Skocz do zawartości

Kwietniowe bobaski :) | Forum o ciąży

Wiola1983

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
też jakoś nie moge sie zebrać do tej wyprawki 🙂) niby wiekszosc jest juz pokupowana, dzieki temu kontrahentowi.. ale jakos nie moge sie zebrac aby to wszystko sobie w głowie jakoś poukładac... w pierwszej ciązy byłam jakoś bardziej zorganizowana 🙂 🙂
podkładów poporodowych kupiłam sobie 3 paczki... pamietam ze wtdy dosc długo ich uzywałam zanimprzeszłam na zwykłe podpaski 🙂 bo i tak długo ze mnie leciało... pamietam ze wkładek lakatacyjnych to tez u mnie dużo poszło...
partyzanka to dobrze ze są opcje twojego wyjścia ze sz[pitala.. znaczy ze jest coraz lepiej 🙂) trzymam kciuki aby szyjka sie wyyyydłluuużżżyłlaaa i malutka jeszcze spokojnie posiedziała w brzuszku.. a ciekawe skad te wymioty u Ciebie 😞
tuśkanie stresuj sie jeszcze zdązysz zrobic zakupy.. ja w tym miesiącu też planowałam wiecej ...bo chce jeszcze zakupić pościel i nowe ręczniki dla Johnasa, bo te z kapturkiem zostaną juz dla małej... no i pare pierdółek.. ale moj mąż wykańcza góre i po opłaceniu rachunków i kredytu..reszta mojej wypłaty poszła na materiały budowlane a nie na wyprawke.. tak ze ja w tej chwili na koncie mam niecałe 100 zł do nastepnej wypłaty... któa tez bede miała w okolicach 10 tego.. wiec skromniutko... .
dostałam już Pita wiec mozę na dniach wyskocze do urzedu po druki i sie rozlicze 🙂
Boszzze.. jak ja sie namęczyłam aby poobcinać paznokcie u stóp, do tego przy schylaniu tułowia w dół dostaje zgagi... nasapałam sie tak jakbym wyczyniała jakies niesamowte wyczyny treningowe... czy wy tez tak macie?? czuje sie okropne nieporęcznie... i pod tym kątem już mam dośc tej ciązy...

• Odpowiedzi 6,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tuska co prawda ja mam jeszcze troche wiecej czasu od Ciebie ale z wyprawka tez jestem na bakier i czekam na kase (tez 10 😉 ). Ach chcialabym tyle pokupowac ale niestety... ciesze sie chociaz ze farbe kupilam i barwniki zeby maly pokoj pomalowac.

summer ja juz rozliczylam pita i wyslalam wiecie przez te deklaracje online. kurcze z tego ze nam sie jeszcze nalezy ta ulga to ciesze sie jak dziecko.
co so zgagi to jeszcze nie mam. Z Olkiem fasolkiem to strasznie mnie meczyla a teraz przez ta diete zapewne jej jak na razie unikam. Jedynym i najwiekszym ciezarem dla mnie jest ucisk na krocze. Masakra jakas i jak leze to ciezko jest mi sie podniesc, jak chodze to tez jakbym tak jakis kamien miala i jak siedze to wstac mi ciezko. Paznokcie ostatnio obcinalam i chyba az tak zle nie bylo (jeszcze) 😉

dobra udalo mi ise na 13 jade na usg 🙂

• Mamusia
leniuch suuuper 🙂 🙂 poogladasz swoją kruszynke 🙂 a wiec miłego oglądania..
wiesz.. ja chyba jestem nienormalna bo lubie sobie takie szarady do rozwiązywania jak PITy 🙂 🙂wiec bede rozliczac sama na druczku hehe.. tylko moj męzulek musi odebrac z pracy swojego...
krocze też mi daje popalić... ale jakoś juz do tego sie przyzwyczaiłam... choć czasami tak pieruńsko boli ze nie moge chodzic 😞

Jakos dam rade 😉
Zawiozlam dzisiaj ten posiew,bo zadzwonilam tam,gdzie zawsze robie badania i biora to do badania. Zaplacilam 20zl i za tydzien wynik,jak wychoduja bakterie to jeszczr 13zl doplaty. I jestem z siebie dumna,bo przelamalam sie i pojechalam autem 😉 . Drugi raz jechalam tym autem i tym razem bez meza u boku :P mozecie mnie uwazac za glupia,ale ja po moic hprzejsciach naprawde mialam straszna blokade 😉 . Mam zdjecie buziaka Lili 😉 na fb dodalam,bo telefonem zrobilam zdjecie,ogolnie na fb mozecie mnie znalezc jako Asia Potempa 😉 - jak ktoras ma. Wlacze kompa to dodam wam tutaj zdjecie 😉

Leniuch fajnie,ze udalo Ci sie umowic na usg 😉
Summer ja pita rozliczalam w programie u mamy..ona rozlicza kazdemu. Moj A.stwierdzil,ze nam mama rozliczy,a my pozniej wpiszemy tam w ta edeklaracje,bo duzo szybciej kasa jest,nawet na dwa tyg.a jak dasz na druczku to czeka sie i czeka

• Mamusia
tuskazaproszenie poszło 🙂
gratuluje odwagi jazdy za kierownica 🙂 i wcale to nie jest dziwne bo po przejsciach sama wiem jak jest.. ja po wypadku długo miałam lęki.. ale musiałam wsiąsc i dojeżdzac do pracy.. no ale teraz mam większa wyobrażnię.. i do tego przeraza mnie zima na drogach.. na szczescie w tym roku nie było tak strasznie

• Mamusia
tuśka.. super focia córci 🙂 pieknie masz ujęta całą buźkę... ekstra 🙂) az żałuje ze nie robiłam w tej ciązy 3D
u nas w US nie ma duzo ludzi i jak szybko sie rozliczam to tez po około miesiącu dostaje zwrot 🙂 wiec nie az tak długo 🙂

Ja mam usg na kazdej wizycie i jak moj lekarz widzi,że ładnie by było widać buźkę na 3d to prze£ącza,żebyśmy mogli sobie zobaczyć 😉 ale zawsze nylo widac tylko ucho,kawalek noska i usteczek.

• Mamusia
u mnie też dziś wiosenniej bo nie wieje ten cholerny wiatr 🙂
tuska zaraz wysyłam zaproszenie na fb hehe
partyzantka trzymaj się i dawaj znać jak u Ciebie, Ty chyba jesteś tu najbliżej terminu 🙂 no właśnie ciekawe od czego te wymioty? 🤢

też bedę wysyłać pitola on-line bo jakiś miesiąc szybciej dostawałam niż zwykle
ja to tych podkładów to aż 4 paczki kupiłma ☺️ chyba zapomniałam ile to trwało, no ale jakieś 5 tyg u mnie. Z tym że fakt można potem podpachy zakladać a to wygodniejsze...

• Mamusia
Kamilko w avatarze to foto córci z balu?? ślicznie wyglada.. jak księzniczka 🙂 ale to pewnie wróźka bo są skrzydełka 🙂)
ale mam lenia.. jeszcze zalegam w wyrku.. hehe.. juz nie pamietam kiedy tak długo leżałam.. a mała sie wierci i mamuske kopie 🙂)
a co do FB to moje konto to A... G..l.. wiec jakby co to zapraszam koleżanki brzuszkowe 🙂)

• Mamusia
summer napisał(a):
Kamilko w avatarze to foto córci z balu?? ślicznie wyglada.. jak księzniczka 🙂 ale to pewnie wróźka bo są skrzydełka 🙂)
ale mam lenia.. jeszcze zalegam w wyrku.. hehe.. juz nie pamietam kiedy tak długo leżałam.. a mała sie wierci i mamuske kopie 🙂)
a co do FB to moje konto to Ania Góral.. wiec jakby co to zapraszam koleżanki brzuszkowe 🙂)

hehe no założyłyśmy wszystko co było w domu 😉 więc wyszła taka księżniczko-wróżka 😜
bo miałam jej zrobić taką szpiczastą czapkę w gwiazdki, ale stwierdziłam że to będzie mało wygodne:P
a muszę znów dziś lecieć do fotografa bo mi nagrał zdj grupowe jakiś innych dzieci 🤢
summer to wysyłam zaproszenie na fb

• Mamusia
Hej 🙂

summer, tuska, Kamila, Kingasz, Marta14 wysłałam Wam zaproszenia na fb 🙂

prawda z tym słońcem pięknym, my już po spacerze, niedługo chyba zacznę lżejsze kurtki nosić bo dziś aż sie zgrzałam :P

Kamila cudna Twoja Maja w awatarze 🙂 ahhh coraz bardziej się cieszę, że też będę miała córeczkę a taka byłam zafixowana na chłopaka drugiego 🙂

• Mamusia
a ja już ogarnełam chatke 🙂 jakoś zrobiłam sie na ludzi i mykam do tesciowej po mojego łobuza.. ale przejde sie własnie spacerkiem bo az żal byłoby nie skorzystac z tego słońca 🙂 mykam pozniej na kawusie do znajomej która lada moment ma rozwiązanie 🙂)