Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2014 | Forum dla mam

Donna30

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny- jesli w moczu sa szczawiany wapnia albo fosforany to znaczy ze gromadza sie zlogi, ja tez mialam taki problem w pierwszej ciazy, da sie go szybko i latwo zwalczyc- jak tylko takie cos pojawi sie w moczu trzeba pic przez tydzien dwa wode jan wg instrukcji na butelce i po klopocie 🙂
pomozcie ☺️ jak znalezc przedmioty uzytkownika na allegro? chodzi mi o uzytkownika o nazwie r_p77, to hurtownia z bielska- bialej.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Essence kupiłaś już tą sukienkę na obronę? ciekawa jestem jak wygląda na żywo, też szukam czegoś podobnego
Co do zatrucia ciążowego to u Ciebie naprawdę dobrze się skończyło, szwagierka omal nie straciła dziecka. Mała była chrzczona od razu po porodzie, kazali jej się pożegnać i zabrali do specjalistycznej kliniki. Na szczęście skończyło się dobrze, ale po tym co przeszła na drugie dziecko się nie zdecydowała.

Ja będę robić kolejne badanie moczu za tydzień i mam nadzieję, że tym razem nie będzie już żadnych bakterii...

• Mamusia
Dominika- z tego co kojarze to jak te ciala ketonowe sa obecne w moczu to oznacza, że organizm zużywa tłuszcz do produkcji energii, zamiast wykorzystywać do tego glukozę. Przyczyną jest niedobór insuliny potrzebnej do procesu przemiany glukozy w energię. Podwyższony poziom cial ktonowych wystepuje się u osób cierpiących na cukrzycę typu 1.Moze zalezy jak duzo tych cial ketonowych w moczu bo Monika miala trzy plusy, ale dopytaj dla pewnosci na wizycie co to znaczy bo ekspertem nie jestem, ja zawsze mialam ze nieobecne -teraz i w pierwszej ciazy tez.
Jestem przeszczesliwa ze maz nie musial dzis isc do pracy na nadgodziny i ze moglismy razem pojechac do znajomych, niestety jutro idzie do pracy 😠

Ola sukienki nie kupowałam, bardzo podobną właściwie o takim samym fasonie pożyczyła mi sąsiadka 🙂 O ile się zmieszczę w nią za 2 miesiące to pójdę na obronę w niej,
U mnie db się skończyło,ale mogło być nieciekawie.

• Mamusia
Oj dziewczyny współczuję wam złych wyników. Ja w pierwszej ciąży miałam różne akcje więc doskonale rozumiem wasz stres. Jeszcze tylko chwila męki i będziemy trzymać nasze fasolki na rękach.

Wygonilam męża z łóżka by zrobił francuskie tosty bo taaaką mam ochotę 🤪 !!! Wybieramy się dziś do teściów na grilla a potem mamy imprezę z moim bratem i jego ekipą. Ja oczywiście grzeczna będę.
Wczoraj tak się narobiłam w domu że pół nocy nie spałam tak mnie wszystko bolało, najbardziej nogi, zawiasy 🙃 i plecy 🤢

• Mamusia
Danusia teraz doczytałam - żeby znaleźć użytkownika na all w wyszukiwarce u góry strony wpisujesz jego nazwę, po prawej masz "wszystkie działy", zmieniasz na "użytkownicy" (chyba przedostatnia pozycja) i gotowe 🙂

• Mamusia
Ale tu cisza, wszystkie na majówkę pojechałyście? 🙂
Jakbyście szukały na allegro niedrogich sprzedawców polecam "rodzyneczki" - do koleżanki właśnie dotarło zamówienie, wszystko dobrej jakości i przede wszystkim tanio. Ja pewnie też u nich zamówię ale w czerwcu po przeprowadzce.

• Mamusia
Dzien doberek

cisza tu ze hoho. Moj wczoraj skrecil juz komode co kupilismy na rzeczy dziewczynek i zawiesil mi polke bym miala na rozne leki czy kremy corki a by na komodzie nie lezaly. Teraz kusi mnie by wyprac rzeczy niemowlece i poukladac w komodzie ale wstrzymam sie do konca maja narazie komoda bedzie pusta.

Wczoraj taki dzien nie do zycia byl ze i mala w brzuchu spokojna a dzis nie zapowiada sie lepiej ale po obiedzie na kawe jedziemy do tesciow a wy jakie plany na dzis?

• Mamusia
Hej Brzuszki 🙂 pomóżcie. Kicham, smarkam, umieram. Nie wiem co można a czego nie. Apap poszedł w ruch ale on mi nie odetka nosa a ja już nie mam czym oddychać i się uduszę 😜 ale majówka jasna cholera 😠 męki 😠

Zuziek mogę się tylko domyślać, zakazany owoc najlepiej smakuje 🥴 staraj się o tym nie myśleć 😘

Katia
ja u teściów ale nic fajnego bo nie dość, że chora jestem i zamulam to jeszcze pogoda nie nastraja pozytywnie 🤢 zimno, deszczowo, paskudnie. Chcę dziś wracać do domu. Zawsze to najlepiej zdychać we własnym łóżku!

Cobi a te rodzyneczki to ciuszki sprzedają czy coś jeszcze? Tak sobie myślałam czego potrzebuję dla dzieciątka to bodziaczki z krótkim rękawkiem. A więcej to raczej dla siebie jakieś koszule do szpitala, tanie takie co by nie bylo szkoda wywalić.

• Mamusia
aaa chwale się kupiliśmy wózek za UWAGA 160zł :P hehe jest ok o taki :P https://www.google.pl/search?q=baby+design+atlantic&client=firefox-a&hs=i80&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=lzZlU8mkPMjYOsfngJAJ&ved=0CAgQ_AUoAQ#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zUwyEYY7Eq9qyM%253A%3Bk5FNC5ee9ty-2M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.happymum.pl%252Fforum%252Fzdj%252Fatalntic03999.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.happymum.pl%252Fforum%252Fpok_wpis.php%253Fid_dzial%253D1%2526id_tem%253D2773%2526str_nr%253D130%3B464%3B464

• Mamusia
dzień dobry 😉 w słoneczny dzień (a miało być brzydko) od razu humor lepszy 😉

a dziś jedziemy zawieść L4 bo całkiem o nim zapomniałam :/ i pewnie pochodzimy po CH może coś kupimy ciekawego 😉
moja Zuzia wczoraj padła w aucie jak wracaliśmy z tym wózkiem a dzisiaj wstała 5:51 masakra ubrana w ubranie i gotowa zacząć dzień 😉

• Mamusia
a mam pytanko szukam w necie torby do wózka bo w zestawie nie było proszę o rady :P ta mi się podoba bo jest duża i jednolita ale nie ma po bokach kieszeni np. na butelke http://allegro.pl/polska-torba-torby-do-wszystkich-wozkow-wys-24h-i4184327990.html ta mi się podoba bo jest tańsza i ma kieszenie ale kolory takie se i wydaje się mała i materiał do zdarcia jakiś taki... :P http://allegro.pl/torba-do-wozka-nowa-rozne-kolory-i4171276214.html