Skocz do zawartości

Czerwcóweczki 2011 | Forum dla mam

mikaanka_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• czerwcowka_m

2751

• agata_j_m

2835

• beti82_m

3541

• Malgorzatta_m

3952

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Dziękuję za komplementy dotyczące Lenki :P
Fajnie jest uchwycić takie fajne zabawy bo niestety większość jest darcie i jęczenie 😮
Na macie jak ja kładę to nawet 2 sekundy nie leży na plecach tylko zaraz na brzuszek, potem fikołek na plecy i znów na brzuszek i nie minie 5min i jest jęczenie a czasem płacz, oszaleję!! 🤪
Lenka dziś zjada tak:
6:10 – moje mleko 100ml
8:30 – kleik kukurydziany 150ml
11:30 – zupka ok 125ml
13:00 – MM 130ml
16:00 – MM 180ml
18:30 – słoiczek jabłuszka
20:00 – jeszcze nie wiem ale dopiszę :P
Plus oczywiście herbatka – ok 200ml
Jak jutro rano pierdylnie kupę to chyba złamie łóżeczko i przebije się do sąsiadów 😁 😁

• Mamusie
wróciłam... na misce zupy cały dzień, rzuciłam się w pierwszej kolejności na Marysię bo nie chciała od nikogo butelki 😮 dałam jej obolałego cyca, który był o włos od eksplozji 🙂 później rzuciłam się na jedzenie 🤪 Mała sobie gada w łóżeczku, spać jakoś chyba nie zamierza, ma R uciekła na piwo bo się zestresował biedaczek hehe no i przynajmniej wiem kiedy mam egzaminy 🙃

• Mamusie
a ja sie wnerwiłam bo przyszedł w aptece zamowiony zel co lekarka proponowała kupic.nie znalam go ani nie miałam czasu sparwdzac składu przed zamowieniem a tam ze jest to zel po 3 roku zycia, ma mentol. tak jakby innych zeli i masci odpowiednich dla wieku nie było.... ah nie kupiłam naszczescie.

• Mamusie
Dojadła 200ml na noc 🤪
A ta poranna kupa to już chyba gdzieś tam smyra Lenke bo ledwo zasnęła 😁
.
Ja już się boję raczkowania... 😮 Oczami wyobraźni widzę, jak śmigam za Lenką po podłodze wyciągając jej z buzi kable i kwiatki a ją samą z szafek z ubraniami 🤪
.
GRATULACJE dla Zuzi z okazji ząbalka 🙂

• Mamusie
Hej laski, ja dopiero teraz znalazłam czas na mamusie 🙂

Przede wszystkim gratulujemy ząbka Zuzance!!! 🤪

i obrotów Pawełkowi i Wojtusiowi! 🤪

u nas cały dzień w ruchu, zakupy, sprzątanie, czekanie na wodę, jak już naprawili usterkę (okazało się, że rura pękła i całe dwa apartamentowce bez wody były) to miałam kupę naczyń do zmywania.. ale wrzuciłam do zmywarki 🙂. Kupiliśmy Miłoszkowi z okazji Mikołaja projektor z Kubusiem Puchatkiem... ale patrzył na sufit po kąpieli... w końcu padł, bo dzień był męczący. Dzisiaj obniżyliśmy mu łóżeczko, na ten średni poziom, bo za bardzo mi wyglądał z tego łóżeczka jak na brzuch się przekręcał 🙂

• Mamusie
Ivi, to Lenka ma apetyt, mój Milo coś ostatnio jeść nie chce,
rano o 6 zjadł 130ml mojego mleka
o 11 wciskałam mu kaszki tzn mojego mleka zagęszczonego kaszką
o 15 zjadł 150ml mojego
potem kilka łyżek zupki (szpinakowa mu nie smakuje)
o 18 mleka nie chciał, więc dałam mu jabłko z dynią
o 20:30 zjadł 160 kaszki na MM... efekt dwie butelki ściągniętego mleka na plus w lodówce stoi, a zaraz będę ściągać trzecią...
... wydaje mi się, że to ząbki są winowajcami.

• Mamusie
Malgorzatta napisał(a):
Beti multisport to jest taka karta, dzięki której możesz korzystać z zajęć, siłowni, basenów itd w różnych ośrodkach...połowę płacisz TY, połowę pracodawca. (u mnie to jest tak że ja płacę 50 zł a resztę sąd) np. karnet miesięczny do aqwaparku kosztuje u nas ok. 300 zł a z multisportem chodzę tam za 50 zł!

www.benefitsystems.pl/

fajna sprawa,ale juz widze jak w P=slu pracodawca do czegokolwiek doplaca,hehe.ludzie jesli pracuja to za min.pobory,no i niestety basen jeden,w dodatku taki na ktory strach isc.zawsze przed wyborami za to jest haslo przedwyborcze-aquapark(i dalej sie nie zanosi)i kapielisko-zalew(moze bedzie za 2 lata)
za to mamy stok narciarski 🤢 co w przypadku osob takich jak ja-spieprzajacych zima do cieplych krajow-nie pociesza.. 😠

• Mamusie
agata_j napisał(a):
Ivi, to Lenka ma apetyt, mój Milo coś ostatnio jeść nie chce,
rano o 6 zjadł 130ml mojego mleka
o 11 wciskałam mu kaszki tzn mojego mleka zagęszczonego kaszką
o 15 zjadł 150ml mojego
potem kilka łyżek zupki (szpinakowa mu nie smakuje)
o 18 mleka nie chciał, więc dałam mu jabłko z dynią
o 20:30 zjadł 160 kaszki na MM... efekt dwie butelki ściągniętego mleka na plus w lodówce stoi, a zaraz będę ściągać trzecią...
... wydaje mi się, że to ząbki są winowajcami.

Ja w sumie jestem w szoku ile to dziecko wczoraj wchłonęło 🤪
Bo generalnie Lenka to niejadek :/
Tu niby piszą, że dziecko powinno już jeść 180ml a Lenka 110ml 😮
Ale przestałam się już tym przejmować bo i tak dobrze wygląda... A nie ma sensu na siłę wpychać jedzenia bo z tego też mogą być problemy.
Mojej koleżanki córeczka jest starsza od Lenki o 2 tyg a już w 4 miesiącu dostawała gluten, mięsko i egzotyczne deserki... ok, nic jej nie jest ale tak ma rozciągnięty żołądek, że szok... i waży już ponad 10kg 🤪
No i przez to nie zrobiła ani jednej ewolucji sama, bo po prostu jest za ciężka...

• Mamusie
Buterfly graulacje i buziaki dla Pawełka z okazji 5 miesiecy!!!
BAsia najlepszego z okazji imienin wczorajszych!
Iwonka widze że te same programy ogaladamy....hihi voisi sa to moj jedyny program w tv ktory aktualnie ogladam plus na necie. i tez sie wnerwiłam że Monia odpadła bo za nią byłam 🙂