Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Pewnie się niepotrzebnie stresuje,ale tak już mam. Nie moge doczekać sie pn kiedy będę miała wizytę.

Megan nie martw się na zapas, na pewno wszystko jest w jak najlepszym porządku 🙂! I dzidzia sobie spokojnie rośnie w środku u mamusi 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
jeszcze macie czas, żeby Wam brzuszki urosły 😉 a każdy i tak rośnie w swoim tempie.. 😉

na pocieszenie podaję link do mojego brzuchola (skończone 26tc) 😁
http://brzuszek.net/forum,brzuchatki-pokazuja-brzuszki,361,1127919.html,str=438

To ja mam brzuszek jak na nie wiem ktory tydzien w porownaniu do ciebie serio taki jakbys sie wiecej najadla ale moja kolezanka tez taki miala-jakby sie wiecej najadla czego ja nie moge powiedziec o sobie bo u mnie rano fakt mniejszy ale od poludnia rosnie i rosnie a wieczorem punkt kulminacyjny siega 😉

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Ja jutro robie badanie z glukozą.... też mam obawy czy dam radę na czczo to przełknąć...

Dziewczyny dacie rade ja w piatrek bylam i jakos przezylam bylo roznie ciezko to swinstwo wypic ale wypilam pozniej mi sie w glowie zakrecilo ale maz byl obok bo podobno lepiej isc z kims bo roznie sie reaguje pozniej bylo juz ok pozniej zachcialo mi sie spac a po powrocie do domu mnie wyrwalo w kibelek zjadlam sniadanko i poszlam spac i tak caly dzien moglam przespac ale najwazniejsze ze krzywa wyszla ok i nie musze powtarzac ani nic z tych rzeczy wiec dziewczyny dacie rade bo to dla naszych dzieciaczkow

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Megan100 napisał(a):
Ja jeszcze krzywej nigdy nie miałam robionej. Jak czyta wasze relacje to wcale mi sie to badanie ni epodoba.

wyobraz sobie jakbys miala poslodzic herbate dwoma garsciami cukru 🤪 😁

Mi pozwolili wcisnac cytryne ale i tak bylo slodkie jak diabli ja nawet nie wiem ile mi ona tego gowna wsypala ale to wygladalo tak:piwo z nalewaka jest w takich plastikowych kubkach kubek ma napierw wasko pozniej sie rozszerza i tyle bylo nasypane co waskie a do pelna woda i to rozbeltala swinstwo sie rozpuscilo wcisnelam cytryne i pilam a ta do mnie ze tym sie nie delektuje tylko sie pije i tyle i tak lyk przelknelam kolejny a dna nie wiedzialam myslama ze umre ale sie udalo mysslam ze tego tyci tyci a tu jak dla slonia 😉

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Pewnie się niepotrzebnie stresuje,ale tak już mam. Nie moge doczekać sie pn kiedy będę miała wizytę.

Megan a dlaczego mialoby byc z dzidzia nie ok jest ok i nie ma innej opcji ale w sumie ciebie rozumiem bo u mnie pewnosc ze z dzidzia jest przez dzien po wizycie pozniej pewnosc przygasa licze dni do kolejnej wizyty leze na lozku lekarz wyciaga glowice usg a mi jakby tchu braklo ale juz sie umowilam z lekarzem ze od razu jak przyklada glowiece widzi ze z dzidzia ok mowi mi ze ok i git i juz wtedy sobie leze i spokojnie patrze a lekarz robi swoje.ja swoje malenstwo gola reka czuje i raz sobie z jednej strony sie uklada a raz z drugiej a dzis masowalam brzuszek i chyba obudzilam malenstwo bo fiknelo kilka razy wiec dalam spokoj niech spi podobno jak duzo spi to sie lepiej rozwija wiec na zabawe z brzuszkiem bedzie jeszcze czas.

• Mamusia
Inirtam brzuszek to masz maleńki. Ale najważniejsze,że zdrowy Maluszek się tam chowa 🙂 🙂 rozmiar nie ma znaczenia.
Jakoś wypiję tę glukozę i przeżyję. Będzie dobrze. No martwię się i stresuje taka natura kobieca zwłaszcza jak się jest po przejściach. Ale wieczorkiem czułam już moje Maleństwo, więc się troszke wyluzowałam. Teraz powoli zmykam do łózka poczytać i spać.
Zycze dobrej nocy 🙂

• Mamusia
inirtam napisał(a):
jeszcze macie czas, żeby Wam brzuszki urosły 😉 a każdy i tak rośnie w swoim tempie.. 😉

hahaha, ja mam większy.....seryjnie

• Mamusia
edithd napisał(a):
inirtam napisał(a):

hahaha, ja mam większy.....seryjnie

jeszcze urośnie, a jak nawet nieznacznie to chyba lepiej, bo lżej 😉 😜

• Mamusia
Może jakieś nowe teorie panują wśród lekarzy. Tak zlecają... Ja przyznam sie że byłam już dzis na glukozie i...... nie dałam rady:-( Wytrzymałam 20 min po tym cudnym napoju z glukozy.... i rozmawiałam z umywalką w przychodni. Nawet cytryna nie pomogła. Wiec badanie do powtórki jutro. Może pójdzie lepiej. Ale jak dla mnie to trauma była. Momentalnie fala gorąca i zimne poty i odpływ... Dobrze że to u mnie w pracy i koleżanki mam wyrozumiałe 🙂 mi i bez takiej dawki glukozy na czczo jest niedobrze a co dopiero po czymś takim. Coś strasznego. Podziwiam i zazdroszcze dziewczynom co mają już to za sobą.

• Mamusia
Moze wlasnie dlatego nie powinno sie robic tej glukozy przed 24. tyg... ja robilam krzywa w poniedzialek i nic mi nie bylo, nawet smakowala i to bez cytryny, bo mi nie pozwolily wcisnac... duze znaczenie ma pewnie to, czy w ciazy zajadasz sie slodkim, czy tez nie. Bo ja np. caly czas mam parcie na slodkie, to i glukoza nie byla problemem 😉

• Mamusia
hej dziewczyny...a ja byłam u lekarza swojego i pytałam o te badania to lekarz powiedział mi że jeszcze jest za wcześnie, że dziecko jest jeszcze małe i jeszcze nie zdążyło naszkodzić w moim organizmie dlatego mam jeszcze nie robić badań...ostatnie jakie robiłam były prawidłowe i powiedział, że nie ma sensu tak często je powtarzać....a co do glukozy to z tego co wiem to tak jak inirtam pisała robi się to między 24 a 27 tyg ciąży tak wiec ja jeszcze czekam 🙂 a co do mojej dzidzi to coraz mocniej i częściej daje o sobie znać 🙂 najpiękniejsze uczucie świata...fakt jeszcze ostro nie kopie ale myślę że to kwestia tygodnia 🙂 pozdrawiam idę ogarnąć mieszkanie potem na zakupy i obiadek zrobić 🙂 miłego dnia pa

• Mamusia
1989gwiazdeczka napisał(a):
hej dziewczyny...a ja byłam u lekarza swojego i pytałam o te badania to lekarz powiedział mi że jeszcze jest za wcześnie, że dziecko jest jeszcze małe i jeszcze nie zdążyło naszkodzić w moim organizmie dlatego mam jeszcze nie robić badań...ostatnie jakie robiłam były prawidłowe i powiedział, że nie ma sensu tak często je powtarzać....a co do glukozy to z tego co wiem to tak jak inirtam pisała robi się to między 24 a 27 tyg ciąży tak wiec ja jeszcze czekam 🙂 a co do mojej dzidzi to coraz mocniej i częściej daje o sobie znać 🙂 najpiękniejsze uczucie świata...fakt jeszcze ostro nie kopie ale myślę że to kwestia tygodnia 🙂 pozdrawiam idę ogarnąć mieszkanie potem na zakupy i obiadek zrobić 🙂 miłego dnia pa

Nie tam ze poganiam itd ale nasza tabelka jest marna same braki a trzeba uzupelniac bezie pamiatka-to od kiedy dzidzia dala znaki zycia dla mamy?

• Mamusia
Co do glukozy-moj lekarz powiedzial ze wszystkim swoim ciezarowkom robi w takim terminie to badanie bo lepiej wczesniej zareagowac niz pozniej jest ciezej a cukrzyca ciazowa to nie byle jaki problem tylko dosc powazny i lepiej wczesniej wiedziec jesli wyjdzie ze cos nie tak albo z watpliwosciami to mozna pozniej powtorzyc.Wspolczuje gosia wiem co to za uczucie ale ja dalam rade i ty dasz rade dla mnie bylo najgorsze ze to na czczo a ja jak nie zjem sniadania od razu jak wstane dzien zwalony bo mdlosci a jak zjem to wszystko ok

• Mamusia
Anula mam podobnie - sniadanko i jest ok na cały dzien. Na czczo beznadziejnie. Pewnie dlatego tak mi cieżko poszło z tą glukozą. Poza tym ja od poczatku ciąży miałam odrzut od słodyczy i myśle że mój żołądek tego nie chce przyjąć 🙂 Nie chodzi nawet o sam smak bo jest do przejscia ale o same żołądkowe dolegliwosci. Jesli nie uda sie teraz to napewno zdecyduje sie na kolejne dopiero po 20 tyg. Właściwie dopiero od 2 tygodni jem w miare normalnie, wcześniej miałam jadlowstręt na wszystko a to pewnie też ma znaczenie. Zołądek sie odzwyczaił.

Co do tabelki - ja ciągle czekam na wyraźne ruchy których nie pomyle z niczym innym... Moja doktorka wczoraj powiedziała że w ciągu 2 tyg napewno bedę czuła bo dzidzia jest już dobrze wyczuwalna w brzuszku mniej wiecej 5 cm w dół od pępka. I tylko kwestia czasu 🙂) nie mogę sie doczekać...

• Mamusia
inirtam napisał(a):

Inirtam jestem zdumiona 😁 Fakt, sama mam bardzo mały brzuszek w 20 tygodniu, ale Twój jak na 26 jest naprawdę niewielki 🙂.

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Anula mam podobnie - sniadanko i jest ok na cały dzien. Na czczo beznadziejnie. Pewnie dlatego tak mi cieżko poszło z tą glukozą. Poza tym ja od poczatku ciąży miałam odrzut od słodyczy i myśle że mój żołądek tego nie chce przyjąć 🙂 Nie chodzi nawet o sam smak bo jest do przejscia ale o same żołądkowe dolegliwosci. Jesli nie uda sie teraz to napewno zdecyduje sie na kolejne dopiero po 20 tyg. Właściwie dopiero od 2 tygodni jem w miare normalnie, wcześniej miałam jadlowstręt na wszystko a to pewnie też ma znaczenie. Zołądek sie odzwyczaił.

Co do tabelki - ja ciągle czekam na wyraźne ruchy których nie pomyle z niczym innym... Moja doktorka wczoraj powiedziała że w ciągu 2 tyg napewno bedę czuła bo dzidzia jest już dobrze wyczuwalna w brzuszku mniej wiecej 5 cm w dół od pępka. I tylko kwestia czasu 🙂) nie mogę sie doczekać...

Ja mam zupełnie tak samo.. Całą ciążę nie moge znieść widoku słodyczy, więc nie wiem jak to wytrzymam... Ciekawe czy w następny wtorek na wizycie moja gin. już mi zleci krzywą cukrową. Na razie mam lekką anemię, ale mam nadzieję że będzie dobrze.

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Dokladnie ja to samo dopiero od 2 tygodni normalnie jem a tak co zjadlam to wymioty albo wcale jakos jedzenie mi nie szlo i zamiast przytyc schudlam kg przez miesiac ten co w pierwszym miesiacu przytylam ale teraz chyba nadrobie 😉 ja swoja dzidzie czuje a wczoraj to norlanie bomba jakby mi rybka plywala i gilgotala od srodka a na czczo to lezac w lozku nawet reka czuje gdzie jest