Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Usmiechnięta przecudowna Niunia 🙂 I jakie ma paluszki słodkie 😉 Gratulacje 🙂

A ja właśnie wróciłam z zajęć Joga dla Kobiety w ciązy i polecam każdej z Was takie cwiczenia 🙂 Duzo Pań z brzuszkami,fajna atmosfera no i mam nadzieje,ze przestanie mnie bolec kregoslup... 😞 Oliwierkowi też sie podobało bo kopał jak szalony,więc chyba ćwiczył ze mną 😁

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
Usmiechnieta napisał(a):
A to moja kochana córunia w 20tc + 1d

śliczna jest!! 🙂 uwielbiam te zdjęcia 3D...

dzięki dziewczyny 😁 teraz to przynajmniej moja kruszynka wygląda jak człowiek, bo na poprzednim usg jak mi gościu włączył 3D to aż sie wystraszyłam - córunia wyglądała jak maly kościsty potworek 😮

• Mamusia
Ja własnie wczoraj miałam kolejne comiesięczne badanie, tym razem robiłam glukozę i przedstawiałam wyniki. Mój lekarz(a chodzę prywatnie) też nie robi za każdym razem badania usg. Wczoraj zbadał tylko ręką, sprawdzając szyjkę macicy i dno, kazał także mi dotknąć brzucha żebym miała porównania czy wszystko jest ok, bo brzuch nie może być twardy, tak jak kolano. I kazał się zjawić za 3-4tyg i 22.02 mamy kolejną wizytę. Ale najważniejsze że wszystko jest ok. Przy okazji w jego gabinecie zapisaliśmy się na szkołę rodzenia o terminie nas poinformują.

Pani położna wczoraj na chwilę też podłączyła mi KTG, i posłuchałyśmy chwilę serduszka. Zważyła mnie i przez miesiąc przytyłam 2kg, więc w sumie od początku ciąży jest to zaledwie 4kg. Co mnie bardzo cieszy 😆 🙂

• Mamusia
Ja jak chorowałam na gardło lekarz kazał mi płukać roztworem wody utlenionej (przepis jest nawet na etykiecie) i wydaje mi się, że jest bezpieczniejsza niż spirytus czy coś innego na bazie alkoholu. Jeśli masz wątpliwości podejdź do apteki i zapytaj farmaceutę, może on będzie wiedział lepiej niż my tutaj.

Dziewczyny miałam dzisiaj koszmar/sen, że ,muszę jechać do szpitala ale nie mam żadnych rzeczy dla swojego dziecka, zero ubranek, nie wspominając o innych pierdółkach typu chusteczki, pieluchy itd. Najlepsze w tym było,że nie jechałam na poród tylko tak o do tego szpitala. Chyba zacznę pomału kupować i pogonię moją siostrę i bratową, żeby mi w końcu naszykowały te torby z ubrankami. Bo coś mi się wydaje, że prania i prasowania będzie sporo.

• Mamusia
Witajcie kochane. Ja właśnie wróciłam z wizyty. Co prawda nie doczekałam się mojego lekarza, więc poszłam do pani doktor u której byłam jak się dowiedziałam o ciąży. Bardzo konkretna babka. A więc tak przytyłam 3kg przez 6tyg, w sumie od początku jest 7kg na plusie . Serdusio biło pięknie 140/min, chociaż na początku brzdąc uciekał i położna nie mogła złapać tętna , szyjka w porządku. Jedyne co jest nieciekawe to silny stan zapalny który mam, ale dostałam receptę na leki i mam nadzieję że pomogą.
Zmierzyłam swój bebziołek i mam 104cm pępek nadal wklęsły . Spróbuję teraz nadrobić Wasze posty.
dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, zrobiłam je od razu i zapisałam się na USG na 29marca

• Mamusia
Joasia1988 napisał(a):
Witajcie kochane. Ja właśnie wróciłam z wizyty. Co prawda nie doczekałam się mojego lekarza, więc poszłam do pani doktor u której byłam jak się dowiedziałam o ciąży. Bardzo konkretna babka. A więc tak przytyłam 3kg przez 6tyg, w sumie od początku jest 7kg na plusie . Serdusio biło pięknie 140/min, chociaż na początku brzdąc uciekał i położna nie mogła złapać tętna , szyjka w porządku. Jedyne co jest nieciekawe to silny stan zapalny który mam, ale dostałam receptę na leki i mam nadzieję że pomogą.
Zmierzyłam swój bebziołek i mam 104cm pępek nadal wklęsły . Spróbuję teraz nadrobić Wasze posty.
dostałam skierowanie na badanie toksoplazmozy, zrobiłam je od razu i zapisałam się na USG na 29marca

to dobrze, że maluszek dobrze się ma. Mam nadzieję, że stan zapalny szybko Ci przejdzie, bo przypuszczam, że to nic przyjemnego 🤨 fajnie, ze miałaś okazję posłuchać tętna, ja miałam tą okazję dwa tygodnie temu, a następny raz dopiero za niecałe 3 tygodnie, więc już strasznie tęsknię 😞

• Mamusia
Joasia1988 napisał(a):

Joasia1988 proszę powiedz mi czy ten stan zapalny wyszedł ci z morfologii krwi? pytam, ponieważ ja odebrałam we wtorek wyniki i miałam podwyższone leukocyty (17,3) pani diabetolog bardzo się zdziwiła 🤨 i powiedziała, że to najprawdopodobniej jakiś silny stan zapalny w organiźmie (dodam że czuję się świetnie), więc dała kolejne skierowanie na morfologię, ale kazała je zrobić dopiero za dwa tygodnie. Ja oczywiście sie zaniepokoiłam i dzisiaj z samego rana pojechałam, wyniki jutro 🤨
Dziewczyny napiszcie mi ile Wy miałyście leukocytów (WBC) w ostatnich badaniach???

• Mamusia
Hej sandrinia, ja co prawda jestem w 24 tygodniu ale z ostatnich badań leukocyty wyszły mi na poziomie 12,2, czyli lekko podwyższone, narazie nikt się tym nie przejął. Natomiast mam inne zmartwienie, gdyż tydzień temu w nocy obudził mnie silny ból brzucha, który minął gdzieś po pół godzinie (i po oddaniu moczu). Następnego dnia miałam akurat wizytę i moja pani dr powiedziała, że jeśli się to jeszcze raz powtórzy to trzeba będzie zrobić posiew z moczu. A dziś znów mnie męczy ból z lewej strony podbrzusza, dosyć silny (aż nie mogę się wyprostować), ale krótkotrwały (max 5 min). Jak się nic nie będzie działo, to w piątek mam wizytę u innego ginekologa i zobaczymy co on powie...
POzdrawiam 🙂

• Mamusia
sandrinia napisał(a):
Joasia1988 napisał(a):

Joasia1988 proszę powiedz mi czy ten stan zapalny wyszedł ci z morfologii krwi? pytam, ponieważ ja odebrałam we wtorek wyniki i miałam podwyższone leukocyty (17,3) pani diabetolog bardzo się zdziwiła 🤨 i powiedziała, że to najprawdopodobniej jakiś silny stan zapalny w organiźmie (dodam że czuję się świetnie), więc dała kolejne skierowanie na morfologię, ale kazała je zrobić dopiero za dwa tygodnie. Ja oczywiście sie zaniepokoiłam i dzisiaj z samego rana pojechałam, wyniki jutro 🤨
Dziewczyny napiszcie mi ile Wy miałyście leukocytów (WBC) w ostatnich badaniach???

ja miałam ostatnio, czyli 7 stycznia 7,2 K/uL (norma niby 3,89 - 10,04). Jak chcesz się upewnić czy to stan zapalny, to zrób OB lub CRP z krwi.