Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
cobi (Ola), ciąża 1, dokładny termin będę znać za dwa dni 🙂

Witajcie w weekend
renata musisz być silna dla swojego maluszka. Pamiętaj że emocje matki to emocje dziecka, wiem że łatwo jest powiedzieć, nigdy nie miałam depresji więc nie mogę się wczuć w Twoją sytuację... ale trzymam kciuki, mam nadzieję że psycholog chociaż trochę pomoże Ci poradzić sobie z problemami. Wierzę w Ciebie 😘

katia mam to samo, najgorzej jest w pracy, jedna przerwa 15 min a ja najchętniej zjadłabym coś min. co dwie godziny. Byle do lutego 🙂

• Mamusia
Cześc wszystkim,dzięki za te wszystkie słowa wsparcia z waszej strony,od wczoraj jak sie tu zapisałam to czuje że ktoś jest komu mogę sie wygadac i ten ktos nie powie ze mowie bzdury i nie chce tego słuchac,
Dzis sie troche lepiej czuje,miałam cały dzien gościa- mojego męża synek 7 lat,mialam cay czas zajęcie z nim bo cały czas gada,wiec troche mnie było czarnych myśli,dopiero bratowa go zabrała.jutro też ma przyjechac,przynajmniej przy nim inaczej myslę,Nawet dziś ugotowałam barszcz z kapusty,który chodził za mną od paru dni,jadłabym tylko ogórki i kapustę kiszoną,umyłam gary wychodzące już ze zlewu i troche poprasowałam pranie walące się od tygodnia,bratowa stwierdziła że lepiej wyglądam niż wczoraj

• Mamusia
nie wiem co rozumiesz przez stwierdzenie \"pewnie sobie pomyślałyście o mnie\"? i takie rzeczy się zdarzają 😉 ja jestem tego chyba najlepszym przykładem Wojtek ma prawie 5 letnią córe ja 4 letnią 😜 a teraz będziemy mieli wspólne dziecko... 😎

• Mamusia
Spoko spoko :* nie urazilas napewno 😎 to jest dla mnie nawet zabawne bo nigdy nie pomyślałabym że tak będzie wygladac moje życie... :P

Ja spanie mam na zawołanie tak jak jedzenie 🤔 to jest jakaś masakra kupiłam dwie paczki frytek zjedlismy 1,5 paczki 🤪 😮 poszliśmy dziś na obiad zanim doszlam do auta bylam już głodna...

• Mamusia
Dobry wieczór Mamusie 😆 weekendu koniec i jutro do pracy 🤢 Miło spędziłam ten weekend, mogę śmiało powiedzieć, że odżyłam 😆 Już patrzę co tam pisałyście podczas mojej nieobecności 😎

ja też mam kilka kilo na plusie i nic na to nie poradzę 🤢
Renata mnie również zaczęły się bezsenne noce. Nie jest tak jednak co noc tylko raz na jakiś czas. W pierwszej ciąży tak od połowy do końca bardzo mi to doskwierało i mało tego, że nie spałam po nocach to jeszcze w dzień nie umiałam oka zmrużyć 🙃 Renata z tego co piszesz wnioskuję, że Twojemu mężowi wcale też nie jest łatwo i krzyczy bo mu nerwy puszczają, z bezsilności. Musisz się choć trochę wziąć w garść i wiesz pozytywniej patrzeć na świat. Na pewno jest coś co Cię cieszy.
Katia i co z tabelką? Ja chyba jeszcze danych Ci nie podałam ☺️ Kasia, ciążą 2, termin 2.08.2014
Danusia jak 4 kilo córka miała to rodziłaś sn? Moja córka miała 2950, ciekawe jak będzie teraz. Ponoć drugie dziecko większe - tak się mówi. Ciekawe...

• Mamusia
Kacha_84 napisał(a):
Dobry wieczór Mamusie 😆 weekendu koniec i jutro do pracy 🤢 Miło spędziłam ten weekend, mogę śmiało powiedzieć, że odżyłam 😆 Już patrzę co tam pisałyście podczas mojej nieobecności 😎

ja też mam kilka kilo na plusie i nic na to nie poradzę 🤢
Renata mnie również zaczęły się bezsenne noce. Nie jest tak jednak co noc tylko raz na jakiś czas. W pierwszej ciąży tak od połowy do końca bardzo mi to doskwierało i mało tego, że nie spałam po nocach to jeszcze w dzień nie umiałam oka zmrużyć 🙃 Renata z tego co piszesz wnioskuję, że Twojemu mężowi wcale też nie jest łatwo i krzyczy bo mu nerwy puszczają, z bezsilności. Musisz się choć trochę wziąć w garść i wiesz pozytywniej patrzeć na świat. Na pewno jest coś co Cię cieszy.
Katia i co z tabelką? Ja chyba jeszcze danych Ci nie podałam ☺️ Kasia, ciążą 2, termin 2.08.2014
Danusia jak 4 kilo córka miała to rodziłaś sn? Moja córka miała 2950, ciekawe jak będzie teraz. Ponoć drugie dziecko większe - tak się mówi. Ciekawe...

co do tabelki to najpierw niech kazda da dane i ja uzupelnie i potem wstawie ok?

• Mamusia
danusia1985 napisał(a):
Kacha- tak rodzilam sn, bo z usg wychodzilo 3300, a z pomiarow poloznej 3100, ale spokojnie dalam rade tylko bez naciecia sie nie obeszlo 😞
Dziewczyny, zazdroszcze kg na minusie 😁 ja dzis wieczorem mialam juz 4+ 😮

i jak tu wierzyć w usg? 😮 🤢 spora pomyłka 🙃 wierzę, że dałaś radę. Jak jak rodziłam to w tym samym dniu dziewczyna urodziła 4 kilowego chłopca - uwaga - bez nacięcia i nawet nie pękła. Wyszła z porodu nietknięta, tak jak ja. 🤪

Hej.ja jeszcze nie podalam danych.
Moja 2 ciąża, rodziłam silami natury. termin 12.08 🙂
Wiecie ja od rana siedze i oglądam wózki. Durna sprzedałam dobry wózek po Alku i teraz dupa,nie mam nic :/

• Mamusia
Hej,

Ja juz w pracy. Wlasnie nadrobilam co sie dzialo u Was podczas weekendu 🙂
Ja sobie w weekend tez wypoczelam... Dzis do rodzicow ide wieczorem na zrywanie tapet 🙂

Danusia 4 kilo SN szacun. Moj Floro wazym 3340 i mialam cesarke. W sumie to Cesarka byla bo nie mialam zadnych skurczy. Na oksytocynie bylam dwa razy raz na 5 a raz na 10 i ani jednego skurczu. Powiedzieli ze wiecej dac nie moga wiec bedzie cesarka. No i tak sie skonczylo.

Co do kilogramow to na szczescie mi sie waga w domu zepsula wiec nie wiem czy na + czy na - 🤪

• Mamusia
Ja też w pracy siedzę 😎
Poród też dla mnie był ok. Wymęczyli mnie przed 😜 ale sam poród spoko.
To co dziewczynki, umawiamy się na wieczór na ploty? 🤪 😁

Mam wyniki badań z krwi i wszystko ok oprócz sodu, zaniżony świadczyć może o odwodnieniu 🤢 ale jak poczytałam przyczyny, a wśród nich wymioty, to wszystko stało się jasne 😜