Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

My po kolejnej batalii o obiad. Oczywiscie krzyki, awantura, kara i nic nie ruszone, ani kęsa 😞 😠
Nie wiem czym to dziecko zyje.
Jeśli już zdecyduje się zjeść cokolwiek to je np. jajecznicę z 1 jajka 30 min i zje połowę... 🤢 🤨
No i bez chleba, bo nie lubi masła. A samego nie zje.

Co do ruchów to ja nigdy nie liczylam. Czuję Młodego co chwilę, Ksawka też czułam, ale nie wiem czy 10 x czy 30 czy 50 x dziennie. To liczenie jest dziwne, jakbym miala kazde machniecie nogą czy ręką liczyc to nic innego bym nie robila 😮 😁

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jagoda - zazdroszczę Ci bo ja jak widzisz strasznego stresu się najadłam . Na szczęście Pan doktor powiedział że jest w porządku .Kazał odzywac się za każdym razem , kiedy przez dłuższy czas nie czuję ruchów . Serduszko na szczęście bije , Dzidzia się rusza więc jest dobrze .!

Zapisałam się do szkoły rodzenia . Koszt -40 zł za godzinę pełną , w całym "kursie" jest 8 godzin czyli 320 zł za całość. Ma się zacząć w przyszłym tygodniu we wtorek . Pójde - myśle że dowiem się czegos przydatnego i może będe się pewniej czuła .

Ola - super, ze wszystko ok. Wiem, ze to bardzo stresujace, bo jakies 2 tyg temu przez kilka godz nie czulam ruchow i tez juz ciagnelam meza do szpitala. Raz sie tak zdarzylo na szczescie. Po obiedzie Junior zaczal fikac 🙂
W pierwszej ciazy mialam taką akcję w 36 tc i wtedy polecialam w nocy na KTG do szpitala. Zawsze dobrze miec pewnosc, ze wszystko ok 🙂
Jeszcze sie nie urodzily bąble, a juz strach o ich zdrowie przyslania wszystko 🙂 I tak juz zawsze bedzie 😉

D omnie dzonil moj tata...jutr mial z nami przewozic panele, a dziś był u lekarza i ma półpaśca 😞(( Jestem przerazona, bo widzielismy sie kilka dni temu i Ksawek zn imi byl 😞 A w 1 ciazy mialam podejrzenie polpasca i cięli mnie od razu 😞(

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
Kamien spadł mi z serca 🙂

trochę mnie ząbek boli ale to to nic - przecierpie ..
Czy ktofras z Was była w ciąży u dentysty ? Można ?

Można, jak masz dobrego dentystę to nawet ze znieczuleniem można. 🙂
jeżeli dentysta ma znieczulenie, które może kobieta w ciąży....

• Mamusia
Ola : ufff, teraz możemy być o Was spokojne 😉 co do szkoły rodzenia my jesteśmy po pierwszym tygodniu (2 spotkania) i już się przekonałam, że wiele z niej wyniosę. Ale my mamy 8 spotkań, każde po 3 h zegarowe, czyli razem 24 h przez miesiąc i płacimy 450zł, czy Ty faktycznie masz tylko 8 godzin?? za 320zl?? czy 8 spotkań kilkugodzinnych???

Jagoda: co do ruchów, ja mam podobnie, jakbym miała liczyć, to po pierwszej godzinie albo i szybciej bym skończyła, bo czuję ich duuużą ilość, co mnie oczywiście cieszy 😁

• Mamusia
Kupiliśmy wózek 😁
Jedo Fyn 4ds. Limitowana edycja kolor zielony 🙂
Chciałam Wam pokazać, ale nie ma fotek w necie.
Do tego fotelik maxi cosi. Trochę ulżyło nam, mamy coraz więcej rzeczy dla Juniora 🙂

Kerry napisał(a):
Kupiliśmy wózek 😁
Do tego fotelik maxi cosi. Trochę ulżyło nam, mamy coraz więcej rzeczy dla Juniora 🙂

a który model fotelika? bo wlasnie sie waham 🙂
Nowy? przez net? czy w sklepie?

• Mamusia
Hejka 🙂

Padam z nóg,
oj już coraz ciężej mi się poruszać - a ja tak nie lubię być ograniczona. Czuje się jak jakaś inwalidka 😞 😠 😠 😠 😠 nie lubię 😠 😠 😠
Pachwiny bolą co raz bardziej, a Młoda zaczyna już wyprawiać takie rzeczy w brzuchu, że zaczyna to już być niemiłe 🤔
Byliśmy w Realu na zakupach spożywczych i dziewczyny jest promocja Pampers PremiumCare 1 za 39 zł gdzie w Tesco na promocji były za 49
I chusteczki tez premium Care 6 paczek za 25 zł.
Także polecam jak któraś ma zamiar ich używać 🙂
( ja juz kupiłam 😜 )

Olu - dobrze, że wszystko się wyjaśniło i że z dzidzią wszystko ok.
I trzeba pamiętać, że jeżeli tylko coś nas niepokoi to od razu do szpitala, nie ma co sie zastanawiać bo przecież chodzi o życie dziecka no i nasze.

Daga - teściami się musisz po prostu nie przejmować, tacy ludzie i nic już na to nie poradzisz.
Wiem, że przykro ale lepiej sie tym nie zamartwiać.

Jagoda - cierpliwości do Ksawka !!!!!!!!!!!! Dużo, dużo bardzo dużo!!!!!!!!!!!! 😘 😘

Martyna - ciekawa ta Twoja lista, przejrzałam ją i chyba jest na niej wszystko. Ja osobiście nie używałam i nie będę używać pościeli do wózka - także może się zastanów, zwłaszcza, że będzie upał.

Justyna - super, że już macie wózek !!!!! Jak znajdziesz gdzieś jakieś zdjęcie to koniecznie wrzuć bo ciekawa jestem 🙂

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
Kerry napisał(a):
Kupiliśmy wózek 😁

Wózek i fotelik kupiliśmy w sklepie. wyszło 2100 zł.
Fotelik maxi cosi city. Jest jeszcze maxi cosi cabrio i on się różni tylko tym, że można go przymocować do bazy isofix do samochodu. My nie mamy isofixa więc wybór był prosty. Różnica w cenie między nimi to 100 zł. do maxi cosi cabrio jezeli mamy isofix to trzeba kupić bazę za ok 650 zł.

http://tinypic.com/view.php?pic=111tf09&s=5
kolor bardziej żywy, trochę blado wyszedł w słońcu. Torba też tylko do zdjęcia, nie lubię takich dodatków 🙂

• Mamusia
Kerry napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):
Kerry napisał(a):
Kupiliśmy wózek 😁

Fotelik maxi cosi city. Jest jeszcze maxi cosi cabrio i on się różni tylko tym, że można go przymocować do bazy isofix do samochodu. My nie mamy isofixa więc wybór był prosty. Różnica w cenie między nimi to 100 zł. do maxi cosi cabrio jezeli mamy isofix to trzeba kupić bazę za ok 650 zł.

http://tinypic.com/view.php?pic=111tf09&s=5
kolor bardziej żywy, trochę blado wyszedł w słońcu. Torba też tylko do zdjęcia, nie lubię takich dodatków 🙂

Śliczny 🙂
Bardzo ładny kolor.
Z tego co ja się orientuję to te dwa foteliki różnią jeszcze chyba wyniki w crash testach ale nie wiem który lepiej wypada.
A torba powiem Ci, że bardzo przydatna rzecz, bo na spacery z maluchem to się mnóstwo rzeczy zabiera 😉
I poza tym dzień dobry 🙂
Ostatni dzień urlopu męża trzeba go jakoś fajnie wykorzystać.
Chłopaki się właśnie odprowadzają do przedszkola a potem do 16 czas tylko dla nas 🙂

dzien doberek,

noo! w końcu sloneczko!
My dzisiaj jedziemy odebrac nowe dowody! 😎 😎 😎 Ksawery też będzie miał swój 🤪
Potem panele i inne duperele, mam nadzieję, że damy rade, bo dziś cały dzień z Ksawkiem (u rodziców zakaźna choroba 😞 nie ma jak zostawić synusia )

Justyna - wozisz wózek 🙂 🙃 ? Pamiętam jak my kupilismy, to jeździłam nim z taką pasją jak Ksawuś, który wpada do zabawkowego i jest jakiś wózek dla lalek 😁

Któryś z fotelików jest bardziej zabudowany, pewnie ten droższy. My chyba kupimy ten CITI kolor taki jeansowy. Na allegro widziałam po ok 390 pln. Ktoś wie, gdzie można taniej 🙂?

Dagii - ulala! 🙂 no to miłego dnia! (do rymu)

Dziewczyny, czy puchniecie? ja mam wrażenie, że moje uda wieczorami są 2 x większe. Trudno mi usiąść po turecku czy zgiąć nogi, żeby stopy posmarować :/

• Mamusia

🙂

dodam jeszcze ze cabrio jest o wiele cięższy od city z amelka miałam Cabrio 🙂 teraz mam dla samanty city 🙂 Jest lekki i dobrze obszyty wygodny 🙂 no i co najwazniejsze bezpieczny 🙂

• Mamusia
Dziewczyny niebawem zostanę ciocią 🙂 Moja bratowa ma termin porodu za niewiele ponad tydzień . Wczoraj zaczeła wymiotować , ma biegunke co może oznaczać zbliżający się poród - nie moge się doczekać ♥♥

• Mamusia
Witajcie,

Piękny dzień ! Słoneczko świeci u nas od rana. Dlatego wstaliśmy rano, zjedliśmy śniadanie i wybraliśmy się na małą wycieczkę do Konstancina na tężnie. Było cudnie. Pochodziliśmy po parku, posiedzieliśmy na ławeczce koło tężni i zjedliśmy ciastko w cukierni :-) ... Powiem Wam, że tylko z rana mam siłę i jestem aktywna i wypoczęta. Po obiedzie robię się zmęczona i muszę się zdrzemnąć. Tym bardziej jeśli jest cieplej na zewnątrz.

Czujemy się dobrze, mały urwisek dokazuje :-) jutro z samego rana jadę na badania, a we wtorek kolejna wizyta u lekarza. Jak ten czas szybko leci !

Hmmm szczerze mówiąc, to nie wiedziałam, że przed porodem są wymioty. Bo o biegunce słyszałam, że przed porodem organizm się oczyszcza. Co do wymiotów, to czytałam właśnie na internecie, że to oznaka rozwarcia. Hmmm ale ile w tym jest prawdy to nie wiem ... Czy Wy też tak miałyście ? Pytam te które mają już poród za sobą ;-)

🙂
ależ super dzień!!!

od 10:00 do teraz na nogach non stop.
Kupiliśmy już praktycznie wszystko! 🤪 dziś panele, listwy, wszystkie zlewy, umywalka, baterie, prysznic, lkibelek, lustro, wykładzine do dzieci, tapete, a nawet wymysliłam sobie taką wiszącą mgielkę w kolorze mocniejszego akcentu salonu, żeby nią oddzielić kuchnię i była idealna 😎, dokupilismy wiekszy decor do łazienki, kupilismy juz kartony do wyprowadzek i kilkanacie dostalismy tez za free od obsługi 🙂 🙃

Potem odebebralismy dowody! 🤪 🤪 nowy dowód rejestracyjny.

Potem bylismy na mieszkaniu, juz sa czesciowo polozone płytki i pomalowana czesc sciany w salonie - kolor idealny uffff 🙂
Potem bylismy na placu zabaw i w centrum handlowym zeby Ksawuś pojezdzil na bumbusiach, a przy okazji zjedlismy obiadek w restauracji. Potem male zakupy i do domu.

Uwielbiam takie dni!

A jutro formalnosci we wszystkich bankach, zusach itd. zmiana danych i zbieranie papierow do aktu notarialnego, bo dzis dzwonila babeczka, że mają juz decyzje i dostali kredyt 🙂 🙂
W pt notariusz i ustalanie zapisu umowy, a w poneidziałek FINAL! 😆 🤪 😎

Teraz relaks, calusy dla wszystkich!

ps. czekam na jakies Wasze opinie dot. puchnięcia.

• Mamusia
Hejka brzuchatki 🙂

Jak tam Wasze samopoczucie ?
U nas dzień bardzo przyjemny a popołudnie rodzinne, bo po przedszkolu na placu zabaw do wieczora.
chłopaki szaleli a ja sobie siedziałam i czytałam książkę 😉
od jutra wracam do rzeczywistości 😞

Ja przed porodem ani nie wymiotowałam ani biegunki nie miałam.
Ok. 15 zaczęłam mieć regularne co 8 min skurcze, o 17 byłam w szpitalu i były już co 4 min.
A o 24.30 urodziłam.

Jagoda super, że udało się Wam wszystko załatwić, ja to już się nie nadaję na takie chodzenie po sklepach także podziwiam.
A i ja jeszcze póki co nie puchnę.
Obrączka i zaręczynowy nadal na palcu, stopy normalne, no może trochę łydki ( bo skarpetki sie trochę odciskają )

• Mamusia
hej
Jagoda ja o puchnięciu nic nie wiem , jest mi to obce
z do mojego oczyszczania przed porodem to wymiotów nie było
ale kibel faktycznie był oblegany całą noc, ale to nie było oczyszczanie samoistne , pp prostu miałam s... ze strachu bo wiedziałam że na drugi dzień moje życie się zmieni (zaplanowana indukcja) ale właśnie dzięki temu lewatywa była zbędna

a mi wyskoczył brzuch z dnia na dzień o MATKO
już widzę te litościwe spojrzenia
i te głupie teksty "o TY W CIĄŻY JESTEŚ " bo to wszyscy niby wiedzieli ale jak dottąd nikt nie widział
zaraz jak znajdę ten wątek z brzuszkami to wstawię zdjęcie z piątku i z dziś ( oba na głodzie )

• Mamusia
dzień dobry!!!!
zaraz na zajęcia lecę, choć kręgosłup bardzo doskwiera....
Dagii, Jagoda, miło czytać o Waszych udanych zakupach i przedsięwzięciach, my też wczoraj satysfakcjonujący, choć męczący dzień. Rano daleka wycieczka i oglądanie auta (chyba kupujemy, decyzja na 95%), potem szkoła rodzenia 🙂
a propos Pauli: wczoraj położna mówiła o oczyszczaniu organizmu przed porodem - często jest biegunka, mogą być wymioty - nawet w czasie samego porodu, a jeśli kobietka się stresuje "nieprzyjemnymi skutkami ubocznymi parcia", podają lewatywę - ale w tym konkretnym szpitalu tylko za zgodą pacjentki.

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
Dziewczyny piekny dzień a mnie łapie jakaś depresja ciązowa .. Czym może być spowodowany tak duży przyrost wagi ? Ja dobijam już do 90 kg gdzie zaczynałam z wagą 60 kg ... A wcale nie jem dużo .

Ola a jak glukoza? Badasz sobie cukier? Trochę dużo jak na ten etap ciąży.
Ja mam nadal 7-8 kg na plusie, ale zaczynałam z nadwagą...