Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziś znów doznałam szoku JAKA JA JESTEM WIELKA JA PIKOLE 🤪 chcecie zobaczyc??

mi tez brzuszek twardnieje, w szczegolnosci pod prysznicem mowiłam lekarzowi mowi ze teraz to juz normalne

• Mamusia
gusia80 napisał(a):
kasiaw napisał(a):
Fenoterol i Aspargin

Kasia Fenoterol jest wycofany !!!!!!!! bo szkodzi ! Lekarz mi to na ostatniej wi
zycie powiedział, że mają zakaz jego stosowania i zapisywania !!! Pisałam o tym

Gusia ale to przecież byłaby gdzieś w mediach zamieszczona jakaś oficjalna informacja no i wycofaliby ten lek z aptek.

• Mamusia
kasiaw napisał(a):
gusia80 napisał(a):
kasiaw napisał(a):
Fenoterol i Aspargin

Kasia Fenoterol jest wycofany !!!!!!!! bo szkodzi ! Lekarz mi to na ostatniej wi
zycie powiedział, że mają zakaz jego stosowania i zapisywania !!! Pisałam o tym

Gusia ale to przecież byłaby gdzieś w mediach zamieszczona jakaś oficjalna informacja no i wycofaliby ten lek z aptek.

A ja czytałam, że nie niemożna go podawać przy niedoborze potasu w organiźmie, a skurcze, twardnienie brzucha przecież mogą być wywołane niedoborem magnezu i potasu. Dlatego ja dostałam Aspargin, to jest związek potasu z magnezem.

• Mamusia
Cześć brzuchatki 🙂

U nas wszystko ok póki co czuje się bardzo dobrze byle juz tak do końca zostało.
Pogoda się popsuła w nocy padało teraz pada.
Tez później jak mąż wróci z pracy to zrobię zdjęcie mojego dużego brzuszka i pokażę wam 🙂
Ja już 9kg na plusie ciekawe do ilu dojdę w efekcie końcowym.

Kami wysłałam Ci zaproszenie na fb

• Mamusia
cześć 🙂 ale wasze maleństwa już duże 🙂 ja jutro ide na USG więc w końcu zobacze małą 🙂
co do twardnienia brzucha to mi się wydaję, że ja to mam cały czas taki twardy szczególnie kiedy dzidzia mi wypycha nóżki 🙂
I u mnie pogoda się dziś zepsuła ale mam nadzieje, że na krótko 🙂
Ja płatki na mleku to prawie codziennie na śniadanie jem 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny. Ja wczoraj przysiadłam przed kompem i pokolei zaczęłam sprawdzać co, gdzie i za ile trzeba kupić dla Dzidzi i w efekcie końcowym po 6h zrobiłam duże zakupy online 🙃, kolejną listę mam przygotowaną do drogerii - z mężolem pojadę w weekend, a o fotelik do auta dziś będę walczyła na aukcji 😁
W ogóle mój mężczyzna zaproponował, żebyśmy ten weekend spędzili na zakupach dla Maleńkiej, ale tto już za ciuszkami zostanie nam pojeździć 🤪
I całą noc śniło mi się co jeszcze kupić, czego jeszcze nie mam, śniło mi się, że jestem w sklepie itp

• Mamusia
Hej dziewczyny !!\\
Widzę że ogarnia was mania kupowania. Ja mam rzeczy po córci starszej wózek też do kupienia pozostały mi tylko pieluszki tetrowe bo flanelowe już mam, a z kosmetyków to tylko Oilatum i nic więcej nie potrzebuje.
Co do wagi to jestem 8 kg do przodu :-)
Mnie łapią skurcze więc wcinam magnez z potasem. BUZKA DZIEWCZYNY

• Mamusia
Witajcie
Ja wróciłam z naładowanymi bateriami 😆 było super ale bez sióstr bym sobie za żadne skarby świata nie poradziła. Moje dziecko od 6 rano do 20 cały czas na podwórku i ciągle biegusiem. Ja się przekładałam tylko z leżaka na leżak. Cztery razy doczłapałam się pomalutku do jeziora mam ok 200m bo chciałam nogi pomoczyć i popatrzyć jak moje dziecko się pluska 😆
Dziś mam wizytę u lekarza mama nadzieję, że wszystko oki. Od poniedziałku mój mąż będzie na urlopie więc będę miała czas na zrobienie zakupów.

• Mamusia
natalijka mój wpis już masz 😁
konefka to sobie poodpoczywałaś 🙂 daj znać po wizycie, co i jak 🙂
A Moja Kornelka od trzech dni przyjęła pozycję po lewej stronie mojego brzucha. Wypieła chyba tyłek w tym miejscu bo mam większą, twardą gulę po lewej, a jak jest aktywna to kopie na tej samej wysokości tylko po prawej stronie brzucha. Tak jakby ułożyła się bokiem do patrzących na brzuch 🤪 jedyny problem taki, że mi obija żebra, ale teraz idzie jeszcze to przeżyć 🙂

hejo. co do kupowania zostało mi 7 rzeczy takze juz malutko.
co do maluszków moj tez z prawej strony faluje podejzewam ze to jego plecki i pupa. bo głowka był ostatnio na dole i chyba tak jest.
co do wozka mam po bratanicy ładniutki czerwony,
Ja mam dylemat okropny co do IMIENIA było juz ppostanowione a nowe sie urodziło. ktore ładniejsze waszym zdaniem Hubert czy Ksawery??

• Mamusia
Ja już po wizycie wszystko oki 😆 Lekarz zadowolony, że się oszczędzam i mnie pochwalił 😆 USG dopiero 30 lipca mam nadzieję, że do tego czasu synek się obróci bo na chwilę obecną czeka mnie CC a bardzo bym chciała urodzić sama.

• Mamusia
konefka ciesze sie, ze wszystko ok 🙂 Oszczedzaj sie dalej 🙂

A mnie wczoraj polamalo 😞 jak wstawalam z kocyka na plazy cos mi strzelilo w spojeniu lonowym i nie moge chodzic, do toalety ide o podparciach ledwo unoszac ciezar ciala na miednicy 😞 mam nadzieje, ze przejdzie niebawem.

• Mamusia
Karolina współczuję bólu i życzę Ci aby jak najszybciej minął.
Ja ubranka piorę w 40 stopniach tylko ustawiam program bawełna aby troszkę się to poprało a nie pół godziny. Oczywiście płukam wszystko 2 razy.
Dziś ruszamy do Olsztyna wracamy w poniedziałek 😆