Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Joanna1984 napisał(a):
Edziu Blanka ważyła tydzien temu dokladnie 6700kg i 65,5 cm. Teraz byl inny lekarz i wazona byla po badaniu a nie jak zawsze przed, wiec nie mam opinii :/ ale czytalam ze to w normie.
Piotruś na pewno zacznie przybierac! a ile zjada mleczka i posiłkólw w ciagu doby??

widzisz Blanusia urodziła troszkę później niż Piotruś a mimo to waży więcej a on to jeszcze chłopiec więc chyba powinien być troszkę większy, no nic będziemy go karmić jak najczęściej i zobaczymy w sierpniu bo wtedy mamy kolejne szczepienie.
Wiesz co nie liczyłam ale jutro postaram się policzyć ile przez cały dzień zjada.

• Mamusie
no ja skrecilam - zlecialam ze schodow...tak niefortunnie bo mialam malego a wiadomo ze chronilam jego a nie siebie...wiec jemu nic sie nei stalo - nawet sie nie drasnal a ja mam skrecona kostke. Lekarz w szpistalu nie zalozyl mi szyny bo powiedzial ze z maluszkiem i noga w gipsie to mi ciezko bedzie

• Mamusie
My obserwujemy forum, przed chwila byla butla a teraz gotujemy obiad hehe 🙂

Edziu, u mnie Borysek na ost szczepieniu wazyl 7800, ale to bylo ponad 2 tyg temu... Moze poprostu Piotrus jest drobnym dzieckiem i tyle. Ja i mąż do drobnych ludzi nie nalezymy to i Borys jest spory ;-) jeśli waga na siatce centylowej jest w normie to wszystko jest okej 🙂 warzywka, obiadki, owoce, kaszka i nabierze wagi. Ja juz borysa nie dam rady zniesc w nosidelku;p
Swoja droga, super fotka, moj unosi tylko dupke na kolanach, a na raczkach nie umie sie jeszcze podeprzec 🙂

Monic, szybkiego powrotu do zdrowia zyczymy:-) dobrze, ze wszystko skonczyloi sie tylko skreceniem i ze Filipkowi nic sie nie stalo..

• Mamusie
Tak jest Monic, szybko wracaj do pełni formy i niech Ci odszkodowanie wypłacą (niestety nie wiem czy się należy, ale niech wypłacą 😎 ).

Monic pisałaś, że brokuł "się bałaś". Mi też wydawało się że to warzywo z tej samej bajki co i kalafior czyli wzdymacz, ale wszędzie polecają dla maluszków, nawet jako jedno z pierwszych warzyw więc widocznie brokuły są bezpieczne.

• Mamusie
Brawa dla Piotrusia, jest coraz bliżej raczkowania 😁
Moja Ulka jak zwykle jakaś motorycznie zapóźniona względem Waszych maluszków, ale taka jej uroda. I na nią przyjdzie pora 🙂 A waży (dane świeże bo z wczoraj) 6270 przy "wzroście" 64cm. Jest na 25 centylu, czyli z tych szczuplejszych, ale pani doktor nic nie mówiła w tej sprawie, tylko zapytała czy apatyt ma, a tego Uli nie brakuje 😆

• Mamusie
Edzia ładna fotka! A Piotruś urodził sie przed terminem, bo nie pamiętam? Na pewno zacznie rosnąć szybko i dogoni a nawet przegoni rówieśników! I napisz jak obliczysz ile zjada.

Monic dobrze, że Filipek cały! A Ty wracaj szynko do zdrowia kochana! Ja zawsze sie boję jak idę z Blanką po schodach, bo ja to ciamajda jestem. Jak byłam dzieckiem to miałam każdą kończynę w gipsie i 2 razy byłam zszywana, raz poparzona wrzątkiem, także muszę uważać!

Monic z tego co wiem, to lepiej nie kupuj Palette, a najlepsze to wiadomo, ze z tych droższych, np, Loreal! Ale welli też sa w porządku. Ja jak farbowałam, to kupowałam wellaton i byłam zadowolona! Teraz nie farbuję bo wracam do swojego koloru, żeby mieć spokój i ładniejsze włosy, bo są bardzo zniszczone, rozdwojone i zaczęły mi sie przetłuszczać szybko :/ A jaki kolor chcesz zrobić? 🙂

• Mamusie
Hmm, z farb to oby nie z Joanny, bo mocno niszczy włosy, i oby nie Garniera bo bardzo szybko sie wypłukuje. No i Palette tez nie polecam. Ostatnio reklamują te w piance farby, moze te są okej?? Napewło łatwiejsze w użyciu w domu ;-)

Wiecie co, albo mi sie wydaje, albo mam zwidy ale zauważyłam u Borysa takie delikatne kreseczki na dziąsełkach. Chyba będą ząbki :-D Ale z drugiej strony pod palcem nic nie wyczuwam... wiec moze mi sie wydaje;p

• Mamusie
Wiem, że Wy już wszystkie doświadczone w karmieniu różnymi rzeczami, więc pytam Was jak zacząć podawać gluten? W czym dawać? Kaszki - jakie? Bo niedługo mamy zacząć go wprowadzać a nie wiem zbytnio jak. Kolejną wizytę u lekarki mam dopiero jak mały będzie miał 6 miesięcy, więc nie mam jak spytać.