Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Ivona, podłąpałam opcje na okap ze spaniem. U nas ostatnio jak odkurzałam to zauważyłam ze mała odlatywała. Ale dziś coś jej kiepsko szło zasypianie, wiec zeby jej i się nie mordować okap działa a mała śpi. I też zamiast myć podłogi, okna to siedze przed kompem.
a z tym kupowaniem do nowego m. to racja. Ja ostatnio jak kupiłam susznik na naczynia podczas spacerku z Oliwką to szłam dumna jak paw. 🙂

• Mamusie
Dziewczyny, napisałam wczoraj do Luny, oto co odpisała :

hej, miło mi że o mnie pamiętacie 😉 U nas wszystko wporządku. Majecza rośnie i zdrowo się chowa. Zrezygnowałam z forum bo to straszny pochłniacz czasu,szczególnie nadrabianie zalegości 🙂 Tęsknie troszkę za wami...waszymi poradami, ploteczkami itp. ale podjęłam decyzję ... usunęłam profil iraczej je niezmienię ! A co tam u Ciebie ? Jak Twoja niunia ? Pozdrawiam Ciebie i mamuski 😁 P.S Wszystkie piszecie na forum ? Tylko ja zrezygnowałam 😞 ?

• Mamusie
to ja tak jak Iwonka mówie ze na forum...hihihi ale mnie ludzie znają z wariactw i sie juz niczemu nie dziwią 🙂 Iwonka u Filipka było z tym kaszlem tak ze w pn cos mi sie juz wydawało ale to było jeszcze normalne, lekarka badała i nic.a noce tragiczne,pobudek multum, ale w sumie tez jest skok, no bo ma byc ten skok blisko-daleko i to widze ze jest.wczoraj wieczorem juz mu z nosa ciekło przez chwilke wiec juz zaczaiłam ze cos nie halo a w nocy oprocz wycia co chwile oj tak wył ze szok,człowiek baranieje o co chodzi, i kaszelek sie pojawił, w nocy nigdy nie miał, wiec było mi łatwo wyczaic,a i gorący był taki.
ps.Buterfly zapomniałam Ci napisac że tak jak ktos juz wspomniał to na avatarze wygladasz bardzo młodo.strasznie odmładzająco widze na wiekszosc działa macierzynstwo. a mi na odwrót mam mnostwo zmarszczek!!!
Doris Twoja Julcia to rózowa ksieżniczka 🙂 misiu juz na mikołaja?
Agata Miłoszkowi tylko dac pilota i zatytułowac zdjatko-ogladam mecz!!! 🙂 ekstra!!!
a Nikolka jaka buraczana, widac ze lubi buraczka...
no i ja musze manne kupic..
dałam małemu kleiku samemu sprobowac umazał sie jak nie wiem ale bardzo chciał.kombinowałąm z usypianiem dzisiaj,na balkon go wzielam lepiej mu sie oddycha na zimnie, jak usnał to do domu, balkon otwarty, a wozek na dwoch kolach oparłam o małe krzesło i costam bo na plasko jak byl to sie budzil...i pilnowalam i pospał chociaz 1,45..kurcze lekarka dala duzo leków takich dla starszych dzieci, nic dla niemowlat,nawet tego nasivinu nie dała...masc majerankowa dodatkowo kupilam i jak narazie spi godzinke juz.moze jakos bedzie...

• Mamusie
kasienkaks napisał(a):
własnie mialam krótką rozmowe z niby doswiadczoną mamą dwóch dzieciaków na temat przestawiania dziecka na butelke. ona musiała wyjechac na 3 dni z domu a reszta rodziny walczyła z małą i sie udało. 🙂
Miałam już wywalone na tę butelkę ale teraz znów złapałam doła, że nie potrafię tego zrobić i wcinam lody... No własnie gdybym miała jakąś pomoc tu w całej tej akcji to może by sie udało a na jedną osobę taka walka to kiepsko. I faktycznie przyznała mi rację że im starsza tym będzie gorzej. W sumie ona je cyca teraz tylko w nocy, ale co jeśli będę chciała iść na impreze gdzies wyjechac to jestem uwiązana bo w nocy przecież łyzeczką jej nie dam.... mega dół mnie dopadł.

A na śpiocha nie zassie butelki?
Ja walczyłam z moją 2,5 miesiąca o butelkę. Tylko, że ja miałam mało pokarmu i musiałam...
Poza tym trzeba próbować i się nie poddawać!!! Może inny rodzaj smoczka, nie koniecznie butelki. Może spróbuj gumowego a nie silikonowego.

• Mamusie
Ivonka, Pawełek żyrafę dostanie w niedziele, więc zobaczymy jak zareaguje 🙂 Ale on zawsze reaguje bardzo na nowości...
Byłam dzisiaj z koleżankami na obiedzie, Marcin został z Pawełkiem. Jak wróciłam to dziecko obdarzyło mnie takim uśmiechem, że aż się wzruszyłam! Ale powiem Wam, że to wyjście wcale jakoś mnie nie nakręciło, wolałabym zostać z Maluszkiem. Może i ja młodo wyglądam na tym zdjęciu, ale zachowuje sie jak stara baba 😮

• Mamusie
BYłam w pracy, pozałatwiałam gruszę, multisporta, wszyscy Borysia wynosili i wycałowali 🙂
POtem byłam u orto i za miesiąc prawdopodobnie mam miec ściągnięty aparat!!! mam sie nie nastawiać, ale już się
nastawiłam!
NO i byłam przed chwilą na big zakupach jeszcze...
Idę robić kolację 🙂

• Mamusie
Gosia, no takie maluchy robią wrażenie w pracy.
Dobrze Ci z "gruszą", u mnie niestety ale nawet multisporta nie chcieli mi utrzymać odkąd poszłam na zwolnienie w ciąży.
Z tą butelką ja po prostu musze zregenerować siły i wtedy się wezmę z całej pary. Nie ma bata, musi się udać, napiłabym się z m. i poszalała jak kiedyś po resztą, a tak to posucha 😉
Dobrej nocy

Hej Mamusie 😁
Właśnie Was nadrobiłam 🙂
Robie e-learning z pracy... I tak czytam co tam u Was 🙂

Dużo buziaczków dla 5miesięczniaków !!! 😘 😘

No i dużo zdrówka dla Dzieciaczków, które chorują..... 😘 😘

Filip z mamą przed pójściem mamy wczoraj do pracy 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/854/20111130276.jpg/][IMG]http://img854.imageshack.us/img854/9996/20111130276.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
mój mały berbeć za chiny nie chciał po kąpieli spać! na gadane mu się wzięło... wzięłam go na ręcę, zaczęłam lulać i śpiewać kołysankę Z popielnika na Wojtusia (Milusia)... a moje dziecko zaczęło się w głos śmiać 🙂 przecież nie fałszowałam.... 🙂
a na dodatek, u nas wody nie ma od popołudnia... poszłam do sąsiadów z wanienką po wodę do kąpieli...

Ja zakupiłam Filipkowi fajowską miseczkę do karmienia z podgrzewanym dnem, jedzonko nie stygnie 🙂
http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/453-miska-podgrzewana-ufo/term:ufo/page:1
fajowska sprawa!

No i taką łyżeczkę http://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/478-lyzeczka/group:2/category:13/subcategory:24/page:1 fajna, bo mięciutka na koncach i dobrze się Filipowi z niej je 😁

Ale już późno...

Dzięki za książkę Agata 🙂