Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Powiem wam, że na porodówce jest okropnie nudno :P Siedze tu już tyle godz i nic się nie dzieje, nic nie boli tylko straasznie dużo wód odchodzi 🙂 Jak do 12 nie będzie bóli to oxy i dzisiaj na pewno będę miała Matiego ze sobą 😁 Cieszę się i boję 🙂

• Mamusia
Nihasa nareszcie bedziesz miała Mateuszka po drugiej stronie!!! 🤪 Kochana trzymaj sie dzielnie 😉

Marcysiu przykro mi bardzo ☺️ 😞

Agus Śliczna ta Twoja Samanta..a jakie ma piekne włosy 🙃 ..mam nadzieje ze szybko bedziecie razem i bedzie z Toba opiekowac sie Elviskiem 😘
Wanilia a Twoja Werka wyglada jak namalowana na tym zdjeciu..tez sliczna dziewczynka 🙃
A ja wczoraj wieczorem przezylam euforie bo z cycola zaczela leciec mi siara 🙂 🙂 w prawdzie z jednego , glupia jestem wiem ☺️ ale strasznie mnie to cieszy 🤪

• Mamusia
Dzień dobry Brzusie i Mamusie 😆

Obym niczego nie pominęła: 😉
Nihasa wspaniałe wieści! Z takim zastępem wspierających Cię babeczek jak my wszystko pójdzie ekspresowo, bezstresowo i cuuuuudownie! 😘 😘 😘 😘
Rudzielec a kto miałby mieć to mleko w piersiach, jak nie taka wspaniała Mamcia jak Ty?! 🤪 Przecież wszystkie wiemy, że Staś jest dla Ciebie spełnieniem marzeń i że na rzęsach byś dla niego stanęła, więc nie ma innej opcji niż Jego własna mleczarnia u Ciebie 😘
Aguś przykro mi, że życie tak boleśnie Cię doświadczało... 😞 Na szczęście masz teraz wspaniałego mężczyznę, piękną, zdolną córkę i swój Skarb, dla którego jesteś teraz całym światem, dosłownie i w przenośni 😜 I teraz może być już tylko lepiej, czego z całego serca Wam życzę!
Martuś widziałam zdjęcie Waszych Księżniczek na fb - oczywiście się rozbeczałam ☺️ Słodkie są obie jak wata cukrowa, ale ta miłość siostrzana, która aż kipi na zdjęciu jest czymś wspaniałym... Gratuluję raz jeszcze dziewczynek 😘
Marcysiu ogromnie mi przykro i bardzo Wam współczuję 😞 Musisz być dzielna teraz dla siebie i Maluszka, bo dzieciaczki bardzo reagują na nasze emocje. Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie! 😘

A my robimy dziś niedzielę lenia 🙃 Ja jeszcze chodzę w koszuli nocnej, za chwilę jedziemy zrobić większe zakupy na cały tydzień, bo przed majówką będą pewnie pustki, a potem robimy sobie seans filmowy w dresikach (ja pewnie znowu w koszuli 😜) z przerwami na jedzenie 😎 Ciekawa jestem, co też jutro mi lekarz powie, bo Synuś nasz coś się podejrzanie zachowuje, w innych miejscach go czuję, a krocze i dupsko tak mnie bolą i ciągną, że nie mogę siedzieć, więc najczęściej leżę 😜

Miłego dnia Kruszynki 😆

• Mamusia
Dzieki dziewczyny za cieple slowa 🙂
Po prostu ZYCIE 🙂 i nikomu tyle wrazen nie zycze!
Nihasa trzymamy kciuki, juz blizej jak dalej...niebawem bedziesz miala swoj skarb.
A my dzis robimy grila, tzn ja to dzis nic nie robie tylko sie legace 🙂
Wczoraj mnie naszlo- obiad z dwoch dan, ciasto i salatka warzywna....a dzis to mi sie nie chce ... 🙂 Buzka! Wy tez wypoczywajcie!
Wiecie, mam takie male marzenie- chcialabym urodzic w pt 🙂

• Mamusia
hejka, hejka!
Aguś dzielna kobieta z Ciebie po tych wszystkich przeżyciach. A córkę masz naprawdę śliczną!

Nihasa trzymamy kciuki 🙂 Już dzis pewnie będziesz miałą maluszka przy sobie, zazdroszę 🙂

Ja po wczorajszym grillu najedzona do oporu 🙂 ale teraz naszła mnie ochota na placki ziemniaczane i je właśnie zrobię 🙂
Dziś brzydka pogoda, od tego deszczu kręcą mnie stawy 😞

• Mamusia
Hej brzusie!
Nihasaco za wieści!!! Nareszcie!!! Mówiłam, żebyś się nie martwiła bo jesteś trzecia w kolejce 😜!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale super!!!! Trzymam mocno kciuki!!!!
Aguśdużo faktycznie przeszłaś....cieszę się bardzo, że wreszcie jesteś szczęśliwa i życzę Ci całym serduchem tego szczęścia i miłości jak najwięcej!!! 😘
totylkoja tak pięknie napisałaś o moich córciach, że aż mi się łzy zakręciły....sama ciągle wpatruję się w to zdjęcie ☺️

My byliśmy dzisiaj w szpitalu z Amelką na pobraniu krwi z pięty i o dziwo nie płakała. Rozpłakała się dopiero jak ją na wagę położyłam 😜 położna zachwycona, bo Amelka z wagi nic nie zleciała i waży tyle samo co po urodzeniu (4180g) 🙂 a i dzisiaj rano odpadła jej pępowina z pępuszka 🙂

• Mamusia
Nihasa czekamy na wieści, i mam nadzieję że poszło szybko i bezboleśnie 🙂

Marcysia
- strasznie mi przykro, że w takim szczególnym czasie dla Was ( Ciebie i męża) musicie doświadczać, takiego smutku 😞 Jesteśmy z Tobą i trzymaj się tam 🙂

Aguś
córcię masz fantastyczną 🙂 Jedną i drugą 🙂 Strasznie szybko odpadł kikut z pępka, czymś dodatkowo smarowałaś? I super że córeczka nie chudnie 🙂

A u mnie cisza i spokój. Dostałam właśnie mmsa od kumpla, jego żona urodziła wczoraj, termin mieli na 4.05 🙂 Korzystali z pomocy douli i są bardzo zadowoleni a ich córeczka jest prześliczna 🙂

Przez cały weekend nie odpuszczałam sobie, nawet okno umyłam , sprzątałam z mężem, trzepalismy materac z łóżka, wymieniliśmy pościel, pranie itd I co i nic nie bierze. Skurcze te przepowiadające i owszem są ale jakieś większe oznaki czyhającego się porodu?BRAK!!! Dzisiaj pięknie się wyspałam ale to chyba po nocnych figlach z mężem ☺️ hihi Mam nadzieję że to coś pomoże bo termin tuż za pasem 🙂 A przyznaje że tak udanego baraszkowania nie było już dawno 🙂

A teraz zbieram się bo mam jechać wymienić opony w aucie, okazuje się że wszystko przesuneło się o miesiąc i mamy konkretną godzinę umówioną więc jadę 🙂 Bo gummajster ma tyle roboty 🙂

• Mamusia
Kochane moje Mateusz jest ze mną! Urodził się wczoraj o 20.55 przez cesarskie cięcie. Jest zdrowy ma 56cm i wazy 3700 🙂 Poród był okropny ratowali mnie i małego bo dostałam rzucawki i ciśnienia 220 ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mam wspaniałego synka 🙂

• Mamusia
Gratulacje Nihasa!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i maleństwa 🙂 🙂 ucałuj Mateuszka 🙂 Zdjęcie widziałam na facebooku, jest cudowny!!!

A ja właśnie skończyłam przygotowywać pokoik dla Kubusia, łóżeczko gotowe, ubranka poukładane w komodzie, no i czekamy 🙂

• Mamusia
🤪NIHASA 🤪 GRATULACJE 😘
która następna ??? 🙂

Ja właśnie czekam na położną i mam nadzieję, że Arturek przybrał na wadze :-)
U nas pępuszek jeszcze nie odpadł, ale mam nadzieję, że na dniach też się go pozbędziemy 😉

Miłego dnia dziewczęta 😎

• Mamusia
Nihasa napisał(a):
Kochane moje Mateusz jest ze mną! Urodził się wczoraj o 20.55 przez cesarskie cięcie. Jest zdrowy ma 56cm i wazy 3700 🙂 Poród był okropny ratowali mnie i małego bo dostałam rzucawki i ciśnienia 220 ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło i mam wspaniałego synka 🙂

NIHASA nie dla wszystkich ten poród jest zawsze tak wspaniały jakby się chciało.ale możesz być z siebie dumna,że tyle przeszłaś,że byłaś taka dzielna.
teraz już masz swoje szczęście przy sobie.teraz już tylko będzie lepiej i każdy dzień będzie przynosił wiele radości i szczęścia 😘
niech maluszek się zdrowo chowa , niech jest grzeczniutki i słodziutki 😘

• Mamusia
nihasa wielkie uściski dla dzielnej mamy!!! gratuluję narodzin synusia no i dużo zdrówka życzę dla całej rodzinki!! Jak już będziesz miała czas i siły to z niecierpliwością czekamy na szczegóły i zdjęcia 🙂

nic tak nie cieszy i nastawia pozytywnie na przyszłość jak kolejna szczęśliwie rozpakowana mamusia 😁 uściskaj maluszka i daj mu buziaczka od cioci 😜 😉