Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Olu - powodzenia !!!!!!!!!!!!!

A mi jakiś dziwny ból wszedł w plecy na wysokości odcinak piersiowego i boli jak cholera.
Do tego Kacper od 5 na nogach no ale nie ma się co dziwić jak poszedł spać o 17 😉
Na szczęście już do przedszkola poszedł i w sumie miałabym ochotę się położyć jeszcze spać ale jak leżę to plecy bolą 😞

Od dzisiaj równo 2 miesiące do terminu 🤪
Czas zabrać się za konkretne przygotowania 😉

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂
kurde duchota od rana , mała zaprowadzona do szkoły insulina wzięta z małym poślizgiem .... ale od wczoraj cukier skacze jak oszalały czy któraś potrzebuje może cukru ? 🤨 mam go w zapasie oddam darmo 😎
ale tak poważnie to kurcze mogło by go być niej bo inaczej znów mnie położą w Bydgoszczy 🤢
jakie plany na dziś macie ?
Ola to wiem - umysłowe 😉 trzymam kciuki , połamania długopisów
jak dokopie się do zdjęć to wkleję młodą komunistkę
zmykam na śniadanie , miłego dnia

• Mamusia
Hej dziewczynki 🙂
Słonecznie i duszno od rana... ma być burza.. nie mogę się doczekać 🙂
Jeny zostało mi 6 tygodni do porodu, ale mam wrażenie, że to niedługo, dlatego dzisiaj też małe pranie i pakowanie toreb do szpitala. połowy rzeczy jeszcze nie mam, ale w tym tyg, kupię 🙂

Młody sobie siedzi pośladkowo, cały czas czuje go, że się nie przekręcił, ale ma jeszcze czas 🙂

Trzymajcie się !

• Mamusia
Dagii napisał(a):
Monika - córa śliczna

A Matylda gdzie Ty znów zgubiłaś brzucha ??? 😉

no właśnie wczoraj zostawiłam w domu bo by mi przeszkadzał 😉 😜
a poważnie to nie wiem , normalnie jest malutki ale większy niż był 😉 a już pisałam że na pozowanych zdjeciach wychodzi większy bo się prostuję , pierś wypinam , a tak jak sie przygarbię w normalnej pozycji to prawie go nie widać 😉

• Mamusia
Dagii napisał(a):
No właśnie tak myślałam, że w domu zostawiłaś 😉 😉
A mi własnie przyszła paczka z tetrami i flanelami i kocykiem 😉
Chyba czas się zabrać za to wszystko 🙂

a ja mam listę a to już coś 😉
jak będę gdzieś w mieście to dokupię kilka bodziaków i coś na wyjście ( z ubrań mniej wiecej do 5 roku życia obojętnie jaka by płeć nie była nie potrzebuję nic oprócz butów)
a potem przed samym porodem moją wyprawkę do szpitala i jakieś pieluchy dla dziecka
i wsio
praniem i prasowaniem zajmę się po 10tym czerwca jak meble już będą tzn powinny być , bo równie dobrze mogą być po 10 tym lipca
ale dam radę ,

• Mamusia
Dagii napisał(a):
No dla siebie do szpitala też juz zaczynam kompletować rzeczy bo to nigdy nic nie wiadomo kiedy się zacznie 😉
Koszule już zamówione, podkłady kupione 🙂

mhm ja tam jakieś koszule mam , nic specjalnie nie kupuję
a te podkłady, podpaski, mydła, płyny sryny to za jednym wyjściem do apteki tak jak pisałam przed samym finałem żeby się o to nie potykać w domu a jak nie zdążę to P. mi kupi w aptece szpitalnej i też będzie 😉

• Mamusia
ja z wyprawki dla małego to kupiłam pościel do łóżeczka , co do pakowania mojego to w czwartek się pakuję tak na wszelki wypadek ( gdyby mnie chcieli zostawić w pt w Bydgoszczy ) a tak na rozwiązanie to jeszcze się nie pakuję ...

• Mamusia
ja mam fajne pościele po LENIE tzn ONA jeszcze w nich śpi he he
specjalnie kupowałam tylko żółte i kremowe i nawet w sumie jeśli wyblakły to nie widać 😁
no ale dokupiłabym jeszcze jedną , może jakiś fiolet tym razem albo blady niebieski
tylko musze iść do sklepu w którym robiłam wyprawkę i zobaczyć cenę bo tam pani daje mi zawsze 7% zniżki ( po znajomości) i porównać to cenę z allegro , wezmę tą która wyjdzie taniej

Hej Mamusie,

no, my po akcie notarialnym, oficjalnie nie mamy już mieszkania 🤪
Ksawuniek był mega grzeczny na odczycie, ustalaniach itd. trwało to z godzinę.
Biduś, jest taki chory, że aż mi się płakać chce jak na Niego patrzę... 😞 Po akcie pojechalismy do przychodni, żeby jednak Go ktoś zobaczył, ale w sumie mozna powiedziec ze wszystko ok, to znaczy nic nie poszlo na oskrzela, gardlo blade, dostalismy dodatkowe leki no i walka z alergia trwa.
Muszę zakupić jeszcze inhalator, tylko ze tu chyba nie ma sklepu medycznego, wiec nie wiem czy dzis sie uda.
W nocy tak go kaszlało, że nikt z nas sie nie wyspal.
Po drodze do przychodni mielismy jeszcze niemila przygode, maż podczs jazdy dostał krwotoku z nosa, nie moglismy go zatamowac 20 min, musialam dzwonic na pogotowie i jak juz zgłoszenie zostalo przyjete to na szczescie udao sie zatamowac. Pan mnie bardzo pochwali za reakcję i podjęte czynnosci a ja postanowilam, ze jak sie juz Leon urodzi to sobie w koncu zrobie kurs pierwszej pomocy.

Gizelda...ja ja bym chciala miec taki odpinany brzuch! 🤪 🙃 Tylko pozazdrościć.
Ja dzisiaj w nocy gnębiłam męża moimi nocnymi przemysleniami, bo ubzduralo mi sie ze w tym nowym mieszkaniu w 9 miesiacu to ja juz nie wejde do wanny bo nogi nie podniose a poza tym to martwie sie czy sie pode mnie nie zapadnie 😁 😜

U nas burza, ja gotuje obiad, a potem znowu tak zwane "załatwianie" 🤢

ps. wczoraj w koncu wybralismy sie na wieczorny spacer (caly dzien siedzielismy w domu ze wzgledu na alergie Ksawka i moje samopoczucie) i spotkalismy znajomych - byli z miesieczną córeczką. Ja juz nie pamietam jakie to są małe istotki!!! jeny! teraz bym takiego malucha nie wziela na rece bo bym sie bala! 😁

• Mamusia
U nas też burza i od razu lepiej sie oddycha i lepiej człowiek sie czuję.
Kolejne paczki dzisiaj mi przychodzą i się zachwycam tymi ślicznymi rzeczami 😉

Jagoda - inhalator kupisz w każdej aptece 🙂
A z wanna mam ten sam problem, znaczy się miała w pierwszej ciąży mąż mi musiał pomagać wejść 🥴
teraz póki co sobie doskonale radzę, ale w ogóle widzę, że jestem o wiele bardziej sprawna w tej ciąży 🙂

A co do rzeczy do szpitala to powoli chce już wszystko mieć, żeby potem w ogóle o tym nie myśleć, tylko zabrać torbę i jechać.
Bo ja coś się zacznie dziać to będę myślała o Kacprze czy mam go z kim zostawić i jak on się będzie czuł a nie o tym czy mam podpaski w walizce 😉

• Mamusia
Aha i teraz mi się przypomniało, że któraś pytała jak było w szpitalu w którym rodziłam z ubrankami ( przepraszam, ale nie pamiętam już kto 🤨 )
Na Kopernika w Krakowie szpital daje wszystko swoje, tylko na wyjście trzeba mieć ubranka i fotelik, a teraz na Ujastku muszę mieć wszystko swoje nawet pieluchy i chusteczki

• Mamusia
Ja dziewczyny święcie przekonana że mam dziś na godzine 9 maturkę z niemieckiego - ide do sali w której mamy pisać a tam ani żywego ducha . okazało się że to jutro 🙂 pomieszałam terminy 🙂

Ja jeśli chodzi o wyprawde to napewno musze kupić wózek ale to kupujemy 10 czerwca , no i kilka par kaftaników i bodów bo cały czas mi sie wydaje że mam tego za mało . u mnie jest gtylko dobrze że moja bratowa ma termin an za 6 dni i zanim ja urodze ich już wyrosnie z tych malutkich więc trochę od nich dostane 🙂
Alee sporo już kupiłam > podkłady i te podpaski itp już mam kupione .

Dagi mamy termin porodu na ten sam dzien ? 🙂

• Mamusia
Olu mi z usg wychodzi 20 lipca i tego się trzymam, bo z OM to mam na 14 lipca, ale nim się nie kieruję bo wiem kiedy doszło do zapłodnienia i 20 lipiec wydaję się o wiele bardziej prawdopodobny.

Usmażyłam kotlety i pot leje mi się po tyłku, masakra w taka pogodę stać w kuchni przynajmniej u mnie bo mi grzeje do słonko prosto w okno.

Chwila relaksu przy kawce i trzeba się zabierać za sprzątanie i pranie

• Mamusia
cześć dziewczyny!

u nas też leje, ale dobrze, będzie świeżo i zielono 🙂

My dziś od rana na wizycie, mieliśmy USG 4D, Lenka jest śliczna, zdrowa i według mnie oraz lekarza podobna do męża 🙂 wszystko dobrze z wodami, łożyskiem i dzidzi rozwojem, pomierzona, poobserwowana 🙂 lekarz twierdzi, że zdrowo odżywiona, waży dziś prawie 2 kg, dokładnie 1908!!! mówił, że większa niż na tym etapie, więc może teściowa i mama odpuszczą mi ciągłe pytania o jedzenie i posiłki 😉 a wasze dzidzie ile ważą/ważyły w 31 tc??
potem sprawy urzędowe związane z rejestracją auta, ale niestety nie udało się dziś, bo facet z okręgowej stacji kontroli pojazdów źle wpisał rok produkcji w dokumencie i musi dosłać poprawiony oryginał, więc jutro czatujemy na listonosza....bo za daleko, żeby specjalnie po ten papier jechać 100km

a zaraz lecę do pracy, bo zostawiłam sobie moją dodatkową pracę...

Jagoda: skoro Ty doświadczona mama ma stracha przed noszeniem noworodka, to co ja mam powiedzieć???
Dagii: fajnie się prezentujecie 🙂 co do pleców, to ja właśnie mam takie bóle, nie w odcinku lędźwiowo-krzyżowym, tylko właśnie wyżej, ale dziś lekarz mówił, że to normalne, pogłębia się lordoza; mnie dziś pomogły ćwiczenia w środku nocy: koci grzbiet i lekkie skłony do boku, po tym znowu zasnęłam, bo normalnie nie śpię od ok. 4 rano właśnie przez ból kręgosłupa, a najgorzej jak leżę, na wznak nie ma mowy, na boki też kiepsko, pomaga stanie....ale jak tu spać na stojąco??
Matylda: to jakieś czary?? był brzuszek, nie ma brzuszka!!! fajnie Was zobaczyć w komplecie no i z głową w końcu 🤪
Monika:[ córeczka super, wygląda na anioła, a Ty tak na nią narzekałaś 😜

• Mamusia
Monika czy ja dobrze widzę, córka w sukience a nie w albie? Czy to taka ładna alba? Aniołek z niej śliczniutki 🙂 Trzymam kciuki w piątek.

Jagoda nie strasz! Ja się już oswajam z myślą że trzeba będzie wziąć na ręce takie Maleństwo a ty tu że się boisz?! Ty doświadczona mama? Ejj 😞

Podeślijcie burze do mnie, plissss... Bo 28 w cieniu to porażka:-/