉

hehe- TY to masz dobrze, ze tak potrafisz 😁