Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hullu napisał(a):
chyba pojde niedlugo choc raz prywatnie, na stałe wizyty prywatnie mnie najzwyczajniej w świecie nie stać, niestety. 😞

A może ktoś się dołoży z rodziny do tego badania (najlepiej 3d/4d) chociaż raz? fajny prezent byś miała 🙂

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
he he. w takim razie czekamy na czkawke,kiedy mozna sie jej spodziewax? A tymczasem. ucieksmy spac z moim malym M. 🙂 Dobranoc mamusie 🙂

W II trymestrze zaczyna się pojawiać 🙂 a najbardziej jak zjesz coś słodkiego to dziecko zaczyna łapczywie połykać i od tego dostaje czkawki.

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Dziewczyny co myślicie o wyjeździe w tym stanie na taki wyjazd EXTREMALNY :]
Tzn.:
1 - mieszkać w przyczepie kempingowej w święta, ale ze swoim ukochanym sami...
2 - przez tydzień stać na mrozie od 12 do 19 i wciskać start i stop na karuzeli i obok też ukochany
no i sama nie wiem... bardzo bym chciała, ale jednak boję się o dzidziusia, tym bardziej, że ostatnio mam problemy z pęcherzem, ale podobno u ciężarnych to normalne... ;]

Magda to chyba nie będzie za dobrze dla twoich nerek i pęcherza i pewnie cały dzień na nogach bo siedzieć na zimnie jeszcze ciężej. Ja bym nie ryzykowała na twoim miejscu bo najważniejsze jest teraz zdrowie dzidzi i twoje! 🙂 Pozdrawiam

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Nie jadę do tej Belgii, święta i sylwester osobno bez ukochanego 😞
Za bardzo pragnęłam maluszka, żeby teraz tak zaryzykować... 😞

Uważam, że ta decyzja jest bardzo dobra. Jeszcze wiele świąt przed wami już w trójkę 😎

• Mamusia
Blue jesteś w 15 tyg. to troszeczkę różnicy, więc fajnie, że czujesz ruchy i nam o tym piszesz, może i my już niedługo poczujemy ;p Ja czuje częste bulgoty ;p
A dzisiaj to już w ogóle będę czuła nie wiadomo co, bo zapomniałam jedzenia do pracy :/

• Mamusia
Dowiedziałam się przed chwilą, że w Gdyni usg 3d/4d kosztuje 300zł 🙃 no bardzo tanio... co miasto to inne ceny. Chciałabym się zmieścić w maks 150zł, więc muszę dalej szukać. Mąż zrobił mi dzisiaj słodki prezent i kupił kawałek ciasta krówki 😜

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Blue jesteś w 15 tyg. to troszeczkę różnicy, więc fajnie, że czujesz ruchy i nam o tym piszesz, może i my już niedługo poczujemy ;p Ja czuje częste bulgoty ;p
A dzisiaj to już w ogóle będę czuła nie wiadomo co, bo zapomniałam jedzenia do pracy :/

Przy drugiej ciąży niby szybciej się czuje dziecko, nadzieję dała mi Titinka, że może też tak mam 🙂

• Mamusia
Blue napisał(a):
magdad86 napisał(a):

Przy drugiej ciąży niby szybciej się czuje dziecko, nadzieję dała mi Titinka, że może też tak mam 🙂

Ja tez mam taka nadzieje, ze juz niedlugo poczuje ruchy lub motylka w brzuchu , bo jak na razie to wydaje mi sie, ze to jelita robia mi psikusa 🙂

• Mamusia
Hugolinka napisał(a):
Blue napisał(a):
magdad86 napisał(a):

Ja tez mam taka nadzieje, ze juz niedlugo poczuje ruchy lub motylka w brzuchu , bo jak na razie to wydaje mi sie, ze to jelita robia mi psikusa 🙂

Ja też wielokrotnie dałam się nabrać na te kochane jelita 😉 a najlepiej się ruszają po urodzeniu dziecka, cały czas miałam omamy, że coś mnie kopie od środka 😁

• Mamusia
agapit napisał(a):
Ja mam nadzieję, że dzidzia zrobi mamusi najlepszy prezent i na gwiazdkę poczuję jej ruchy 😁 😘

OOO to ja też chce taki prezent! 🙂

Powiem Wam, że ja ostatnio często jestem nerwowa i mam doły, zwłaszcza w pracy, dlatego niedługo koniec pracy... no i doły łapię, że jestem utyta ;/ 😁 i kurtkę mam jak po młodszej siostrze 😞
A to dopiero początek tycia, nie mogę się doczekać końca zimy 😞

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
agapit napisał(a):
Ja mam nadzieję, że dzidzia zrobi mamusi najlepszy prezent i na gwiazdkę poczuję jej ruchy 😁 😘

OOO to ja też chce taki prezent! 🙂

Powiem Wam, że ja ostatnio często jestem nerwowa i mam doły, zwłaszcza w pracy, dlatego niedługo koniec pracy... no i doły łapię, że jestem utyta ;/ 😁 i kurtkę mam jak po młodszej siostrze 😞
A to dopiero początek tycia, nie mogę się doczekać końca zimy 😞

no ładnie, mi też już brzuszek się zaokrąglił a od początku przytyłam narazie 3kg. nie jest tragicznie 🙂

staram się nie obżerać i zdrowo odżywiać.
broniłam się rękami i nogami od napojów gazowanych, ale dziś tak bardzo mi sie chciało Coli, że właśnie ją chłepcę -.-

Iwonka, na razie musimy odkładać pieniądze, bo zbliża nam sie wielkimii krokami remont i wydatki na święta, być może po nowym roku zdecyduję się na to Usg.
Czy któraś mamusia jest z Łodzi?

• Mamusia
Hej ja też mam czasem fazę na parę łyków coli 🙂 Od początku przytyłam około 4 kilogramów. Trochę mi z tym źle ale widać tak ma być dzidzia rozwija się książkowo 🙂. Mąż Kocha moje krągłości - przynajmniej tak deklaruje 🙂 Mam już spodnie ciążowe bo w zwykłych nie mogę wysiedzieć - szew na brzuchu mi dokucza.
Agapit a ile przytyłaś, że taka utyta jesteś a raczej się czujesz?

• Mamusia
cimyszka napisał(a):
Hej ja też mam czasem fazę na parę łyków coli 🙂 Od początku przytyłam około 4 kilogramów. Trochę mi z tym źle ale widać tak ma być dzidzia rozwija się książkowo 🙂. Mąż Kocha moje krągłości - przynajmniej tak deklaruje 🙂 Mam już spodnie ciążowe bo w zwykłych nie mogę wysiedzieć - szew na brzuchu mi dokucza.
magda68 a ile przytyłaś, że taka utyta jesteś a raczej się czujesz?

• Mamusia
Dziewczynki kochane, liczenie sobie teraz kilogramów, kiedy Boże Narodzenie przed nami, nie ma sensu!!! I tak wszystkie utyjemy i tak ha ha ha 😁 😁 😁
A ja z Polcią porobiłam pierniczki i same je ozdabiałyśmy. Oto nasze arcydzieło:

Dobrego dnia! I wspaniałego weekendu!

• Mamusia
Armiatka prześliczne są te ciasteczka 🤪 cudo dosłownie !! Ja przytyłam na razie 1kg, bo schudłam teraz ostatnio, ale mąż powiedział, że nie widać tego i wyglądam jakbym przybrała 5kg 😠 😮 on fanem krągłości nie jest (w poprzedniej ciąży mi nic nie wypominał), ale teraz bym nie chciała znowu przytyć 20kg jak poprzednio.

• Mamusia
Ja przytyłam 1,5kg więc jak tak czytam, to chyba nie tak źle... te moje doły może z braku chłopa i z tego, że plany się porypały... ;/ Ja często piję colę :/ dobra, już przestaję, ale też często piję soczki owocowe :] Sama sobie robię w thermomixie 🙂
A co racja to racja, nie liczmy kg, bo teraz to utyjemy dopiero w święta, zawsze każdy ma więcej kg, a my przynajmniej mamy takie prawo ;p
A pierniczki przepiękne! 🙂

• Mamusia
Dzięki za pochwały. U mnie puki co waga w miejscu. Ale ja babka słusznej postury, więc powinnam dbać o jak najmniejszy przyrost wagi. Puki co udaje się.
Znajomy fotograf porobił nam dziś zdjęcia. Niesamowite. Bo Wreszcie mamy zdjęcia ja, mąż i Pola RAZEM! Czad. Zawsze albo ja robie zdjęcia Polusi z tatusiem, abo mąż robi zdjęcia mi z Polcią.
Jutro obiadek u teściów. Wszystko fajnie i mam zajęty czas co do minuty... byle by nie myśleć o USG w poniedziałek...
Ech mam stresa i tyle... 🤔