Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂
Ja dzisiaj zamówiłam ostatnie rzeczy czyli
-literki na ścianę nad łóżeczko dla Kuby:
http://allegro.pl/zakrecone-wzorzyste-kolorowe-literki-imie-i2542458234.html
-kocyk do wózka:
http://www.lamillou.com/shop/kocyki-niemowlaka/malpki-z-zielenia

Właśnie robię obiadek 🙂

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jezu, ale żeście się naprodukowały od rana 🤪 Przyznam, że nie mam siły Was nadrabiać...
Ja wróciłam z pracy. Dochodzę do wniosku, że takie eskapady już nie dla mnie. Padam na przysłowiowy ryj 🤢 Jechałam tam niby tylko na 2 godzinki, spotkać się z bossem i obgadać jeden temat. A zrobiło się z tego 5 godzin 😮 Z każdym kogo spotkałam na korytarzu trzeba było pogadać, a moje kumpele z działu od razu mnie na ciacho i herbatę zatrzymały i tak jakoś czas minął.

Potem podjechałam do Empiku odebrać cyckonosze do karmienia, które zamówiłam w Smyku, także mam już wszystko co potrzebne. Tak swoją drogą to głupio się czułam jak przede mną do kasy stali ludzie z książkami, płytami, gazetami - pełna kultura, a ja z cyckonoszami 🤪 😁 Ale dzięki temu przynajmniej zaoszczędziłam 15 zeta na staniku 😜

Niepokoi mnie, że ten brzuch mnie ciągle pobolewa w okolicy wątroby, ale obecnie w tym miejscu jest już raczej macica. Ból się nieco od rana nasilił. Małą cały czas czuję jak się rusza, a ten ból jest jakiś taki tępy, jakbym miała tam stłuczenie. Nie chcę lecieć do gina, bo może się okazać, że to po prostu zakwasy związane z tym że od 2 dni smarkam i kicham. Poza tym w poniedziałek mam wizytę u gina, więc mnie zbada. No chyba, że się pogorszy, to podjadę do szpitala, żeby mnie zbadali.
A tak przy okazji, rozmiawiałam z kumpelą, która rodziła też w tym szpitalu co ja będę i potwierdziła, że na Położnictwie mają laktatory na wyposażeniu, ale warto wziąć swój, bo ona jak potrzebowała laktatora to musiała czekać w kolejce dłuższy czas. Więc chyba zapakuję też do torby swój latator.
Idę się teraz położyć, bo mi brzuch twardnieje.

• Mamusia
u mnie literki też wciąż czekają na zamówienie 🙂 czytałam że mają 10 dni na ich przygotowanie więc wypada się pospieszyć, a ja znów czekam aż moja siostra wymyśli imię dla jej drugiego chłopaczka i wtedy zamówimy razem 🙂
a kocyk super. Ten materiał w kropeczki jest moim faworytem w tym sezonie 🙂 Mam dwa kocyki w tym materiale i jeden strój też w tym materiale 🙂 Tylko się teraz zastanawiam czy ten strój nie jest zbyt dziewczęcy- bo tylko białe były.... http://direct.asda.com/george/baby-gifts/bobble-pramsuit/GEM259750,default,pd.html

• Mamusia
Deira to odpoczywaj,ja tez stwierdzilam ze dalekie wyprawy juz nie dla mnie,tym bardziej ze nie umie chodzic powoli i ostatnio tak zapylalam ze az mnie skurcze zlapaly 😮
Malgosia super ten kocyk.
Marylu mysle ze spokojnie moze byc bialy 🙂

• Mamusia
Właśnie wciągłam 2 kawałki lazanii 😁 mmmmm pycha. Jeszcze bym zjadła ale już nie będę przeginać heh Pochwalę Wam się jakie butki dla synka kupiłam na aukcji
http://allegro.pl/buty-adidas-trekkingowe-skora-rozm-18-i2512621999.html
a i kupiłam groszka 🙂 nie mogłam się powstrzymać 🤪

• Mamusia
Aisza, super butki dla małego podróżnika 😁
A jak przyjdzie groszek, to zrób mu kilka zdjęć i napisz, czy warty swojej ceny. Bo mi po głowie też chodzi by kupić, ale jakoś nie mogę się przemóc ze względu na cenę...

• Mamusia
cześć dziewczyny,
wypisali mnie dziś popołudniu ze szpitala, właśnie wróciłam niedawno, wszystko z nami jest ok, wyniki prawidłowe 🙂

naskrobałyście od niedzieli ze 100 stron 🤪

nie mam siły nadrabiać napiszcie tylko czy wszystkie są jeszcze w dwupaku? i ewentualnie czy coś jeszcze przez te 3 ostatnie dni ważnego mnie ominęło??

• Mamusia
Karolka dobrze że przypomniałaś - czopki muszę spakować do kosmetyczki bo po porodzie mogą się przydać 😉

Natalko nie patrz tak na tego czopa :P ja też go szukałam jakiś czas ale ostatnio pomyślałam że przecież on mógł wypaść np jak siku robiłam i co wtedy? nie znajdę i koniec 😜

Ja miałam lewatywę przed porodem i jakoś nie było tragedii 😉 A czy później coś wylazło czy nie to nie mam pojęcia i nawet o tym nie myślałam bo ważniejsze było dla mnie wypchanie dziecka. Pamiętam że jak mnie nacięli to lekarza całego krwią ochlustało i z tego mi się śmiać chciało tylko 😁

Pestka mój synal ważył 3520g jak się urodził i miał 56cm - brzuch miałam mniej więcej taki jak teraz i nikt nie mówił że jest duży.... Wg mnie duże dziecko to ok 4kg...

Pati jeszcze wszystkie w dwupaku jesteśmy 🙂 Super że i u was w porządku!

• Mamusia
No właśnie Doti, wg mnie też duże dziecko to koło 4kg a nie 3,5kg. Przeciez 3,5kg to norma dla dzieciaczka. Dziwne,mówi mi że mam duży brzuch choć mam mniejszy,a może nazwę to tak,że w innym kształcie niż Twój i mówi potem że z 3,5kg będzie miała na pewno jak się urodzi.heh....A ile ma mieć ? Nie mówię jakby teraz się urodziła i miała 3,5kg to byłaby duża jak na ten tydz,ale jak poród będzie o czasie to 3,5kg jak najbardziej jestem za 🙂

• Mamusia
Właśnie dostałam maile że dziś nadano kurierowi paczki,moje dwa regały i mata edukacyjna z resztą pierdółek które zamówiłam 🙂 Więc jutro będzie u mnie dwóch kurierów 🙂 super. M nic oczywiście nie wie i będzie zaskoczony jak zwykle 🙂
Ale fajnie, w końcu poukładam sobie w tych regałach kosmetyki dla małej, pieluchy itd
A pojutrze wózik 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ja za pare minut będę męzowi robić obiadek...a potem zabieramy sie narazie za składanie u nas w domku łóżeczka,a w weekend u mamy tam gdzie z Majką bedziemy przez pierwszy miesiąc 🙂 i jeszcze musimy u nas poprzestawiac meble i komode przenieś do nas do pokoju...kurcze o ile się Bartkowi będzie chciało....bo tylko zostaje tu do konca tygodnia potem do mamy bo ma urlop 2 tygodnie i czekać na mała 🙂

Pati super że wszystko ok 🙂
ja jutro mam wizyte u mojego gina....ciekawe czy z Szymańskim załatwili wszystko 🙂 i miejsce na Polnej też mieli załatwiać.
Aha Sandra a co do Szymańskiego jeszcze to cały czas jestem z niego zadowolona,tym bardziej że sam powiedział,że chce być przy porodzie...a opłat za wizyty nie pobiera tylko na tej pierwszej co miałam połówkowe a tak nic wiecej...moim zdaniem lekarz naprawdę z powołania!!!!

• Mamusia
to bardzo się cieszę, że jeszcze wszystkie jesteśmy z brzuszkami, choć pewnie lada dzień się zacznie akcja rozpakowywania, doti, emi i kilka innych laseczek mają termin na początku września więc już w każdej chwili mogą rodzić... ehh jak to przeleciało

• Mamusia
pati1984 napisał(a):
to bardzo się cieszę, że jeszcze wszystkie jesteśmy z brzuszkami, choć pewnie lada dzień się zacznie akcja rozpakowywania, doti, emi i kilka innych laseczek mają termin na początku września więc już w każdej chwili mogą rodzić... ehh jak to przeleciało

no daj spokoj....nie wywołuj wilka z lasu 🙂 obyśmy wszystkie wytrzymały chociaż do 38 tygodnia ciąży 🙂 chociaz nie wiem czy mi się uda 😁 😁 ale już bym chciała mieć małą przy sobie....

• Mamusia
pati nawet nie wiedzialam ze tez w szpitalu lezalas 😮 ale ciesze sie ze wszystko ok 🙂 i ze nadal 2w1 🙂 😁 no ja mysle w sumie to przeczuwam ze moze do konca sierpnia urodze w poniedzialek ide do swojego lekarza zobaczymy czy rozwarcie sie powiekszylo 🙂
jak lezalam w szpitalu to lekarz powiedzial ze po 36 tygodniu moge sobie rodzic 🙂
a ja jutro robie dzien dla siebie wyplata na koncie wiec pociesze sie jakas nowa torebka i takimi kozakami na teraz o takie
http://moda.allegro.pl/wiosenne-azurowe-kozaki-wloczka-2-kol-mns-4-39-i2527642754.html
kremowe 🙂 i do kosmetyczki pojde na brewki i moze nawet wlosy pofarbuje musze sie jakos upiekszyc bo dzisiaj stwierdzilam ze zrobilam sie tak brzydka ze puder nie pomaga 😁

• Mamusia
Deira napisał(a):
Aisza, super butki dla małego podróżnika 😁
A jak przyjdzie groszek, to zrób mu kilka zdjęć i napisz, czy warty swojej ceny. Bo mi po głowie też chodzi by kupić, ale jakoś nie mogę się przemóc ze względu na cenę...

nie ma sprawy 🙂 mam nadzieję, że w rzeczywistości taki fajny jak się wydaje 🤔

• Mamusia
groszek na zdjęciach wygląda odjazdowo 😁 i też jestem ciekawa jak wyglada na zywo.

Emi butki nawet fajne, ale ja bym wolala żeby były na koturnie 😁 bo ja kocham koturny, nawet teraz mi się mega wygodnie chodzi, lepiej niż na płaskim...oczywiście nie koturny po 15 cm .... tylko takie normalne 🙂
Ale mój A twierdzi że kolesie sie oglądają za mną nawet w ciąży i kupił mi śliczne na płaskim...i to kupił mi je na zakupach z moją mamą gdy ja umierałam na zapalenie pecherza.. . mamcia mówiła że była w szoku jak podszedł do stojaka i powiedział że te będa mi sie na bank podobać. podobno opadła jej kopara bo było tam tyle butów że sama by nie wiedziała co mi wybrać . 😁

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Emilia1991r napisał(a):
karolka84 napisał(a):
wrocilam z "randki" 😁 😁 😁 fajnie bylo, mielismy tyle tematow do obgadania 🙂

jaka zadowolona 😁

😁 😁 😁 a jak 🙂 no i moj M tez juz zadowolony, bo sie zameldowalam, ze wrocilam 🙂

no to dobrze 😁 ze kazdy z was zadowolony mezus wyrozumialy 😁