Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
zuzka napisał(a):
Asiula napisał(a):
zuzka napisał(a):
dziewczyny właśnie oglądam jedym okiem program o pasożytniczym bliźniaku 😲 😮coś strasznego i obrzydliwego 🤔

??? 😮 ???

kiedys A mi o tym opowiadal,bo lubi ogladac rozne dziwne programy,a teraz widzialam sama,chodzi o to ze jest ciąża bliźniacza i po jakimś czasie okazuje się że jeden płód wchłonoł tego drugiego i jest już sam ,ale jak się rodzi dziecko to zazwyczaj ma coś w sobie z tego co wchłonoł takiego pasozyta(z tad nazwa) akurat widziałam przypadek jak chłopczyk owi 6 letniemu z brzucha "wychodziły"tyłek i nogi ,tak wiesz jakby ktoos przykleił komuś do brzucha inne nogi wefekcie miał 4 nogi,ojciec tego chłopca po sprzeciwach rodziny zgodził sie na badania i na usg okazało sie ze w środku ,polączeni są wspólną wątrobą i czymś jescze|(nie pamietam) zrobiono operację i usunieto te konczyny,chłopczyk był szczesliwy bo zyskał akceptację innych dzieci a wczesniej był przez nie odrzucany,swoja droga ciekawe dlaczego takie przypadki dzieja sie zazwyczaj w Indiach?

WOW, czyli wychodzi na to, że ten poszkodowany (bo wchłonięty przez silniejszego) staje się tym złym... Ciekawe dlaczego aż 6 lat kazali swojemu dziecku żyć z czterema nogami... 😞 Może w ich kulturze taka wyjątkowość to jakaś oznaka bóstwa, czy czegoś takiego?... W Indiach chyba nadal obowiązuje pewna kastowość i ożenek w obrębie niewielkiego grona i stąd może jakieś genetyczne przeboje...

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Julik współczuję tego niejedzenia Julki 😞 Obyś szybko znalazła rozwiązanie i Jula wcinała to co jej proponujesz 😘 Ula w sumie też kilka ostatnich dni słabiej je, a do tego marudzi, ale u niej to zęby, walczy z trójkami cały czas, do tego nowe umiejętności, dużo wrażeń w związku z tym i taka maruda jest... No i nie chce za bardzo kaszy porannej i wieczornej jeść, którymi do tej pory się zajadała. Chyba jej się znudziły i czas na urozmaicenie menu...

• Mamusie
Hej
Anka od ponad godziny śpi, ja mam już wszystko przyszykowane do obiadu i padam ze zmęczenia.
Ale ja tu z misją weszłam 🙂 Otóż w Rossmannie jest fajna promocja (prócz deserków i obiadków Bobovity)szczoteczek do zębów nowość z Colgate 360o. Są przecenione z 13,99 na 8,99 a jak się odda swoją starą to dostaje się jeszcze 5 zł zniżki i w efekcie taka szczoteczka kosztuje 3,99. Ja kupiłam 4 🙂 Tym sposobem w końcu pozbyłam się Ani szczoteczki (nowa od tygodnia kupiona, ale mama ma lenia i nie chciało mi się jej wyparzyć) 🙂

• Mamusie
Hej, gratulacje dla Ulci za coraz szybsze chodzenie na 2.
Super, że Anusia i Zuzia tak ładnie się nocniczkują. U nas niestety z tym problem, bo Michasiowi nie chce się siedzieć. Chyba musimy pojechać do Sobolinka na nauki 😉

U nas też problemy z ząbkami. Michasiowi idą chyba trójki, bo ma od 2 dni gorączkę 38,2. Paweł z małym w Zwardoniu, więc dokładnie nie wiem co i jak, ale staram się być z nimi w kontakcie. Już czekam na piątek, żeby znów do nich jechać. NO i w niedzielę wracamy razem do Zabrza.

• Mamusie
Cześć Mamusie
My już po wizycie obiadowej teściowej 🙂 Ania spała dziś po południu ponad 3h. Ostatnio pobija jakieś rekordy 🙂 A jak wstała to akurat podawałam placki z ostrym gulaszem z chilii i zamiast deserku jadła razem ze mną 🙂 Teściowa wniebowzięta a mnie szczęka opadła, bo jadła duże normalne kawałki 🙂 Tak jej ten ostry smak musiał podpasować, bo cały czas było mniamm. A na kolację Ania zjadła pełną porcję swojej kaszki manny i gdyby było więcej w kubku to by zjadła więcej. Takiego apetytu dawno nie miała, a ja z tego powodu fruwam pod sufitem 😁 😁 No i nie ma od kilku dni wymiotów 🙂

Małamyszko to zapraszamy do nas na nauki nocniczkowe i nie tylko, może od razu zrobią te przedślubne 😁 😁

cześć 🙂
u nas nocka nawet ,nawet w porównaniu z wczorajszym dniem 😉bo to co wczoraj sie działo to poprostu była masakra jakaś 🤔Zuza sama nie wiedziała co chce jak poszłam z nia na godzinke na podworko to nawet nie chciała chodzic tylko kazała sie nosic a jak ja nosiłam to tez jej nie pasowało i sie darla,potem postanowiła nakarmic psa jego karma ale jak Berta jadła to Zuza znowu wpadała w szał jakis ,nic jej dosłownie nie pasowało ,spała tylko godzinke a zwykle po poludniu spi ponad 2 ,o 16 pojechałam z nia do Lenki bo myslalam ze moze sie zabawi i jej przejdzie ale tam tez po 20 min zaczeła marudzic i krzyczec a Lenka sie boi jak Zuza krzyczy i wtedy zaczyna płakac i się zanosi z tego płaczu wiec długo nie posiedziałysmy ,zebrałam Zuze i poszłam zeby nie stresowac Lenki,a wieczorem to dopiero była jazda ,nie było mowy zeby wlazła do wanny uczepiła sie mojej szyji i przy kazdej probie włozenia jej do wanny był cyrk ,wiec tylko ja obmyłam i poszła spac o 20 i spała do 4.30 ,ale od tej pory juz nie spi,wychodzi jej kolejna dolna 4 wiec może to to? 😲
Dziewczyny pewnie nie uwierzycie bo samej mi było ciezko w to uwierzyc ,ale Lenka która w sobote skonczyła 8 m-cy śpiewa 🤔jak moja siostra ja wezmie na rece i mówi Lenka tanczymu to Lenka podaje jej dłon jak w tancu i zaczyna śpiewac AAA,LALALA,byłam w szoku 😮nastepnym razem to nagram i Wam pokaze,a i jeszcze jak szwagier przyszedł to mówiła TATATA,nie wiem czy świadomie czy nie ale spiewy były swiadome,podobno nawet jak lezy w lozeczku a sasiad posci glosniej muzyke to ona tez sobie spiewa

• Mamusie
Hej
Zuzka to miałaś wczoraj faktycznie niezłą jazdę z Zuzią. Oby dziś było już dobrze i ten ząb wyszedł! Brawo dla Lenki, kurczę zdolna dziewczynka 🙂
Jak Ty funkcjonujesz bidulko od 4,30?

My zaraz idziemy na spacerek do Biedronki (byliśmy wczoraj autkiem, jak odwoziliśmy babcię, ale mama ma sklerozę i zapomniała o pieluchach)
A propos pieluszek Zuzka w Polo Markecie jest promocja Pampków Sleep&Play za 26,99. Niestety u nas nie ma Polo, za to jest w Myszkowie i nie wiem czy teściowi nie zapodać tematu 🙂

Sobolinku zgadnij co jem? 😁
U nas tez nie ma Polo nigdzie w okolicy chyba, ja wczoraj kupiłam pampersy duza pake w Tesco 164 szt za 100 zł,niby 110 ale 10 zł było zwrotu w bonie,wiec na razie jetem zaopatrzona na dłuzej
Sobolinku a te szczoteczki zuzyte to patrza jak wygladaja bo ja mam troche i pojde dzisiaj kupic te z colgeta
jakos funkcjonuje musze tym bardziej ze A spi po nocce i musze uspokajac Zzuze zeby nie krzyczała teraz bawi sie miska i łopatkami z kuchni zebym mogła popisac ale jest lepiej niz wczoraj,na razie.. 😁o juz idzie mama

a na dwor to nie wiem czy z nia wychodzic bo wieje strasznie u nas
a wogóle to Zuza miała wczoraj taki apetyt jak jeszcze nigdy buzia jej sie nie zamykała cały czas tylko chodziła i gadała am i jadła ,wszystko dosłownie od 3 misek zupki po chrupki ,biszkopt chlebek kiełbaske i inne rzeczy
a dzisiaj o tej 4.30 jak tylko otworzyla oczy to tez było am,i musiałam jej dac bo woda nie wchodziła w gre 😉oby tylko chora nie byla bo takie objawy przed choroba zawsze miał Michał,wzmozony apetyt ,znowu idzie moj piszczek

• Mamusie
zuzka napisał(a):
U nas tez nie ma Polo nigdzie w okolicy chyba, ja wczoraj kupiłam pampersy duza pake w Tesco 164 szt za 100 zł,niby 110 ale 10 zł było zwrotu w bonie,wiec na razie jetem zaopatrzona na dłuzej
Sobolinku a te szczoteczki zuzyte to patrza jak wygladaja bo ja mam troche i pojde dzisiaj kupic te z colgeta
jakos funkcjonuje musze tym bardziej ze A spi po nocce i musze uspokajac Zzuze zeby nie krzyczała teraz bawi sie miska i łopatkami z kuchni zebym mogła popisac ale jest lepiej niz wczoraj,na razie.. 😁o juz idzie mama

hehe pewnie jogurcik likier jajeczny 🙂 albo deserlle 🙂
Na szczoteczki wcale nie patrzą, wrzucasz je tylko przy kasjerce przy kasie. Ja miałam jedną starą, którą czyściłam umywalki w łazienkach (tam w rurze hehe) Ja je zapakowałam w woreczek to tak nie było widać 🙂

• Mamusie
zuzka napisał(a):
a na dwor to nie wiem czy z nia wychodzic bo wieje strasznie u nas
a wogóle to Zuza miała wczoraj taki apetyt jak jeszcze nigdy buzia jej sie nie zamykała cały czas tylko chodziła i gadała am i jadła ,wszystko dosłownie od 3 misek zupki po chrupki ,biszkopt chlebek kiełbaske i inne rzeczy
a dzisiaj o tej 4.30 jak tylko otworzyla oczy to tez było am,i musiałam jej dac bo woda nie wchodziła w gre 😉oby tylko chora nie byla bo takie objawy przed choroba zawsze miał Michał,wzmozony apetyt ,znowu idzie moj piszczek

A my się ubieramy grubiej i spadamy na dwór, Ania już od 6 stała przy drzwiach, odjeżdżała wózkiem. Trzymam kciuki żeby to tylko apetyt był bez choroby.

hehe właśnie mi przyniosła kurteczkę i czapkę

z tym gadaniem to sie smieje ze Lenka dogoni Zuzke ,ale zuza nadal chodzi i mówi Ania tak szybko to załapała jak byłysmy uWas ,a wczoraj uczyłam ja mówic Lenka to gadała KAKA,

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

Na szczoteczki wcale nie patrzą, wrzucasz je tylko przy kasjerce przy kasie. Ja miałam jedną starą, którą czyściłam umywalki w łazienkach (tam w rurze hehe) Ja je zapakowałam w woreczek to tak nie było widać 🙂

😁 😆jajcówke oczywiscie i wyobraz sobie ze nawet A smakowało stwierdzil ze az tak bardzo tego nie czuc 😉
to milego spacerku zyczymy my chyba tez pojdziemy,
a jeszce mi sie przypomnialo wczoraj szwagier stwierdzil ze Zuza jak tak dalej pojdzie to zacznie sie cofac w rozwoju(zartowal oczywiscie)bo Lenka odbija sie na nozkach jak sie ja trzyma pod pachami iZuza tez tak chce robic i kaze sie tzrymac a sama skacze jak pilka 😁tylko ze moje biedne rece tego nie wytrzymuja 🙃

• Mamusie
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

😁 😆jajcówke oczywiscie i wyobraz sobie ze nawet A smakowało stwierdzil ze az tak bardzo tego nie czuc 😉
a jeszce mi sie przypomnialo wczoraj szwagier stwierdzil ze Zuza

no jajcówka jest zarąbista, wczoraj uzupełniliśmy zapasy jak byliśmy w lidlu 🙂 W chorzowie lidl jest niedaleko biedronki 🙂 To A jednak się przemógł 🙂

sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):
sobolinek napisał(a):
zuzka napisał(a):

a jeszce mi sie przypomnialo wczoraj szwagier stwierdzil ze Zuza

no jajcówka jest zarąbista, wczoraj uzupełniliśmy zapasy jak byliśmy w lidlu 🙂 W chorzowie lidl jest niedaleko biedronki 🙂 To A jednak się przemógł 🙂

był do wyboru orzech i straciatella jeszcze ale chcial sprobowac tego co tak zachwalalysmy i mu widocznie smakowalo,juz chyba mi Zuza nie pozwoli pisac do zobaczenie pozniej

• Mamusie
Hej 🙂 Jakie dziś od rana rozmowne 😜

Wczoraj Ula normalnie prawie cały dzień przechodziła 🤪 Na podwórku nawet nie chciała wsiąść do rowerka tylko tuptała na nóżkach, nie przeszkadzało jej że krzywo i pada, zaraz wstawała i dalej maszerowała 😜 Dopiero wieczorem chyba nóżki jej się zmęczyły i troszkę poraczkowała (oczywiście wtedy, kiedy mąż przywiózł kamerę i chcieliśmy nagrać jak chodzi 🙃 ).

Kasiu, Ula wczoraj też marudziła okrutnie, sama nie wiedziała o co jej chodzi, a tym bardziej ja nie wiedziałam 😮 I taką miałam refleksję, że zawsze zwalałam to na zęby czy skok rozwojowy, czy jeszcze coś tam, a może ona ma po prostu taki marudny charakter?? 😮 😁 Ale to chyba jednak te trójki, wcześniej jak zaglądałam to wyglądało mi to tak, jakby już wylazły te górne, ale jak wczoraj zaglądałam to lewa niedawno się przebiła, a lewa chyba wczoraj, bo widać tylko malutką kropeczkę kiełka. Teraz chyba dolne ruszają, bo Ula paluszkami tam często czegoś szuka.
A Lenka? Super, że ma takie muzykalne zdolności 🤪

Sobolinku, świetnie, że Ania tak pięknie jadła, w dodatku w kawałkach, no i nic a nic nie wymiotowała 🤪 U nas na razie na spacer się nie zapowiada, bo wieje, pada i zimno. Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

• Mamusie
Jeszcze się z Wami podzielę radością. Kilka dni temu dowiedziałam się, że moja siostra znów jest w ciąży 🙂 To chyba 9. tydzień teraz. Znów dość ciężko przechodzi początek, ale jak mówiła wszystkie te dolegliwości ją bardzo cieszą, bo wie, że wszystko jest OK 🙂 Tylko jak była u lekarza ostatnio to nie chciał jej zrobić USG, powiedział, że to dopiero po 12. tygodniu, a jak chce wcześniej to może jej zrobić prywatnie u siebie... 😠 A jakoś poprzednio robiono jej USG i w 6. i w 8 tygodniu i nikt nie mówił, że przed 12. tygodniem na NFZ USG nie robią... 😠 W przyszłym tygodniu wybiera się do innego lekarza. Poczytała na stronie Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego po tej nieszczęsnej wizycie i wie co jej przysługuje i będzie miała argumenty, jeśli i ten drugi będzie chciał ją naciągnąć.
W każdym razie wszyscy jesteśmy dobrej myśli i czekamy na dzidzię, która ma się urodzić pod koniec/na początek roku 🙂

• Mamusie
Asiula strasznie się cieszę, że Twoja siostra jest przy nadziei 🙂 Aż mi się łezka w oku kręci z radości bo pamiętam ile przeszli. Trzymam mocno kciuki za nich i dzieciątko!

Jeśli chodzi o USG to ja też miałam robione znacznie wcześniej niż w 12 tyg. Też coś ok 6-8. Już dokładnie nie pamiętam, a karty ciąży nie skserowałam, bo nie wiedziałam, że w szpitalu zabierają 😞 Widać, że lekarz ewidentnie chce ją naciągnąć, skubaniec jeden i tyle.

A tak w ogóle to strasznie się cieszę mamuśka z Twojej chodzącej Uli 🙂 Teraz sobie za nią troszkę polatasz, ale to takie piękne i wzruszające widzieć takie małe istoty jak pomykają na tych nóżkach. Masz rację, to cud, że "Ten na górze" tak to wymyślił, że dzieci same wiedzą co i jak i w rezultacie pięknie i harmonijnie się rozwijają 🙂