Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ada nawet się nie waż jeszcze rozpakowywać, poczekaj z tym trochę...

Agata no to niezłą torbę spakowałaś 🙂

Puściłam pierwszą partię prania, cała pralka bodych, kolejna będzie z śpiochami, kaftanikami i półśpiochami a na koniec spodnie i bluzki. Dostałam dzisiaj karton z ciuchami od znajomych więc teraz walczę z praniem.

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
Wow znalazłam własnie moją forumową koleżankę ze stycznia 2010r. Jest teraz lipcówką, ale jaja 🙂
Gawinka masz ją w swoich znajomych, znacie się z Jagoda80? 🙂

Gunia znamy się - była moją sąsiadką przez wiele wiele lat 🙂

Cześć Brzuchale - bo brzuchatkami to już zdecydowanie nie jestesmy 😁 🤪
Wczoraj zakończyłam moje szkolenie i jeszcze pojechałam z Mamą na "losowanie samochodu do M1" - boshhh dzikie tłumy 😠 i losowanie na zewnątrz... wjechac i wyjechac z parkingu ehh brak słów. No i samochodu nie wygrała 😁
a potem do galerii po mój odłożony sweterek oczojebny :
http://sklep.reporter.com.pl/swetry,reporter-sweter-23-k-19995-118313-p.html
(swoją drogą pocieszyłam się będąc w przymierzalni bo mierzyłam top "S" i jest dobry 🤪
Ale żeby tak kolorowo nie było to odcierpiałam na maksa wczorajszy dzień i chyba wszystkie 5 łącznie taki bólem brzucha jakiego nie miałam jeszcze 😠 🥴
dziś jest lepiej 🙂
Ania jesteś nieoceniona jeśli chodzi o listę 🙂

W Krakowie pięęękna pogoda !!!!!

a i odebrałam z poczty .. "zawiadomienie o zajęciu należności za mandat z 2010" 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
Jeeestem 😆
Bylam z mloda u lekarza.oskrzela na szczescie czyste.Lekarka jak mnie zobaczyla rzucila: oo pani to do porodu juz sie szykuje, brzuch tak nisko.Wiec odpowiedzialam ze nie wykluczone bo skurcze mnie trzymaja od wczoraj.
Agata no jak oni tak mogli cale miasto pradu pozbawic 😉
Biore sie zaraz za czyszczenie wozka na balkonie bo by obiekl sobie i mam zamiar wyjsc na spacer z Maja bo pogada przepiekna jest dzisiaj 🤪

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Jeeestem 😆
Bylam z mloda u lekarza.oskrzela na szczescie czyste.Lekarka jak mnie zobaczyla rzucila: oo pani to do porodu juz sie szykuje, brzuch tak nisko.Wiec odpowiedzialam ze nie wykluczone bo skurcze mnie trzymaja od wczoraj.
Biore sie zaraz za czyszczenie wozka na balkonie bo by obiekl sobie i mam zamiar wyjsc na spacer z Maja bo pogada przepiekna jest dzisiaj 🤪

Szaloooona 🙂

ps. swoją drogą w pasku reklam nad postami naszymi jest reklama szkoły trenerów w jakiej własnie skończyłam szkolenie 😁

• Mamusia
Hej. Ja torbę też mam już praktycznie spakowaną. Zostały rzeczy typu szczotka do włosów, szczoteczka do zębów, pasta, antyperspirant, pomadka, bielizna no i te majtki siateczkowe.. Które jeszcze muszę kupić.. 🤔 U mnie pogoda też dzisiaj ładna, tylko mam lenia że wychodzić mi się nie chce.. Niestety chyba będę musiała się wynurzyć.. 🤢

• Mamusia
Gawinka napisał(a):
gunia141 napisał(a):
Wow znalazłam własnie moją forumową koleżankę ze stycznia 2010r. Jest teraz lipcówką, ale jaja 🙂
Gawinka masz ją w swoich znajomych, znacie się z Jagoda80? 🙂

Gunia znamy się - była moją sąsiadką przez wiele wiele lat 🙂

Cześć Brzuchale - bo brzuchatkami to już zdecydowanie nie jestesmy 😁 🤪
Wczoraj zakończyłam moje szkolenie i jeszcze pojechałam z Mamą na \"losowanie samochodu do M1\" - boshhh dzikie tłumy 😠 i losowanie na zewnątrz... wjechac i wyjechac z parkingu ehh brak słów. No i samochodu nie wygrała 😁
a potem do galerii po mój odłożony sweterek oczojebny :
http://sklep.reporter.com.pl/swetry,reporter-sweter-23-k-19995-118313-p.html
(swoją drogą pocieszyłam się będąc w przymierzalni bo mierzyłam top \"S\" i jest dobry 🤪
Ale żeby tak kolorowo nie było to odcierpiałam na maksa wczorajszy dzień i chyba wszystkie 5 łącznie taki bólem brzucha jakiego nie miałam jeszcze 😠 🥴
dziś jest lepiej 🙂
Ania jesteś nieoceniona jeśli chodzi o listę 🙂

W Krakowie pięęękna pogoda !!!!!

a i odebrałam z poczty .. \"zawiadomienie o zajęciu należności za mandat z 2010\" 😠 😠 😠 😠 😠

Toruń też zachwyca pogodą ;p a sweter - grejt! tylko może nie mój kolor 😉
ja jutro mam też w planie zabrać się za torbę także wasze listy na pewno się przydadzą;]

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
Jeeestem 😆

podziwiam odwagę. ja bym chyba już leżała nieruchomo! 😲

• Mamusia
Ale co Wy mówicie jak Ja jestem jeszcze w czarnej dupie he 🙂 jeszcze tyle rzeczyyy muszę spakować że ho ho 🙂 Ale się nawpier.... Bo inaczej opisać się nie da . . . Na obiad polędwica w sosie pieczeniowyn ziemniaki i ogórek kiszony 2drożdżowki plus sernik i lody 🙂 teraz siedzę w pracy i czekam aż się rozpłyne 🙂 przyszło mi dzisiaj wszystko do łożeczka więc dzisiaj po pracy będzie składane i czeka na kruszynke 🙂 no kurczaki mówię wam, jak nie upc w chusteczkę sobie leci to enea! Wrrr. . . Pół godz. Światła nie było 😞 jestem na jakimś czarnobylu chyba 🙂 ale moja mała cipcia tańczy 🙂 życzę nam wszystkim aby po wyjściu że szpitala była tak piękna pogoda jak dotychczas 🙂 nie musi być lepsza 🙂

• Mamusia
Dzień dobry dziewczynki

Widze że ostro się pakujecie 🙂. Ja jestem u rodziców, mąż mnie odwiózł.
Wczoraj tak mnie Teściowa zdenerwowała że hej...do tej pory mam narwę.

Nie prowadzę już samochodu, bo za bardzo jestem rozkojarzona.

• Mamusia
pidi napisał(a):
adriana886 napisał(a):
Jeeestem 😆

podziwiam odwagę. ja bym chyba już leżała nieruchomo! 😲

Ojj uwierz mi ze nie dalabys rady spokojnie lezec 😁 probuje ogarnac zaleglosci jeszcze bo faktycznie obudze sie z reka w nocniku.A do tego wszystkiego jeszcze ta mala psotnisia jest w domu i musze sie nia zajac.

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
Ada chyba taka pora, moja Hela też wróciła dzisiaj z przedszkola z okropnym kaszlem i chrypą. Teraz ma temperaturę 38. A jeszcze rano nic po niej nie było widać. Jutro murowany lekarz 😠

Ajjj zdrowka dla Helci 😞
Majka kaszle, z nosa woda leci a z oczu lzy ale mowi, ze juz prawie zdrowa jest 😁
Pora albo wirus jakis, przychodnia przezywa oblezenie na maxa 😮 A dodzwonic sie do rejestracji probowalam od 7 do 9 i bez skutku.Dopiero jak Tomek pojechal do przychodni to uadlo mu sie zapisac nas na liste dodatkowa 🤢 na szczescie szybko poszlo.

• Mamusia
adriana886 napisał(a):
atomota napisał(a):
Olu zawsze sobie powtarzam, że każdy ma taką teściową na jaką sobie zasłużył 😁, więc ja musiałam być niegrzeczna 😁.

a czym ci tak tesciowa zalazla pod skore?

Adrianna kazała mi się tłumaczyć dlaczego mam dwu członowe nazwisko i kiedy zmienię na jedno (jej) 😁, a zaraz potem że chce wracać do pracy powinnam się zająć dzieckiem i że ona mi nie pomoże niech moja mama mi pomaga....
Wkurzyła mnie tylko booo...ja doskonale wiedziałam że nie mogę liczyć na jej pomoc w tym ani w innym wymiarze i wcale na nią nie liczyłam 🤪, ale oczywiście musiała to powiedzieć publicznie abym się czasem nie łudziła 😁.
Chyba wezmę przykład z Magdy, na 3 tygodnie po powrocie z szpitala zabarykaduje się z domu i nikogo nie wpuszczam 😁.
A dziś przez tą akcje, zjee**** babkę chodzącą po domach i niby sprzedająca misie dla biednych dzieci 😁. Aż mi powiedziała że nie mam serca, a ja nie chciałam misia odblaskowego tylko od niej nr konta 😁.

Adrianna jak tam Twój brzuszek? nadal skurcze trzymają?

• Mamusia
Ja też muszę wziąć się za pakowanie i prasowanie 😠 prania które zrobiłam ze 2 tyg temu 😁

A i wiecie co? Miałam ostatnio taką myśl odkrywczą 🙂 że z tym sikaniem w nocy to jest tak, że natura tak nam to zorganizowała żeby nas przygotować do wstawania w nocy do Maluchów 😁 😁 😁 hehehe no bo też gdzieś 2-3 razy trza będzie ściągnąć dupsko z łoża 🤪

Ja Teściową mam do rany przyłóż i dzieci sióstr Mojego ona niańczyła jak one chciały wrócić do pracy.... tylko jest jeden mały kłopot :/ jest w Warszawie 😮

• Mamusia
Moja Teściowa też jest okej 🙂 wiadomo jak to teściowa czasami nas drażni ale rzadko 😜
właśnie złożyłam z Kubą łóżeczko i całe gotowe czeka na Larise 🙂 ... wkurwiłam się bo urząd celny przejął Mój bujaczek ;(
Teraz siedzę i prasuje ostatnie rzeczy malutkiej 🙂 a Kuba wierci w łazience po nocach bo ostatnio po nocach łaził i nie zapalił światła nadepnął sobie na kapcia i wpadł w lustro hehe no i pękło 😜
Dzisiaj znajomi ze szkoły mówili, że chyba na święta już będę bawiła bo mam nisko brzuch a Ja nawet tego nie widzę 😮 może lekko odczuwam bo muszę siedzieć rozkrakiem hehe 😁

• Mamusia
Ej a jeszcze jedno . Jest teraz ciagle 8 stopni więc ze szpitala ubieramy jak ?
Bo Ja tak myślałam : body na dł. rekaw,pajac,skarpetki,bluze ze spodniami tzw.okrycie wierzchnie,kombinezon,czapka cieniutka + cieplejsza na dwor,kapturek i kocyk i hop siup do domu nie ? :P

• Mamusia
Agatko na cebulkę ubierasz 😁.

Ja zakładam śpioszki body czapeczka i na to takiego misia ciepłego 🙂. Obtule Dzidzie kocykiem i myślę że wystarczy.

Jak chcesz tą bluzę ze spodniami to wybierz takie ubranka które się łatwo zakłada, bo na samym początku to można mieć kłopoty z ubieraniem gdy Dzidzia nie ma sztywnej główki i kręgosłupa.

Gdzieś czytałam że noworodka ubiera się tak jak my się ubieramy plus jedna warstwa więcej 🙂.

• Mamusia
Dzień dobry,

mam dziś dyżur przy dziecku, rzypie okropnie, ale nie ma teraz temperatury więc to chyba zwykłe podziębienie. We środę była z przedszkolem na spacerze wkoło jeziora i miała mokre nogi, tak myślałam że cos się z tego wykluje 😠
Z samego rana piekę dla niej na zamówienie naleśniki z nutellą, potem będzie zupa ogórkowa też zgodnie z życzeniem 🙂
No i będziemy robic kruche ciasteczka, które Helenka sama będzie wycinać, lukrować i ozdabiać kolorową posypką. Także całe południe zapowiada się w kuchni, ale bynajmniej mała nie będzie się nudzić.

Wieczorem mają nam przywieźć meble do pokoju malutkiej, zamówione miesiąc temu - więc i tak tak długo nie czekaliśmy.
T bedzie skręcał po nocy bo nie dam mu spokoju 😁

A jak tam u Was plany na dzisiejszy dzionek?
Pogoda na pewno dopisze, bo już pieknie świeci słońce. To mnie cieszy, bo działka jeszcze cała oblodzona 😮

• Mamusia
Ja maluszka ubiorę w body, rajstopki, spodenki, bluza, kurteczka, czapeczka, rękawiczki no i buciki 😁 chyba że będzie bardzo zimno to kombinezon.

A buciki wyglądają tak tylko są różowe 🤪

No i również okryje kocykiem, lub tym przykryciem do nosidełka, zależy jak będę wynosić małą ze szpitala.

Agnieszko to córcia napewno nie będzie się dzisiaj nudzić no, a mama tym bardziej. 😁

U mnie dzisiaj też ładna pogoda, ale nie wyspałam się, więc poleniuchuję sobie w łóżku.. 😜