Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ocia_2 napisał(a):
Kasiula napisał(a):
wasze dzieci to sowy ??? 😉 😉 😉

he he... właśnie nie podobne 🙂 Ale jakoś nie chce Aida spać bo dzisiaj do Iguśka się przekonała.. ale zaraz spać się kładziemy 🙂

nie chodzi mi że podobne..tylko,że nocne marki.. 😉

• Mamusie
Kasiula napisał(a):
ocia_2 napisał(a):
Kasiula napisał(a):
wasze dzieci to sowy ??? 😉 😉 😉

he he... właśnie nie podobne 🙂 Ale jakoś nie chce Aida spać bo dzisiaj do Iguśka się przekonała.. ale zaraz spać się kładziemy 🙂

nie chodzi mi że podobne..tylko,że nocne marki.. 😉

no właśni o tym piszę 🙂

• Mamusie
czerwcowka napisał(a):
beti a wygodny ten stanik? bo za chwilę się mierzę i zamawiam 🙂

moja od dziś nie płacze tylko sobie leży i albo się rozgląda albo przymarudzi że jej się już nudzi 🙂
albo je albo śpi 🙂 teraz się huśta w huśtawce i troszkę marudzi już
czasami mam stracha że już nigdy nie będzie chciała usnąć..
Ja zamówiłam dziś masaż u m. 🙂

p.s. dziś pojawiły się trzy małe plamki krwi na wkładce.. a już było sucho.. troszkę się niepokoję..
p.s. 2. bzykanka jeszcze nie było więc co to może być? któraś też miała?

przed chwilą rozwiesiłam drugie pranko 😉
wypiłam w spokoju karmi i zjadłam pare chipsów 🙂

hej ja tez mam tak z tym krwawieniem sucho czysto i nagle plum.. troche krwi ale tak jakos dziwnie jednorazowo bo pozniej juz nic potem, mija z tydzien i znowu to samo.. wiec juz nie wiem ide do lekarza na kontrole to sie zapytam bo nie wiem czy sie martwic czy nie 🤢

• Mamusie
Dziewczyny trzymajcie kciuki... dzisiaj będę błagać lekarza żeby przyjął Małą na usg bo wolny termin dopiero na 22września, a musimy skontrolować krwiaka bo chyba zaczął kostnieć a jak tak to szybko interwencja chirurgiczna będzie potrzebna 🥴 oby lekarz okazał się człowiekiem... Głupia jestem że tyle czekałam z rejestracją, na wypisie mam kontrola usg za 4-6 tygodni więc pomyślałam spoko zdążę ... głupia, głupia, głupia 😞 😞 😞
Marysia moja spała do 5:30 🙂 wzięłam ją do łózia, nakarmiłam i śpi dalej 🙂

Hey dziewczyny, u nas ok, walczę z małą ze spaniem bo nauczyła się wymuszać, wczoraj cały dzień mało spała, smoczka za nic nie chciała wziąść ale dziś trochę go przytrzymałam w buzi i zaskoczyła, miałam nie dawać smoka ale nic zrobić w domu nie mogę bo najlepiej jakbym na rękach ją nosiła, a obiad,a sprzątanie to kiedy niby zrobić, jeszcze pogoda okropna i nawet na spacer nie ma jak wyjść, jutro ostani raz przychodzi położna

• Mamusie
Kurcze, a ja polozylam Adrianka okolo polnocy i o 2.30 juz zafundowal mi pobudke. Nakarmilam, przewinelam i wzielam go do siebie, bo mial straszne wzdecia, brzuszek twardy i nie moze sie zalatwic. To pewnie znow przeze mnie i moj pokarm. Nic dziwnego nie jadlam, witaminy tez odstawilam, bo tam jest zelazo i sama nie moglam sie zalatwic. No i przespal jako tako do 6 rano ze mna w lozku. Pozniej znow wycie bo brzuszek boli. Dalam mu troche herbatki i pozniej dam jeszcze z 40ml. Mam nadzieje ze pomoze.
Nie mam pojecia od czego on sie tak meczy z kupka.

• Mamusie
szczepionki - ten temat mnie przeraża. wydaje się że lekarze mają jakąś regułkę, bo tak o nich mówią, że normalny człowiek tylko wariuje i sam nie wie co podać..

ja tylko obowiązkowe + rotawirusy
to jest pierwsza wersja..a szczepienie po niedzieli..

to duży Borysek! i super, znaczy że zdrowy! Moja NIkolka starsza a niewiele ponad 4kg, ale to dziewczynka to ma prawo 🙂

• Mamusie
u teściowej na imieninach

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/580/sdc11052k.jpg/][IMG]http://img580.imageshack.us/img580/6540/sdc11052k.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Mama troszkę zmordowana przez bieganie w szpilkach po schodach z Nikolką na rękach..

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Hej dziewczyny! ja byłam z moim małym na pierwszej wizycie u lekarza, Mały rośnie jak na drożdżach bo waży 4970 ! ale był spokojniutki...nasłuchałam się o tych szczepionkach i tak szczerze to już sama nie wiem, które mu podać... każdy mówi co innego...[/quote

oooo ja to twój Borysek wiekszy chyba od mojego Nathanielka ?? bo on wazy 4600g 😮

• Mamusie
nika1306 napisał(a):
Malgorzatta napisał(a):
Hej dziewczyny! ja byłam z moim małym na pierwszej wizycie u lekarza, Mały rośnie jak na drożdżach bo waży 4970 ! ale był spokojniutki...nasłuchałam się o tych szczepionkach i tak szczerze to już sama nie wiem, które mu podać... każdy mówi co innego...[/quote

oooo ja to twój Borysek wiekszy chyba od mojego Nathanielka ?? bo on wazy 4600g 😮

to nieźle!! a może ta waga źle działa?! bo to 3 tyg 3 dni różnicy 🙂

• Mamusie
Ja sie jutro dowiem ile Adrian wazy.
No i w koncu zapytam o te wypryski na buzce, bo naprawde duuuuuzo tego jest. Widzialam tez ilka na raczce i na szyjce i zastanawiam sie czy to jednak nie uczulenie jakies. Potowki raczej nie, bo u nas zimno, a ja malego nie ubieram do przesady.
Tak wiec ciekawe co tam jutro powiedza. Dowiem sie od razu czy sie najada moim mlekiem, muchomorek maly.

• Mamusie
A Moja Marysia waży 4335g 🙂 u pani neurolog ją zważyłam 🙂 na usg nas niestety nie przyjęli...i w ogóle stwierdził lekarz,że on nie potrafi zrobić usg krwiaka 😮 idziemy jutro na wizytę kontrolną do pediatry to od razu skierowanie do chirurga wezmę i z nią pójdę... poproszę na cito czy coś żeby szybko wizytę załatwić... a dzisiaj od 12n biegałyśmy po urzędach... jestem wypompowana jak przebita opona... 🥴

• Mamusie
Gosia, to facet, zakupów nie lubi 😉
A co do wagi to faktycznie Borys jest Big Boss 😁 A mnie się wydawało, że Pawełek ładnie przybiera! Hahahha! Co do tej poduszki to ja mam i jest super, polecam. Najbardziej lubi ją mój Marcin, bo jak wieczorem karmi Pawła to tylko z ta poduszką.
Dzisiaj wreszcie ładna pogoda u nas! Spacer trwał prawie 4h i ciągle nam było mało. Pawełek spał jak zabity, a ja też wreszcie sobie pooddychałam trochę.
Kurdę, co jakiś czas czuję, jakby mi pokarm zanikał. W każdym tygodniu mam jeden dzień, kiedy nie wydalam ze wszystkimi karmieniami. A potem znów nawał taki, że moge odciągać i odciągać. Nie wiem, od czegoto zależy.

• Mamusie
nika1306 napisał(a):
czerwcowka napisał(a):
beti a wygodny ten stanik? bo za chwilę się mierzę i zamawiam 🙂

moja od dziś nie płacze tylko sobie leży i albo się rozgląda albo przymarudzi że jej się już nudzi 🙂
albo je albo śpi 🙂 teraz się huśta w huśtawce i troszkę marudzi już
czasami mam stracha że już nigdy nie będzie chciała usnąć..
Ja zamówiłam dziś masaż u m. 🙂

p.s. dziś pojawiły się trzy małe plamki krwi na wkładce.. a już było sucho.. troszkę się niepokoję..
p.s. 2. bzykanka jeszcze nie było więc co to może być? któraś też miała?

przed chwilą rozwiesiłam drugie pranko 😉
wypiłam w spokoju karmi i zjadłam pare chipsów 🙂

hej ja tez mam tak z tym krwawieniem sucho czysto i nagle plum.. troche krwi ale tak jakos dziwnie jednorazowo bo pozniej juz nic potem, mija z tydzien i znowu to samo.. wiec juz nie wiem ide do lekarza na kontrole to sie zapytam bo nie wiem czy sie martwic czy nie 🤢

właśnie dziś zastanawiałam się kiedy to się skończy. Już miałam mało na wkładce, następnego dnia sucho co dało mi nadzieję, że finito a dziś znowu i to czysto czerwono ...
No to mnie Nika nie pocieszyłaś bo ja też jestem po cc, ale widzę, że jeszcze czekają mnie około 2 tygodnie. Kużwa 😞 A w necie jest napisane, że po cc połóg trwa 3-4 tyg. 😮 😮

• Mamusie
Co do wagi to ja mam wizytę u pediatry dopiero 11.08, a póki co sprawdzałam na domowej-elektronicznej - najpierw ważyłam siebie a potem z małą bez pampersiaka oczywiście, no i wyszło, że mała waży 5 kg !

jak się urodziła -3550
na wyjściu ze szpitala -3100
po 2 tyg od ur -3700