Skocz do zawartości

Lipiec 2010 | Forum dla mam

kkkkoralik_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justi Lusiu obiecany przepis dla was 😉 😜
Skladniki:
* 0,5 kg mąki pszennej
* 1 kostka margaryny
* 4 dkg drozdzy
* 1 lyzka cukru
* 3/4 szkl podgrzanego mleka
* 1 zoltko
* 1 cale jajko
* marmolada lub powidla
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszac i zostawic do wyrosniecia.
Ciasto po wyrośnięciu wyrobic i wlozyc do lodowki na kilka minut.
Kulke ciasta podzielic na 4 czesci.Z jednej kulki wychodzi 8 rogalikow 🙂

A ja siedze sama moj M.poszedl do kolegi ktorego nie cierpie pijaka wstretnego i pewnie przyj nagrzany dobrze ze spotykaja sie raz na roski rok.
Wpadne jak malego poloze spac,bo narazie jeszcze buszuje ale po 20 mysle ze padnie 🙂

Justi zapomnialam wczesniej napisac ze Wojtus slicznosci i nie dziwie sie ze go myle z dziewczynka bo ma taka urode i jeszcze te wloski,a skora to zdjeta z ciebie taki podobny 🙂 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczyny.
Wczoraj o północy jak się dowiedziałam o nowych faktach w sprawie małej Madzi to normalnie aż niedobrze mi się zrobiło. Spać nie mogłam...
Justi też uważam,że ojciec kręci i ta historia, że pomagał jej znieść wózek itd...dziwne i strasznie smutne. Jeśli to prawda to tą matkę zniszczą w więzieniu.

Jeśli chodzi o umiejętności to rzeczywiście 18-to miesięczne dziecko mówiące pełnymi zdaniami to raczej fenomen. Hania mówi pełnymi zdaniami ale w języku generalnie tylko sobie znanym 😉
Co do komend to mała wszystko rozumie i wykonuje np. idź wytrzyj rączki do łazienki, weź tatusia za rączkę i pójdziecie się kąpać, pokaż tatusiowi jaki piękny obrazek narysowałaś; no i najbardziej ulubione: idź zobacz jak pięknie wyglądasz 🤪

Justi-Wojtuś jest cudny, no i szkoda,że tak rzadko Jego zdjęcia pokazujesz 🤔

• Mamusie
Dzieki Ircia za przepis - teraz na pewno go nie przepisze, bo mi Franek nie pozwoli 🙂
Niedawno go ostrzyglam, mam teraz jezyka w domu 😜 Troche plakal,ale nie wyrywal sie, wiec w spokoju moglam go ostrztyc, na 6mm 🙂

Zaraz ide do kuchni i chyba placuszki z jablkami zrobie 🙂

Amelia - dobre to, idz zobacz jak pieknie wygladasz 😁 😁

• Mamusie
Kurcze kobiety ale zimno u nas juz ponad -20 i grzejemy non stop w domyu ponad 60 na piecu a nie czuc tego brrr...ja chce wiosne 😘 😜
Maly wlasnie usnol musze go zaraz przenies z naszego lozka do jego lozka..
A co do sprawy Madzi to mam takie samo zdanie jak Amelia cos kreci ten tatus,zreszta cala rodzina jakas podejrzana....Mam nadzieje tylko ze gdzies to malenstwo zyje 😞

• Mamusie
amelia dobre z tym idz zobacz jak pieknie wygladasz:p ha ha ha sie usmialam 😁 Moja ogolnie tez rozumie ale ze sluchaniem juz gorzej... Biegnie jak wolam ja jesc, zeby sie kapac, jak mowie ze ma usiąść i np zamknac drzwi, no i kloci sie ale wlasnie w swoim jezyku 😉

• Mamusie
No tez sie ciesze ze maly juz spi mial ostatnio taki okres ze fiksowal ze spaniem i szedl spac o 22 ale dlatego ze pozniej wstawal kolo 9 i pozniej mial popoludniowa drzemke,ale teraz juz wrocilismy do starego rytmu wstajemy po 7 idzie spac po 11 wstaje kolo 1.30 i pozniej zasypia po 20 🙂
Lusiu a co za placuszki robilas???

• Mamusie
Irciu - a zwykłe z ciasta nalesnikowego, do tego starłam obrane jabłka na tarce, ale na talarki, dodałam do ciasta i heja na patelnię 🙂 Uwielbiam je.
Dałam młodemu parówkę, to nie je jej, tylko ciumka w buzi i wałkuje po meblach 😁 A teraz położył na talerzyku i chodzi po mieszkaniu 🙂

W sprawie tej Madzi przeczytałam właśnie, że ta dziewczyna powiedziała mężowi, żeby poszli do kina na horror, żeby się odstresować. Pojebuska z niej jak nie wiem 😠

• Mamusie
Wracając do sprawy Madzi to ja naprawdę wierzyłam,że porwali to dziecko (podejrzewałam,że wywieźli za granicę do nielegalnej adopcji) i jak oglądałam ostatnio Uwagę jak rodzice i dziadkowie apelowali o oddanie to popłakałam się jak bóbr...teraz myślę,że jednak mała nie żyje 🤨.... 🤨

A jeśli chodzi o podziwianie własnej osoby przez Hanię to mała zawsze jak zakłada jakieś nowe ubranko albo ulubioną sukienkę to idzie podziwiać się w lusterku 😆Najpierw spogląda z pewną dozą nieśmiałości by po chwili szaleć z zachwytu 🤪
Przed wyjściem do żłobka też zawsze jej mówię by poszła się pokazać tacie jak pięknie wygląda to leci budzi go i nieśmiało się prezentuje 🙂 Chyba próżne dziecko mi wyrośnie! 🤪

• Mamusie
Cześć dziewczyny 😉
Kinga generalnie tzw. "komendy" też wykonuje odkłada zabawki na swoje miejsca, prania też nie odpuszcza i jak tylko łazienka otwarta wszystko wyjmuje z kosza ja segreguje a ona dalej do bębna i gada to taty to mamy , niunia ( czyli jej tak się nazywa), jak mówię Kinga się kąpiemy już szykuje swoje zabawki rybki kremy itp. naczynia też odkłada na miejsce z powrotem, czy jak idziemy jeść idzie już do szuflady wyciąga śliniaka próbuje założy i wspina się na swoje krzesło z żegnaniem też nie ma u niej problemu to swojej papa i cześć , podanie ręki (do widzenia i dzień dobry tylko kiwając) czy to w domu czy w sklepie ☺️ obecne.
Co do mowy to zdania są co najwyżej tego typu: miau bee niunio kuku ( już miała małe starce któregoś dnia z kotkiem) , halo koka bum niunia ( halo ciocia przyjedz niuni), mama siec am (mam siedź jedz), mama lala sii/fee, albo dziś przy stole jak wszyscy jedliśmy razem: mama tam am tata tu am i niunia am. Uwielbia jak wszyscy jemy razem a jak ktoś się wymiguje wyjść wcześniej to od razu mówi typ: tata siec am ( z bulwersowana), mama dzi (drzwi) ninunio tam. A jak rysuje to na pytanie co narysowała odpowiada : żół (żółw) to jej najlepszy bohater z puzzli.
Co do Madzi też wstrząsnęła mną ta historia w sumie do końca jeszcze tak naprawdę nie znana 😞

• Mamusie
Już wywiesiłam 🙂

Amelia - ja też wierzyłam, że to porwanie, i że raczej nie uda się małej odzyskać, a tu proszę...taki zwrot. Jesli to prawda, co ona zrobiła, to nie wierzę do końca, że to wypadek 😞

Co do Hani, to różnie można to nazwać - próżne, albo pewne siebie 😉 🙂

• Mamusie
Dziewczyny, ale te wasze dzieciaczki dużo mówią...Franek to łązi po mieszkaniu i gada "babababauuuuu", czasami "mama" w pomieszaniu z "amam". Jak mówię powiedz mama, to on mówi "ma", jak mówię powiedz baba, to on mówi "ba", a jak mówię powiedz tata, to nie mówi nic 😁

• Mamusie
No to Kinga pięknie już zdania układa!
Moja jest bardziej prosta... 😉jak ktoś się miga (głównie synek) od jedzenia to z oburzeniem krzyczy: "jeść"!
No i zapomniałam napisać,że mała uwielbia buty 😮Już chciałaby mieć ich wielką kolekcję!W sklepie z butami normalnie wpada w szał z radości 🤪
A jeśli chodzi o żegnanie kogoś to też zawsze leci by dać rękę i powiedzieć "cześć"- strasznie nas to bawi, no i po to by podać buty 😮 Jak mąż ubiera się do pracy to małą leci by podać mu buty krzycząc "buu", no a potem krzyczy "papka" co oznacza "czapka". Hania wie,że jest zimno i trzeba się ciepło ubierać 😉

• Mamusie
dziekuje za komplementy w imieniu Wojtusia ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ 😘 😘 😘 😘

ehhh niestety chcialam wierzyc, ze Madzia zyje wierzylam do konca 😞 niestety 😞
[*]

Wojtus wlasnie zasnol 13:40 u niani poodbno spi ok 10 eh u nas za cholere niechce w weekend spac juz go polozylam do wozka dalam butle z herbatka i zasnol 🥴
kiedy moje dziecko bedzie sie kladlo do lozeczka i od tak zasypialo ?? chyba sie nie doczekam zawsze zasypia z butla w buzi,albo zaraz po wypiciu 🥴 🥴 🥴 🥴 podobno jak ja w jego wieku .... ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

Amelko
heheh nieskromnie powiem,ze Wojtus rowniez zawsze idzie do przedpokoju mamy tam szafe z duzym lustrem jak go ubiore i mowie idz zobacz jak ladnie wygldasz heheheh a on patrzy na siebie kiwa glowa o w jedna to w druga strona niby zawstydzony, a pozniej sie caluje heheh tzn lustro 😁 😁 😁 usmieje sie przy tym co niemiara,ale przynajmniej mam sekunde by cos zrobic przed wyjsciem z domu ☺️ ☺️
jesli chodzi o buty no to prawdziwa dama ci rosnie 😉 oj bedzie mamie podkradala buty 🙂

Ewa jestemw szoku ile Kinia mowi 🙂 super zdolna dziewczynka
chyba tylko jeszcze Emi sporo mowi
ale podobno dziewczynka latwiej to idzie chodz wiadomo reguly nie ma 😉

u nas wciaz jest na tapecie :
Tata, tata , tata ( ulubione slowa hehehe i nazywany jest tak zarowno moj m. jak i Ja ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
na slowa mama wciaz sie nie doczekalam 🤨 🤨 🤨 🤨 🤨
Babcia, Dziadzia mowi bardzo wyraznie 🙂
choć, tam wcisaz pokazujac palcem gdzie chce isc
no i slynne piciuuuuuuuuuuuuuu czy (tzn. trzy miarki mleka 😜 )

uciekam rozwiazywac Pita poki maly spi 😜