Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asiek gratulacje 🙂 Będą miały dziewczyny w czym przebierać za parę lat 🙂
Fakt trochę z tym wózkiem , że to zima i niepośmigamy na spacery za duzo - niestety 🙂 Ale ja akurat sporo podróżuję 🙂 wiec jak mi przyjdzie z bobasem to lepiej mieć w bagażniku wózek złożony i mały fotelik samochodowy wpiąć. I takiego właśnie bede szukała na początek.

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
eee, pewnosc juz sie ma wcześniej...mnie położna pytała w trakcie porodu jakie opaski przygotować: :rózowe czy niebieskie, mówie jej ze obie opcje, bo nie wierzyłam ze dziewczynka będzie, to mi powiedziała ze przy dzisiejszej tchnologii, to jak doktor powie ze na 99% bedzie jakaś płec to to jest pewnik, bo nie tylko widac po zewn atrybutach ale i wewnętrze genitalia dokłądnie widać....
ja przy karli byłam pewna ze bedzie chlopiec, w 14tyg powiedział ze na 100% dziewczynka, to potem sie go co wizyta pytałam czy na pewno, to sie śmiał ze mnie, i mi powiedział ze jak sie chlopiec urodzi to mi 100.000zl da odszkodowania 🙂
mysmy z Kari wcz przesegregowały jej ciuszki 0-12mcy, nawet duzo sie zebrało nie-rózwych ciuchów 🙂 mam wiec zołto-niebiesko-pomaranczową szafę dla Bimbusia (tak Kari nazwała braciszka)

• Mamusia
yA ja jeszcze nie spie ogladalam z mezem meczyk i bawilismy sie z dzidzia to niesamowite ze z taka malutka istotka mozna nawiazac taki kontakt-leze i czuje ze mam kulke dotykam a to albo dupka albo glowka wiec wlaczylam pozytywke polozylam na brzuszek i dzidzius sie wtprostiwal melodyjka sue skonczyla dzidzia sie wypiela i tak chyba z 10 razy juz sama myslalam ze usne ale wreszcie dzidzia przestala i pewnie usnela-maz w szoku ze taka mala istotka a takie juz rzeczy robi ja w sumie tez bo w zyciu tak sie nie czulam az lzy w oczach.ok trzeba isc spac nie ma co.Dobrej nocki mamuski.

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Ja o tej porze też nie śpie ale to pewnie dlatego że popołudniami ucinam sobie krótkie drzemki 🙂 Nie moge tego opanować - wystarczy ze koło 15 - 16 przyłożę głowe do poduchy 🙂

Ja mam to samo 15:30 i chodze jak pijana walne drzemke z 15 min i juz jak nowo narodzona 😉 dzis dzien troche latajacy troche trzeba sprawek pozalatwiac zakupy porzadne zrobic wiec wpadlam na chwilke i juz zmykam.
http://i45.tinypic.com/vywrrk.jpg

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
Ja dziś spałam jak zabita, choć już o 7 rano pobudka 🙂 ! Dziś ważny dzień, nie mogę doczekać się godziny 17 😁 co chwile patrzę na zegarek i czas tak pomalutku leci :P
Idę na śniadanko i zmykam z kuzynką na pogaduchy 🙂

• Mamusia
Baiser trzymam kciuki oby maluch sie ładnie pokazał 🙂 Ja też zyję od usg do usg żeby tylko popatrzeć na nie. Wtedy sie uspokajam i chodze jak nakrecona ze szczescia.
Dziś też miałam wczesna pobudkę przez badania. Ale całe szczescie dziś poszło gładko z glukozą 🙂 dałam rade i przezwyciężyłam ją psychicznie 🙂 powiedziałam sobie że 3 raz tego świnstwa pić nie bedę i jakoś poszło. Było łatwiej bo wypiłam to juz w domu - plaster cytryny na język żeby oszukać kubki smakowe (tak mi poradziły pielęgniarki), na czczo pobrały mi wczoraj wiec na spokojnie dzisiaj spacerkiem do przychodni po godzinie dotleniona i nawet nie było zawrotów głowy i zimnych potów 🙂 Mam tylko nadzieję że wyniki bedą ok.

• Mamusia
asiek740 napisał(a):
Cześć mam takie pytanko jak dodaje się zdjęcia na forum?

ja znalazłam gdzieś na forum pomocną instrukcje Gwiazdeczki :

1. Należy wejść na stronę www.tinypic.com
2. Następnie kliknąć na PRZEGLĄDAJ i wybrać zdjęcie z dysku
3. Potem trzeba kliknąć na UPLOAD NOW i PRZEPISAĆ SŁOWO Z OBRAZKA i wcisnąc jeszcze raz UPLOAD NOW izdjęcie sie wgra
4. Po tych zabiegach, trzeba poczekać aż otworzy sie nowa strona z linkiem do zdjecia...
trzeba zaznaczyć cały kod IMG Code for Forums & Message Boards
(drugi od góry)
5. ... i ten kod wkleić na stronę brzuszka

• Mamusia
gosiaczek83 napisał(a):
Baiser trzymam kciuki oby maluch sie ładnie pokazał 🙂 Ja też zyję od usg do usg żeby tylko popatrzeć na nie. Wtedy sie uspokajam i chodze jak nakrecona ze szczescia.
Dziś też miałam wczesna pobudkę przez badania. Ale całe szczescie dziś poszło gładko z glukozą 🙂 dałam rade i przezwyciężyłam ją psychicznie 🙂 powiedziałam sobie że 3 raz tego świnstwa pić nie bedę i jakoś poszło. Było łatwiej bo wypiłam to juz w domu - plaster cytryny na język żeby oszukać kubki smakowe (tak mi poradziły pielęgniarki), na czczo pobrały mi wczoraj wiec na spokojnie dzisiaj spacerkiem do przychodni po godzinie dotleniona i nawet nie było zawrotów głowy i zimnych potów 🙂 Mam tylko nadzieję że wyniki bedą ok.

gosiaczek, ty wypiłas glukoze w domu???? dziwne, moja mama jak wam pisalam jest analitykiem laboratoryjnym i mocno podkreslała zawsze ze po tej 1szej glukozie nie wolno chodic, ruszac sie energicznie, bo to zmienia wyniki....trzeba siedziec i juz...zdziwiona jestem...