Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A sie zapytam-to mity czy co z tym kapaniem sie w cieplej wodzie?mi nic tak nie poprawia samopoczucia jak wylegiwanie sie w cieplej wodzie w wannie.no nie zeby to byl ukrop i tylek palilo ale lubie sobie polezec a podobno nie wolno bo ciepla kapiel zabardzo rozluznia i jest nie wskazana a pytalam sie lekarza to mi powiedzial ze nie ma przeciwskazan jesli pomaga to ok nie w ukropie ale w ciepelku

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dużo jest tych dziwnych mitów. Wydaje mi się,że lekarz ma rację. Można się kąpać byle by to nie był ukrop. W końcu to pozwala się nam Mamusiom rozluźnić a to ważne. Cały czas się spinamy by było dobrze z Maleństwem więc chwila relaksu się nam należy.

• Mamusia
Haha z tymi cewnikami super pomysł 😁 będziemy miały z głowy przynajmniej siusianie 😁!!!
Co do chinskiego kalendarza to nie wiem na ile się sprawdza, ale ja według tego miałabym być chłopcem a mój brat dziewczynką 😁 sprawdziłam jeszcze kilka innych przypadków i srednio się zgadzało 😁!
Też śmigam się położyć z nadzieją na leoszy jutrzejszy dzień 🙂 Moze słoneckzo w końcu zaświeci i będziemy mogły iść na spacerki!
dobranoc mamusie 🙂

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Zalapalam dzis cisnienie nie zgadnecie na co hihihiih maz wracal z pracy dzwonie i tekst kup mi kaszke taka dla dzieci z bananami mleczno ryzowa z bebiko 😉 tak mi pod nosem zapachnialo-przypomnialy sie czasy jak siostrzenica je wsuwala i mam zamiar dzis na kolacyjke sobie buchnac taka kaszeczke 😉 bo narazie boja sie ze zjem ja i wyladuje w kibelku a po kapieli masazu i balsamowaniu kaszka jak znalazl 😉

...uwielbiam tą kaszkęęęę!!!!!!!!!!!!!!!!! wyjadałam Wiktorii jak je kupowałam i sie mężulo dziwił że na tak krótko starczają 🙂

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
A sie zapytam-to mity czy co z tym kapaniem sie w cieplej wodzie?mi nic tak nie poprawia samopoczucia jak wylegiwanie sie w cieplej wodzie w wannie.no nie zeby to byl ukrop i tylek palilo ale lubie sobie polezec a podobno nie wolno bo ciepla kapiel zabardzo rozluznia i jest nie wskazana a pytalam sie lekarza to mi powiedzial ze nie ma przeciwskazan jesli pomaga to ok nie w ukropie ale w ciepelku

mi tam moja gin nie pozwala wiec ani razy w ciąży nie wzięłam milutkiej ciepłej kąpieli tylko wszystko takie letniawe.......dobrze że lato idzie 🙂

• Mamusia
hej
kari zasnęła w 5 minut, ale musiałam hatę ogarnąc. jutro przychodzi karli niania z samego rana (wszyscy pracujemy wiec do moałej przyhodzi moja kolezanka), wiec musi byc czysciutko i schludnie, bo jeszcze rozgada po sąsiadach....
a ja wsuwam rafaello - uwielbiam...
co do kąpieli to ja biore 1-2 x w tyg normalnie w ciepłej wodzie, bez przeciwskazan, wiec spoko 🙂

• Mamusia
A u mnie w sumie słonce przebija się przez chmury 😁 ale zimno jest, więc dziś chyba nici ze spacerku. Wrócilam do krk i od razu mi lepiej, a mój ukochany poleciał dziś na 5 tygodni do Londynu szkolić jakiś junior'ów 😞(( cieżko będzie tak samej bez niego...
Lecę zobaczyć postępy budowania naszego domku i później musze ogarnąć w domku 😁

• Mamusia
czesc
baiser, dawaj jakies fotki domku! gdzie budujecie???
ja juz po robocie, dzis w sumie krótko, po poludniu językówka od 15-18.
a od jutra zaczynam poprawę matur pisemnych- 2 weekendy z głow, ale jakis tysiacek wpadnie na wakacje
anulka, powodzenia w nauce, ja juz tak odwykłam od wkuwania, że aż mnie dreszcze przechodzą na samą myśl...
my z kari wsuwamy barszczyk ukraiński-ukochaną zupke mojej córy, a na drugie chyba placki ziemniaczane....

• Mamusia
aallicee napisał(a):
chyba jestem jakaś nawiedzona bo siedze na allegro i szukam ciuszków dla bobasa 🙂

właśnie przechodzę tą fazę 😁! Tak strasznie się stram powstrzymać zeby nie kupować zbędnych rzeczy, ale czasami nie mogę 😁!!

Edithd my budujemy domek w krakowie, w dzielnicy domków jednorodzinnych, tak bardzo przytulnie , w sumie niedaleko miejsca gdzie się wychowałam 🙂! W takim razie jutro zrobie fotki jak znowu będę, tylko na razie nie ma co oglądać, sama bryła i pustaczki plus daszek 🙂 ! Pomału będziemy zaczynać wykończeniówkę, ale to po weselu 🙂 Teraz robią wszystkie instalacje 🙂!

Nie wiem czy to mozliwe, czy to moja wyobraźnia, ale dzis pierwszy raz poczułam cos jakby ruchy dzieciątka 🙂

Edithd z jakiego przedmiotu egzaminowalaś i sprawdzasz matury??

• Mamusia
baiser88 napisał(a):
aallicee napisał(a):
chyba jestem jakaś nawiedzona bo siedze na allegro i szukam ciuszków dla bobasa 🙂

właśnie przechodzę tą fazę 😁! Tak strasznie się stram powstrzymać zeby nie kupować zbędnych rzeczy, ale czasami nie mogę 😁!!

Edithd my budujemy domek w krakowie, w dzielnicy domków jednorodzinnych, tak bardzo przytulnie , w sumie niedaleko miejsca gdzie się wychowałam 🙂! W takim razie jutro zrobie fotki jak znowu będę, tylko na razie nie ma co oglądać, sama bryła i pustaczki plus daszek 🙂 ! Pomału będziemy zaczynać wykończeniówkę, ale to po weselu 🙂 Teraz robią wszystkie instalacje 🙂!

Nie wiem czy to mozliwe, czy to moja wyobraźnia, ale dzis pierwszy raz poczułam cos jakby ruchy dzieciątka 🙂

Edithd z jakiego przedmiotu egzaminowalaś i sprawdzasz matury??

z angielskiego, od 9 lat uczę w zespole szkól (technikum)

• Mamusia
w tym roku jest nowa forma, duzo trudniejsza, nei ma czasu na przygotowanie, przemyslenie, czas gra dużą rolę, są tez trudniejsze zadania, wyszlo tak sobie. myślę ze w liceach lepiej, mają wiecej lekcji języka, u nas tylko 2h w tyg w kazdej klasie, do tego klasy chodzą co roku na miesięczna praktykę więc lekcje przepadają. ale biorąc pod uwagę te czynniki nawet wyszlo ok 🙂

• Mamusia
Ale angielski to podstawa, osobiście fakt miałam sporo godzin w LO , ale sama nadrabiałam dużo przez kursy on-line lub chodząc do szkoły językowej. teraz jest tyle możliwości, a znajomość jednego jezyka często jest już nie wystarczająca. Ale dobrze, ze dzieciaki sobie poradziły 🙂)
Ja w październiku się obroniłam i dzieki Bogu mam już za sobą 5 lat studiów, bo nie wiem czy by teraz wytrzymała uczenie się na egzaminy... Teraz od września chciałabym zacząć doktoranckie, ale nie wiem czy starczy mi sił, choć i tak jakieś 1,5 będę siedzieć w domku...

• Mamusia
edithd napisał(a):
a na jakim kierunku studiowałas baiser? podziwiam aspiracje doktoranckie...

Ja studiowałam na wydziale finansów, rewizja finansowa i audyt . Było ciężko ale dałam radę 🙂 studia robiłam w warszawie, więc ten okres wspominam bardzo dobrze, pomimo tego że chodzą opinie, iż krakusy nie lubią warszawiaków i na odwrót, ja stanowczo zaprzeczam 🙂! Ale jednak wybraliśmy kraków, troszkę spokojnie się tutaj żyje 🙂!
Edithd nie wiem co będzie z tym moim zamiarów, ale postaram się 🙂
aallicee to super pomysł, ja też teraz doskonale język włoski 🙂 jest dużo pomocy on-line można szybciutko się nauczyć podstaw 😉

• Mamusia
Witajcie, właśnie wróciłam z USG i chciałam się z Wami podzielić: lekarka powiedziała, że u dzidziusia jak na razie wszystko w porządku, że jest nieco żywiołowy (fikał i ciagnął za pepowinę) no i że... tak na 95% ma siusiaka 🤪 Zatem chyba będzie drugi synek 🙂

• Mamusia
Freyah napisał(a):
Witajcie, właśnie wróciłam z USG i chciałam się z Wami podzielić: lekarka powiedziała, że u dzidziusia jak na razie wszystko w porządku, że jest nieco żywiołowy (fikał i ciagnął za pepowinę) no i że... tak na 95% ma siusiaka 🤪 Zatem chyba będzie drugi synek 🙂

gratuluję Freyah. u nas tez na 95% siusiak 🙂 nas będzie parka 🙂