Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej Dziewczynki 🙂 zaraz będę nadrabiać co tam naskrobałyście jak ja byłam u lekarza i zdam relacje co u mnie, ale najpierw najważniejsze 🙂

Odezwała się Netinetka 🙂 Tak jak Łajsoka "wywęszyła" Blania jest już na świecie 🤪 🤪

To jest wiadomość, jaką dostałam od Anetki:
No kochane, możecie w wywiadzie pracować 🙂 Blanka o 10:05 przez cc pojawiła się na świecie, wzięła nas z zaskoczenia! Waga 3300 i 57 długa i w ogóle do mnie nie podobna 😜 opowiem Wam wszystko po powrocie! Buziaki dla wszystkich Majóweczek, czekam na następną.

A oto zdjęcie Blanki 🤪
[IMG]http://i44.tinypic.com/1564ivd.jpg[/IMG]

• Mamusia
A więc moje drogie u mnie tak:
szyjka nadal na 2 cm, wszystko pozamykane, nic się nie skraca.. ktg w porządku a nawet bardzo w porządku. Na badania krwi mnie już nie wysyła bo wszystkie mam bardzo dobre, a miałam robione nie cały miesiąc temu. Poprosiłam tylko o tego paciorkowca, to mi pobrał wymaz, aczkolwiek powiedział że nie jestem w grupie ryzyka więc raczej jest pewien że jest ok 🙂 (grupa ryzyka jak mi powiedział jest u tych kobiet u których jest rozwarcie, brak szyjki już i objawy wcześniejszego porodu). No ale żebym się niepotrzebnie nie stresowała to mi zrobił - przez to dwa razy biegałam się rozbierać 😜
Teraz mam już nie leżeć tylko prowadzić życie na wysokich obrotach 😜 bo jak Mała zadecyduje że chce wychodzić to już może 🙂 i mam kolejne ktg 5go i 10go, żeby patrzeć czy łożysko wydolne i czy nie trzeba przyspieszać porodu. A jeżeli będzie tak jak do tej pory, a do 17 maja nie urodzę, to mam przyjść i 20 będę już na pewno rodzić 😁
Tak więc jak widać ja majówkę spędzę jeszcze w dwupaku 🙃

• Mamusia
I jeszcze info od Gabiś 🙂 pisze, że nie ma jej na forum bo z Oliwką jest u swojej mamy a tam nie ma dostępu do internetu. Jak jej napisałam, że Netinetka dziś została mamusią, to też się zastanawiała co tu wszystkie przez cc rodzą 😜 A u niej mała rutyna: mleko, odbijanie, spanie, kupka, przebieranie, mleczko... Jak Oliwka się naje to potrafi spać nawet 5h 🙂 A Mąż Gabiś wraca pod koniec tygodnia więc już odliczają dni, tym bardziej że to będzie pierwsze spotkanie tatusia z córcią 🙂

• Mamusia
Tak się właśnie zastanawiałam czemu Gabiś chociaż czasami nie pisze co tam u niej i Oliwki słychać 🙂 Mąż Gabis pewnie nie może się doczekać na pierwsze spotkanie z córeczką 😉....mnie skurcze łapią 🤢 idę się położyć do sypialni, boję się powtórki z zeszłej nocy 🤢