Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Witam Was 🙂
Widocznie nie wszędzie pobierają dziwne mój ma tą samą grupę co ja czyli "O"i rh+ 🙂

I tak my jesteśmy po szczepieniu miał 3 wkłucia i płakał ale nie tak mocno jak wrociłam do domu usnął i spal 3 godziny.Te miejsca po szczepieniu położna kazała przesmarowac altacetem w żelu i nie ma opuchnięc ani czerwonego 🙂
Co do kupki to jest ok bo to mleko zawiera żelazo i to kolor zielony od tego żelaza.Mam obserwowac czy nie ma śluzu lub krwi to wtedy do lekarza i badanie moczu będzie.A tak wszystko ok Szymonek waży 4720g przybrał 1kg w miesiąc i długi 61cm a miał jak się urodził 3220 i 54cm a jak ze szpitala wychodziłam to ważył 3060 tylko bo zgubił trochę masy.
Dostałam skierowanie na bioderka niby wszystko ok ale tak dla świętego spokoju idę je skontrolowac i mam 8 września wizytę a teraz 29 sierpnia neurolog nas czeka 😮

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Agulinka napisał(a):
mam do was pytanie, bo mojej małej w miejscu gdzie była szczepiona w szpitalu zrobiła się taka gulka i podchodzi ropą? jak ją dotykam to nie płacze że boli ale nie wiem czy to dobrze, przemyłam jej octeniseptem i ropka wypłynęla trochę sama

niczym nie przemywaj to znak że szczepionka po gruzlicy się przyjeła ropka sama wypłynie zrobi się wcześniej strupek i on pęknie i wyleci ropka.a że to jest napuchnięte i czerwone to nic znak że się przyjeła szczepionka 🙂

• Mamusie
beti normalnie jej pobierali z rączki, dwie fiolki aż bo na cukier, morfologie i jeszcze inne badania...
Agulinka moja też miała duuuużą gulkę... w końcu pękła i ropa wyleciała teraz jest okey, możesz jeśli chcesz przyłożyć gazik jałowy żeby jej nie obcierało ubranko niepotrzebnie
Mamuśka dacie radę !!

Dziewczyny byłam na rehabilitacji dzisiaj i jest poprawa!! napięcie się wyrównuje i zniknęła asymetria z obrębu barku i głowy!! Jestem przeszczęśliwa, teraz mam pewność że to "męczenie" i krzyki Małej mają sens 😁 Jutro ze względu na szczepienia Marysia ma wolne od ćwiczeń a do poniedziałku ćwiczymy sobie lżejszą metodą 🙂

Okey szykuję kąpiel 🙂 bo czas najwyższy 🙃

hej kobitki 🙂 to i ja cos szkrobne po przerwie 🙂
moja mala miala byc 2 tyg temu szczepiona na pneumo-ale kaszlala i kichala wiec myslalam ze sie przeziebila a ona nadal kaszle i to tylko jak z nia ''gadam'' i ona chyba sciemnia! i nie wiem co robic bo kaszel rzadko kiedy goraczki i kataru brak (czasem tylko ma minimalnie mokry nosek) i jestem w kropce:/

mamuska-wy macie przechlapane z tymi kolkami 🥴 ale pocieszajace jest ze one chyba sa tylko kilka pierwszych miesiecy...to dasz rade!badz nadal tak dzielna!

p.s. przelecialam tylko przez kilka stron i ktoras pisala ze dajecie po 160 ml mleka i zadrzalam czy nie glodze mojej malej bo ona je nadal po 90 - 120! tak co 2 godz a wy jak czesto te 160 dajecie?

malgorzatta chodzisz na solarium czy naturalnie sie opalasz? bo nie wiem czy po opalaniu mozna karmic piersia:/ ostatnio sie w koncu odwazylam wystawic schaby na slonko ale balam sie i pokarm odciagnelam i wylalam...chcialabym sie choc troszke opalic ale sie ''boje''

a co do wizyty u gina to ja tez nie bylam a stosunki mam regularne(znowu bez zabezpieczen)to moze i za rok bedzie kolejny dzidz hehehe ZART...normalnie czasu nie mam isc do lekarza-ciagle cos:/
ale sie rozpisalam....sorry

• Mamusie
Iga hihi ale Cię dawno nie było !! Witam z powrotem 🤪 ja tam na słońce normalnie wychodzę... górę mam brązowiutką ślicznie i stopy opalone od japonek :P teraz pracuję nad nogami :P i karmię piersią i wszystko jest okey... a czemu niby nie można się opalać? 😮
Nie ma co porównywać tego ile zjadają dzieciaczki, bo każde je wg swoich potrzeb... przynajmniej takie moje zdanie 😆

hej nequitia 🙂
chyba jedyne nie spimy 😉
z tym opalaniem to mnie moj chlop nastraszyl a qmpwla go poparla-w pracy jak poszlam odwiedzic to mnie wysmiali ze chyba dorabiam w piekarni 🙂 hehe myslalam nad solarium bo nie lubie sie opalac na sloncuza dlugo to trwa 😉

a z jedzeniem sie boje ze moze ja przyzwyczailam i ma skurczony zoladek juz sama nie wiem..

p.s. niki tez nie widac-ciekawe co sie z nia stalo
luny i mikaanki tez nie widac

• Mamusie
Dominika była w PL na wczasach i faktycznie mało się udziela... o lunie i Mikance nie wspomnę :P ja zaglądałam rzadko, ale ostatnio jakoś mi się dużo czasu zrobiło... wkręciłam się w tryb... wstaję, karmię, spacer, wracam-ćwiczenia, karmię, Maryśka śpi, karmię ją, spacer, wracam-ćwiczę i tak w kółko :P a jak tam u Was?
Co do jedzenia to spokojna Twoja rozczochrana, jakby była głodna to dałaby Ci nieźle po uszach 😁

nauczylysmy sie juz siebie-rozrozniam jej placz(ktory co oznacza)i wiem jak sobie z nim radzic bo na poczatku nie bylo wesolo-mialam jej dosc i mnie czesto denerwowala a teraz mysle ze moglabym rodzic co rok-ale tak samo jak rodzilam i znowu ja

jak sobie przypomne jak wszystkie chodzilysmy z brzuszkami i wyczekiwalysmy porodu a teraz maluszki rosna jak na drozdzach! i boje sie pojscia do pracy tak bardzo nie chcialabym sie z nia rozstawac 😞 jest taka sliczna i taka madra! i tak dziwnie na mnie patrzy-jakbym byla jakims bogiem...
JESTEM PRZE!SZCZESLIWA! ZE JA MAM ZDROWA!I SUPER ZE WASZE MALUSZKI TEZ SA OK bo chyba serce by peklo gdyby trzeba bylo patrzec na ich cierpienie

A O CO CHODZI U WAS Z TYMI CWICZENIAMI BO NIE JESTEM W TEMACIE???

• Mamusie
Marysia miała trochę problemów, dostała 1 pkt po rodzeniu, miała zamartwicę i nie oddychała... muszę ją rehabilitować codziennie i z nią ćwiczyć, ale już jest super i są rezultaty 😁 dzisiaj się właśnie dowiedziałam, że jest ogromny postęp 🤪 bo część asymetrii już jest pokonana i już nie ma takiego napięcia wzmożonego i jest happy jak nie wiem co 🙃 no i najważniejsza była wizyta u neurologa który stwierdził, że nie ma porażenia nerwów spowodowanego niedotlenieniem i problemami okołoporodowymi... ach... nalatałam się po lekarzach... Mała płacze i krzyczy przy ćwiczeniach, ja nieraz z nią ale wiem że warto!! że to co robię działa!! ku**a ryczeć mi się ze szczęścia chce teraz 🤪 🤪 🤪

ja cie gwizdze! to faktycznie na poczatku musialyscie podzyc nieciekawie 😞 bidulka MARYSIA 😞 no ale wazne ze jest coraz lepiej

moja miala przy wyjsciu ze szpitala zoltaczke to beczalam jak bobr-to moge sobie wyobrazic jakie nerwy i stres byl u was

• Mamusie
Iga ale spoko, spoko dałyśmy i dajemy radę ! w końcu musimy 😁 nie po to się tyle z Rafałem namęczyłam hihi i przy zachodzeniu w ciążę i przy porodzie a w sumie dwóch bo zaczęłam naturalnie a po 8 godzinach skończyło się cesarką 😁 hihi
Okey uciekam spać bo nie wiem czy Maryś pośpi dzisiaj ładnie czy nie 😉 zaglądaj do Nas kochana częściej 😘 dobranoc 🙂

• Mamusie
Cześć dziewczynki.
Wpadłam tylko na sekundę.
Wczoraj była tylko jedna kupa w przez cały dzień po dwóch dniach z jedną butelką... A wczoraj udało się bez butelki i teraz właśnie idzie druga kupa i bączki pięknie idą a dziecko uśmiechnięte i radosne 🙂
Jak mi pediatra nic nie da tylko znów powie, że to niedojrzałość układu pokarmowego to ją ugryzę 🙃
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/838/dsc01224cbs.jpg/][IMG]http://img838.imageshack.us/img838/29/dsc01224cbs.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusie
A my mamy za sobą nieprzespana noc, duszenie kupy do godz 10:00 no i dostała czopka polowe i dopiero poszło. Teraz znowu cyrki przy cycku zasypia na 5-10 min i od nowa... Właśnie zjadłam jogurt na śniadanie i wlozylam spodenki żeby jak wczoraj w stringach dnia nie przechodzić. Martwię się o to moje dzieciatko. A kupa była zielona..